• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüveninizi Nasıl Ayakta Tutuyorsunuz?

aaynaa

başlngc 116 gnc 75 hedef 70
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
30.142
26.882
798
Bazen özgüvenimi yitiriyorum o anlarda neler yapacağımı bilemiyorum aynaya baktığımda kendimi beğenmiyorum çevremdeki kendini beğenmeyi abartıp kibirlenenleri görünce çok sinirleniyorum siz öyle boşluğa düşünce neler yapıyorsunuz?

Öyle hissetmenin sebebi var mı? Kibir hoş birşey değil zaten, etrafındaki insanları iter.
Benim özgüvenimi çevremdekiler yüksek tutuyor. Ne olduğumunda farkındayım, dış görünüşü kast etmiyorum burda, karakterimi kastediyorum.
Güzelliğin geçici olduğu, asıl önemli olanın huy güzelliği olduğu bilinen bir gerçek, sende takılma görünüme. Karakterinle övün.

Ben aslında çok neşeli ve hayat dolu bir insanım ve bunu yitirmedim de ama bazen üniversitedeki halimde olmak istiyorum kilo aldım evet bu beni üzüyor atanamadığım için de kendimi üzüyorum üzülüyorum emeklerimin karşılığını almak için uğraşacağım ama yorulduğumu hissediyorum. Karakter olarak eşim ve beni sevenler bana güveniyor beni takdir ediyorlar ama başarısızlık beni özgüvensiz yapıyor ..

Ben aslında çok neşeli ve hayat dolu bir insanım ve bunu yitirmedim de ama bazen üniversitedeki halimde olmak istiyorum kilo aldım evet bu beni üzüyor atanamadığım için de kendimi üzüyorum üzülüyorum emeklerimin karşılığını almak için uğraşacağım ama yorulduğumu hissediyorum. Karakter olarak eşim ve beni sevenler bana güveniyor beni takdir ediyorlar ama başarısızlık beni özgüvensiz yapıyor ..
Başarabilirim de en başta, herkes güveniyorsa demek ki başarabilirsin, olmazsa da hayatın sonu değil diye düşünürsün, bazı şeyler kısmett..
Kilona gelincede, zayıflaya bilirsin, sıkı bir diyet yapmana bakar, enerjini düşürme ve Mümin Sekman ın kitaplarını oku:KK66:

İnşallah kendime geleceğim ve enerjimi toplayıp ders çalışacağım bir de evet diyetimi yaparsam eski kiloma düşsem oh be diyeceğim işte insanoğlu bazen çok güçlü bazen kırılgan..
Psikolojik roman tarzında mı? Gerçekten etkiliyse okurum..

İnşallah kendime geleceğim ve enerjimi toplayıp ders çalışacağım bir de evet diyetimi yaparsam eski kiloma düşsem oh be diyeceğim işte insanoğlu bazen çok güçlü bazen kırılgan..
Psikolojik roman tarzında mı? Gerçekten etkiliyse okurum..
Kişisel gelişim, internetten araştır istersen, kitapları ince zaten öyle çok vaktini almaz ama işine yarar. Başıya giden yolda yapman gerekenlerle ilgili şeyler öğretiyor, daha emin adımlar atarsın.

VAKTİN çok sanırım ,çocugun var mı durumun nedir bilmiyorum .ama kursa falan gidebilirsin bir hobi edinebilirsin.benimde derdim çalışmak ve hiç kendime vakit ayıramamak bu yüzden özgüvenimi yitiriyom bazen robot olarak düşünüyorum kendimi:)

Evet vaktim çok sayılırı ama ev işleriyle uğraşıyorum çocuk istiyoruz henüz yok bir yandan kpss ye çalışıyorum üniversite mezunu ev hanımı olmayı istemiyorum biryandan aldığım kiloları vermek istiyorum hem hamilelik de rahat geçsin diye etrafımdakiler de bana destek olacağına köstek oluyorlar...
Dün akşam eltim bana yemeğe geldi yetenek sizsinize bakıyorduk sefa doğanay espriler yapıyordu karatayı taklit ediyordu kilolularla ilgili falan bana bir bakışı var eltimin kendi zayıf ya güya güzel bir kadın değil ama zayıf diye kendine aşırı güvenli ben güzel bir kadınım ama fazla kilolarım örtüyor yüze bakan olmuyor o bakış beni üzdü bunların hepsini düşiününce de özgüven gidiyor tabii ahhh üniversitedeki hallerim dedim..
Şimdi sıkı bir şekilde rejimime sarıldım

Ben hep şunu derim kendime karşımdakinden neyim eksik? O bu kadar kendine güveniyorsa ben daha fazla güvenmeliyim onun isteği benim kendime olan güvenimi kırmak veya beni şüpheye düşürmek karsındakinin bunu kırmasına yapmasına izin verme.. Ben iş hayatımda bu tür insanlara çok rastlıyorum şuan işyerimdeki kadın 48 yaşında ama bir gör ajda pekkan gibi ama kendine nasılda güveniyor ama işini sorsan başarısız birde beni ezmeye çalışmalar güvenimi kırmaya çalışmalar ama ben buna asla müsaade etmedim ve kendisi tansiyonu çıkıp hastaneye götürdüler geçen neden mi ben bir şey yapmadım istediğini ele geçiremedi ve kendine olan güveni kırıldı sarsıldı sinirlendi
insanlar senin kendine güvenmediğini hisseder veya görürse seni üzmeleri için ellerine fırsat geçer...

Evet semra kendini güveninin eksik olduğunu farkedince sürekli üzerine geliyorlar insanın ben 10 kilo verdim hala kilolarımla imalar yapmaya çalışıyorlar atanamadığım için gerçekten de seviniyorlar olmuyor işte kabul et diyorlar hatta görümce nasibinde yok işte deditövbe haşa kimsenin nasibini kimse bilemez ki nasibi verecek ALLAH..

Aynı durumdayız :KK14:

Evet semra kendini güveninin eksik olduğunu farkedince sürekli üzerine geliyorlar insanın ben 10 kilo verdim hala kilolarımla imalar yapmaya çalışıyorlar atanamadığım için gerçekten de seviniyorlar olmuyor işte kabul et diyorlar hatta görümce nasibinde yok işte deditövbe haşa kimsenin nasibini kimse bilemez ki nasibi verecek ALLAH..

kilo konusunda yardimci olmak isterim spor programlariyla rahatlikla verebilirsin tabiki saglikli beslenerek basaramiycagini düsünmüyorum

kilo konusunda yardimci olmak isterim spor programlariyla rahatlikla verebilirsin tabiki saglikli beslenerek basaramiycagini düsünmüyorum
Gerçekten tavsiyelerini merak ettim canım ara ara spor yapıyorum ama stres ve sıkıntıyla kilo vermek zorlaşıyor benim için atanamamak olumsuz sözler benim hevesimi kırıyor

Canım işsizlik konusu en büyük sorunum. Olalım tabi birbirimize destek :)
Evet işsiizlik en büyük sorun senin işin var sanırım canım ben atanamadığım için de ayrı mutsuzum çevremdekiler okumuş muamelesi bile yapmıyor

İnsanın özgüveni tam olunca tabii topuklu daha fazla giyer ben bazen süsleniyorum ama bazen kendimi daha fazla salıyorum kilolarımı verip atanamadıkça tam olarak güvenim gelmeyecek geri

Back
X