Özgüvenli kadınlara nasıl özeniyorum.. :/

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
Ben kendime hiç güvenmiyorum. Kendimi hep çirkin buluyorum. Dişlerime,yüzümdeki tüylere,boyumun kısalığına, burnuma ve sayamayacağım bir çok şeye takmış durumdayım. Evde zaten adım asosyale cikmis durumda. Babam surekli "ikili iliskilerin zayif" diyip durur.
İnsanlarla iletisim kuramiyorum. Soylediklerim havada kalir korkusuyla hicbir ortamda konusmaya dalamiyorum.Cevrem tarafindan hep "ne ketum kiz, ne soguk" tepkileri alirim.
Yeni universiteye gecicem, sirf bu huyumu kirabilmek icin sehirdisi yazdim. Simdi de geceleri uyuyamiyorum. İnsanlarla nasil konusucam? Nasil arkadas olucam? Beni begenecekler mi? Kusurlarimi elestiren olur mu vs vs.
Sorunluyum ben ya.
Ozguvenli ablalarim bana biraz tavsiye verin :/

Kendini sev
Mesela ben kendimi çok severim
Aynaya bakarım
Off ne guzel bacaklarım var derim
Maşallah ne güzelim derim
Severim vücudumu
(Oysa ki löp löp bacaklarım var
Burnum desen uzun
Gözlerim küçük
Dişlerim bozuk birinin dolgusu da bugün düştü
Yüzümde lekeler var
Basenim kocaman )
Bak bende mükemmel değilim

Hangimizin kusurları yok ki.

Yeni bir ortama girecekmissiniz. Bu sizin için büyük bir şans. Gereksiz takıntılarınızdan kurtulup yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

Gerekli görüyorsanız profesyonel yardım da alabilirsiniz.

Özgüven bir insanın kendisine sınırsız inanması değildir, neyi yapıp neyi yapamayacağını bilmesi sınırlarının farkında olmasıdır. Eksikliklerinin üzerine giderek geliştirmeye çabalamasıdır. Sen de eksik gördüğün şeylerin farkına varıp bunlar için çözüm ara, sen farklı bir evrende yaşamıyorsun neticede hepimiz aynıyız. Kendini tanı ve keşfet

Kadini güzel yapan mutluluk ve kendine olan guvenidir,öyle çok güzel olamayan gerek yok,dik duruşu,yürüyüşü,agzindan cikan cümlesi bile çekici yapabilir...eminim gayette hoş bir kizsindir ama oz güvenin olmadigi için kendinde kusurlar bulmaktasin ama kesinlikle diyebilirim ki üniversite ortami biraz daha sana yarar,yeni arkadasliklar edinirsin,kendine güvenin gelir yasin çok genç hayatin en güzel zamanlarindasin boyle defresif hallerle zaman kaybetme,disari CIK,kitap oku,kendine güzel hobiler edin...

güZellik görecelidir . senin güzel görmediğini baskası görürzoyuzden takılma bu konuya. ve herkesin heryerinde bir çok kusur var kusur bulacaksan .kendimden örnek vermek istemem ama saysam bayagı cıkar buna ragmen suan evliyim sükür esim beni seviyor esiminde kusurları var ama ben onları görmüyorum kusursa eger kusurlarıyla seviyorum. ayrıca canı m kendini küçük görme herkes insan hatta bazıları insanlıgını kaybetmiş onların yanında kendini büyük görsende olur

Canım önce fiziksel olarak özgüvenli olacaksın. Yüzünde tüy varsa aldır yani bu da dert mi. Cok kitap oku insanlarla sohbet et... Cok bakımlı ol mis gibi kok pozitif ol hersey yoluna girer tatlım

İnsanlardan korkma kimseyi gözünde büyütme
Kendini de sev ergenlikte bende genelde insanlarla iletişim kurmazdim.kimisi ay soğuk derdi kimisi ay sessiz.
Ama önemli olan kendini doğru cümlelerle konusmalarla anlatmak.
Şimdi sevmediğim sıkıldıgım ortamda konuşma isteği gelmiyor içimde sıkıntıda değil benim için konuşmak istemiyosam konuşmam.
Konuşmak bile sevdiğin kişilerle anlamli

Ayy harika yazmissiniz

Çok tatlı anlatmışsınız :)
İnsanın iç yapısıyla alakalı sanırım kendini beğenmemesi.
Bende pek beğenmemde

Her seyin basi kendini tanimak sevmek ve barisik olmaktan geciyo. Ne cirkin kizlar gordum millet agzinin icine dusuyo ve ne guzel kizlar kenarda kosede yalniz... Ozguven her seyin basi ve bu senin ruhunda. Ruhunu toparla gerisi gelir bosver insanlari. Neyi sevip neyi sevmedigini kesfet. Hobilerin olsun. Senimutlueden islerle ugras. Guzel giyin. Bakimli ol. Kendine zaman ayir.

Benim mesela burnumla ilgili kompleksim vardi. Nedendir bilmem, kemer yok degisik bi sekli de yok ama orda hep emanet duruyormus gibime geliyordu bakinca burnun ne guzel diye iltifat aldigim da oluyordu. biri burnumla ilgili kotu bi sey dicek diye odum kopardi ergenligimde. Sonra kendi kendime aştım. Saklamadim hic mesela begenmedigimi. Mesela hizma konusu acilir derim benim direk gibi burnumla neyime hizma falan. İnsanlara begenmedigin seyi soylemelisin, soylemezsen eger surekli acaba ona mi laf etti diye kendini kurup her seyi uzerine alinmaya basliyorsun.
Mesela ben burnuma direk gibi ya diyerek gulebiliyorum beni vurmak isteyen burdan vuramaz. Ben zaten kendimle dalga geciyorum baskasinin dalga gecmesi koyar mi?

Her seyin basi kendini tanimak sevmek ve barisik olmaktan geciyo.Ne cirkin kizlar gordum millet agzinin icine dusuyo ve ne guzel kizlar kenarda kosede yalniz...

Kesinlikle bu ya. İste ben o ozguveni nasil kazanacagimi bir bulsam. Su insanlardan cekinme huyumu bir kirabilsem

Hayatta kusursuz insan yoktur canım.en mükkemmelinde bile insan istesin bi kusur bulur mutlaka.beni seven böyle sevsin de.kimse gibi olmaya çalışma kendin ol.herşeyden önemlisi kendini sev.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…