• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüvensizliğim

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Asimetrik bir burna sahibim, o ne demek hemen açıklıyorum. Mesela soldan bakıyorsunuz hiçbir sorun yok hatta neredeyse hokka gibi duruyor, sağdan bakıyorsunuz burnun ortasında bir çıkıntı var kemer kadar büyük değil ama burnumun hatlarını hatta yüz hatlarımı bile bozuyor, bakışlarımı bile değiştiriyor hatta. Burun şeklimi genel olarak beğeniyorum ama bu asimetri çok canımı sıkıyor, fotoğraflarda ne kadar kötü çıktığından bahsetmeye gerek bile yok.

Aslında burnumu kabullenmiştim, sevmiyordum ama kabullenmiştim, sonra şimdi anlatacağım olay yüzünden yeniden takmaya başladım.

Hani böyle sevdiğiniz insanla birbirinizi sevdiğinizi bildiğiniz ama itiraf edemediğiniz bir aşama vardır ya, şu an o aşamayı yaşıyorum. Ve burnum yüzünden inanılmaz özgüvenim düştü, artık çocuktan kaçmaya başladım, yanyana geldiğimizde hep açıları ayarlamaya çalışıyorum, düzgün gözüktüğü açıdan görsün beni diye. Manyaklaştım resmen :KK53: Ya farketmemişse de farkettiğinde soğursa falan gibi düşünceler geçiyor aklımdan, gerçek olmadığını biliyorum bunların ama düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.

Biliyorum seven insan bunlara takılmaz, beni böyle kabullenir, eğer takıyorsa da doğru kişi değildir. Ben de farkındayım bu gerçeklerin, ama sanırım benim sorunum kendimle. Aynaya bakmaktan nefret eder oldum, yaptırmak istiyorum da aslında ama ya daha kötü olursa, ya burnumun şeklini bozarlarsa diye düşünmekten kafayı yedim. Bir de parası var tabi :KK43:

Bence bu denli kafaya takmana gerek yok. Akışına bırak . Herkesın bir kusuru vardır.
Allahım beterlerınden korusun.

Ya insan uzun uzun incelediği her yerinde bir kusur buluyor.

Eminim abarttığınız kadar bir durum yoktur.

Hem beyefendi çok mu kusursuz? Bir Colooney ya da Colin Farrel mı?

Haklısınız ama bu hemen göze çarpıcak bir şey malesef :(

Ben onun her şeyinin (görünüş olarak) mükemmel olduğuunu düşünyorum açıkçası, heykel gibi kendisi biraz:KK51:

Aynalarla cok samimi olma. Insan kendine baktikca ne kusurlar goruyor. Mesela bana baskalari hep guzel oldugumu soylese de ben aynada bin bir kusur buluyorum. Bir plastik cerraha gitsem var ya tepeden tirnaga kesilip bicilecek yerlerim var.

Burnunu yaptirsan bu sefer baska bir yerine takarsin.

Haklısınız ama bu hemen göze çarpıcak bir şey malesef :KK43:

Ben onun her şeyinin (görünüş olarak) mükemmel olduğuunu düşünyorum açıkçası, heykel gibi kendisi biraz:KK51:
Bak sen :)

Sen onu çok gözünde büyütmüşsün ya, o yüzden böyle kendi üzüyorsun. Oluruna bırak, olmazsa da vardır bir hayr diye düşünebilirsen, rahatlamak daha kolay. Bakalım kalbi senin ki kadar güzel mi bir kerem...

Aynalarla cok samimi olma. Insan kendine baktikca ne kusurlar goruyor. Mesela bana baskalari hep guzel oldugumu soylese de ben aynada bin bir kusur buluyorum. Bir plastik cerraha gitsem var ya tepeden tirnaga kesilip bicilecek yerlerim var.

Burnunu yaptirsan bu sefer baska bir yerine takarsin.

Ya ama bu direk bakınca göze çarpan bir şey, çok ayrıntı bir durum olsa bu kadar takmazdım herkeste ufak tefek kusurlar oluor sonuçta, bir de burun bu yüzün tam ortasında :(

Bak sen :)

Sen onu çok gözünde büyütmüşsün ya, o yüzden böyle kendi üzüyorsun. Oluruna bırak, olmazsa da vardır bir hayr diye düşünebilirsen, rahatlamak daha kolay. Bakalım kalbi senin ki kadar güzel mi bir kerem...
Hehe çok teşekkürler :KK51: Aslında gözünde büyütmek değil de, şu an daha ilk aşamalar olduğu için tedirginim biraz, sonuçta böyle durumlarda karşıdakinin beni güzel bulması da önemli bir detay, o yüzden çok taktım ki zaten takıyordum.

Kusurlarınla mutlu ol ben mesela kusurlarımla dalga gecerm

Tek kusurum burnum değil, çoğuyla da barışığımdır ama burun olunca mesela öyle olamıyorum malesef :(

Geçen haberlerde estetik olan kadincagiz hastanede mikrop kapıyor ve iki bacagini dizden aşağı kesiyorlar buda yetmez gibi cocugu lösemi oluyor 3.5 yaşında. ..ve burda intehar edicem diyen burun ameliyatın dan sonra birsürü konu açıldı. .sen dogru olda varsin burnun egri dursun:KK14:

Hayatini olumsuz yonde cok etkiliyorsa estetik yaptirmak mantikli geliyor.yoksa ruhsal sagligin bozulacak.aklima su da geldi ; burnun istedigin gibi olduktan sonra,acaba baska bi organa dikkatin kayar mi ? Ornegin kulaklarim kepce vs. ozguvenim yerlerde.Demem o ki ;kendinde kusur yaratmak gibi bi rahatsizligin varsa psikologa gitmeni tavsiye ederim.yok sorun sadece burnunsa estetisyene gorunmen en dogrusu gibi.

Ben de çok zayıf olduğum için özgüvenim hiç yok fiziğim tahta gibi hiç hatlarım falan yok hep düşünüyorum acaba kocam daha güzel fizikli biriyle evli olmak ister miydi kesin isterdi :( ama bunlarla ömür geçmiyor kendinizi sevmeye çalışın

Kendinizi sevmezseniz başkalarının sizi sevmesini beklemeyin. Adam heykel gibiymis bakalım karakteri nasıl. Çirkin ama kalbi güzel,sempatik biri benim için daha makbuldur.

Back
X