- Konu Sahibi EU1
-
Arkadaşlar bana da bi yardım etseniz... Bi merakla bi kaç yıl önceden saçımı siyaha boyadım bu 3-4 sefer devam etti. Çok pişman oldum. Bir türlü siyahlardan kurtulamıyorum. 3 parmak diplerim çıktı koyu kestane kendi rengim belki işe yarar diye bir hafta önce açık kestane boyadım. Diplerim açık kestane geri kalanlar siyah... Çok kötü bi görüntü oldu kendi başıma açmaya karar verdim. Kolestonun sıvı peroksiti denedim iki günde iki kere uyguladım azcık bi acılma oldu ama dikkatli bakınca. Bugünde iki tane bitkisel boya aldım markası Clemency. Biri ekstra açık sarı diğeri açık bakır sarı ikisinide bi günde uyguladım. Şimdi diplerim bakır rengi gerisi siyah kahverengi bakır iyice beter oldu... Lütfen bana bilinçli arkadaşlar yardım etsin en kısa zamanda düzelmelerini istiyorum dışarı çıkamıyorum bu saçlarla
http://safakirmak.co.tv/simge.jpg Uygulamalardan sonraki saçımın son hali.. 29 mayısta yakın bi akrabamın düğünü var bişeyler yapmam lazım :S
palette renk aciciyla sacimin rengini actim sari olmadi ama turuncu oldu.oda isikta rengi belli oluyor.sacimi at kuyrugu sekliyle toplaip altta kalanlari boyadim yani üstler dogal rengim.aslinda renk acininin etkisi dogal yerlerede biraz yansidi dogaly yerlerde hafif sarilik var neyse.ben simdi koyu kahverengi aldim aslinda acici yaptigim yerin rengi cok güzel ama üstleri boyamak istiyorum .döküldügü icin cok kötü gözüküyor.sorum su acaba yapacagim bu koyu kahve rengi boya dogal yeleri boyuycak ama actigim yerlerde olurmu?yoksa olurda bir süre sonra akarmi rengi? bu aksam banyo yapicam yapmadan önce ögrenmek istiyorum ona göre bi sekilde boyuycam!
geçen sene saçımı koyu kahveye boyadım sonra açık kahve yaptım şimdi paletteyle açsam ve palette altın karemele boyasam nasıl olur fikriniz var mı acaba çok mu açık olur...ve açılınca turuncu oluyor deniyor peki o turuncuyu bu renk kapatır mı
aşşağıdaki adresten resmi gözatla yükleyin çıkan adreslerde forumlar 3 var ordaki url adresi satırını forma kopyalayın tamadırkızlar bende yogun aıcı kullanmakta çekingendim hatta bende hint kınası vardı ama akmıştı yinede tutmaz die çok korktum bide saçlarım çok cansızdı ve benimde temmuzda mezuniyetim var birşeyler yapmam gerekti en sonunda bi delilik yaptım ve bugun yogun aıcıyı kullandım ve sonuç süperdi saçım yanmadı ve renkgine bayıldım sizce üzerine boya atsam mı böyle mi kalsa cevab bekliorum kızlar
resim yükleme konusunda yardımcı olabilirmisiniz...
evde saç açarken biranda istenilen ton elde edılmıyor arkadaşlar.saçlarını evde platıne kadar açan biri olarak yazıyorum
merhaba canım ben yenı uye oldum yorumları okurken sana bıse sormak ıstedım . dun paletteyle sacımı actım karamel turuncu karısımı hos bıse oldu ama ben sarıya kadar acmayı planlıyorum yaklasık 1 ay sonra tekrar palette acıcıyı kullansam yakarmıyım bıde suankı tonuda yıne bı kac ton acar mı sence koyu sarıya kadar razıyım yani :S bu arada gliserinle suyu karıstırdım aksamları sıkıyorum dehset yumusak yapıyo sacını acanlar muhakkak yapsın
eeee yine kuaföre gitmişsin ama:44:Evet kızlar bu başlıkta okuduklarımdan sonra bir cesaret denedim Palette Yoğun Renk Açıcıyı ve deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum
* Öncelikle saçımın taban renklerini söyleyeyim, saçımın doğal rengi açık kestane - koyu kumral arası bir renk ve inanılmaz ince telli.
* Doğal saçıma 2 yıl süreyle Palette 6-88 Kızıl boyadım, daha sonra da yine palette nin Sıcak Çikolata rengi olan 5-60 rengine boyadım. ( Bu arada Sıcak Çikolata rengini düşünenlere öneriyorum çok tatlı bir kahve hem de Çikolata Kahve kadar koyu değil ). Kızıl saçın üstüne 3 defa kahve tonlarında boya vurdum ve uçlara doğru çok koyu oldu. Tabi 2 sene kızıl dolaştıktan sonra bana biraz koyu geldi bu görüntü ve açmaya karar verdim.
Öncelikle saçlarımın ince telli olduğunu belirtmiştim, buraya dikkat, çünkü innnnncecik telli olmasına rağmen palette açıcı saçlarımı yakmadı, yıpratmadı, kırmadı.
Buraya kadar herşey tamam, uçlardan başlayarak açıcıyı uyguladım, uzun saçlı olduğum için 2 kutu kullandım. 45 dakika beklettim kutuda yazdığı gibi. Ve evet saçlarımı açtı. Tabi taban rengi kızıl ve kahve olduğu için turuncu açtı. Bu zaten beklenen bir sonuçtu benim için. Dipler açık sarı, uçlara doğru da hafif turunculaşarak açıldı. Hemen belirteyim, çoğunlukla homojen açıldı diyebilirim. Ama benim beceriksizliğimden ya da saçımdaki boyaların kuvvetinden olsa gerek, iç kısımlarda kızıla daha yakın kalmış yani olması gerektiği kadar açılamamış bir - iki tutam, gölge gibi kaldı.
Açma işlemi böyleydi.
Şimdi esas önemli kısım , açtıktan sonra üzerine hangi boyayı uygulayacağınız.
Kutu üzerindeki renk geçiş tablosuna baktığınız zaman, koyu sarı haricindeki tüm renkleri turunculaştırarak açtığı gösterilmiştir. Açtıktan sonra boyayacağınız renk bu noktada önemli. Eğer turunculuğun kapanmasını istiyorsanız ve açık kahve- koyu kumral - koyu küllü kumral tonları arasında gezinen orta koyuluktaki renklerden daha açık bir tona boyamayın. Boyarsanız, o turunculuk malesef kapanmayacaktır. Ben palette deluxe 7.00 Kumral boyasına boyadım ve evet kumral oldum ancak turuncu yansımaları örtmek için bu renk yeterli olmadı ve Saçlarımın içinde homojen açamadığım kızıla kaçan birkaç tutam malesef bu kapanamayan yerlere dahil. Turuncunun üzerine ise direkt küllü kumral vurmak da yeşillik yaratacağı için ( kuaförüm böyle söylemişti ) tercih etmemiştim.
Ama eğer bal köpüğü,kızıl kahve, tarçın, bakır, kızılın her tonu ya da içinde bakır yansımalar olan orta tonlara boyamak isteyenler tereddüt etmesinler !Bunun haricinde, ortadan koyuya doğru olan her kahve tonu o bakırlığı kapatacaktır.
Eğer oluşturmak istediğim renk yukarda saydıklarımdan biri olsaydı, sonuç benim için tatmin edici olacaktı ancak ben 7 numara orta kumral olamk istediğimden turunculukları kapatmadı ve kuaförün yolunu tutup düzelttirdim bu durumu.
İşte böyle :)
Evet kızlar bu başlıkta okuduklarımdan sonra bir cesaret denedim Palette Yoğun Renk Açıcıyı ve deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum
* Öncelikle saçımın taban renklerini söyleyeyim, saçımın doğal rengi açık kestane - koyu kumral arası bir renk ve inanılmaz ince telli.
* Doğal saçıma 2 yıl süreyle Palette 6-88 Kızıl boyadım, daha sonra da yine palette nin Sıcak Çikolata rengi olan 5-60 rengine boyadım. ( Bu arada Sıcak Çikolata rengini düşünenlere öneriyorum çok tatlı bir kahve hem de Çikolata Kahve kadar koyu değil ). Kızıl saçın üstüne 3 defa kahve tonlarında boya vurdum ve uçlara doğru çok koyu oldu. Tabi 2 sene kızıl dolaştıktan sonra bana biraz koyu geldi bu görüntü ve açmaya karar verdim.
Öncelikle saçlarımın ince telli olduğunu belirtmiştim, buraya dikkat, çünkü innnnncecik telli olmasına rağmen palette açıcı saçlarımı yakmadı, yıpratmadı, kırmadı.
Buraya kadar herşey tamam, uçlardan başlayarak açıcıyı uyguladım, uzun saçlı olduğum için 2 kutu kullandım. 45 dakika beklettim kutuda yazdığı gibi. Ve evet saçlarımı açtı. Tabi taban rengi kızıl ve kahve olduğu için turuncu açtı. Bu zaten beklenen bir sonuçtu benim için. Dipler açık sarı, uçlara doğru da hafif turunculaşarak açıldı. Hemen belirteyim, çoğunlukla homojen açıldı diyebilirim. Ama benim beceriksizliğimden ya da saçımdaki boyaların kuvvetinden olsa gerek, iç kısımlarda kızıla daha yakın kalmış yani olması gerektiği kadar açılamamış bir - iki tutam, gölge gibi kaldı.
Açma işlemi böyleydi.
Şimdi esas önemli kısım , açtıktan sonra üzerine hangi boyayı uygulayacağınız.
Kutu üzerindeki renk geçiş tablosuna baktığınız zaman, koyu sarı haricindeki tüm renkleri turunculaştırarak açtığı gösterilmiştir. Açtıktan sonra boyayacağınız renk bu noktada önemli. Eğer turunculuğun kapanmasını istiyorsanız ve açık kahve- koyu kumral - koyu küllü kumral tonları arasında gezinen orta koyuluktaki renklerden daha açık bir tona boyamayın. Boyarsanız, o turunculuk malesef kapanmayacaktır. Ben palette deluxe 7.00 Kumral boyasına boyadım ve evet kumral oldum ancak turuncu yansımaları örtmek için bu renk yeterli olmadı ve Saçlarımın içinde homojen açamadığım kızıla kaçan birkaç tutam malesef bu kapanamayan yerlere dahil. Turuncunun üzerine ise direkt küllü kumral vurmak da yeşillik yaratacağı için ( kuaförüm böyle söylemişti ) tercih etmemiştim.
Ama eğer bal köpüğü,kızıl kahve, tarçın, bakır, kızılın her tonu ya da içinde bakır yansımalar olan orta tonlara boyamak isteyenler tereddüt etmesinler !Bunun haricinde, ortadan koyuya doğru olan her kahve tonu o bakırlığı kapatacaktır.
Eğer oluşturmak istediğim renk yukarda saydıklarımdan biri olsaydı, sonuç benim için tatmin edici olacaktı ancak ben 7 numara orta kumral olamk istediğimden turunculukları kapatmadı ve kuaförün yolunu tutup düzelttirdim bu durumu.
İşte böyle :)
Tam da kafama uyan plandaki gibi hareket etmişsin.
Ben de palette ile saçlarımı olabildiğince açıp çok açık sarı ya da platin yaptırıcam saçlarımı.
Açma işlemini kendim, boya işlemini de kuaföre yaptıracağım.
En mantıklısı da bu zaten.
Tam da kafama uyan plandaki gibi hareket etmişsin.
Ben de palette ile saçlarımı olabildiğince açıp çok açık sarı ya da platin yaptırıcam saçlarımı.
Açma işlemini kendim, boya işlemini de kuaföre yaptıracağım.
En mantıklısı da bu zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?