Çocuk Hastalıkları pamukçukla mücadele :()

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

botanikci_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2014
329
133
33
40
arkadaşalr 67 günlük oğlum var ağzında pamukçuk çıktı doktorum mikostatin verdi ama işe yaramadı bi türlü geçmedi. kullanan var mı ? 15 gündür geçedi. günde 3 kere diyor ama ben 2 defa yapabiliyorum anca. oğlum tadından çok rahatsız oluyor

Eskiden dut şurubu verirdi doktorlar kardesimden biliyorum...arada gider kimse görmeden bende içerdim...tadı güzeldi...annem birde yemek sodasını ıslatıp temiz bir tülbentle kardesimin agzının içini silerdi...soda ve dut şurubu çok iyi gelmisti gecirmisti...kronikleşmişti artık pamucagı o dereceydi yani...
Bahsettiginiz ilacı bilmiyorum...kullananlar illaki vardır...
Geçmiş olsun umarım geçer...bebekler icin büyük bir sıkıntı...beslenemez bile yavrucak...

Dut şurubunu ben de duydum. ama geçmicek gibiyse bir daha göstermekte fayda var bence. bir de günde 3 dediyse üç yapın aksatmayın.

Birde emdikten sonra bi cay kaşıgı kaynamış sogumuş su verin...agzının içinde süt kalıntısı kalmasın ki pamuçak olmasın...ben ogluma devamlı dogdugu günden itibaren yaptım ve hiç pamuçak olmadı...sadece bir çay kaşıgı fazlası degil agzının içi durulansın...

Birde emdikten sonra bi cay kaşıgı kaynamış sogumuş su verin...agzının içinde süt kalıntısı kalmasın ki pamuçak olmasın...ben ogluma devamlı dogdugu günden itibaren yaptım ve hiç pamuçak olmadı...sadece bir çay kaşıgı fazlası degil agzının içi durulansın...
çok teşekkürler. suyu deneyeyim diyorum ama kaynattığım su dışarda duruyor ya mikroplanır diye de korkuyorum. dolaba kaldırsam bu sefer de soğuk oluyor. artık karbonatlı suyla temizlicem arkdasından da ilacı vericem olmaz sa dut şurubunu denicem.

Kaynatılmış suya hiç bisey olmaz...Sonuçta litre bazında icmicek bebek...1 cay bardagı suyu cezvede kaynatın agzını kapatın...hergün taze yapın...içinize sinmezse dökü dökü verirsiniz...
Benim kardesimin hatırlıyorum da agzının içi komple beyazdı...damak,dil üstü ,yanak duvarları o dereceydi yani...meme emmiyodu...ama annem pratik bilincli kadındı...bi soda bi dut surubu birde gıdım gıdım su vererek iyi etti...

Kaynatılmış suya hiç bisey olmaz...Sonuçta litre bazında icmicek bebek...1 cay bardagı suyu cezvede kaynatın agzını kapatın...hergün taze yapın...içinize sinmezse dökü dökü verirsiniz...
Benim kardesimin hatırlıyorum da agzının içi komple beyazdı...damak,dil üstü ,yanak duvarları o dereceydi yani...meme emmiyodu...ama annem pratik bilincli kadındı...bi soda bi dut surubu birde gıdım gıdım su vererek iyi etti...
cağol cnam hepsini denicem artık. iyi yetiştirmek için elimden gelenbi yapıyorum da ağzını açıp o beyazlığı görünce içim parçalanıor. anne beni neden iyi etmiyorsun bu halim ne der gibi :(

Merhaba bebeğinizi güle güle büyütün. Ben tecrübeli bir anneym. Yarım bardak iyi suyu kaynat soğuyunca 1 çay kaşığı karbonatla karıştır kapaklı bir kavanoza koy. Bebeğini her emzirmede bir miktar pamuk veye tülbentle meme başını ıslatıp bu karışımla hemen ağzına ver emzir. Kavonozdaki suyu 2 günde bir yenile. Korkma bak geçecek 2 cocuk büyüttüm böyle hiç pamukçuk olmadılar her emzirmeden önce meme ucuna sür unutma.... Sevgiler.

Back
X