Saldım çayıra mevlam kayıra hesabı. Aşımı oldum gerisi umrumda değil diye düşünüyorlar maalesef. Nüfusun neredeyse hepsi aşılanan İngiltere örneği varken üstelik…İki hafta önce geldim Türkiye’ye . Gelmeden önce eyvah bu sıcakta maskeyle pişeceğiz diye düşünürken insanlardaki bu rahatlık pes dedirtti . Yaşadığım yerde maske kuralı olmamasına rağmen Türkiye’ye gelince maske ve mesafe konusunda çok dikkatli olmaya çalıştım . Zira insanlar nerdeyse üst üste biniyor , kimsenin corona umrunda bile değil .
Amin hepimize. Esim 6 gün once teşhis aldı. Şu an tedavide. Garantina oteline aldilar. Nisbeten hafif atlatıyor. Ne yazık ki ilk doz aşısını oldu ama 2. dozu olamadı.Allah bağışlasın . Bu işin sonunun olduğunu artık düşünmüyorum sürekli mutasyon geçiriyor aşı nereye kadar gidecek diye düşünüyorum.
Esim de 6 gün once.teşhis aldı. Cok uzun zamandir calişmak dısında sosyal hayatimiz yok. Caliştigi yerde genellikle maskesiz gezen bir is arkadasi ki herkes surekli uyariyordu, gecen hafta pozitif cikti. Esim de ondan bulasti. Bunca zamandir feragat ettigimiz hersey bir anda bosa gitti. Kucuk cocuklarim var, biz de bulastik mi diye endiseliyim, gerginim, takipteyim, bekliyorum.. bulasan herkese acil sifalar diliyorum..Zaten aşı bulasmamaya engel değil hastalığın hafif atlatması içindir. Siz hastaneye yatmayın hayatınız kaybetmeyin diye yapılıyor.
Bunun yanında tabiki maske mesafe devam etmelidir.Bulasmamasi daha iyidir.Tabi bazı vurdumduymazlar yüzünden bulaşabilir.Havaalaninda çalışan yakınım şuursuz maskesiz turistler yüzünden maalesef şuan pozitif oldu.Herkes birbirine sorumludur.
5 dk önce orada biri hapşırmiş olsa kendi olmasa dahi saçtığı partikuller olabilir.Bununla ilgili videoları inceleyebilirsiniz.Bugüne kadar yüzünüze doğru hapşıran oldu mu?
Evet oyle ama gercekten basa çıkamıyorlar artık ağrı sınırı bitmek uzereymis yanlis bilmiyorsam yavas yavaş vana geliyor insallahSinir dedigimiz oyle ufacik bir alan degildir ki, km ce ormeleri gerekmezmi?
Özür dilerim ya İngiltere’yi takip etmedim şuan durum ne acabaSaldım çayıra mevlam kayıra hesabı. Aşımı oldum gerisi umrumda değil diye düşünüyorlar maalesef. Nüfusun neredeyse hepsi aşılanan İngiltere örneği varken üstelik…
Çok geçmiş olsun yaaa üzüldüm umarım size bulaşmamıştır . Eşinize şifa diliyorumAmin hepimize. Esim 6 gün once teşhis aldı. Şu an tedavide. Garantina oteline aldilar. Nisbeten hafif atlatıyor. Ne yazık ki ilk doz aşısını oldu ama 2. dozu olamadı.
Cocuklarla evdeyiz. Cocuklar icin daha cok endiseliyim açıkcası. Takipteyim. Bir de 6 aylık bebeğim var ki, hem eşimi düsünüyorum, hem yorgunum, hem biz de bulaştıysak diye gerginim.. bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum..
Valla brnde oldum o ara diyorum ama kimse inanmiyorBen de özellikle hamile olduğumu öğrendiğimden beri elimden geldiğince maske solumamaya çalışıyorum.
Ha marketlerde ya da kalabalık ortamlarda, toplu taşımada asla çıkarmam ama açık havada ben de salmış durumdayım.
Elleri yıkama yüze dokunmama gibi tedbirler hep var tabi ki. Virüs bitse de bunlara çok dikkat etmeyi düşünüyorum.
Hala virüs kapmadım ve buna gerçekten şaşırıyorum.
Hatta daha virüs burda açıklanmadan önce Kasım Aralık gibi hastaneye sık gittiğim bir dönem 1 ay geçmeyen bir hastalık geçirmiştim. Öksürüyordum ciğerlerim ağrıyordu sesim de boğunuktu. O aylarda birçok kişi bu belirtilerle ağır hastalıklar geçirmiş üstelik.
Çin'in sakladığı yönündeki dedikodular da olunca acaba o zaman geçirdim ve bağışıklık mı kazandım diyorum.
Bu sene içersinde hasta olup test yaptırdığım dönem ciğerimde de lezyon bulundu. Bronşitten şüphelenildi ama o kadar kötü nasıl hastalanabildiğimi bilmiyorum gerçekten. Testim de negatif çıktı.
Kisisel alan kavrami yok bizim memleketteoralarda sosyal mesafeye uyuyor insanlar.
türkiye'de kimsede kişisel alan algısı yok, illa g.tümün dibine girecek, kucağıma falan oturacak insanlar. kimsede mesafe algısı yok ne biçim insanımız var anlamıyorum.
Çok tesekkurler. Eksik olmayın.Özür dilerim ya İngiltere’yi takip etmedim şuan durum ne acaba
Çok geçmiş olsun yaaa üzüldüm umarım size bulaşmamıştır . Eşinize şifa diliyorum
Kapatmazlar gene yarim yamalak acilirbende dertliyim bu maske konusunda. çevremde herkes attı maskeyi bi ben enayiyim galiba takan... eylülde yine yasaklar da gelecek diyorlar çok yoruldum çok bunaldım. bu ülke eylülde okulları kapatır yine bu gidişle...
maskeyi mutlaka takan, yerine göre de çift maske takan biri olarak hiç hastalığa yakalanmadım. yakalananlara acil şifalar diliyorum. umarım geçecek tüm bu süreç
Lokantalar mı arttırmış yani pesssss bir sürü şey yazmak istiyorum ama susuyorum valla . Üzgünüm ama kısıtlama tabi ki gelecek eylülde de okulları açmazlarO bu degil de cumhurbaskaninin aciklamasini okudum simdi dogruysa tabi arastirmadim.lokantalari acin dediler actik da noldu virus artti demis.insallah kisitlamalar gelmez yine eylulde yavallahi dayanamiyorum artik tam normale donduk kontrollu de olsa yasiyoruz bi daha eve tikarlarsa bizi dayanamam ben
Ingiltere Türkiye’yi kırmızı listeye aldı suan. Ülkeye giriş yapan hem iki hafta karantinaya alınıyor hemde 10 bin küsür lira karantina ücreti veriyor .Saldım çayıra mevlam kayıra hesabı. Aşımı oldum gerisi umrumda değil diye düşünüyorlar maalesef. Nüfusun neredeyse hepsi aşılanan İngiltere örneği varken üstelik…
Ay yapmayın nolurVirüsden ölen dolu ama maskeden yokMaske takmak daha zararlı zaten uzun vadede boğuluyorum nefes alamıyorum
Sonuna kadar haklisiniz bende asiya karsiyim icinde ne oldugu bile belli deyil yan etkileride belli deyil biryigin insana deneme tavsani gibi asi yaptilar buna ragmen yine covid olanlar var maskemi kapali alanda takarim acik alanda mecburi deyil (Almanya) asiyada herkez oluyor diye ben olmak zorunda deyilim benim bedenimse benden baskasi karisamazYahu baskasini niye hasta edeyim ? Gayette saglikliyim hic kovid geçirmedim toplu taşımada magaza marketlerde tek maske takarim disarda asla takmam. Bulundugum ulkede zorunlu değil zaten.
Dedigim gibi herkes kendinden sorumludur benim acik alanda takmadigim maske kimseyi ilgilendirmez dibimde gezmedigi surece
En iyisini yapmışsın. Dediğim gibi insanlar söyleneceğine aksiyon alsalar sorun kalmayacak
Sonuna kadar haklisiniz bende asiya karsiyim icinde ne oldugu bile belli deyil yan etkileride belli deyil biryigin insana deneme tavsani gibi asi yaptilar buna ragmen yine covid olanlar var maskemi kapali alanda takarim acik alanda mecburi deyil (Almanya) asiyada herkez oluyor diye ben olmak zorunda deyilim benim bedenimse benden baskasi karisamazyaptiran yaptirsin yaptirmayanada öcü muamelesi yapmasin ayni dediginiz gibi acik alanda caninin kiymetini bilen baskasinin dibine sokula sokula yütümesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?