Evet bende çok zorlanıyorum hele baharda daha kötü oldum alerji ilacı içemiyorum 3 senedir yaklaşık ve resmen savaşıyorum . Pandemi ile daha zor bir hal aldı durum . Dün dişçiye gittim doktor iğneyi yaptı uyuşması için bekleme salonuna geçtim maskeyi taktım yemin ederim baygınlık geçiriyordum başım döndü nefesim kesildi eşimi aradım bayılırsam haberin olsun diyeÇantam maske dolu, dediğiniz gibi değiştirmek işe yarıyor, selpakla da biraz kuru nefes sağladım, maskenin içinde ağzıma bulaşıyor ter, çıkmadan burun damlalarımı da sıktım, uğraşıyoruz işte, ne kadar bunalsakta hasta olmaktan iyidir, alerji hastalarının hepsi pandeminin başından beri çok zorlanıyor eminim, kışın bile zorlandım, işe yürüyerek gidiyorum, 73 basamaklık, azap yolu gibi bir merdiven çıkıyorum özellikle orada boğulur gibi olduğum çok olmuştur ama hastanede olmaktan iyidir, Allahım hepimizin yardımcısı olsun
Çok haklısınız bu bencillik beni deli ediyor.. keşke kişinin hatası sadece kendini bağlasa ama maske konusu öyle değil malesefBu toplumsal bir durum olduğu için herkes birbirinden sorumludur. Zaten bu bireyselllik yüzünden her konuda bir yere varamayız.
Hııı bide aşı oldum zaten takmıyorum diyen ekip vardı dimiAçıklanan vaka sayıları ile ilgili gerçeği yansıtmıyor diye açıklama yaptı tabipler birliği. Ki doktor tanıdıklarım da yoğum bakımların yine artışa geçtiğini söyledi. Eşimin arkadaşı zorla bir özel hastaneye yatabildi dün yoğun bakıma. Siz hala ben sağlıklıyım maske de takmam demeye devam edin..
Biz kayınvalidemden sonra corona olmazsak büyük adağım var ama henüz ne olduğuna karar veremedim.Bana da evhamlı muamelesi yapıyorlar ama umurumda değil. Aşı tam koruma sağlamıyor ve yeni varyantlara da etkisi çok az buna rağmen aşı olanların çoğu tam korunuyormuş gibi maske ve mesafeleri kaldırdılar, aşının tam koruma sağlamadığını dahası başkalarına hastalık taşıma ihtimallerini umursamıyorlar. Bu ekonomide bir daha geniş kapsamlı bir kapanma kararı verebilirler mi bilmiyorum ama herkes kendisini koruyacak başka yolumuz yok, insanlara laf anlatılmıyor çünkü, o kadar cesurlar ki on milyon kişi güneye tatile gitmiş, şimdi bayram herkes koştur koştur memleketinde aileler toplanıyor, kalabalık evler vs... bu zihniyetteki insanlara bazı şeyleri anlatmak zor, o yüzden kendimize dikkat edeceğiz, varsın pimpirikli desinler
Biz kayınvalidemden sonra corona olmazsak büyük adağım var ama henüz ne olduğuna karar veremedim.
Duyarsızız maalesef, çevre bilincimiz yok, bizim temizlik anlayışımız yıkadığımız sakız gibi çamaşırlarla, evimizin bal dök yala olmasından ibaret, geri kalan her yer pis olabilir çöp atılabilir.İnsanımız neden böyle anlamıyorum
Beylikdüzünde belediye sokaklara geri dönüşüm kutuları koydu, hem de sık aralıklarla, evde geri dönüşüm için ayrı bir yer ayırdım hal böyle olunca, dönüşebilecek her şeyi toplayıp o kutulara atıyorum, kutuya gidene kadar evde topladığım kadarda sokaktan topluyorum, elime bir eldiven geçirip ne varsa geri dönüşüme yolluyorum. Bu bizim geleceğimiz, dünyanın geleceği neden bu kadar kötü insanlar anlamıyorum. Dönüştürülebilecek tonlarca ambalajı, kağıdı çöp haline çevirip sokaklara yayıyorlar, sonra vergi veriyoruz devlet toplasın, bu nasıl bir mantıktır, vallahi içim şişiyor
Bu kadar zamandir ben olmadim, tutup siz olursaniz cok ironik olur.Biz kayınvalidemden sonra corona olmazsak büyük adağım var ama henüz ne olduğuna karar veremedim.
Benim var maalesef. Hatta bir arkadaşım aşıya rağmen şu an hastanede yatıyor, yaşı da genç. Bir de etrafımda çok sayıda "klimadan üşüttüm" "grip oldum" diyen var, geçen senelerde bu kadar "grip" olan yoktu yaz ayında. Tabi bu kişiler teste falan da gitmiyor dolayısıyla bilemiyoruz ama böyle klimadan üşütme ya da grip gibi geçiyorsa sevineceğim.
Astımım yok ama alerjik niritim var, burnumun içi özellikle yaz mevsiminde sürekli şiş olduğu için nefes almakta ciddi zorlandığım anlar oluyor ama maskeden hiç vazgeçmedim. Dün dışarı çıktım, maskemin içine selpak yerleştirdim yüzüm çok terliyor çünkü, bunaltıcı evet ama idare ettim, tenha yerlerde maskeyi indirip nefes tazeledim ama çıkarmayı hiç düşünmedim, benim gibi alerji hastaları ve astımı olanlar çok ciddi risk taşıyorlar, nasıl cesaret ediyorlar anlamıyorum
evet; aman olmayalım ikimiz de...Bu kadar zamandir ben olmadim, tutup siz olursaniz cok ironik olur.
Takti millet bi kisirlik derdine? Bu zekayla ureme zaten sen deyip kesip atican. Evet malesef hamileyim asiliyim ama maske mesafe kuralini hice sayanlar ve asi karsiti olanlar yuzunden evden cikamiyorum.Tabii ki yaklaşıyor, hekim olduğunu bildiğim için alıntılıyorum, 60 yaşında doğurganlığı kalmamış teyzelerin ben aşı olmam kısırlık yapıyor dediği bir yerde 10. dalga da gelir, 15. dalga da gelir.
Kişisel olarak yada başkaları icin aldığınız tedbirler aynı şey sayılmazmı ? Açıkçası ben kendim için zerre kadar endişelenmiyorum , zayıf bünyeli insanlara buluşturmaktan korkuyorum . Havaalanına iner inmez hemen test yaptım , bir kaç gün sonra tekrar yapacağım . Negatif çıkarsa ozaman dışarı çıkabilirim . Lütfen biraz daha duyarlı olalım , özellikle biz sağlık çalışanları …İtiraf ediyorum rahatlardan biri de benim. Hastanede çalışıyorum kimyagerim. Fakat yoğun bakıma da çıktığım oluyor bazı kanları çalışmak için. Hastaları görme şansım da oluyor. Ama o denli yorgunum ki gördüklerim bile duyarsızlığımı etkilemiyorum. Maske ve mesafeme çevremdekiler için dikkat ediyorum ama kişisel dikkatim asgari seviyede
Gayet güzel demişsiniz. Ben açık alan kalabalıksa maske takıyorum. Ne var ki benim maske takmam da takmayanlara batıyor, "çıkar" diyorlar. Ben önlemlerimi birazcık ekstra alıyorsam kimsenin de buna karışmaması gerektiğine inanıyorum. Bugün bayram. Yan sitede çok sevdiğim komşularım var, ancak hiç tedbir almıyorlar pandeminin başından beri sürekli misafir ağırladılar. Gitmek istiyorum. Bahçelerinde masa koltuk var. Oturup sohbet etmek bayramlarını kutlamak istiyorum. Bana sarılıp öpmelerinden, ısrarla da maskeni çıkar, şunu ye bunu ye diye ısrar etmelerinden çekiniyorum mesela. Onların evi sürekli misafir dolu, yoksa biz oraya gittiğimizde sadece kendileri olsa maske takmayabilirdim, mesafemi korurdum.
Siz de bilimsel makaleleri takip ettiğinizi söylüyorsunuz. Benim kafamda bir soru var ona bir cevap bulamadım. Yiyecek yoluyla bulaşmadığını biliyoruz. Yani mideye inen virüs enfekte etmez. Orası net. Virüs solunum yolu ile bulaşıyor. Bizler de genelde burun, ayrıca da ağızdan da nefes alıyoruz. Ben ağızdan da alıyorum farkında olmasam da. Enfekte olan bir yiyecek veya restorandaki çatal, bıçak, bardak (düşük bir ihtimal de olsa) enfekte ise, biz bunu (mideye inmeden önce) ağzımıza sürüyoruz. Hani diyorlar ya ağzınıza burnunuza dokunmayın, elimizde virüs olabilir diye. Peki restorandaki yiyecek ve bardak, kaşığı da ağzımıza sürüyoruz sonuçta. Bu konuda bir yanıt bulabildiniz mi? Ben bulamadım.
Ucaktada hem önümde hemde yan tarafımdaki oturanlar sürekli maskelerini çıkarıp durdular . Üstelik çocukları sürekli burnunu çekip duruyordu . Önce uyardım pek işe yaramadı. Takıp tekrar sonra cıkardılar , sonra görevlilerden rica ettin taksınlar diye oda işe yaramadı en sonunda inince hava yollarına şikayet ettim. Düşünsenize bir kaç vurdum duymaz yüzünden belki bir çok insan canından olucakBenim var maalesef. Hatta bir arkadaşım aşıya rağmen şu an hastanede yatıyor, yaşı da genç. Bir de etrafımda çok sayıda "klimadan üşüttüm" "grip oldum" diyen var, geçen senelerde bu kadar "grip" olan yoktu yaz ayında. Tabi bu kişiler teste falan da gitmiyor dolayısıyla bilemiyoruz ama böyle klimadan üşütme ya da grip gibi geçiyorsa sevineceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?