Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Bizim insanımızda mesafe denen birşey malesef yok. Keşke bu bayramda da kısıtlama gelseydi 2 hafta sonra vakalar ikiye katlayacak gibi duruyor, herkes ailesinin yanına gitti, yarın zaten konu komşu gezecekler.
Ben hala aynı şekilde korunmaya devam, çünkü 6 ay sonra bile ara ara ağrılarım ve yorgunluk devam ediyor. Hatta iki gün önce değişik bir koku almaya başladım 9 ay geçmeden tam iyileştik diyemeyecekmişiz. Tekrar covid olmak istemiyorum, o yüzden aynen devam ediyorum kendimi korumaya.
Marketlerde kapalı alanlarda hala çift kat maske kullanıyorum. Onun harici açık alanlarda kimse yoksa maskeyi çıkarıyorum ama hafif kalabaliksa tek kat maske kullanıyorum

Evet bende çok zorlanıyorum hele baharda daha kötü oldum alerji ilacı içemiyorum 3 senedir yaklaşık ve resmen savaşıyorum . Pandemi ile daha zor bir hal aldı durum . Dün dişçiye gittim doktor iğneyi yaptı uyuşması için bekleme salonuna geçtim maskeyi taktım yemin ederim baygınlık geçiriyordum başım döndü nefesim kesildi eşimi aradım bayılırsam haberin olsun diye

Açıklanan vaka sayıları ile ilgili gerçeği yansıtmıyor diye açıklama yaptı tabipler birliği. Ki doktor tanıdıklarım da yoğum bakımların yine artışa geçtiğini söyledi. Eşimin arkadaşı zorla bir özel hastaneye yatabildi dün yoğun bakıma. Siz hala ben sağlıklıyım maske de takmam demeye devam edin..

Hııı bide aşı oldum zaten takmıyorum diyen ekip vardı dimi

Biz kayınvalidemden sonra corona olmazsak büyük adağım var ama henüz ne olduğuna karar veremedim.

Biz kayınvalidemden sonra corona olmazsak büyük adağım var ama henüz ne olduğuna karar veremedim.
benim de eşim kurbana git kv kp lerle evde maskeyle dururum diyor ama bilemiyorum. Akrabalarının bir kısmı yurtdışından bir komşu şehir dışından geldi ah şu günü bir atlatsak covidsiz

Duyarsızız maalesef, çevre bilincimiz yok, bizim temizlik anlayışımız yıkadığımız sakız gibi çamaşırlarla, evimizin bal dök yala olmasından ibaret, geri kalan her yer pis olabilir çöp atılabilir.
Burada da her yerde çöpler için konteynerler, geri dönüşüm kumbaraları var, her sabah temizlik görevlileri her yeri süpürüyor, yolları yıkama araçları çalışıyor, sinek ilaçlama aracı ayrı geçer, dezenfektan aracı ayrı geçer buna rağmen her yer çöp ve sinek, bunun suçlusu görevliler değil ki, vatandaş.
Sen kokuşuk çöplerini her yere atarsan sinek de yapar, mikrop da yapar.

Bu arada herkese hayırlı bayramlar diliyorum, sevdiklerinizle sağlıklı ve doya doya yaşayacağinız bir bayram diliyorum

Delta varyantının belirtileri ile soğuk algınlığının belirtileri benzer.
Bu sebeple karıştırıyor insanlar

Hamileliğin sonlarına yaklaştım
Bebek yukarı baskı yapıyor artık ve nefes açlığı çekiyorum maske takılıyken
Hastane çıkışı nefes alamıyorum diye ağladığım zamanlar oldu
Hastanede yine sıra bizdeyken araya kontrol sokacaklardı ama ben ağladığım için nefessizlikten eşim müdahale etti de girdik
Koşarak dışarı çıkıp maskeyi attım sonra
Yine de çıkarmadım Kapalı ortamda.
Millet çok düşkün rahatına
Biraz da bahane ediyorlar gibi

Ben de birkaç maske takan kişiden biriyim. Herkes geziyor, tozuyor. Bir şey olmuyor sanki. Hamile arkadaşlarım var, görüşelim diyorlar, doğumdan sonra gel diyorlar. Ben de diyorum ki, virüs var, bana bir şey olmasa da bebek küçük, sen yeni annesin. Alınıyorlar mı bilmiyorum ama benim yüzümden hasta olsalar çok üzülürüm.

Takti millet bi kisirlik derdine? Bu zekayla ureme zaten sen deyip kesip atican. Evet malesef hamileyim asiliyim ama maske mesafe kuralini hice sayanlar ve asi karsiti olanlar yuzunden evden cikamiyorum.

İtiraf ediyorum rahatlardan biri de benim. Hastanede çalışıyorum kimyagerim. Fakat yoğun bakıma da çıktığım oluyor bazı kanları çalışmak için. Hastaları görme şansım da oluyor. Ama o denli yorgunum ki gördüklerim bile duyarsızlığımı etkilemiyorum. Maske ve mesafeme çevremdekiler için dikkat ediyorum ama kişisel dikkatim asgari seviyede

Doğru diyorsunuz. Duyduğuma göre vakalarda artış varmış. Sokaklarda görüyorum. Biliyorum bu sıcaklarda maske takmak kolay değil ama bu da kolay bir hastalık değil. İnsanlar hastane köşelerinde boğularak ölüyor. Maske takmayanların haberi mi yok anlamadım

Kişisel olarak yada başkaları icin aldığınız tedbirler aynı şey sayılmazmı ? Açıkçası ben kendim için zerre kadar endişelenmiyorum , zayıf bünyeli insanlara buluşturmaktan korkuyorum . Havaalanına iner inmez hemen test yaptım , bir kaç gün sonra tekrar yapacağım . Negatif çıkarsa ozaman dışarı çıkabilirim . Lütfen biraz daha duyarlı olalım , özellikle biz sağlık çalışanları …

ben ilaç firmasındayım, belki hatırlarsınız. çalışan mikrobiyologlarımız var. her birine tek tek sordum, herhangi bir yüzerde virüsün öyle uzun süre canlı kalma şansı yok dediler. - burada canlıyı yaşaması anlamında kullandım.
yani biz o kaşığı ağzımıza sokmadan 15 saniye önce biri o kaşığın üzerine tıksırmamışsa yüzeyde yaşayan bir virüs olamazmış.
amma ve lakin ben gene de dışarıda birşey yersem çatal kaşık ve bıçağı kolonyalıyorum. mental olarak rahatlatıyor beni.
siz de böyle yapabilirsiniz bence.

Ucaktada hem önümde hemde yan tarafımdaki oturanlar sürekli maskelerini çıkarıp durdular . Üstelik çocukları sürekli burnunu çekip duruyordu . Önce uyardım pek işe yaramadı. Takıp tekrar sonra cıkardılar , sonra görevlilerden rica ettin taksınlar diye oda işe yaramadı en sonunda inince hava yollarına şikayet ettim. Düşünsenize bir kaç vurdum duymaz yüzünden belki bir çok insan canından olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…