Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Bence de ekim kasim gibi yine kapaniriz evlere. Yazik, kucuk esnaf, isyeri sahipleri sersefil oldu bir bucuk yildir. Allah hepsinin yardımcısı olsun.

şu an malum göçmenlerin akınıyla özellikle doğu bölgelerdeki şehirlerde sayılar artmış.
hatta geçenlerde niğde de yakalanan göçmenlere test uygulamışlardı ve 7 kişi pozitif çıkmıştı.
yakalanmasalar o 7 kişi 7000 kişiyi etkileyecekti bana göre.
bu göçmenlerin bir şekilde ilerlemek için egeye gelecekleri kesin. deniz yolu ile gitmek isteyecekler. bu da sayıları daha da arttıracak.
keza şu an bakıyorum meşhur ege ve akdeniz sahillerinde normal tatil dönemlerinden bile daha fazla kalabalık var. herkes üst üste.
bunun acısı elbette çıkacak.
tamam insanlar iş yapsın ama kişi sayısı kısıtı olsaydı keşke.

Maalesef bazı yüzeylerde saatlerce hatta günlerce yaşayabilir

Hamilelik, emzirme döneminde kullanılan ilaçlar kişinin sadece kendisini değil, tamamen savunmasız olan bebeğini de etkileyen bir süreç. Parol haricinde neredeyse ilaç içilmeyen bir dönem ve çok yeni bir aşı. Karar vermek hiç kolay değil. Doktorlardan bile tereddütlü yaklaşanlar var, çünkü hamilelerdeki etkisinin ne olacağını bilmiyorlar. Mecburen hamile ve emziren anneler risk durumuna bakarak karar veriyor.

Öyle tabi . Biz bile ilerde hangi etkileri olacağını düşünmeden yaptırdık aşıyı. Açıksı insaların sürü halinde ölmesindense böyle bir risk almayı tercih ederim . Hamileler aşı olup olmama konusunda hür fikirler ama hastalık kapmama konusunda çok ama çok dikkatli olmalılar .

benim şu ana kadar dışarıda yemeğe gittiğim her yer hes kodu ile aldı. zaten hes'te aşı olup olmadığı belli, onu da gösterdim.
bu konuda gerçekten herkes çok titiz.
henüz seyahate çıkmadım ama yolculuk yapan tüm arkadaşlarım da yol boyunca hes kodlarını ve aşı kartlarını göstermişler.

bu dönemde hala böyle şeylere alınanlarla ben ilişkilerimi gözden geçiriyorum. bir araya gelmek konusundan hassas olmak çok normal birşey. bundan sakınana laf etmemeli kimse.

Konya da girdiğimiz birkaç yer var.Sormadılar hiç

hangi yüzeylerde ?
çevremde sorduğum hiç kimseden bunu duymadığımdan merak ettim. gerçi ben herşeyi nolursa olsun kolonya ile fısfıslıyorum ama.
Geçen sene yapılan araştırmada virüs örnegin kahve fincanında yaklaşık 4 saat , plastik yüzeyde 3-4 gün , karton yüzeylerde yaklaşık bir gün yapabiliyordu. Tabi şimdi mutasyonlara uğradı , daha uzun mu yoksa kısa ömürlü mü tam olarak bilmiyorum .

ciddi mi.paket mönü alıyoruz avm de yememek için.ee içeceklerin üstlerinde virüs olabilir mi yanii?

Üzerine virüslü biri hapşırmışsa olabilir :/ . Zaten virüsü biz eller sayesinde bulaştırıyoruz , orda. oraya enfekte ellerle taşıyarak .
dondurulmuş gıdaya devam yanii.alıp evde mikrodalgaya atayım barii.yemek hiç yemedim dışarda ama herkes rahatça yiyor maskesini indirip.onlar mı tuhaf ben mi bilemedim

dondurulmuş gıdaya devam yanii.alıp evde mikrodalgaya atayım barii.yemek hiç yemedim dışarda ama herkes rahatça yiyor maskesini indirip.onlar mı tuhaf ben mi bilemedim
Okadar da sıkma kendini . Alıp dezenfektanla sil yeter . Zaten yaz aylarında virüs daha kısa yaşıyor diye biliyorum.

valla birkaç kez iş yerindeki arkadaşlarla karşıdaki cafede kahve içtik, ben fincanı vs fısladım :) alay ettiler ama valla umrumda değil..
hala da devam ediyorum bu düzene.
çatal bıçak kaşık da kolonyalıyorum.

maskenin koruyuculuguna inaniyorum ama bu sicakta terden sirilsiklam olmus bakteri yuvasi olan maskenin koruyuculuguna inanmiyorum sahsen.
acik hava da maske takmiyorum, kizimla ormana gidiyorum ormanda veya caddede farketmez yuruyusumu yapip evime donuyorum.
avrupada u.k de pandeminin en yogun oldugu donemlerde bile acik havada maske sart degildi.
bebege bile maske takmak isteyecek kadar israri anlayamadim.

Ben tatil beldesinde yasiyorum. Nufusumuz dorde katlandi tatilcilerle. Yabanci turistler de cabasi. Bakalim neler olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…