Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Geçen sene yapılan araştırmada virüs örnegin kahve fincanında yaklaşık 4 saat , plastik yüzeyde 3-4 gün , karton yüzeylerde yaklaşık bir gün yapabiliyordu. Tabi şimdi mutasyonlara uğradı , daha uzun mu yoksa kısa ömürlü mü tam olarak bilmiyorum .
Aynı araştırma mı bilmiyorum da virüs yaşıyor ama hasta edecek kadar yoğun değil denmişti.
Ben yüzeylere dikkat etmiyorum, edemem.

Çok çok teşekkür ederim yanıtınız için, bu önemli bir konuydu benim için. Pandemi başlarında, yok çelikte 5 gün yaşar, parada 17 gün yaşar gibi laflar dolanıyordu ortada; bunlar psikolojiyi epey bozdu, başlarda. Danıştığım bir doktor da "Yüzeylerden virüs bulaşmaz. Ancak birisi şuraya taze taze hapşırırsa siz de oraya gider dokunur, sonra da parmağınızı burnuna sokarsanız anca o zaman" dedi. ben de "peki o hapşırdıktan ne kadar süre sonra ben dokunup parmağımı burnuma sokabilirim?" :) diye sordum esprili. Doktor "O süreyi net olarak bilmiyoruz ama uzun bir süre değil" diye yanıtladı dürüstçe. En pimpirikli uzmanları dinliyorum. Alışverişleri 1-2 saat bekletin, kıyafetlerinizi 6 saat havalandırın. diyorlar. Şimdi ben bugüne kadar bu süre konusunda net bir bilgi edinememiş olsam da virüs yüzeylerde çoğalamayacağı için ve belli de bir yarılanma ömrü olduğu için 2 saat sonra yüzeyde enfekte edecek virüs yoğunluğunun kalmayacağını benim de beynim kabul ediyor. Sizin söz ettiğiniz 15 saniye kısa bir süre gibi geldi bana. Bu süre konusunda net bir bilginiz var mı?

yok ben süreyi abartarak söyledim biraz :)
sadece yüzeylerden bulaşmasının nefes yolu ile bulaşmasından daha zor olduğunu düşünüyorum, sorduğum kişiler de bunu doğrulamışlardı.
burada bir üye arkadaş yapılan çalışmalardan bahsetti, süreler orada var. ben kendi psikolojim için herşeyi kolonyalamayı tercih ettiğimden dert etmiyorum bu konuyu pek açıkçası. dışarıda sadece kahvede içsem, kahve fincanının dışını fıslıyorum. laf edenleri de takmıyorum :)

yok ben süreyi abartarak söyledim biraz :)
sadece yüzeylerden bulaşmasının nefes yolu ile bulaşmasından daha zor olduğunu düşünüyorum, sorduğum kişiler de bunu doğrulamışlardı.
burada bir üye arkadaş yapılan çalışmalardan bahsetti, süreler orada var. ben kendi psikolojim için herşeyi kolonyalamayı tercih ettiğimden dert etmiyorum bu konuyu pek açıkçası. dışarıda sadece kahvede içsem, kahve fincanının dışını fıslıyorum. laf edenleri de takmıyorum :)
Devamli kolonyayla yaşıyorsanız keske kolonya yerine daha dogal bir dezenfektan kullansanız. Devamli kolonyaya maruz kalmak hatta gidanizla temas etmesi da saglikli degil.

Hes kodunu biliyorum tabiki dışarda yemek yemedim sadece orduevindenin bahçesinde yemiştim . Oralarda istendiğini biliyorum . Yanlız şehirlerarası yolda istendiğini bilmiyordum . Bizim yol güzergahında istenmediği için duymadım . Dün vaka sayısı daha yükselmiş 2 gün sonra kesin 10.000 olur 😟 bir arkadaşla vaka yükseliyor diye konuştuk diyor ki aşı olunsun diye Korkutmaya çalışıyorlar ondan öyle gösteriyorlar diyor böyle bir cahil kafa var inanamıyorum cidden 😟

insanlar şehirlere dönünce yani asıl bayram dönüşü patlama olacak bence. tatilde açık hava sınırsız ama şehirde hele de çalışırken sınırlı.
muhtemelen 2 haftaya 10binleri görür.

Devamli kolonyayla yaşıyorsanız keske kolonya yerine daha dogal bir dezenfektan kullansanız. Devamli kolonyaya maruz kalmak hatta gidanizla temas etmesi da saglikli degil.
Neden sağlıklı değil? Korona için kullandığımız dezenfektanın alkol bazlı olması gerekiyor. Ben genelde 96 derecelik alkol kullanıyorum ama limon kolonyası da alkolden çok farklı içerikte değil bildiğim kadarıyla.

yiyeceğin içeceğin üzerine sıkmıyorum tabi ki. çatalıda yeni sıkmışken kullanmıyorum haliyle. yada her gün dışarıda yemiyorum :)
öldürücülüğü sağlayan %80 alkol oranlı bir ürün olması lazım neticede. bu oranda alkol içeren doğal bir ürün varsa da ben bilmiyorum malesef :(

Neden sağlıklı değil? Korona için kullandığımız dezenfektanın alkol bazlı olması gerekiyor. Ben genelde 96 derecelik alkol kullanıyorum ama limon kolonyası da alkolden çok farklı içerikte değil bildiğim kadarıyla.

pandeminin ilk aylarında tamamen evde olmama rağmen yarım saatte bir ellerimi kolonyalamıştım. insan bilmediği birşey olunca hemen en güvenebileceği şeye sarılıyor.
şu anda tabi ki yanımda hep kolonyam var ama ilk zamanlar gibi habire sıkmıyorum.
çatal kaşık vs kolonyalama olayı biraz da kendimi rahatlatmak :)

yiyeceğin içeceğin üzerine sıkmıyorum tabi ki. çatalıda yeni sıkmışken kullanmıyorum haliyle. yada her gün dışarıda yemiyorum :)
öldürücülüğü sağlayan %80 alkol oranlı bir ürün olması lazım neticede. bu oranda alkol içeren doğal bir ürün varsa da ben bilmiyorum malesef :KK43:
Alkol tek başına doğal bir ürün değil mi zaten? Ben mi yanlış biliyorum?

pandeminin ilk aylarında tamamen evde olmama rağmen yarım saatte bir ellerimi kolonyalamıştım. insan bilmediği birşey olunca hemen en güvenebileceği şeye sarılıyor.
şu anda tabi ki yanımda hep kolonyam var ama ilk zamanlar gibi habire sıkmıyorum.
çatal kaşık vs kolonyalama olayı biraz da kendimi rahatlatmak :)
Ben de yapıyorum valla onu. Başka türlü içim rahat etmez. Alışkanlık oldu. Normalde de bir yerde yemek yiyeceğim zaman silerdim çatal bıçak bardak vs. kuru peçeteyle. Koronadan sonra fıslatıp siliyorum 😂

Ben de yapıyorum valla onu. Başka türlü içim rahat etmez. Alışkanlık oldu. Normalde de bir yerde yemek yiyeceğim zaman silerdim çatal bıçak bardak vs. kuru peçeteyle. Koronadan sonra fıslatıp siliyorum 😂

hee ben de kolonyalı mendille silerdim coronadan önce haha. bazen kroluk yapıp o mendille ayakkabımı da silerdim dermişim sdjfklsdjld

aman ya bence çok zararlı bir takıntı değil.

hee ben de kolonyalı mendille silerdim coronadan önce haha. bazen kroluk yapıp o mendille ayakkabımı da silerdim dermişim sdjfklsdjld

aman ya bence çok zararlı bir takıntı değil.
Bence de çok zararlı değil. Geçen sene plajda dezenfektan kullanmaktan ellerimi haşlamıştım öyle bir zararı olabilir ancak 😂 alkol ya da kolonyadan daha doğal içerikli bir dezenfektan olduğunu sanmıyorum zaten.

Bence de çok zararlı değil. Geçen sene plajda dezenfektan kullanmaktan ellerimi haşlamıştım öyle bir zararı olabilir ancak 😂 alkol ya da kolonyadan daha doğal içerikli bir dezenfektan olduğunu sanmıyorum zaten.

başlarda dezenfektanlar yeterli değil diyorlardı. ben nenem dedem usulü kolonyacılık :)

"Devamli" dedim zaten :) cok fazla kolonya bir sure sonra ciltte kuruluga, catlamaya vs neden olabiliyor. Ayrica "ozellikle gidaya temas" dedim, aa icinde nasilsa alkol var deyip kolonya tuketmiyoruz sonucta degil mi? :)

Neyse sonucta ben uyenin kahve ictigi fincani kolonyalamasi dikkatimi cektigi icin soyledim, sonucta beni ilgilendiren bir durum yok.

Aynı araştırma mı bilmiyorum da virüs yaşıyor ama hasta edecek kadar yoğun değil denmişti.
Ben yüzeylere dikkat etmiyorum, edemem.
Virüs kaç kez mutasyona uğradı ve ayrıca yeni variatları çıktı . Tabi bu son varianylarını daha henüz hiç arastsırmadım , zira tatildeyim suan 🤪. Ama bence ne kadar çok ciddiye alırsak o kadar güvende oluruz diye düşünüyorum .

"Devamli" dedim zaten :) cok fazla kolonya bir sure sonra ciltte kuruluga, catlamaya vs neden olabiliyor. Ayrica "ozellikle gidaya temas" dedim, aa icinde nasilsa alkol var deyip kolonya tuketmiyoruz sonucta degil mi? :)

Neyse sonucta ben uyenin kahve ictigi fincani kolonyalamasi dikkatimi cektigi icin soyledim, sonucta beni ilgilendiren bir durum yok.
Fazla el yıkamak da kurutuyor lya. Yani kolonyanın fincanla temasına gelene kadar milyon çeşit sağlıksız hatta kanserojen şey tüketiyoruz.

çok sık çıkıp tüketsem yılardım muhtemelen :) mümkün mertebe evde yada bahçedeyiz. arada çıkınca da bir çıktım bari başıma iş açmayayım diyorum.
elleri çok kurutuyor evet. pandeminin ilk zamanları kolonya daha sapıkça kullanılıyordu tabi, bir çok insan birşey ellememiş bile olsa habire kolonya sıkıyordu ellerine. o kadar da değil haliyle. :)

Back
X