Çok çok teşekkür ederim yanıtınız için, bu önemli bir konuydu benim için. Pandemi başlarında, yok çelikte 5 gün yaşar, parada 17 gün yaşar gibi laflar dolanıyordu ortada; bunlar psikolojiyi epey bozdu, başlarda. Danıştığım bir doktor da "Yüzeylerden virüs bulaşmaz. Ancak birisi şuraya taze taze hapşırırsa siz de oraya gider dokunur, sonra da parmağınızı burnuna sokarsanız anca o zaman" dedi. ben de "peki o hapşırdıktan ne kadar süre sonra ben dokunup parmağımı burnuma sokabilirim?" :) diye sordum esprili. Doktor "O süreyi net olarak bilmiyoruz ama uzun bir süre değil" diye yanıtladı dürüstçe. En pimpirikli uzmanları dinliyorum. Alışverişleri 1-2 saat bekletin, kıyafetlerinizi 6 saat havalandırın. diyorlar. Şimdi ben bugüne kadar bu süre konusunda net bir bilgi edinememiş olsam da virüs yüzeylerde çoğalamayacağı için ve belli de bir yarılanma ömrü olduğu için 2 saat sonra yüzeyde enfekte edecek virüs yoğunluğunun kalmayacağını benim de beynim kabul ediyor. Sizin söz ettiğiniz 15 saniye kısa bir süre gibi geldi bana. Bu süre konusunda net bir bilginiz var mı?