Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

yok en yüksek alkol oranlı rakıda bile alkol oranı %45; bu yetmez. En az %65 ile 90 derece arası gerekiyor, ideali de %80. Hani bir yudum rakı için, boğazınızda ne virüs varsa öldürür covid olmazsınız diye nasihat veren tipler var da :KK70: cidden var.

keşke yarasalar virüsü boğazda öldürmeye
hem kafa güzel hem virüsten kurtulmuşuz
ideal dünya dfjklsjfls

Otel fiyatlarının fırlamasına da şaşmamalı bu durumda …
Ocak ayinda kampanyadan faydalanip Fransa ve Italya'ya ucak bileti aldim kasim ve aralik ayi icin.
Subatta otel rezervasyonu yaptigimda 9 ay onceden çıkarılan fiyat bes bin tl falan ki euro daha düşüktü ve yıldızsız falan düz otel bunlar.

Bi şişe kendimize alırken üç şişe devlet babaya ısmarlıyoruz artık. Mekanlarda 35’lik rakıyı 180 liradan aşağı vermiyorlar bu sene🙄
Geçenlerde kalecisinde bir balık restaurantına gittik . 4 kişi birer porsiyon balık ve yanında rakı 1000 lira verdik geldik. Hani anlıyorum işletmecilerde bu parayı ödüyor giderler icin ama orta halli yada asgari geçinen biri için restaurantta yemek içmek lüksten imkansıza doğru gitmeye başladı .

Bi şişe kendimize alırken üç şişe devlet babaya ısmarlıyoruz artık. Mekanlarda 35’lik rakıyı 180 liradan aşağı vermiyorlar bu sene🙄
180 mi? :')
Sizin yaşadığınız yer cidden fiyatları normale göre düşük bir yer evet evet öyle. Yoksa ben yiyip içmenin normalden pahalı bir yerde yaşamıyorum.

Geçenlerde kalecisinde bir balık restaurantına gittik . 4 kişi birer porsiyon balık ve yanında rakı 1000 lira verdik geldik. Hani anlıyorum işletmecilerde bu parayı ödüyor giderler icin ama orta halli yada asgari geçinen biri için restaurantta yemek içmek lüksten imkansıza doğru gitmeye başladı .
Öyle valla. Pandemi öncesi hemen hemen her hafta çıkardık rakı balığa, bu fiyatlarla ayda bir anca. İzmir yine bir tık daha normal sanırım diğer yerlere göre.

Ocak ayinda kampanyadan faydalanip Fransa ve Italya'ya ucak bileti aldim kasim ve aralik ayi icin.
Subatta otel rezervasyonu yaptigimda 9 ay onceden çıkarılan fiyat bes bin tl falan ki euro daha düşüktü ve yıldızsız falan düz otel bunlar.
Ama çok ucuza almışsınız hemde Avrupa’da , yanlış anlamadıysam . Ben iki haftalık uçak biletimi bu fiyata aldım . Şaka gibi … pandemiden önce 1000 liraya gidip gelirken suan 5000 lira olmuş biletler 😒

180 mi? :')
Sizin yaşadığınız yer cidden fiyatları normale göre düşük bir yer evet evet öyle. Yoksa ben yiyip içmenin normalden pahalı bir yerde yaşamıyorum.
Belediyenin restoranı 😂 Evet bizim belediyemiz alkollü restoranlar işletiyor 😂😂😂 kıskanmayınız 😂

Ama bi önceki mesajda yazdım size de hep söylüyorum izmir nispeten daha ucuz diğer illere göre. O rakıyı 300’den açsa boş kalır, bir giden bir daha gitmez. Rakımızı alır sahile çilingir kurarız 😂😂😂

geçen yaz sarıyerde bir balıkçıya gittik biz de. tek porsiyon büyük bir balık yanına bol bol meze ve salata ile doldurduk masayı.
4 kişi 900 küsür liraya kalktık.
bu sene gitsek 1500den az vermeyiz bence.
kapalı kaldıkları günlerin acısını da ekliyorlar adisyona kesinlikle.

Ama çok ucuza almışsınız hemde Avrupa’da , yanlış anlamadıysam . Ben iki haftalık uçak biletimi bu fiyata aldım . Şaka gibi … pandemiden önce 1000 liraya gidip gelirken suan 5000 lira olmuş biletler 😒
Hayir otel 5000 tl. Ucak biletini kampanya yakalayip somurdum :D
Bildiginiz pansiyon ayarinda, oda kahvaltı hostelden bozma yerler euro kuru yuzunden 5.000 tlye geliyor bes gunluk. Euro bazinda cok uygun fiyati da tlye cevirince..... :(

insanlar şehirlere dönünce yani asıl bayram dönüşü patlama olacak bence. tatilde açık hava sınırsız ama şehirde hele de çalışırken sınırlı.
muhtemelen 2 haftaya 10binleri görür.
Bence hafta sonuna 10 bin zaten şuan 8500

geçen yaz sarıyerde bir balıkçıya gittik biz de. tek porsiyon büyük bir balık yanına bol bol meze ve salata ile doldurduk masayı.
4 kişi 900 küsür liraya kalktık.
bu sene gitsek 1500den az vermeyiz bence.
kapalı kaldıkları günlerin acısını da ekliyorlar adisyona kesinlikle.
Bende Antalya pahalı sanıyordum . Ama böyle pahalı olunca insanlar dışarda yemeye tereddüt edecekler 🙄

Bende Antalya pahalı sanıyordum . Ama böyle pahalı olunca insanlar dışarda yemeye tereddüt edecekler 🙄

istanbuldan pahalı şehir yok bence :(
valla git gide hayat standardımız düşüyor.
4-5 sene önce haftada en az 3 gün arkadaşlarımla çıkardım. ya yemeğe ya sadece birşeyler içmeye.
sevdiğim markalardan çok rahat birkaç parça alırdım.
şimdi bakıyorum en kıytırık t shirtler giymek istediğim markalarda 600-700 tl
almıyorum tabi ki ama bunu görmek üzücü
euro kuru ile beraber alışveriş bitti
yemek iyi bir yere gideyim desen o ayı kapatman lazım, başka yerde yememen lazım

onca sene okumuşum, meslek elde etmişim, güya büyük firma çalışanıyım ama durum bu.

istanbuldan pahalı şehir yok bence :KK43:
valla git gide hayat standardımız düşüyor.
4-5 sene önce haftada en az 3 gün arkadaşlarımla çıkardım. ya yemeğe ya sadece birşeyler içmeye.
sevdiğim markalardan çok rahat birkaç parça alırdım.
şimdi bakıyorum en kıytırık t shirtler giymek istediğim markalarda 600-700 tl
almıyorum tabi ki ama bunu görmek üzücü
euro kuru ile beraber alışveriş bitti
yemek iyi bir yere gideyim desen o ayı kapatman lazım, başka yerde yememen lazım

onca sene okumuşum, meslek elde etmişim, güya büyük firma çalışanıyım ama durum bu.
Böyle durumlarda ülkeler yerli üretime rağbet ederken ülkemiz maalesef yerli üretenlerin önüne taş koyup ithal almaya teşvik ediyor ve halk alamayınca adı fakirlik oluyor 😒

Back
X