Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

çok sık çıkıp tüketsem yılardım muhtemelen :) mümkün mertebe evde yada bahçedeyiz. arada çıkınca da bir çıktım bari başıma iş açmayayım diyorum.
elleri çok kurutuyor evet. pandeminin ilk zamanları kolonya daha sapıkça kullanılıyordu tabi, bir çok insan birşey ellememiş bile olsa habire kolonya sıkıyordu ellerine. o kadar da değil haliyle. :)
Benim demek istedigim de oydu. Sonucta evet icerigi yuksek oranda alkol ama alkolden farkli degil deyip içmiyoruz kolonyayi :D umarim yani :D

Gerci ben bir kere gece su icmeye kalktigimda su diye kolonya icmistim bak o cok fenaydı :D

Benim demek istedigim de oydu. Sonucta evet icerigi yuksek oranda alkol ama alkolden farkli degil deyip içmiyoruz kolonyayi :KK70: umarim yani :KK70:

Gerci ben bir kere gece su icmeye kalktigimda su diye kolonya icmistim bak o cok fenaydı :KK70:

yok yok yiyeceğe içeceğe katmıyorum. biraz psikolojik rahatlama amaçlı benimki. altına bir fıs sıksam fincanın iyi hissediyorum :)
bazen su içine iki üç damla limon kolonyası damlatıp içirtiyorlar ya fenalaşanlara. gerçi orda da sahte alkol sıkıntı o zaman körlük oluyor işte.

Devamli kolonyayla yaşıyorsanız keske kolonya yerine daha dogal bir dezenfektan kullansanız. Devamli kolonyaya maruz kalmak hatta gidanizla temas etmesi da saglikli degil.
doğal dezenfektan olarak ne kullanılabilir örneğin?

Seri üretime geçtim ben. Alkol fiyatları koymuyor artık 😂 Fabrika açacam yakında🙄
Bundan bir kaç sene önce havaalanından aldığım votka şimdi euro üzerinden iki katı olmuş , ki normalde fiyatlarda cok az bir oynama olur du. Bu da demek oluyor ki Türkiye’de bu oran en az 4 e katlandı 🙁

Viski yada votka hatta rakı bile iş görür 🤣🤣
yok en yüksek alkol oranlı rakıda bile alkol oranı %45; bu yetmez. En az %65 ile 90 derece arası gerekiyor, ideali de %80. Hani bir yudum rakı için, boğazınızda ne virüs varsa öldürür covid olmazsınız diye nasihat veren tipler var da :KK70: cidden var.

yok yok yiyeceğe içeceğe katmıyorum. biraz psikolojik rahatlama amaçlı benimki. altına bir fıs sıksam fincanın iyi hissediyorum :)
bazen su içine iki üç damla limon kolonyası damlatıp içirtiyorlar ya fenalaşanlara. gerçi orda da sahte alkol sıkıntı o zaman körlük oluyor işte.
Sahte icki ihtimali nedeniyle babam her zaman gece disarida acik icki icersen evde bir kadeh daha icmeden yatma derdi :KK70:

Son düzenleme:
fincana sıkmak önemli değil de o fenalaşana kolonya içirmek çok yanlış bir uygulama.

doğal dezenfektan olarak ne kullanılabilir örneğin?
Korona acisindan sordugunuzu dusunerek yine alkol ilaveli ama dogal bitki icerikli dezenfektan önerileri var. Kolonya gibi olmadigi icin en azindan cilde zarar vermiyorlar. Yine gidaya sıkılmıyor tabii :KK53:
Koronadan bağımsız soruyorsaniz sirke candir :)

yok en yüksek alkol oranlı rakıda bile alkol oranı %45; bu yetmez. En az %65 ile 90 derece arası gerekiyor, ideali de %80. Hani bir yudum rakı için, boğazınızda ne virüs varsa öldürür covid olmazsınız diye nasihat veren tipler var da :KK70: cidden var.
Absent bile kurtarmıyor desene 😂

Aaa sen ne diyosun , etanol içen tipler bile var yok hatta ispirtoydu o sanırım.. 🙄

Bundan bir kaç sene önce havaalanından aldığım votka şimdi euro üzerinden iki katı olmuş , ki normalde fiyatlarda cok az bir oynama olur du. Bu da demek oluyor ki Türkiye’de bu oran en az 4 e katlandı 🙁
Valla sormayın. Alkol fiyatina mi yanayim, euro zipladigindan beri yurtdisina cikmanin zorlasmasina mi yanayim bilmiyorum. Kombinasyon yapip yurtdisindan donerken alkol alamadigima yaniyorum :(

fincana sıkmak önemli değil de o fenalaşana kolonya içirmek çok yanlış bir uygulama.

gençlerde değil de yaşlılarda çok görüp duyduğum bir uygulama.
kastettiğim yarım şişe değil tabi 2-3 damla suya sıkıyorlarmış.
ben olsam kendim için istemem o ayrı.

Bi şişe kendimize alırken üç şişe devlet babaya ısmarlıyoruz artık. Mekanlarda 35’lik rakıyı 180 liradan aşağı vermiyorlar bu sene🙄

Back
X