Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Bende Antalya pahalı sanıyordum . Ama böyle pahalı olunca insanlar dışarda yemeye tereddüt edecekler 🙄
Siirt’te arefe günü pazarda nektar 35 TL di . Eşim yarım kg alayım demiş adam vermemiş . Az önce orduevinde kantinde 18 TL de vergisiz

istanbuldan pahalı şehir yok bence :KK43:
valla git gide hayat standardımız düşüyor.
4-5 sene önce haftada en az 3 gün arkadaşlarımla çıkardım. ya yemeğe ya sadece birşeyler içmeye.
sevdiğim markalardan çok rahat birkaç parça alırdım.
şimdi bakıyorum en kıytırık t shirtler giymek istediğim markalarda 600-700 tl
almıyorum tabi ki ama bunu görmek üzücü
euro kuru ile beraber alışveriş bitti
yemek iyi bir yere gideyim desen o ayı kapatman lazım, başka yerde yememen lazım

onca sene okumuşum, meslek elde etmişim, güya büyük firma çalışanıyım ama durum bu.
nerenin tshirtü o ? gerçekten merak ettim.

Aaa niye o kadar pahalı ? Şeftali alın bence , daha lezzetli ve ucuz 😋
Mahrumiyet bölgesi diye 😃 doğru düzgün meyve sebze gelmez . Bayram öncesi daha fazla satış olması lazım ama ürün yok ki satsınlar 😃. Antalya’da karpuz şuan kaç TL

Hollanda'da maske yasagi 1 ay once kadar kadar kalkti. Yaklasik 8 ay boyunca alisveris merkezlerinde, kutuphane,okul, toplu tasima gibi kapali alanlarda zorunluydu takmak ama oturdugun zaman cikarabiliyordun. Kutuphane calisani olarak ve de gozluklu bir insan olarak maskeden illallah etmistim. Gercekten sicakta takmak iskence gibiydi, bayilacak gibi oluyordum. Fakat Hollanda'da disarda yani acik havada maske hicbir zaman zorunlu olmadi. Olsaydi da takamazdim sanirim cunku isime bisikletle gidip geliyorum. Sicagin altinda en az yarim saat bisiklet asla suremezdim.

Su an maske zorunlulugu toplu tasima haricinde kalkti. Hollanda'da vakalar tum yasaklarin kalkmasiyla baya bir yukseldi. Genc kesimin asilari daha tam olmadigindan delta varyanti ciddi sekilde yayiliyor. Ben de agustosun 3.unde 2.asimi olacagim. Hala yaptigim, her sekilde mesafemi koruyorum. Ellerimi sık sık yikiyorum. Disardan aldigim paketli urunleri hala temizliyorum. Korona sureci basladigindan beri de calismaya devam ettim, ediyorum. Eskisi kadar korkmuyorum, annem kalp hastasi ama evde bile mesafeliyiz hala. Onlemimi aliyorum. Ama bir daha maske takmayi dusunmuyorum. Zaten zorunlu oldugu icin takiyordum kendi istegimle yaptigim birsey degildi.

Bende her çıktığımda 2 çift maske takıp çıkardım hep her nekadarr dikkat etmeme rağmen hatta hep evdeydim ama korona olduk eşimle tabiikide eşimin işyerinde herkes koronaydı orda bile alarm takıyolar yakınlık kurulursa alarm çalıyordu 2 m uzaklıkta şartıyla oluyordu çok dikkatliydi çok önlem alınıyordu ona rağmen bize bile bulaştı ben bile bi markete gider gelirdim oda kalabalık olmadığı zamanlarda nerden nasıl bulaşıcağını hepimiz bilemiyoruz maaleseff
Hep evde olsakta gene bulaşıyor biyerden
Inanın çok dikkat ederdikk
Nasıl bulaştığına bile şaşırdık
Ama korona oldun mu çok kötü ne yapacağımızı bile şaşırdıkk eşimle evde hepinizee Allah yardımcınız olsun 🥺 korona olmadan inşaallahh biter hepiniz için

Böyle durumlarda ülkeler yerli üretime rağbet ederken ülkemiz maalesef yerli üretenlerin önüne taş koyup ithal almaya teşvik ediyor ve halk alamayınca adı fakirlik oluyor 😒

eh dolarla euro ile aldıkları mal var ortada.
kur düşse bile onlar hangi kurdan aldılarsa ona göre satmak zorunda.
yani dolar 8.50 iken alıyor, 8 olduğundan fiyatını indiremiyor çünkü zarar edecek.
dolayısıyla hep o kura göre kalıyor fiyatlar piyasada ve doğal olarak döviz kuru gene o noktaya geliyor.
geldiği yeri unutmama hikayesi hep bu.
bizim çiftçinin de hep boynu bükük haliyle.
ilkokulda öğrendiğimiz "tarım ülkesiyiz" cümlesi güzel atlara binip gitti.

6 yasin altina maske zorunlu degil, ayrica bu sicakta acik havada ne kendim maske takarim ne cocuguma taktiririm.
Aşı olanlarin zaten korkmasina gerek yok, madem aşı koruyor
Alisanın kardesi asılıyken vefat etmis😓
Ama siz yine de takmayın Dünya icin değisen bisey olmaz da,cocuga bari takın yazıktır.

Hanimlar tum ulkeyi hatta dunyayi dezenfektana batiramayacagimiza gore toplumsal bagisiklik olusana kadar sabredecegiz.mutasyon demek virusun bizimle ugumlu hale gelmeye calismasi demek zaten kotu degil.olacak insallah

Ahh ahhh her yalana inanan yurdum insanı 😔 aşılar koruyor madem neden alişanın kardeşi öldü ? Aşıdan mı yoksa covidden mi öldü ? En yakın örnek o olduğu içinn veriyorum. Aşılardan ölen insanlar o kadar çok ki. Maske gerçekten koruyucu mu sizce ? Bebeğe maske takmak nedir yahu . Akıl sağlığınız için tv den uzak durmanızı öneririm. Sağlıklı beslenin bağışıklığınızı kuvvetlendirin ve korkmayınn!! Temiz hava gibisi yok nefret ediyorum maskeden . Er yada geç cu covid yalanı ortaya çıkıcak ve kendinizd yaptığınız eziyet için pişman olucaksınız ..

Ahh ahhh her yalana inanan yurdum insanı 😔 aşılar koruyor madem neden alişanın kardeşi öldü ? Aşıdan mı yoksa covidden mi öldü ? En yakın örnek o olduğu içinn veriyorum. Aşılardan ölen insanlar o kadar çok ki. Maske gerçekten koruyucu mu sizce ? Bebeğe maske takmak nedir yahu . Akıl sağlığınız için tv den uzak durmanızı öneririm. Sağlıklı beslenin bağışıklığınızı kuvvetlendirin ve korkmayınn!! Temiz hava gibisi yok nefret ediyorum maskeden . Er yada geç cu covid yalanı ortaya çıkıcak ve kendinizd yaptığınız eziyet için pişman olucaksınız ..
Ya ya inandık hemen sizee😂bayağı uzmansınız belli

Benim eşimin ailesinden 4 kişi geçen yıl aşı bile çıkmamışken neden öldü? Üçü hastanede biri de evde vefat etti. Bunlar aşı olmadılarsa ve korona da yoksa neden ölmüş olabilirler?

Benim eşimin ailesinden 4 kişi geçen yıl aşı bile çıkmamışken neden öldü? Üçü hastanede biri de evde vefat etti. Bunlar aşı olmadılarsa ve korona da yoksa neden ölmüş olabilirler?
Benim de arkadaşım ilk aylarda öldü 36 yaşında. Aşısı mı vardı? Kronik hastalığı da yoktu. Bıktık şu aşı karşıtlarından ve komployla kafasını bozmuşlardan değil mi?bunlar yüzünden süreç yavaş ilerliyor olan da bize oluyor

Kesinlikle haklısınız, amaçları sizin gibi zeki insanları ayırıp ayrı bir koloni kurmak. Bizim gibileri aşılar zamanla imha edecek, sizin gibi özel ırklar için özel bir bölge olursturacaklar🙋

Back
X