Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

bu gece yok mu aşı karşıtları?bu duruma da bir yorum yaparlardı engin bilgileriyle

bugün şu haber gündem oldu:

TURYİD Başkanı Kaya Demirer, "1 Eylül’den itibaren restoran, kafe, gece kulübü, spor salonu, sinema, konser ve düğün salonlarına 2 doz aşı olmayanlar alınmasın" dedi. Piyasanın oyun kurucusu dernekler de bu öneriye tam destek verdi. Aşıya teşvik için yapılacak ilk Kabine toplantısında yasağın getirilmesi bekleniyor...

avm'ye alınmayacak deseler yeter, zira avm için damarlarını verev kesecek insanlar var.

Şöyle söylim mesafe ve temizlik ben pandemi süresince çalışmaya devam ettim fakat mesafemi korudum ve hastalanmadım
Ben de pandemi boyunca çift maske mesafe ve temizlik ile çalıştım ( üstelik kalabalık kapalı alanda, semptom gösteren insanlarla 24 saatlik nöbetler dahilinde) ve 2 yıl hasta olmadım, geçen ay bı kere balkonda maskesiz ev oturması gafletinde bulundum ( börek çok güzeldi) hasta oldum. Napicaz şimdi? Sizin teori çürüdü

kapalı alanda da mı maskesiz ?

bunlar hep maske lobisi, bilinçaltımıza işledikleri için psikolojik olarak maskesiz hasta oldum falan sanmışsındır.
dsgkşslkşs

Ayyyy ne kadar kadersizsiniz aynı benim anamla babam gibi

Virüsün maske gözeneğinden 7 kat daha küçük oldugunu bilim adamları zaten söyledi neden maske takıp geri verdiğim nefesi birdaha içime çekeyim

Virüs kendi başına havada dolaşmaz, damlacıkların üzerine biner öyle bulaşır. Siz tek virüs maskeden geçer diyorsunuz da onlar iki katlı halk damlacık otobüsüyle geliyor.

Maske gayet de güzel koruyor, en küçük damlacıklar bile gayet büyük.

Onu geçelim de kendi nefesinizden niye korkulur ki? Sizin o, ne çıkıyorsa devamı vücudunuzda var?
Valfli maskeler de var, daha rahat kullanırsınız.

Eşim geçen eylülde maske sayesinde aynı odada çalıştığı arkadaşından kapmamıştı . Maske tabiki koruyor

Maske takmaktan senin ciğerlerin bozulmuş ondan hep bunlar

Bu beni çok korkutuyor işte. Geçmiş olsun

çok uzun süre maskeli kalmak sıkıntılı tabi, soluğun karbondioksiti geri alıyorsun ama arada insanlardan uzaklaşıp 2-3 dakika yalnızken çıkarıp devam edilir yani.
önceden sadece aşı karşıtlığı vardı şimdi bir de maske karşıtlığı başlamış.

Bence vakanın bu kadar yükselmesinin sebebi sadece aşı karşıtlığı asla değil . Şuan kamuoyunca insanlar aşı olsunlar diye olayı aşıya getiriyorlar . Fakat aşı + maske . Maske şuan sıfır benim çevremde. Markete girdiğim zaman veya kapalı mekana maskesiz olanı uyarırdım sert konuşurdum . Dün markette hiç kimsede maske yoktu ki hangi birisini uyarıp hangi birisi ile kavga edeyim

Hanımlar onu bunu gecin kesinlikle asi olun biz asilarimizi iki ay önce olduk geçtiğimiz ay eve gelen gündelikçiden hastalık kaptık çoluk cocuk bebek herkes ama bir gripten öteye geçmedi bizim için size yemin ederim iki gün hafif ateş dışında rahatsızlık vermedi çok rahat atlattık ama duydum ki alışanın abisi olmuş mesela asi sırası gelmeden benim bazı akrabalarım da asi olmuyor inanmıyor ama bu aynı yeni doğan bi bebek icin asi karşıtıyım demek kadar saçma bağışıklığınız olmayan bi hastalığa karşı ne kadar güçlü durabilirsiniz ki

maskesizlerin hepsi için de aşı olup çıkardılar diyorlar ama bence nasılsa kontrol yok diye aşı olmayan da maskeyi fırlattı attı.
bu sıcaklarda maske çok zor anlıyorum ama tedbirlere uyulmak zorunda.

kamuoyu çok haklı çünkü henüz aşılama çok düşük. ortalama %70-80 aşı olmadan toplumsal bağışıklık olmuyor. sırası geldiği halde bile isteye aşı olmayan 23 milyon insan var. çok yüksek bir rakam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…