Pandemi sürecinde çocuğumu kime emanet edeceğim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

birdelimuallime

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.769
6.331
158
Hanımlar merhaba
Özellikle çalışan annelerin tecrübelerine ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Öğretmenim, pazartesi itibariyle okula gitme sürecimiz başlıyor, sonrasında 18 eylüle kadar okulda eğitim göreceğimiz konuşuluyor ama daha resmi yazı okullara gönderilmedi. Sadece seminer dönemiyle kalırsa oğlumu yanımda götürebilirim ancak 18 eylüle kadar gidecek olursak oğlum için birisini bulmam gerekecek. Geçen sene görümcem oğluma bakmak için bir sene bende kaldı yatılı olarak ve inanılmaz zorluklar yaşadım, eşimle huzurumuz kalmamıştı, sürekli tartışma yaşıyorduk. O sebeple bu sene onun gelmesini istemiyorum, keza eşim de öyle. Ancak işte bu pandemi süreci beni çok ikilemde bırakıyor. Bakıcı temizliğine dikkat eder mi, eve virüs taşır mı emin değilim, aynı şey onun için de geçerli tabi, zaten bu nedenler sebebiyle iki üç aydır etrafa haber saldım hiç geri dönüş olmadı. Ne yapacağım bana bir tavsiye verebilir misiniz? Haber verdiğim kişiler sınırlıydı biraz daha emin olduğum ve güvenebildiğim kişilerden yardım istedim ancak onlar da hiç geri dönüş olmadığını söyledi. Şimdi ya haber verdiğim çevreyi biraz daha genişleteceğim ve güvenirliğim biraz düşecek ya da istemeye istemeye görümcemi çağıracağım. Görümcemin isteyip istemediğini soracak olursanız da dört gözle çağırmamı bekliyor, kv de kaynım da öyle gelsin gelsin deyip duruyorlar. Onların da bu kadar istekli olma sebepleri görümcemi başlarından atmak istemeleri, çok anlaşamazlar. Ne yapacağım ben, siz olsanız ne yapardınız? Üçüncü kişiyle aynı evde yaşayamam bakıcı tutarım mı derdiniz,yoksa pandemi süreci kimseye güven olmaz ne kadar istemesem de görümcem gelsin mi derdiniz?

Bakıcı tutarım. Bulmak isterseniz bulunur yüzbinlerce kadının halen bulduğu gibi. Sıkıntı yapmayın yani hele şu dönemde daha çok işe ihtiyacı var bakıcı olacak insanların da.

Ayrıca seminerlere çocukla gidecek olmanızı anlayamadım böyle bi durum kim bakacak çocuklara toplantı esnasında çocukla mı duruyorsunuz?

Pandemi ile birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız artık.
Halka git gide daraldı, eninde sonunda geçireceğiz zaten bu hastalığı.
Pandemi yokmuş gibi planlayın hayatınızı...
Huzur kaçıran görümceyi seçeneklere bile almayın:KK17:
Şu hayatta huzurdan daha önemli ne varki...

Bakıcı diyorum kesinlikle ,insana düşününce zor geliyor ama en temizi iyi bir bakıcı. Ben de öğretmenim balığım pandemi süresince bile geldi elimizden gelen dikkati gösterdik,ondan size bulaşabilirse sizden de ona bulaşabilir.
Güvenilir sizi yarı yolda bırakmayacak bir bakıcı öneririm.
Hatta uzaktan eğitim olsa bile bulun bakıcı yüz yüzeye verilinceye kadar gözlem yapmış olursunuz .Maddi acıdan zorluyor ama yapacak bisey yok .Okul tatil.oldugundan beri bakicim devam ediyor .Gelme deseydim okul açılınca nasıl bulacaktım?
Siz evdeyken bakıcının olması da çok konforlu bırakın görümceyi bakıcı aramalariniza hız verin .
Allah iyilerle karşılaştırsin.

Bakıcı tutarım. Bulmak isterseniz bulunur yüzbinlerce kadının halen bulduğu gibi. Sıkıntı yapmayın yani hele şu dönemde daha çok işe ihtiyacı var bakıcı olacak insanların da.

Ayrıca seminerlere çocukla gidecek olmanızı anlayamadım böyle bi durum kim bakacak çocuklara toplantı esnasında çocukla mı duruyorsunuz?
Siz hiç seminer ortamı görmediniz. Geçen sene 70 öğretmen +35 çocuk vardı okulda irili ufaklı. Toplantı sırasında küçükler büyüklere emanet edilir. 6 ay - 3 yaş arası bizimle toplantıda oturur. Genellikle sıkıntı olmaz. Zaman zaman çişi gelen, susayan olur. Biz alışkınız

Siz hiç seminer ortamı görmediniz. Geçen sene 70 öğretmen +35 çocuk vardı okulda irili ufaklı. Toplantı sırasında küçükler büyüklere emanet edilir. 6 ay - 3 yaş arası bizimle toplantıda oturur. Genellikle sıkıntı olmaz. Zaman zaman çişi gelen, susayan olur. Biz alışkınız
Bizde de böyle, şenlik havası içinde geçiyor:KK70: :KK70:

Çocukla seminere gitmezdim. Gelinmesini de istemezdim. Gürültü, ses ayrı bir konu o çocukların virüs taşımadığı, birbirine ya da diğer öğretmenlere bulaştırmayacağı ne malum? Çocuğumu da riske atmazdım. Bunu yaparım deyip bakıcıya şüpheyle bakmanız da garip. Görümce ile 1 yıl yaşama fikriniz ve bunu sürdürmeniz de. Bakıcıyı ya da ücretsiz izni tercih ederdim yine. Bu sene de inatla problem yaşamaya çalışmayın derim. Mecbur bakıcı tutacaksınız.

Çocukla seminere gitmezdim. Gelinmesini de istemezdim. Gürültü, ses ayrı bir konu o çocukların virüs taşımadığı, birbirine ya da diğer öğretmenlere bulaştırmayacağı ne malum? Çocuğumu da riske atmazdım. Bunu yaparım deyip bakıcıya şüpheyle bakmanız da garip. Görümce ile 1 yıl yaşama fikriniz ve bunu sürdürmeniz de. Bakıcıyı ya da ücretsiz izni tercih ederdim yine. Bu sene de inatla problem yaşamaya çalışmayın derim. Mecbur bakıcı tutacaksınız.
Siz 10 gün içinde vakaları görün. Bütün öğretmenler seminere gitti. Bizim okulun mahallesi tamamen kırmızı. Pozitif velilerden kaç tanesi pazartesi okula gelecek. 1. Sınıfa öğretmen seçmek isteyen, malzeme listesi isteyen, 10 gün içinde her okulda mutlaka pozitif öğretmen çıkacak. Dolayısıyla seminere katılan herkes karantina. Vaka sayıları artıp, okullarda sıkıntı olunca 21 Eylüle açılması hayal olacak

Bende bakıcıya bırakacağım.Bununla yasamayı öğreneceğiz sanırım. Ben okulların artık açılacağını düşünüyorum. Bakıcı bulun bence.

Siz 10 gün içinde vakaları görün. Bütün öğretmenler seminere gitti. Bizim okulun mahallesi tamamen kırmızı. Pozitif velilerden kaç tanesi pazartesi okula gelecek. 1. Sınıfa öğretmen seçmek isteyen, malzeme listesi isteyen, 10 gün içinde her okulda mutlaka pozitif öğretmen çıkacak. Dolayısıyla seminere katılan herkes karantina. Vaka sayıları artıp, okullarda sıkıntı olunca 21 Eylüle açılması hayal olacak

Aylardır öğretmenler dışında herkes başladı zaten işe güce. Hayat devam etmek zorunda. Herkes dikkat edecek maskesine, mesafesine. Çocuklar kurallara büyüklerden daha saygılar bana kalırsa. Sokakta burnunun altında maske taşıyab çocuk görmedim ama yetişkinlerin eli hep maskede. Burada bile çocuklarla geliriz düşüncesi hakimken ben çok da saygı duyulduğunu düşünmüyorum tedbirlere. Ki öğretmen topluma örnek olmalı. Eve tıkılalım da virüs bitsin öyle devam edelim dememeliyiz.

Aylardır öğretmenler dışında herkes başladı zaten işe güce. Hayat devam etmek zorunda. Herkes dikkat edecek maskesine, mesafesine. Çocuklar kurallara büyüklerden daha saygılar bana kalırsa. Sokakta burnunun altında maske taşıyab çocuk görmedim ama yetişkinlerin eli hep maskede. Burada bile çocuklarla geliriz düşüncesi hakimken ben çok da saygı duyulduğunu düşünmüyorum tedbirlere. Ki öğretmen topluma örnek olmalı. Eve tıkılalım da virüs bitsin öyle devam edelim dememeliyiz.
Ogretmenler disinda cok az meslek grubu bu kadar kalabalikla kapali ortamda uzun sure birebir muhattap oluyor. Ustelik temas grubu tasiyici potansiyeli yuksek, hijyenden bir haber cocuk ve gencler. Saglikcilar ayri ama zaten millet korkusundan maskeli ve dikkat ederek gidiyor hastanelere, hizlica da cikiyor . Mumkun oldugunca elzem durumlar harici cok gidildigini sanmiyorum. Dolayisiyla okullar acildigi anda tablo coook degisecek. Herkes ise basladi hadi ogretmenler de baslasin denecek bir yaris yok ortada

Ben olsam görümcemi isterdim.Görümcem ilgilenirken de kafama yatan bir bakici bulmaya çalışırdım sanirim.Tabi bunu görümceme en basindan söyler hatta sorardim; yani bakıcı buluncaya kadar gelebilir misin diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X