Pandemi sürecinde çocuğumu kime emanet edeceğim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kvniz sizde mi kalıyor şu an. En son açtığım konuya bakacak olursanız benim görümcemle birebir problemim yok ama karakter olarak çok sıkıntısı var. İç çamaşırlarımi dolabımı kurcalayıp kendine alacak, ben açık açık neden aldın deyince o zaten benimdi ablam verdi sende de aynısı varsa bilemem diyecek kadar sıkıntılı birisi. Sürekli yalan söyler her şeyi inkar eder. Çok problemli cidden
Allah kolaylık versin kaç yaşında bu kız... eşinle bir olup sindirme şansın yok mu..olur da gelirse odanın kapısını kilitli tutmalısın

Toplumda daima birileri birileriyle sidik yarıştırma peşinde, sizin şu yazdıklarınızda kışkırtıyor bunları. Burada bin defa öğretmen konusu açıldı, bininde de polemik çıktı. Hala akıllanmayıp neden böyle konular açarsınız veya neden öğretmenim demek yerine, çalışıyorum iş yerimde şöyle böyle demezsiniz anlamam. Hiç mi ders çıkarmıyorsunuz, şunu okusa başka meslekteki anne, der ki, benim Canım yok mu, ben çocuğumu ne yapayım, onca zaman? Evet çok kalabalık oluyorsunuz okulda biliyorum, evet hele siz il ilçe zümrelerinizi görün , onlar da yapılacak daha. Kasaba büyüklüğünde öğretmen grubu toplanacak doğru, evet çoğunuz enfekte olacaksınız birbirinize bulaştıracaksınız. Bu en çok sizle sidik yarıştıran azınlık hemşire, ebe tayfasına yarayacak. Yine de kimse sizin kaç kişiyle nerede doluşacağınızı bilmez, yine evdeydiniz o kadar ay buna şükredip buralarda ağlamayın artık. İnsanalrın gözüne iyice batıyorsunuz böyle devam edin yakında özelleştirirler okulları sizin gibi ulu orta ağlayanlar yüzünden 🤭

Toplumda daima birileri birileriyle sidik yarıştırma peşinde, sizin şu yazdıklarınızda kışkırtıyor bunları. Burada bin defa öğretmen konusu açıldı, bininde de polemik çıktı. Hala akıllanmayıp neden böyle konular açarsınız veya neden öğretmenim demek yerine, çalışıyorum iş yerimde şöyle böyle demezsiniz anlamam. Hiç mi ders çıkarmıyorsunuz, şunu okusa başka meslekteki anne, der ki, benim Canım yok mu, ben çocuğumu ne yapayım, onca zaman? Evet çok kalabalık oluyorsunuz okulda biliyorum, evet hele siz il ilçe zümrelerinizi görün , onlar da yapılacak daha. Kasaba büyüklüğünde öğretmen grubu toplanacak doğru, evet çoğunuz enfekte olacaksınız birbirinize bulaştıracaksınız. Bu en çok sizle sidik yarıştıran azınlık hemşire, ebe tayfasına yarayacak. Yine de kimse sizin kaç kişiyle nerede doluşacağınızı bilmez, yine evdeydiniz o kadar ay buna şükredip buralarda ağlamayın artık. İnsanalrın gözüne iyice batıyorsunuz böyle devam edin yakında özelleştirirler okulları sizin gibi ulu orta ağlayanlar yüzünden 🤭
Ben başkalarının görüşlerine göre yaşamadım hiç hayatımı, arkamdan atıp tutan da umrumda olmadı hoş konusmayana sinirlenme tenezzülünde bile bulunmadım. Banane. Beni ilgilendirmiyor kimin ne dediği başkaları laf söylüyor diye ben neden mesleğimi dile getirmeyeyim ki. Öğretmenim demek benim için bir gururdur. Batan da ilgilenmesin konumla görmesin, ben neden görmesin diye uğraşayım ki. Konuşma tarzınız o kadar itici ki, ağlamak derken? Ben çözüm arıyorum. Size istediginiz şeyi vermeyeceğim. Kavganızı benim konum dışında yapın lütfen.

25 yaşında biliyo musun küçük de değil. Eşim de baş edemedi ben de. Ama gelirse bu sefer oyle yapmalıyım çok haklısınız
Ne kadar kaldı sizde? Ben olsam yapardım hemen. Bu evde kalmak istiyorsan şunları bir daha yaptığını görmeyeceğim yoksa akşamına postalarım seni diye korkuturdum, başka yöntemler de denerdim ihtiyaç olursa 😊

Hanımlar merhaba
Özellikle çalışan annelerin tecrübelerine ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Öğretmenim, pazartesi itibariyle okula gitme sürecimiz başlıyor, sonrasında 18 eylüle kadar okulda eğitim göreceğimiz konuşuluyor ama daha resmi yazı okullara gönderilmedi. Sadece seminer dönemiyle kalırsa oğlumu yanımda götürebilirim ancak 18 eylüle kadar gidecek olursak oğlum için birisini bulmam gerekecek. Geçen sene görümcem oğluma bakmak için bir sene bende kaldı yatılı olarak ve inanılmaz zorluklar yaşadım, eşimle huzurumuz kalmamıştı, sürekli tartışma yaşıyorduk. O sebeple bu sene onun gelmesini istemiyorum, keza eşim de öyle. Ancak işte bu pandemi süreci beni çok ikilemde bırakıyor. Bakıcı temizliğine dikkat eder mi, eve virüs taşır mı emin değilim, aynı şey onun için de geçerli tabi, zaten bu nedenler sebebiyle iki üç aydır etrafa haber saldım hiç geri dönüş olmadı. Ne yapacağım bana bir tavsiye verebilir misiniz? Haber verdiğim kişiler sınırlıydı biraz daha emin olduğum ve güvenebildiğim kişilerden yardım istedim ancak onlar da hiç geri dönüş olmadığını söyledi. Şimdi ya haber verdiğim çevreyi biraz daha genişleteceğim ve güvenirliğim biraz düşecek ya da istemeye istemeye görümcemi çağıracağım. Görümcemin isteyip istemediğini soracak olursanız da dört gözle çağırmamı bekliyor, kv de kaynım da öyle gelsin gelsin deyip duruyorlar. Onların da bu kadar istekli olma sebepleri görümcemi başlarından atmak istemeleri, çok anlaşamazlar. Ne yapacağım ben, siz olsanız ne yapardınız? Üçüncü kişiyle aynı evde yaşayamam bakıcı tutarım mı derdiniz,yoksa pandemi süreci kimseye güven olmaz ne kadar istemesem de görümcem gelsin mi derdiniz?
Aynu sorun bende var bakıcım yok ve okula da götürmek istemiyorum 2 gün kalması da daha çok endişelendiriyor beni 😞😞😞

Normalde bakıcı derdim

Ama şimdi 21 Eylül e kadar görümceyi çağırın

Zaten ben okulun açılacağına inanmıyorum

O zaman görümce gider evine

Ama şehirlerarası yasağı gelip sizinle kalırsa benden bilmeyin 😀😀
Ah işte en büyük korkum gelsin kısa süre baksın desem yasak gelirse ne yaparım bilmiyorum 🥴

Ne kadar kaldı sizde? Ben olsam yapardım hemen. Bu evde kalmak istiyorsan şunları bir daha yaptığını görmeyeceğim yoksa akşamına postalarım seni diye korkuturdum, başka yöntemler de denerdim ihtiyaç olursa 😊
9 ay kadar kaldı valla. Bu sefer aynen kv ile de görümce ile de konuşurum eğer kalacak olursa ama hiç mi istemem 😔

Ogretmenler disinda cok az meslek grubu bu kadar kalabalikla kapali ortamda uzun sure birebir muhattap oluyor. Ustelik temas grubu tasiyici potansiyeli yuksek, hijyenden bir haber cocuk ve gencler. Saglikcilar ayri ama zaten millet korkusundan maskeli ve dikkat ederek gidiyor hastanelere, hizlica da cikiyor . Mumkun oldugunca elzem durumlar harici cok gidildigini sanmiyorum. Dolayisiyla okullar acildigi anda tablo coook degisecek. Herkes ise basladi hadi ogretmenler de baslasin denecek bir yaris yok ortada
Uzun yol soforleri, sehirici otobus soforleri,dolmuscular,taksiciler, ptt, kargo binasi ,kargo teslimati yapanlar,avm calisanlarinin her biri, yuzyuze musteri temsilcileri,kiyafet vs alet vs satisi yapanlar, cafe calisanlari,hastane calisanlari, fabrikada mavi yaka bir kisimda 30-50-70 kisi calisanlar, fabrikada herhangi bir mavi yaka kisminda calisanlar, buyuk fabrikada 30-40 kisi beyaz yaka calisanlar, saglik ocagi calisanlari, dis doktorlari daha cook sayarım ama pardon kalabalik ve kapali alanda cok yok ogretmenler dışında mi demistiniz? Elzem durumlarda ve önlemli gidilseydi dedigim yerlere bu hale gelmezdik vaka sayısında. Bence objektif bakmalisiniz
Her yer kapatilmali en az 14 gun yoksa bu boyle surer okullar yillarca acilmaz.

Üç aydır haber bekliyorum birisi belki çıkar diye ama inanın bir kişiyle dahi görüşmedim henüz. İnşallah bulurum.

Müdürümüz kimse sıkıntıda kalmasın pandemiden dolayı çocuklarınıza bakacak yoksa getirebilirsiniz dedi, öğretmen arkadaşlarımın ortaokula giden çocukları var onlarla oynuyor, okul dışında da görüşürdük pandemiden önce ilk kez okula götüreceğim inşallah durur. Toplantıda çocuklar olmayacak sadece dönüşümlü kontrol amaçlı gidip geleceğiz. Eşim rehberlik öğretmeni onun odasında beraber olacak çocuklar
Çocuklar kendini koruyamaz aman okullar açılmasın denip önlemler kapsamında uzaktan eğitimle eğitime başlanacakken öğretmenlerin kendi çocuklarını okula getirmesi :deli:Valla ne denir şaşırıyorum bazen. Müdürünüz de bi garip bunu mantıklı bulup çocuğunu getiren de.

Siz hiç seminer ortamı görmediniz. Geçen sene 70 öğretmen +35 çocuk vardı okulda irili ufaklı. Toplantı sırasında küçükler büyüklere emanet edilir. 6 ay - 3 yaş arası bizimle toplantıda oturur. Genellikle sıkıntı olmaz. Zaman zaman çişi gelen, susayan olur. Biz alışkınız
Anladım. Bu corona böyleyken bulaşmıyor ama dimi başkasının çocuklarıyla derse başlanınca bulaşıyor bildiğim kadarıyla?

Uzun yol soforleri, sehirici otobus soforleri,dolmuscular,taksiciler, ptt, kargo binasi ,kargo teslimati yapanlar,avm calisanlarinin her biri, yuzyuze musteri temsilcileri,kiyafet vs alet vs satisi yapanlar, cafe calisanlari,hastane calisanlari, fabrikada mavi yaka bir kisimda 30-50-70 kisi calisanlar, fabrikada herhangi bir mavi yaka kisminda calisanlar, buyuk fabrikada 30-40 kisi beyaz yaka calisanlar, saglik ocagi calisanlari, dis doktorlari daha cook sayarım ama pardon kalabalik ve kapali alanda cok yok ogretmenler dışında mi demistiniz? Elzem durumlarda ve önlemli gidilseydi dedigim yerlere bu hale gelmezdik vaka sayısında. Bence objektif bakmalisiniz
Her yer kapatilmali en az 14 gun yoksa bu boyle surer okullar yillarca acilmaz.

Her yer kapansa ne yiyip içeceğiz ekmeği nerden alıp kime muayeneye gideceğiz Allah askina. Eczane de fırında çalışan da insan.

Konu sahibi okullar büyük ihtimal açılmayacak. Seminer sürecinde eşiniz bakamiyor mu çocuğa ? Ya da mecbur gorumceniz bakacak idare edeceksiniz. Su ortamda yabancı birini bebeğin yanına sokmayın bence.

Her yer kapansa ne yiyip içeceğiz ekmeği nerden alıp kime muayeneye gideceğiz Allah askina. Eczane de fırında çalışan da insan.

Konu sahibi okullar büyük ihtimal açılmayacak. Seminer sürecinde eşiniz bakamiyor mu çocuğa ? Ya da mecbur gorumceniz bakacak idare edeceksiniz. Su ortamda yabancı birini bebeğin yanına sokmayın bence.
Hemen insanoglu düşündü kendini Cin nasıl yaptysa öyle belli basli yerler açik kalacak. Devlet aracla dagitacak yemek ,su ,ilac. Kimse o kişiler haricî çıkmayacak dışarı yoksa yıllarca böyle egitimsiz ve böyle sersefil gideriz . Ödün vermek zorundasiniz zorundayiz

Siz de haklısınız.
Öğretmenler de.
Ögretmen annenin isi su acıdan zor,genelde başka sehirlere atandıkları icin,bakacak kimseleri yok.
Kimse torun bakmya 1 yıl evini bırakıp gelmez.
Gercekci olalım.
Kk da öğretmen gruba yatarak maas alıyorlar algısı var.
Öğretmen değilim.
Ama napsın insanlar,bakacak kimsesi yok.Cocugunu okula getirip ders yaptıramaz.Tabiki acılmasın isticek.
Ben burdan bakıyorm olaya,gercekten yarıs haline döndürmenin hic birimize faydası yok:(

Ah canım iyi güzel demişsin de diğer meslek gruplarinin annelerinde çocukları yok mu ? Ben pandemi dinlemeden çalışıyorum. Bende devlet memuruyum. Benimde daha 15 aylık bebeğim var. Ücretsiz izne de ayrilamiyorun maddi durumdan dolayı. Ayrıca aynı odada kaç kişide korona çıktı ama malesef hala işimize gidiyoruz. Bu yarış haline dondurme değil bende istemiyorum bu şekilde ise gidio eve virüs taşımayı ki bakan insanlar 65 yaş ve kronik rahatsızlığı olanlar, ve benim de akciğer rahatsızlığım var bizimki de can.. bizimde çocuklarımızın ana babamizin canı var. Buna bir önlem alınmalı öğretmeni doktoru yok bunun. Çalışan annelere ek düzenleme gelmeli.

Hemen insanoglu düşündü kendini Cin nasıl yaptysa öyle belli basli yerler açik kalacak. Devlet aracla dagitacak yemek ,su ,ilac. Kimse o kişiler haricî çıkmayacak dışarı yoksa yıllarca böyle egitimsiz ve böyle sersefil gideriz . Ödün vermek zorundasiniz zorundayiz
Çin bölgesel kapattı tüm ülkeyi kapatmak sizin zannettiğiniz gibi kolay değil. Kaldı ki çinin nüfusu, üretim düzeyi, ekonomisi de bizimle aynı değil. Zaten dünya çapında başka bunu yapan da olmadı. Üstelik Çin verilerine güvenmekte mantıklı değil bizim veriler gibi onlarda şüpheli.

Asya ülkelerinde bu durum kontrol altına güle alındı çünkü insanlar maske takmaya alışık mesafeye alışık. Yani bunun tek yolu alışmak yapacak bi şey yok.

Çin bölgesel kapattı tüm ülkeyi kapatmak sizin zannettiğiniz gibi kolay değil. Kaldı ki çinin nüfusu, üretim düzeyi, ekonomisi de bizimle aynı değil. Zaten dünya çapında başka bunu yapan da olmadı. Üstelik Çin verilerine güvenmekte mantıklı değil bizim veriler gibi onlarda şüpheli.

Asya ülkelerinde bu durum kontrol altına güle alındı çünkü insanlar maske takmaya alışık mesafeye alışık. Yani bunun tek yolu alışmak yapacak bi şey yok.
Ben zaten dediginizden yanayim da burada sadece ogretmenlik mesleğin de bu hastalik olumcul oluyor gibi yani ya tum ülkeyi kapatirsin normale dönmek icin ya da yillarca egitim almaz bu cocuklar. Çünkü veriler icler acısı. Duzelebilir mi? Hic sanmam daha.
Nereye kadar ertelenecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X