Pandemi sürecinde çocuğumu kime emanet edeceğim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çin bölgesel kapattı tüm ülkeyi kapatmak sizin zannettiğiniz gibi kolay değil. Kaldı ki çinin nüfusu, üretim düzeyi, ekonomisi de bizimle aynı değil. Zaten dünya çapında başka bunu yapan da olmadı. Üstelik Çin verilerine güvenmekte mantıklı değil bizim veriler gibi onlarda şüpheli.

Asya ülkelerinde bu durum kontrol altına güle alındı çünkü insanlar maske takmaya alışık mesafeye alışık. Yani bunun tek yolu alışmak yapacak bi şey yok.
Elimizi kolumuzu baglayip oturuyoruz ve bu cok acinasi. Ya online eğitimleri gelistirirsin bu okullari ertelerken aynı okul saattinde olur, aynı sartlarda herkese olur ya da ulkede azaltmak için virusu atılım yaparsın. Mesafe maske uyarisindan baska aldığımız saglam kurallar yok onada ne kadar uyuldugu vakalardan anlasiliyor ki bence görünenden fazla.

Sizde durumlar nasıl bilmiyorum ama bize seminere çocuk getirilmemesi yönünde bir mesaj geldi idareden .
Normalde evet gelse nolacak okul bahçeleri geniş oynarlardı ama şu durumda çocuk.icin de risk .
Bence doğru olan bu. Ben de iki çocuğu olan bir öğretmenim. Geçtiğimiz yıllarda zaman zaman çocuklarımı götürdüğüm oldu seminere, bisikletleri ile bahçede oynadılar, zaten öyle küçük de değiller. Ancak şu an öyle bir ortama onları sokmak tehlikeli bence, bu sebeple yarın akşam çocukları babama bırakacağım, babam başka ilçede bu hafta orada kalsınlar, sonraki haftalar için planlama biraz daha belirginleşsin ona göre biri ile anlaşacağım. (Babam olmasa bu hafta için bakıcı düşünürdüm)

Hemen insanoglu düşündü kendini Cin nasıl yaptysa öyle belli basli yerler açik kalacak. Devlet aracla dagitacak yemek ,su ,ilac. Kimse o kişiler haricî çıkmayacak dışarı yoksa yıllarca böyle egitimsiz ve böyle sersefil gideriz . Ödün vermek zorundasiniz zorundayiz

Cin tüm ülkeyi kapatmadı. Ki takip ettiyseniz çok insanlık dışı yöntemler uyguladı insanlara. Bizim ülkemiz öyle değil olmasında. Ayrıca hiçbir ülkenin ekonomisi tüm ülkede üretimi durdurup vatandaşlarına yetmeye dayanmaz. Çin harici tek bir örnek yok bu şekilde ki o bile bir iki şehri kapattı ülkeyi değil. Medeniyetiyle övünen çoğu ülke sürü bagisikligi dedi.

Ben zaten dediginizden yanayim da burada sadece ogretmenlik mesleğin de bu hastalik olumcul oluyor gibi yani ya tum ülkeyi kapatirsin normale dönmek icin ya da yillarca egitim almaz bu cocuklar. Çünkü veriler icler acısı. Duzelebilir mi? Hic sanmam daha.
Nereye kadar ertelenecek
Okulların kapanmasından yana hiç değilim ben de, bir nesil heba olacak böyle. Dediğiniz gibi nereye kadar böyle devam edecek ki. Sekizinci sınıflar lise için temel olan konuları kavrayamadan gittiler mesela, 12'ler deseniz onlar zaten çok kötü kaynadı arada. Olan çocuklara ve onların geleceğine oluyor.

Ben mecburi yanımda götüreceğim, bahcede oyalarım benimkini diye düşünüyorum.. sizinki daha cok kücükmüs inanın o yasları daha kolay.. Kucağina alan olur demissiniz, izin vermeyeceksiniz açık açık söyleyin.. koyarsınız pusete, aglarsa kucaginiza alırsınız, emiyorsa sinıfın birinde emzirirsiniz falan.. Ben hep böyle yaptım seminer dönemlerinde..

Ben zaten dediginizden yanayim da burada sadece ogretmenlik mesleğin de bu hastalik olumcul oluyor gibi yani ya tum ülkeyi kapatirsin normale dönmek icin ya da yillarca egitim almaz bu cocuklar. Çünkü veriler icler acısı. Duzelebilir mi? Hic sanmam daha.
Nereye kadar ertelenecek
Ertelenmeyecekler açacaklar. Yapacak bi şey yok dediğiniz gibi senelerce evden uzaktan eğitimle devam edemez bu durum. Gidişatta onu gösteriyor ben açılmayacağını da düşünmüyorum umarım yanılmam.

Elimizi kolumuzu baglayip oturuyoruz ve bu cok acinasi. Ya online eğitimleri gelistirirsin bu okullari ertelerken aynı okul saattinde olur, aynı sartlarda herkese olur ya da ulkede azaltmak için virusu atılım yaparsın. Mesafe maske uyarisindan baska aldığımız saglam kurallar yok onada ne kadar uyuldugu vakalardan anlasiliyor ki bence görünenden fazla.
Valla bence evden eğitim olayı baştan hatalı. Çocuklar okula gelmese bile öğretmenler gelmeli ve uzaktan eğitimi de okul ortamında vermeli çocuk da almalı o ciddiyeti. Bebeğim ağladı çocuklar bekleyin karnı acıktı bekleyin gibi sorunlarla ders anlatılmaz anlatılsa da verimli olmaz. Gördük geçtiğimiz dönem.

Olan çocuklara oluyor zaten kimseye değil. Üzülüyorum gerçekten eğitimin kalitesi zaten belli hepten curcuna oldu ortalık.

Hanımlar merhaba
Özellikle çalışan annelerin tecrübelerine ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Öğretmenim, pazartesi itibariyle okula gitme sürecimiz başlıyor, sonrasında 18 eylüle kadar okulda eğitim göreceğimiz konuşuluyor ama daha resmi yazı okullara gönderilmedi. Sadece seminer dönemiyle kalırsa oğlumu yanımda götürebilirim ancak 18 eylüle kadar gidecek olursak oğlum için birisini bulmam gerekecek. Geçen sene görümcem oğluma bakmak için bir sene bende kaldı yatılı olarak ve inanılmaz zorluklar yaşadım, eşimle huzurumuz kalmamıştı, sürekli tartışma yaşıyorduk. O sebeple bu sene onun gelmesini istemiyorum, keza eşim de öyle. Ancak işte bu pandemi süreci beni çok ikilemde bırakıyor. Bakıcı temizliğine dikkat eder mi, eve virüs taşır mı emin değilim, aynı şey onun için de geçerli tabi, zaten bu nedenler sebebiyle iki üç aydır etrafa haber saldım hiç geri dönüş olmadı. Ne yapacağım bana bir tavsiye verebilir misiniz? Haber verdiğim kişiler sınırlıydı biraz daha emin olduğum ve güvenebildiğim kişilerden yardım istedim ancak onlar da hiç geri dönüş olmadığını söyledi. Şimdi ya haber verdiğim çevreyi biraz daha genişleteceğim ve güvenirliğim biraz düşecek ya da istemeye istemeye görümcemi çağıracağım. Görümcemin isteyip istemediğini soracak olursanız da dört gözle çağırmamı bekliyor, kv de kaynım da öyle gelsin gelsin deyip duruyorlar. Onların da bu kadar istekli olma sebepleri görümcemi başlarından atmak istemeleri, çok anlaşamazlar. Ne yapacağım ben, siz olsanız ne yapardınız? Üçüncü kişiyle aynı evde yaşayamam bakıcı tutarım mı derdiniz,yoksa pandemi süreci kimseye güven olmaz ne kadar istemesem de görümcem gelsin mi derdiniz?
Görümcenin gelmesi ne gibi sorunlara sebep oldu?

Konu sahibi sizden ve konunuzdan bağımsız bugün yaşadıklarımı anlatayım

KPSS genel tekrar kursunda konferans salonunda öğretmen adayı arkadaşlar maskelerini çıkararak oturdular

100 kadar kişi klima da açıktı ve azıcık indirdiler bir şey yiyip içtiler o arada açtılar vs vs değil

bildiğiniz dışarıdan gelince çıkarıp giderken takıyorlar

o nedenle okullarda tedbir alınamayacağına inandım zira bilinç yok

üniversite mezunu böyle ise ergen neler yapar

açık havada maske takıp (orada da takalım da) kapalı ortamda hem de saatlerce maskesiz oturmak traji komik

Ogretmenler disinda cok az meslek grubu bu kadar kalabalikla kapali ortamda uzun sure birebir muhattap oluyor. Ustelik temas grubu tasiyici potansiyeli yuksek, hijyenden bir haber cocuk ve gencler. Saglikcilar ayri ama zaten millet korkusundan maskeli ve dikkat ederek gidiyor hastanelere, hizlica da cikiyor . Mumkun oldugunca elzem durumlar harici cok gidildigini sanmiyorum. Dolayisiyla okullar acildigi anda tablo coook degisecek. Herkes ise basladi hadi ogretmenler de baslasin denecek bir yaris yok ortada
Ben artık buna inanmyrm herkes bir yerde iken düğünler. Plajlar dolu iken sadece okul mu yani. Ki egitim bu kdr onemliyken bence bel kemiğimiz eğitim baksanıza insana maske takmayı bile öğretemiyoruz belki gençlerimiz bunu öğrenir. Yani okullar açılınca virüs daha çok yayilicak kısmına inanmyrm ikincisi. Herkes maske takıyor hastanede ve hızlıca çıkıyor gerekmedikçe gelmiyor kismida inanın çok fazla hayali :) ah bilseniz neler için geliyorlar ve evet bu kdr maskeye rağmen bu virüs değişik şekilde bulaşıcı o tulumlar rağmen şuan tum arkadaslarm Corona nerdeyse. Çoğu geçirdi çoğu geçiriyor. Bir kisminida kaybettik yol arkadaslarim ..... Pandemi sürecinde bende bulamadm bakıcı. Baba sağlıkçı anne sağlıkçı. Ee kim gelip bakacak akraba bile yok görümcem olsaydida gelseydi o derece kimsemiz yok burda biz sağlıkçılar bu konuda da zorlandm umarm öğretmenler zorlanmaz keşke. Tüm meslekler. Evde oturabilse inanın çok hayali ama isterm ki kimsenin kılına zarar gelmesn herkes evinde otursun hatta maaşlarında alsınlar.

Cin tüm ülkeyi kapatmadı. Ki takip ettiyseniz çok insanlık dışı yöntemler uyguladı insanlara. Bizim ülkemiz öyle değil olmasında. Ayrıca hiçbir ülkenin ekonomisi tüm ülkede üretimi durdurup vatandaşlarına yetmeye dayanmaz. Çin harici tek bir örnek yok bu şekilde ki o bile bir iki şehri kapattı ülkeyi değil. Medeniyetiyle övünen çoğu ülke sürü bagisikligi dedi.

Ben de bir uzak dogu ulkesindeyim, biz 2 ay evde kaldik ama 'zorunlu calisma gruplari' ise devam etti. Bu da is gucunun %15' ine denk geldi. Hatta ilk iki hafta %20 is gucu devam ediyordu ama vaka sayisi dusmeyince %15 is gucune dusuruldu ve kontrol altina alindi salgin. Sonra is gucleri kademeli olarak acilmaya basladi. Hala sinirlar kapali, sadece 2 ulkeye 1 Eylul' de aciliyor Yeni Zelanda ve Brunei onlarda da salgin dusuk risk tasiyor diye. Bu surecte surekli kucuk isletmeler ve sirketler desteklendi tabii ki ama ekonomisi oldukca stabil bir ulke oldugu icin bunlar yapildi, hos yine de ulke tarihinde ilk defa ekonomik gerileme yasandi bu karantina sonrasi. Ama herkesin eve kapanmasi, uretimin tamamen durmasi hicbir ulke icin olasi degilken bizim ulkemiz gibi ekonomisi stabil olmayan ulkeler icin imkansiz diyebiliriz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X