- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.331
- 158
- Konu Sahibi birdelimuallime
-
Siz hiç seminer ortamı görmediniz. Geçen sene 70 öğretmen +35 çocuk vardı okulda irili ufaklı. Toplantı sırasında küçükler büyüklere emanet edilir. 6 ay - 3 yaş arası bizimle toplantıda oturur. Genellikle sıkıntı olmaz. Zaman zaman çişi gelen, susayan olur. Biz alışkınızBakıcı tutarım. Bulmak isterseniz bulunur yüzbinlerce kadının halen bulduğu gibi. Sıkıntı yapmayın yani hele şu dönemde daha çok işe ihtiyacı var bakıcı olacak insanların da.
Ayrıca seminerlere çocukla gidecek olmanızı anlayamadım böyle bi durum kim bakacak çocuklara toplantı esnasında çocukla mı duruyorsunuz?
Bizde de böyle, şenlik havası içinde geçiyorSiz hiç seminer ortamı görmediniz. Geçen sene 70 öğretmen +35 çocuk vardı okulda irili ufaklı. Toplantı sırasında küçükler büyüklere emanet edilir. 6 ay - 3 yaş arası bizimle toplantıda oturur. Genellikle sıkıntı olmaz. Zaman zaman çişi gelen, susayan olur. Biz alışkınız
Siz 10 gün içinde vakaları görün. Bütün öğretmenler seminere gitti. Bizim okulun mahallesi tamamen kırmızı. Pozitif velilerden kaç tanesi pazartesi okula gelecek. 1. Sınıfa öğretmen seçmek isteyen, malzeme listesi isteyen, 10 gün içinde her okulda mutlaka pozitif öğretmen çıkacak. Dolayısıyla seminere katılan herkes karantina. Vaka sayıları artıp, okullarda sıkıntı olunca 21 Eylüle açılması hayal olacakÇocukla seminere gitmezdim. Gelinmesini de istemezdim. Gürültü, ses ayrı bir konu o çocukların virüs taşımadığı, birbirine ya da diğer öğretmenlere bulaştırmayacağı ne malum? Çocuğumu da riske atmazdım. Bunu yaparım deyip bakıcıya şüpheyle bakmanız da garip. Görümce ile 1 yıl yaşama fikriniz ve bunu sürdürmeniz de. Bakıcıyı ya da ücretsiz izni tercih ederdim yine. Bu sene de inatla problem yaşamaya çalışmayın derim. Mecbur bakıcı tutacaksınız.
Siz 10 gün içinde vakaları görün. Bütün öğretmenler seminere gitti. Bizim okulun mahallesi tamamen kırmızı. Pozitif velilerden kaç tanesi pazartesi okula gelecek. 1. Sınıfa öğretmen seçmek isteyen, malzeme listesi isteyen, 10 gün içinde her okulda mutlaka pozitif öğretmen çıkacak. Dolayısıyla seminere katılan herkes karantina. Vaka sayıları artıp, okullarda sıkıntı olunca 21 Eylüle açılması hayal olacak
Ogretmenler disinda cok az meslek grubu bu kadar kalabalikla kapali ortamda uzun sure birebir muhattap oluyor. Ustelik temas grubu tasiyici potansiyeli yuksek, hijyenden bir haber cocuk ve gencler. Saglikcilar ayri ama zaten millet korkusundan maskeli ve dikkat ederek gidiyor hastanelere, hizlica da cikiyor . Mumkun oldugunca elzem durumlar harici cok gidildigini sanmiyorum. Dolayisiyla okullar acildigi anda tablo coook degisecek. Herkes ise basladi hadi ogretmenler de baslasin denecek bir yaris yok ortadaAylardır öğretmenler dışında herkes başladı zaten işe güce. Hayat devam etmek zorunda. Herkes dikkat edecek maskesine, mesafesine. Çocuklar kurallara büyüklerden daha saygılar bana kalırsa. Sokakta burnunun altında maske taşıyab çocuk görmedim ama yetişkinlerin eli hep maskede. Burada bile çocuklarla geliriz düşüncesi hakimken ben çok da saygı duyulduğunu düşünmüyorum tedbirlere. Ki öğretmen topluma örnek olmalı. Eve tıkılalım da virüs bitsin öyle devam edelim dememeliyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?