Pandemi sürecinde çocuğumu kime emanet edeceğim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten mi? Böyle insanları duyunca AA korona az bile bize diyorum

Asla görümce ile kalmaz bakıcı tutarım ya da maddi durum el veriyorsa bşr süre ücretsiz izin alırdım.

Yine öyle olacak. Bizim 8. Sınıflarımız sorunlu biraz. Kesinlikle ben koronayım diye birbirlerine tükürecekler. Uyarınca da ya hocam ne korınası ya biz karşıyalıyız bize bişiue olmaz diycekwkr

Pandemi süresince ve hala 5 bin kisilik mevcudu olan, 100 kişinin aynı ortamda çalıştığı bir kurumda çalışıyorum. 15 aylık bebeğim var. Öğretmenler bu konuda şanslı çünkü pandemi boyunca çok aktif calismadilar. Cocuklara virüs bulaşma olayına gelirsen çocukların annesi babası zaten ise gidiyor geliyor haliyle o virüs Allah korusun bulaşacaksa en riskli kesim anne babalara bulaşması. Ben günlük en az 200-300 kişiyle muhattap oluyorum virüsten korkuyor muyum evet. Ama yapacak bir şeyim yok. Eve geliyorum dusumu alıyorum üstümü degisiyorum öyle çocuğuma dokunuyorum hepimiz önce Allah'a emanetiz. Akşama kadar sabah 8 akşam 6 ya kadar maskeyle duruyorum ki artık oksijensizlikten pertim çıktı. Kim için ? Ailem için, toplum için.

Çocuğunuzu bakicidan ziyade yerinizde olsam gorumceme bırakırdım ki ben kv ile çok anlaşmasam bile gelip bakin bizde kalın diye yalvaracak durumdayimdim. Kan bağının bakması ile dışarıdan birinin hergün gidip gelip bakması aynı değil. Sikacaksiniz dişinizi. Marttan beri ben o durumdayim. Görmezden geleceksiniz çocuğunuz için.

Bebeginiz ne kadarlik?
Kres yasinda ise suan kreslerin mevcutlari azaldi ve onlemleri artirildi, bakici yerine kres dusunulebilir.

Yine öyle olacak. Bizim 8. Sınıflarımız sorunlu biraz. Kesinlikle ben koronayım diye birbirlerine tükürecekler. Uyarınca da ya hocam ne korınası ya biz karşıyalıyız bize bişiue olmaz diycekwkr
Ayy sanki benim bir grup öğrencimi anlattınız. Şimdiden görüyorum manzarayı. Umarım aileleri yeterli bilinci kazandırmıştır.

Bebeginiz ne kadarlik?
Kres yasinda ise suan kreslerin mevcutlari azaldi ve onlemleri artirildi, bakici yerine kres dusunulebilir.
21 aylık henüz konuşamıyor bile, yine de ben özel bir kreşe gönderme taraftarıydım ona da eşim sıcak bakmıyor henüz çok küçük yapamaz diyor

Ben olsam sürekli çıkıp giren bir bakıcı yerine görümcemi isterdim.
Üstelik o da istiyormuş.
Ilımlı yapıcı bir konuşma yapar, onu dinler ve kendimi ifade ederdim.
Böylelikle eşiniz de arada kalmaz, huzursuz da olmazsınız.
Öğretmensiniz sorun çözme yöntemlerini biliyorsunuz ve kavga bunlardan biri değil.
Bir de hocam çocuğunuzu okula götürmeyin bence.

21 aylık henüz konuşamıyor bile, yine de ben özel bir kreşe gönderme taraftarıydım ona da eşim sıcak bakmıyor henüz çok küçük yapamaz diyor
Esiniz veya siz ucretsiz izin alabilirseniz en guzeli o olabilir, 24 ay alti alan kresler cok az zaten, gebeli 24 ay ustu kabul ediyor.

Kvniz sizde mi kalıyor şu an. En son açtığım konuya bakacak olursanız benim görümcemle birebir problemim yok ama karakter olarak çok sıkıntısı var. İç çamaşırlarımi dolabımı kurcalayıp kendine alacak, ben açık açık neden aldın deyince o zaten benimdi ablam verdi sende de aynısı varsa bilemem diyecek kadar sıkıntılı birisi. Sürekli yalan söyler her şeyi inkar eder. Çok problemli cidden

Ayy sanki benim bir grup öğrencimi anlattınız. Şimdiden görüyorum manzarayı. Umarım aileleri yeterli bilinci kazandırmıştır.
Hiç sanmıyorum. Ergen yaş grubunun içinde olmayan bayanlara buradan atıp tutmak kolay geliyor. Geçen yıl bir erkek öğrencimiz öğretmen arkadaşlarımızdan biri için tuvalet kapısına cinsel içerikli oldukça açık bir yazı yazmıştı.Direk öğretmen arkadaşın adıyla. Velisi geldi. Yazdığı yazıyı görseniz, ağzınız açık kalır. Neden yazdım oğlum dedi. Ayıp değil mi? Kusura bakmayın hocam, çocuk işte dedi ve gitti. Öğrenci bize gıcık olsa, bilerek okula gelip, bulaştırıp gitse yapacak bir şey yok.

Görümcem çok zor bir karaktere sahip. Özel alanıma saygı duymaz çekmece dolaplarımı karıştırır külot, atlet ne varsa kendine alır. Hem de kullanmakta olduğum ic çamaşır bunlar siz düşünün gerisini benim olan her şeyi alır sonra da hayır almadım ki der. Sonra da gider odaya ağlar döv beni rahatla der. Sitenin bahçesinde erkek görsün balkondan onu süzer durur, sonra da bu bana bakıyor sapık der. Ee sen bakıyorsun ona o kapıyı aralıyorsun. Abini bu sitede çok severler bak adamı kötü konuma düşüyorsun yapma ayıp derim içi dışına çıkana kadar aglar. Yani diyeceğim o ki ben iletişim yollarını bilsem bile iletisime kapalı birisine laf anlatmak imkansız oluyor

Kreş düşünmez misiniz? Bakıcı ve okula götürmekle aynı risk. En azından biraz daha kontrollü olabilir. Oturduğunuz apartmanda çalışmayan ev hanımları mutlaka vardır. Şu dönemde ekonomik olarak insanlar sıkıntıda. Belki evine katkı sağlamak isteyen biri çıkar. Apartman görevlinize sorup öğrenebilirsiniz.

İşte bunları samimiyetle konuşun hocam. BUradaki gibi suçlar ifadeyle değil.
Hepsinin çözümü var.

Sordum ilan astım hatta çocuk bakıcısı aranıyor diye, ki sitemiz büyük illa birisi çıkar dedim ama ne bilim anlamadım ben bu işi

Görümceyle hic mi oluru yok?
Ha diyince bakıcı bulamazsanız .
Uzak mesafede mi görümce?Yatılı kalmasa gitse gelse.
Kendi anneniz bile baksa inanın o huzur kacıyor.
O huzur kacacak yani baska yolu yok.
Ben olsam görümceyle orta yolu bulmaya calısırdım.

Siz de haklısınız.
Öğretmenler de.
Ögretmen annenin isi su acıdan zor,genelde başka sehirlere atandıkları icin,bakacak kimseleri yok.
Kimse torun bakmya 1 yıl evini bırakıp gelmez.
Gercekci olalım.
Kk da öğretmen gruba yatarak maas alıyorlar algısı var.
Öğretmen değilim.
Ama napsın insanlar,bakacak kimsesi yok.Cocugunu okula getirip ders yaptıramaz.Tabiki acılmasın isticek.
Ben burdan bakıyorm olaya,gercekten yarıs haline döndürmenin hic birimize faydası yok

tamam açılıyo okullar rahatlayin tamam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…