- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.007
- 278
- Konu Sahibi birdelimuallime
-
Ogretmenler disinda cok az meslek grubu bu kadar kalabalikla kapali ortamda uzun sure birebir muhattap oluyor. Ustelik temas grubu tasiyici potansiyeli yuksek, hijyenden bir haber cocuk ve gencler. Saglikcilar ayri ama zaten millet korkusundan maskeli ve dikkat ederek gidiyor hastanelere, hizlica da cikiyor . Mumkun oldugunca elzem durumlar harici cok gidildigini sanmiyorum. Dolayisiyla okullar acildigi anda tablo coook degisecek. Herkes ise basladi hadi ogretmenler de baslasin denecek bir yaris yok ortada
Üç aydır haber bekliyorum birisi belki çıkar diye ama inanın bir kişiyle dahi görüşmedim henüz. İnşallah bulurum.Bakıcı tutarım. Bulmak isterseniz bulunur yüzbinlerce kadının halen bulduğu gibi. Sıkıntı yapmayın yani hele şu dönemde daha çok işe ihtiyacı var bakıcı olacak insanların da.
Ayrıca seminerlere çocukla gidecek olmanızı anlayamadım böyle bi durum kim bakacak çocuklara toplantı esnasında çocukla mı duruyorsunuz?
Sorun bizim ya da öğrencilerin dikkat etmesi değil, kendi okul mahallem olarak söyleyeyim bizim sorunumuz veli. Daha iki gün önce pozitif velimiz okula gelmiş kayıt için. Biz en çok bundan çekiniyoruz. Aynı mahallede pozitif market sahibi, dükkanı açmış, açacak kimse yok diye.Aylardır öğretmenler dışında herkes başladı zaten işe güce. Hayat devam etmek zorunda. Herkes dikkat edecek maskesine, mesafesine. Çocuklar kurallara büyüklerden daha saygılar bana kalırsa. Sokakta burnunun altında maske taşıyab çocuk görmedim ama yetişkinlerin eli hep maskede. Burada bile çocuklarla geliriz düşüncesi hakimken ben çok da saygı duyulduğunu düşünmüyorum tedbirlere. Ki öğretmen topluma örnek olmalı. Eve tıkılalım da virüs bitsin öyle devam edelim dememeliyiz.
Vallahi dışarı çıkmadığım için bana sakin gibi geliyordu ortalık ama arkadaşlarım ailem sürekli arıyor orası çok kötüymüş dikkat et kendine diye. Haberlerde de duymadım ama yaşadığım şehir hiç iyi anılmıyor şu süreçteyasadiginiz sehirde pandemi yayginligi ne sekilde? eger cok yaygin degilse bakici icin hic dusunmezdim. Simdi okula gideceksiniz sizde gun icinde cok insanla muhattap olacaksiniz bunu onleyemezsiniz. Ruh sagligimizda sagligimizin onemli bir parcasi, huzurunuz da cok onemli bence.
Kesinlikle katılıyorum geçen sene psikolojim mahvolmuştu sayesinde. Bana kalsa kesinlikle bakıcı diyorum ama virüs olayı ikilemde bırakıyor beni.Pandemi ile birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız artık.
Halka git gide daraldı, eninde sonunda geçireceğiz zaten bu hastalığı.
Pandemi yokmuş gibi planlayın hayatınızı...
Huzur kaçıran görümceyi seçeneklere bile almayın
Şu hayatta huzurdan daha önemli ne varki...
Ücretsiz iznim yok gibi bir şey 21 aylık oğlum, üç ay kullanabilirim sadece. Üç ay izne ayrılsam okullar da eğitim öğretime başlamış olursa döndüğümde öğrencilerim uyum süreci yaşayacak yine o yüzden ücretsiz izin alamam. Çocuğumu seminere götürme sebebim de bakıcı bulamamış olmam, bir haftaligina görümceye gel desem gelmişken artık kalayım bakıcı arama diyecek o da kv de. O yüzden götürüyorum yoksa çok büyük risk bunun farkındayım.Çocukla seminere gitmezdim. Gelinmesini de istemezdim. Gürültü, ses ayrı bir konu o çocukların virüs taşımadığı, birbirine ya da diğer öğretmenlere bulaştırmayacağı ne malum? Çocuğumu da riske atmazdım. Bunu yaparım deyip bakıcıya şüpheyle bakmanız da garip. Görümce ile 1 yıl yaşama fikriniz ve bunu sürdürmeniz de. Bakıcıyı ya da ücretsiz izni tercih ederdim yine. Bu sene de inatla problem yaşamaya çalışmayın derim. Mecbur bakıcı tutacaksınız.
Herkes bütün öğrencileri ve velileri kendi gibi düşünüyor. Her okulun aile profili farklı. Benşm bulunduğum mahallede öğrenciler de veliler de temzilk konusunda oldukça sıkıntılılar. Keşke her veli duyarlı olabilse. Yaşamadan buradan anlatmak zor. Ne sıklıkla banyo yapıyorsun sorusuna 15 günde 1 cevabı veren öğrencim çoğunlukta, ödev göstermeye geldiklerinde dün akşam ne yediler anlayabiliyorum kokudan. Biz biraz sıra dışı bir örneğiz okul olarak. Velilerimiz yaz aylarında çadır kuruyorlar boş alanlara, evlerinde cam yok naylon gerilmiş pencerelere. Biz doğu bölgeleri de değiliz üstelik.Eşim 15 bin kişinin çalıştığı bir yerde çalışıyor. Bu şartlarda pandemiden beri çalışan binlerce insan var ülkede. Çocukların temizlik bilmediğini de düşünmüyorum. Yetişkinleri uyaran oluyorlar hatta eve geldin elini yıka, beni öpme vs. gibi. Bunu diyen 3 yaş grubu. Birbirinin yüzüne tüküren, düğünde yakalanan hastalar çok daha cahiller ve büyükler. Bunlar yerine çocukları tercih ederim. Virüsün ne zaman biteceği de belirsiz. Okul açılmasın demek bana göre çözüm değil, kaçış.
Sorun bizim ya da öğrencilerin dikkat etmesi değil, kendi okul mahallem olarak söyleyeyim bizim sorunumuz veli. Daha iki gün önce pozitif velimiz okula gelmiş kayıt için. Biz en çok bundan çekiniyoruz. Aynı mahallede pozitif market sahibi, dükkanı açmış, açacak kimse yok diye.
İşte sorun şu ki aynı şehirde değiliz, benim fikrim de o yönde aslında bakıcı bulana kadar gelsin istiyorum ama gelmişken kalsın artık virüs de var otobüsle geri dönmesin diyecekler. Ama hiç olmadı öyle yapacağım başka çarem de yok gibiGörümcenizin yatılı kalmasını istemiyorsanız, içinize sinen bir bakıcı buluncaya kadar çocuğunuzu görümce kv bıraksanız olmaz mı?
Bakıcısı pandemi sürecinde mi buldunuz önceden de geliyor muydu? Benim sorunum bakıcı yok ortalıkta kimse istemiyorBende bakıcıya bırakacağım.Bununla yasamayı öğreneceğiz sanırım. Ben okulların artık açılacağını düşünüyorum. Bakıcı bulun bence.
Ücretsiz iznim yok gibi bir şey 21 aylık oğlum, üç ay kullanabilirim sadece. Üç ay izne ayrılsam okullar da eğitim öğretime başlamış olursa döndüğümde öğrencilerim uyum süreci yaşayacak yine o yüzden ücretsiz izin alamam. Çocuğumu seminere götürme sebebim de bakıcı bulamamış olmam, bir haftaligina görümceye gel desem gelmişken artık kalayım bakıcı arama diyecek o da kv de. O yüzden götürüyorum yoksa çok büyük risk bunun farkındayım.
Vallahi marttan beri ettiğim dikkati görseniz ağlardınız, çocuğumu bırakacağım kimse yok ne yapayım öneri verir misiniz bana mesela, ne yapabilirim? Kimseden ses çıkmadı bakıcı olarak, görümcemin gelmesini de istemiyorum gelmişken kalayım diyecekAylardır öğretmenler dışında herkes başladı zaten işe güce. Hayat devam etmek zorunda. Herkes dikkat edecek maskesine, mesafesine. Çocuklar kurallara büyüklerden daha saygılar bana kalırsa. Sokakta burnunun altında maske taşıyab çocuk görmedim ama yetişkinlerin eli hep maskede. Burada bile çocuklarla geliriz düşüncesi hakimken ben çok da saygı duyulduğunu düşünmüyorum tedbirlere. Ki öğretmen topluma örnek olmalı. Eve tıkılalım da virüs bitsin öyle devam edelim dememeliyiz.
Para cezasına sonuna kadar katılıyorum. Canlarını cidden yakacak bir para cezası olmalı. İnsanlar pozitif olduğunu bilerek düğüne, cenazeye gidiyor, toplu taşımaya biniyor. İnanılır gibi değil. Üstelik bu kişilerin arasında eğitimli, aklı başında kişilerde var. Aman kimse duymasın diye yapıyorlar bunuİşte bu yüzden yetişkinlerin çocuklardan daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum ben de. Daha 2 gün olmadı dışarıda ziv ziv gezen birinin pozitif olduğunu öğrendim ki kendisi kimsenin bilmesini istemiyormuş. Hatta bana söyledi diye kızdı ortak arkadaşıma. Katil diye vereceksin para cezasını ki bu insanlar ancak maddi kayıptan anlarlar o zaman tıkarlar kendilerini evlerine. Bencil, aptal insan sürüsü.
Benim görev yaptığım okul ve çevresi de öyle temizlikmis banyoymus hak getire. Aylardır banyo yapmayan öğrencilerim oluyordu, annesini uyarmamıza rağmen böyleydi. Sınıflara girdiğiniz an kesif bir koku dolduruyor burnunuzu. Okulumun karşısındaki bakkal pozitif çıkmış, okulumun civarında oturan öğrencilerin pozitif ve apartman olarak karantinada iken mahalleye çıkıp gezenler vardi.Herkes bütün öğrencileri ve velileri kendi gibi düşünüyor. Her okulun aile profili farklı. Benşm bulunduğum mahallede öğrenciler de veliler de temzilk konusunda oldukça sıkıntılılar. Keşke her veli duyarlı olabilse. Yaşamadan buradan anlatmak zor. Ne sıklıkla banyo yapıyorsun sorusuna 15 günde 1 cevabı veren öğrencim çoğunlukta, ödev göstermeye geldiklerinde dün akşam ne yediler anlayabiliyorum kokudan. Biz biraz sıra dışı bir örneğiz okul olarak. Velilerimiz yaz aylarında çadır kuruyorlar boş alanlara, evlerinde cam yok naylon gerilmiş pencerelere. Biz doğu bölgeleri de değiliz üstelik.
Herkes bütün öğrencileri ve velileri kendi gibi düşünüyor. Her okulun aile profili farklı. Benşm bulunduğum mahallede öğrenciler de veliler de temzilk konusunda oldukça sıkıntılılar. Keşke her veli duyarlı olabilse. Yaşamadan buradan anlatmak zor. Ne sıklıkla banyo yapıyorsun sorusuna 15 günde 1 cevabı veren öğrencim çoğunlukta, ödev göstermeye geldiklerinde dün akşam ne yediler anlayabiliyorum kokudan. Biz biraz sıra dışı bir örneğiz okul olarak. Velilerimiz yaz aylarında çadır kuruyorlar boş alanlara, evlerinde cam yok naylon gerilmiş pencerelere. Biz doğu bölgeleri de değiliz üstelik.
Nasıl anlatacağız velilere hiç bilmiyorum. Gözümde canlanıyor. Yok hocam pozitifim ama iyiyim, birşey yok bende diye gelecekler okula. Kendime kurallar yazacağım. Çay, kahve içmek yok, öğrenciye kesinlikle dokunmak yok, ödev vs bakmak yok, tahta kalemimi vermek, almak yok, öğretmen masası ve sınıf defterini ne Yapacağım bilmiyor şimdilik.Benim görev yaptığım okul ve çevresi de öyle temizlikmis banyoymus hak getire. Aylardır banyo yapmayan öğrencilerim oluyordu, annesini uyarmamıza rağmen böyleydi. Sınıflara girdiğiniz an kesif bir koku dolduruyor burnunuzu. Okulumun karşısındaki bakkal pozitif çıkmış, okulumun civarı da oturan öğrencilerin pozitif ve apartman olarak karantinada iken mahalleye çıkıp gezenler vardi.
Para cezasına sonuna kadar katılıyorum. Canlarını cidden yakacak bir para cezası olmalı. İnsanlar pozitif olduğunu bilerek düğüne, cenazeye gidiyor, toplu taşımaya biniyor. İnanılır gibi değil. Üstelik bu kişilerin arasında eğitimli, aklı başında kişilerde var. Aman kimse duymasın diye yapıyorlar bunu
Normalde temizlik malzemesi ödeneği bile yok okulların. Hepsi okul Aile birliği aracılığıyla alınıyor. Tüm planların sözde kalacağını düşünüyorum. Maske, dezenfektan vs herkes kendi temin edecektir. Normalde Ekim sonu Kasım başı başlardık okulca grip olmaya, bakalım bu yıl nasıll olacak. Normal gribi coronadan nasıl ayıracağız. Her gün en az 5-10 öğrenci ateşim var, boğazım ağrıyor diye gelir. Onlar için nasıl bir yol izlenecek. Velilerini arar, okula çağırırdık. Şimdi veliyi çağırsak ya pozitifse, herkes temaslı mı olacakSöylediğiniz virüs olmasa da çok sıkıntılı. Maalesef çocuğa değil de veliye suç buluyorum bu pislik için. Yazık o çocuklara. Bakanlığın günlük maske, dezenfektan, el sabunu gibi ihtiyaçları karşılama planı var mı okullar için? Bence bunları devlet karşılamalı doğrudan. Velilere okul için sınırlama getieilmeli toplantı yasağı, içeri girmeme, farklı saatler okul çıkışı ya da ara gibi gibi.. Bu konuda daha yapıcı olmak lazım ki kimse kimseye zarar veremesin. Seminer sonrası doğru planları görürüz inşallah. Ben de virüs yayılsın istemiyorum tabii ki. Bu cahillikle başa çıkmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum.
Mart ayında patlak verdi virüs çok kısa bir süre devam ettik ya okula, o süreçte koyduğum kurallara uyan bir tane öğrencim olmadı. Başıma üşüşen, açtığım pencereleri kapatan, tenefüste havalandırın dediğim sınıfa başka sınıftan arkadaşlarını alan öğrencilerim vardı. Okullar ara vermeseydi ben çok değil bir iki haftaya enfekte olurdum o kadar dikkat etmiyorlar, olayın bilincinde değillerNasıl anlatacağız velilere hiç bilmiyorum. Gözümde canlanıyor. Yok hocam pozitifim ama iyiyim, birşey yok bende diye gelecekler okula. Kendime kurallar yazacağım. Çay, kahve içmek yok, öğrenciye kesinlikle dokunmak yok, ödev vs bakmak yok, tahta kalemimi vermek, almak yok, öğretmen masası ve sınıf defterini ne Yapacağım bilmiyor şimdilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?