Pandemi zamanı böyle şeyler oldu mu hiç bilginiz var mı?

Kızlar merhaba,
Ben birisiyle tanışmaya başladım. Annesiyle annem tanışıyor uzaktan. Neyse çocuk kriterlerimi büyük oranda sağlıyor. Ama kafama bi şey takılıyor. Dün mesajlaşırken askerliğini yaptın mı diye sordum. Ben pandemi zamanı covid geçirdim doktor da muaf etti beni dedi ama şimdi iyiyim dedi. Pandemi zamanı böyle şeyler oldu mu hiç bilginiz var mı? Ya da ne yapmalıyım öneriniz var mı?
Sanmıyorum ya. Başka bir hastaligi vardır.

Yalan soyluyor epılepsısı fılan vardır belki
Cok cıkışmadan sor.

Covid muafiyet yaratmaz. Bir arkadaşım covid olduğu için bir sonraki döneme katılmıştı. Askere iki ay geç gitti ama gitti. Yalan söylemiş bence

Kızlar merhaba,
Ben birisiyle tanışmaya başladım. Annesiyle annem tanışıyor uzaktan. Neyse çocuk kriterlerimi büyük oranda sağlıyor. Ama kafama bi şey takılıyor. Dün mesajlaşırken askerliğini yaptın mı diye sordum. Ben pandemi zamanı covid geçirdim doktor da muaf etti beni dedi ama şimdi iyiyim dedi. Pandemi zamanı böyle şeyler oldu mu hiç bilginiz var mı? Ya da ne yapmalıyım öneriniz var mı?
Yalanın da bu kadar desteksizi... 😂

Yarın yüz yüze görüşeceğim ama yalan söylüyorsa böyle biriyle bir masada oturmak istemiyorum.
canım bildiğin yalan söylüyor
Az evvelde yazdım böyle bir durum olması söz konusu değil
Askere elverişli değildir ama bunun muhakkak sebebi vardır
Arkadaşımın eşi gitmedi muaf oldu kalp hastası ayrıca şeker tansiyonu da var üst üste çocuk gitti hatta birkaç kere de bazen çağırıyorlar sağlık kontrolüne
Ama yine de muaf oldu kalp şeker tansiyon var diye
Çürük verdiler
Bu kişinin de muhakkak böyle bir sorunu vardır saklıyordur
Hiçbir sağlıklı erkek böyle eften püften sebeple askerlikten muaf olamaz
E devlette askerlik muaf nedeni muhakkak yazar
Bu kişiyle devam edeceksen bir bak derim

Ayrıca bunda kötü bir durum yok sağlık söz konusu eğer gidemediyse ve çürük raporu aldıysa bunun nedenini söylemeli ilişki yaşayacağı kadına
Nedenini bildikten sonra içinde şüphe kalmaz
Ve sağlık söz konusu belki bir hastalığı var ve bunu öğrendiğinde ilişki yaşamak istemeyeceksin
Önemli bir konu

Covid olduğu için askere gitmediyse sonraki dönem gider. İlla gider ama kaç sene geçmiş. Eğer covid yüzünden başka bir hastalık olduysa muaf olur. Mesela karaciğeri kötü olur, başka bir kalıcı hasar olur. O zaman muaf olur ama öyle kolum ağrıdı gözüm az görüyor falan değil. Kalp gibi, karaciğer gibi, böbrek gibi bisi olması lazim.

Selam kızlar dün görüştük. Mesajda geçiştirdim ama yüz yüze söylemek istiyorum dedi. Covidken beynine pıhtı atmış zaten bedelli gideceği için de gitmesin demişler o yüzden de muaf tutulmuş.

Kızlar merhaba,

Sadece Kovid geçirmekle muaf edilmez kesinlikle.
Kalıcı büyük birşey olması gerek.

Selam kızlar dün görüştük. Mesajda geçiştirdim ama yüz yüze söylemek istiyorum dedi. Covidken beynine pıhtı atmış zaten bedelli gideceği için de gitmesin demişler o yüzden de muaf tutulmuş.
Arkadaşım bence sen buradaki kadınları dinle o belgeyi iste açsın e devletten gör beynime pıhtı attı demiş ee vücutta nasıl bir maraz bıraktı ki bedelli şekilde bile askerlik yapamıyor bu adam ? Öyle gitmesin demişler muaf olmuş bunun bu şekilde olmayacağı belli bende yorumlardan öğrendim böyle basit bir şey değil ha beynine pıhtı attı askerliğe gidemeyecek bir engeli var bunu size söylemesi gerekirdi ciddi hastalıklar evleneceğin kişiden saklanmaz bak bu işin altından başka şey çıkabilir

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Bakacağım e devletine. Yalan söyleyecek birine de benzemiyor utangaç sessiz bi çocuk. Ama kimseye güvenmemek gerekir.

Oha herkes yalan söylüyor demiş ama bu mümkün arkadaşlar. Nasıl bu kadar net cevap verebiliyorsunuz bilmeden hayret 😮😮
Direk covid geçirdiği için değil, covid geçirdiği için ciğerleri zarar gören yakın bir arkadaşım askerlikten muaf oldu.

Back
X