• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pandemide gelmek isteyen misafirler , görüşmek isteyen arkadaşlar ..

Pandemi bitmesini beklersek öyle bir şey yok şimdi domuz gribi de patladı bitmeyecek ama biz aşımızı olacağız he öpüşme,sarılma falan olmasın ama artık sosyalleşmeden geri kalamıyoruz bu biraz da insan ihtiyacı oluyor bir zamandan sonra. Ben de kovid oldum kimseyle temas etmem diyordum bundan sonra ama işte insan ihtiyacı mecbur giriyorsun ortama.

Merhaba arkadaşlar .. Malum pandemi.. ben alerjik astım hastasıyım ve panik atak.. çocuğum yok henüz .işten eve evden işe gidiyorum kardeşlerim ve annemle zaruri haller dışında yarımşar saat ziyaret şeklinde olmak üzere görüşüp halleşiyorum .. Bu süreçte gün yapmak isteyen arkadaşlar , evine çağıran akrabalar , gelmek isteyen misafirler .. elimden geldiğince durumumu rahatsızlık duyduğumu anlatıyorum anlayan anlıyor ama anlamayanların yorumlarından bıkkınlık geldi..Normal olanı yaptığım için ya da olması gerekeni yaptığım için bu kadar yadırganmak ağrıma gidiyor . Şu an görümcem kayınvalidem sömestrde bana gelmek için gün sayıyor üstelik sorma ya da fikir alma yok huyumu bildikleri halde .. Eşimin ailesi elbette gelebilir ancak bu kadar keyfiyet bana fazla geliyor açıkçası böyle bir salgın döneminde.. sizler neler düşünüyorsunuz ?
Kabul etmemekte gayet haklısınız pandemi sürecindeyiz her yer hastalık ve sizinde rahatsızlığınız var biraz anlayışlı olmaları gerekir 😷

Merhaba arkadaşlar .. Malum pandemi.. ben alerjik astım hastasıyım ve panik atak.. çocuğum yok henüz .işten eve evden işe gidiyorum kardeşlerim ve annemle zaruri haller dışında yarımşar saat ziyaret şeklinde olmak üzere görüşüp halleşiyorum .. Bu süreçte gün yapmak isteyen arkadaşlar , evine çağıran akrabalar , gelmek isteyen misafirler .. elimden geldiğince durumumu rahatsızlık duyduğumu anlatıyorum anlayan anlıyor ama anlamayanların yorumlarından bıkkınlık geldi..Normal olanı yaptığım için ya da olması gerekeni yaptığım için bu kadar yadırganmak ağrıma gidiyor . Şu an görümcem kayınvalidem sömestrde bana gelmek için gün sayıyor üstelik sorma ya da fikir alma yok huyumu bildikleri halde .. Eşimin ailesi elbette gelebilir ancak bu kadar keyfiyet bana fazla geliyor açıkçası böyle bir salgın döneminde.. sizler neler düşünüyorsunuz ?
Heryerden varyant fıskırıyor ne günü ne gezmesi.

2 yıl oldu, biz yazdan beri biraz gevşettik tedbirleri. Aşısı bulundu hastalığın, aşı olduktan sonra eskisi gibi abartmaya gerek yok. Biz hala aileler dışında kimseyle gidip gelmiyoruz ama çok daha rahatız. AVM’ye gidiyoruz, yemeğe, kafeye gidiyoruz. Tabi kalabalık olmayan uzak masa varsa tercih ediyoruz. Yoksa daha ne kadar devam edeceği belli değil, bu virüs hiç hayatımızdan çıkmayabilir. Eşinizin ailesi de gelmek istemekte haklılar. Tedbirlerini alırlarsa, aşılarını olmuşlarsa ne olabilir ki?
Ası bulasa engel değil biliyorsunuz insallah?
Bende 3 doz biontech oldum ama cocuklar aSısız sizde yok herhlde cocuk rahatsınız.

Siz haklısınız. Ödün vermeyin. Anlayış göstermeyip küseceklerse küssünler.
Ben açık havada buluşuyorum. Şu anda kış mevsiminde olduğumuz için bu konuda zorlanıyoruz ama geçen gün mesela birisine zorunlu bir ziyaret yapmak zorunda kaldık. Daha önce evlerinde maskelerle oturup bir şey yemeden içmeden, 5 dakika oturup çıkmıştık. Bu sefer bizi bahçede ağırladılar ve üşümeyelim diye bahçeye ufo kurmuş. Çok duygulandım. Bu bir sınav gibi bir şey. İnsanları tanıyorsunuz. Sizin hassasiyetinizi anlayan ve sizi önemseyen insanlar çevrenizde kalıyor ve daha çok sevginizi kazanıyor, diğerleri ise değmez, küserlerse küssünler.

Ben pandemiden beri ne ev gezmesine gittim ne de eve misafir kabul ediyorum. Kayınvalidemin salonunda oturmayali aylar oldu mesela. Hava guzelken gidip bahçede acikhavada oturup hoş beş ettik. 8 aylık bir bebeğim var, her şeyi düşünmek zorundayım.Bunun yanı sıra omicron varyantı inanılmaz artmış ve bulaş hızı bu kadar yuksekken, misafirlik dusunecegim son şey bile değil. Ha, hayatımıza devam etmiyor muyuz? Ediyoruz bir şekilde muhakkak. Biz de hastaneye gidiyoruz, biz de marketlerden alışveriş yapıyoruz. Ama bunları olabildiğince oyalanmadan ve tedbir alarak yapıyoruz.

Eşim yılbaşında annemleri davet edelim mi dedi. Evlerin arası 10 dk. Dusundum. Bütün akşam maskeyle oturulacak halimiz yok, ee ufacık salonun içinde hepimiz soluk alıp vericez. Bu riske değer mi? Herkes kendi evinde kutladı, bitti gitti.

Ası bulasa engel değil biliyorsunuz insallah?
Bende 3 doz biontech oldum ama cocuklar aSısız sizde yok herhlde cocuk rahatsınız.
Dikkat etmeyelim anlamında demiyorum ama çocuklar okula gidiyor, okulun yanında avm, cafe, restoran, kalabalık olmayan ev görüşmeleri çok masum.

Gelmelerini istemiyorsanız eşinizle görüşün uygun bir dille gelmemeleri gerektiğini açıklasın. Ben aşırı korunan biri olarak artık iç huzurumu kaybettim ve normallesmeye karar verdim günlere de katılıyorum , oğlum 2 yaşında onu akranlariyla bulusturacagim günler de düzenliyorum ama bu benim tercihim ve gelmek isteyen geliyo ve beni davet edenlere gidiyorum. İstemiyor olmak da sizin tercihiniz ve bunu uygun bir dille ifade edin.

Dikkat etmeyelim anlamında demiyorum ama çocuklar okula gidiyor, okulun yanında avm, cafe, restoran, kalabalık olmayan ev görüşmeleri çok masum.
Benimde kıızım krese gidiyor.
Bende zaten kresde risk altında diye ekstra riske girmemeye calısıyorm.
Yazın markete gidiyorduk birlikte seviyor market arabasına binip gezmeyi diye ama suan okadar hastalık varki heryerde parka bile h.ici cıkarıyoruz.
Kendim gidiyorm avmde isim varsa halledip cıkıyorm.
Gecen aya kadar dısarda ayda 1 yemek yiyorduk 2-3 arkadas baktık herkesde tek tek pozitif cıkıyo onu da bıraktık.
Böyle böyle delircez galiba:(

Elbette ister hakkidır ama bizim toplum normları belli kv görümce her işi ayağına beklecekler misafirin bütün yükü kadında olduğu sürece bunlar önemini yitirir. Bir iki gün değil 15 kolay değil ailesini görmek isteyen her türlü görür karım hizmet etsin bende koltukta ailemle sohbet ederim kafası hiç normal değil.
Yazıdan eşim bana yardım etmez ben hizmet ederim anlamına gelecek bir şey görmedim o yüzden buradan bakmadım. Bunlar tabi ki olabilir ama öğretmenlerin tatillerde misafiri hiç bitmez. Kendimden biliyorum. Hadi hazır tatildelerken şunları bir görelim diyen her zaman olur. Bu tatilde yeğenlerim bende olacak mesela, onlar gelmese görümcem gelir, bazen hepsi birden gelir. Bizim için olağan şeyler bunlar.

Benimde kıızım krese gidiyor.
Bende zaten kresde risk altında diye ekstra riske girmemeye calısıyorm.
Yazın markete gidiyorduk birlikte seviyor market arabasına binip gezmeyi diye ama suan okadar hastalık varki heryerde parka bile h.ici cıkarıyoruz.
Kendim gidiyorm avmde isim varsa halledip cıkıyorm.
Gecen aya kadar dısarda ayda 1 yemek yiyorduk 2-3 arkadas baktık herkesde tek tek pozitif cıkıyo onu da bıraktık.
Böyle böyle delircez galiba:KK43:
Avm, cafe pek gitmiyoruz çocuklarla ama eylülden beri salmış durumdayım.
Kreşler nazaran iyi, okullar kırılıyor hastalıktan.
Maskeyi sınıfta açıyorum ara ara yoksa ders yapamıyorum.
Çocuklar zaten aç kapa yapıyor sürekli.
Yani ev gezmesi falan çok normal geliyor artık bana.

Ben çalışıyorum üstelik de kalabalık bi ortamda her gün dışardayım. Eşim çocuğum da öyle. Yazın vaka sayıları düşmüşken aile ziyaretleri de yaptık şehir dışında. Birkaç kere misafir de ağırladım.
Ama pandemi mi kaldı diyorsunuz🤣ya,
Salgın şu an katlanarak yayılmaya başladı tekrar. Biraz haber takip edin.
herkes normal hayata döndü onu diyorum haber takip ediyorum zaten sizi ilgilendirmiyor düşüncem

eee
tamam siz haklısınız ama
adam ailesiyle görüşemeyecek mi?
2 yıl oldu önlemler alınarak görüşülebilir

düşünün siz ailenizle görüşüyorsunuz az veya çok

ben hala aynı önlemlerle devam ediyorum ,aldıklarımı yıkıyorum,kullan at eldivenlerle markete gidiyorum yada alışverişe .. maskemi çift takıyorum kimseyle görüşmüyorum maskesiz hiç bi ortamda bulunmadım.

hepimiz kendimizden fedakarlık edersek ancak kurtuluruz ,benim psikolojim kaldırmaz ev gezmelerine gidiyorum diyenleri de anlamıyorum kaç kişiye bulaştırıyorsunuz farkında olmadan, yazın elbette daha iyi şartlarda görüşülür ama en azından kışın daha dikkatli olmalıyız .. genel olarak kimsenin psikolojisi kaldırmıyor zaten ama kimin hastalığı nasıl geçireceği belli değil ,kimi gencecik ölüyor kimi yaşlı kurtuluyor ,benim kronik rahatsızlğım var kendime ve çevreme dikkat etmek zorundayım bu toplumun sorumluluğu zaten bireysel de değil ,ben böyle düşünüyorum böyle de devam ediyorum, böyle yapana da hastalıklı gözüyle bakılıyor sen yapmıyorsan yapana saygı duy .. bir de dikkat edenlerle dalga geçenler var çevremizde , , konu Sahibi görüşmemek en doğal hakkınız, eşinizin annesi diye kimse kimseyi bu hastalıkta kabul etmek zorunda değil ,eşi gidip görüşür test yaptırıp gelir öyle çözümler bulabilirsiniz .. umarım bi an önce kurtuluruz bıktık artık

Ben aşılarımı oldum, çevrem de oldu.
Maskemizi takıyor kısa misafirlikler yapıyoruz, çoğu zaman aynı arkadaşlar ve ailelerle.
En ufak bir gribal rahatsızlığı olan görüşmüyor.
İlk 1-1.5 yıl kimse ile görüşmedik.
Ama artık yeter.
Konser düğün gibi aşırı kalabalık yerlere hala gitmedim, toplu taşıma kullanmadım.
Misafirlik olayında kimseye gitmeyi ben talep etmedim, çağrılırsa uygunsam gidiyorum. Belki hassastır, belki istemez ben de neden teklif edeyim.
Ne kendim gitmek için teklif ediyorum, ne de çağırıyorum kimseyi. Kendileri gelmek istesin.
Kimseyi darlamamak ısrarcı olmamak lazım.
Zaten okullar açıldı, kış geldi derken misafirlik de epey bitti bizde.
Ama eşinizin anne ve kardeşi de epeydir görmüyorsa gelmek istemeleri normal.
Kalacaklardır. Bir iki gün tedbir alırsınız madem.

hepimiz kendimizden fedakarlık edersek ancak kurtuluruz kurtuluruz
Üst düzey önlemlerle kurtulacağımızı düşünüyor musunuz?
Asıl toplum bağışıklığını uzatmış olmuyor muyuz?
Bu tabii ki hepimize bulaşsın, dikkat etmeyelim demek değil ama evlere kapanarak atlatamayacağımız da ortada.

Üst düzey önlemlerle kurtulacağımızı düşünüyor musunuz?
Asıl toplum bağışıklığını uzatmış olmuyor muyuz?
Bu tabii ki hepimize bulaşsın, dikkat etmeyelim demek değil ama evlere kapanarak atlatamayacağımız da ortada.
Toplum bağışıklığı 2 senedir kazanılmadıysa ona güvenmek saçma değil mi :) evlere kapanmak değil demek istediğim ,dikkat etmek en azından kışın havalandırılmadığı için ortamlar gidip gelmelere ara vermek ,sonuçta ilacı olmayan bi hastalık için fazla cüretkar davranıyoruz

Yorumları şaşırarak okudum. Vakalar tavan yapmışken ev oturmasını hatta yatılı misafiri diğer şeylerle aynı tutanlar var.
Ben de ise gidiyorum herkes maskeli mesafeyi sağlamaya çalışıyorum. Ama yatılı gelen misafire 3 gün maske tak mi diyelim. Biz de mi takalım.
Günlük vaka sayısını görmüyor mu kimse?
Aman hadi şuraya gidiyoruz- zorunlu- şunu da yapalım mı diyelim hepimiz. Hastaneleri mi dolduralım sonra.
Cidden vaka sayısını görmüyor mu kimse???
Bende hayret ettim yorumlara üstelik şu an çift salgın var, her yer domuz gribi dolu, kimi görsem hasta, covid deseniz sürekli versiyon değiştiriyor, aşılılar bile tam güvencede değil

Konu sahibi arkadaş kendi ailesi ile "zaruri haller dışında yarım saat görüştüğünü " söylemiş..zaruri hallerde süre daha da uzuyor yani.Benim buradan anladığım kendi ailemle görüşürüm çünkü yatılı misafir olmuyoruz..eşimin ailesi yatılı misafir oldukları için kabul edemem şeklinde bir tavrının olduğu .Bana bu da çok normal gelmiyor ..bu denli hassasiyetleri olan insan kendi ailesi ile de görüntülü sohbet yapar

Konu sahibi arkadaş kendi ailesi ile "zaruri haller dışında yarım saat görüştüğünü " söylemiş..zaruri hallerde süre daha da uzuyor yani.Benim buradan anladığım kendi ailemle görüşürüm çünkü yatılı misafir olmuyoruz..eşimin ailesi yatılı misafir oldukları için kabul edemem şeklinde bir tavrının olduğu .Bana bu da çok normal gelmiyor ..bu denli hassasiyetleri olan insan kendi ailesi ile de görüntülü sohbet yapar
Durum tam tersi olsaydı aynı şehirdeki kayınvalideyle yarım saat bile görüşmeyen gelin yatılı gelecek kendi ailesi için ama benim ailem çok dikkat ediyor, aşıları tam savunmasına geçecekti. Mesele virüs değil.

Back
X