• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pandemide gelmek isteyen misafirler , görüşmek isteyen arkadaşlar ..

Merhaba arkadaşlar .. Malum pandemi.. ben alerjik astım hastasıyım ve panik atak.. çocuğum yok henüz .işten eve evden işe gidiyorum kardeşlerim ve annemle zaruri haller dışında yarımşar saat ziyaret şeklinde olmak üzere görüşüp halleşiyorum .. Bu süreçte gün yapmak isteyen arkadaşlar , evine çağıran akrabalar , gelmek isteyen misafirler .. elimden geldiğince durumumu rahatsızlık duyduğumu anlatıyorum anlayan anlıyor ama anlamayanların yorumlarından bıkkınlık geldi..Normal olanı yaptığım için ya da olması gerekeni yaptığım için bu kadar yadırganmak ağrıma gidiyor . Şu an görümcem kayınvalidem sömestrde bana gelmek için gün sayıyor üstelik sorma ya da fikir alma yok huyumu bildikleri halde .. Eşimin ailesi elbette gelebilir ancak bu kadar keyfiyet bana fazla geliyor açıkçası böyle bir salgın döneminde.. sizler neler düşünüyorsunuz ?
eşin senin bu rahatsızlığından haberi varsa sorun yok. laftan anlamayana ne yapılır ki. nasılsanız öyle davranmaya devam edin. sonucta keyfi yapmıyorsunuz. bişi derlerse de annemlerle bile yarım saat görüşüyorum kusura bakmayın dersin.

Burada sorun pandemi değil kayınvalide görümce net. Siz yarım saatte olsa ki buna inanmıyorum neyse sürekli görüşürken sıkıntı yok virüs yok ama insanlar iki senedir oğullarını görmemiş hemen bahane olarak pandemi var oluyor. Virüsten bu kadar korkan insan aşısınıda olmalı işe giderken iş ortamında da kapabilirsiniz eşinizde bulaştırabilir malum yoğun bakımda yatanların çoğu aşısız olanlar:işsiz: İşinize geldiği gibi davranmayın

Bence normal olan kimseyle gorusmemek izole olmak değil İki yıldır covid var ve daha da olacak. Ben asosyal olmayı bu kadar bireysellesmeyi doğru bulmuyorum insanlar birbirine çok yabancilastilar sıcak samimi ilişkiler yerini birbirinden köşe bucak kaçmaya bıraktı. Ama bu konuda hassas olup da görüşmek istemeyene saygı duyarım zorla da evinefln gitmem yani kendi dünyasında izole yaşasın ne yapayım bu da yaşamaksa tabi

Bununla yaşamaya değil ölmeye alıştık farkında mısınız
Farkinda degilim kusura bakmayinda sizin gibi olayi abartip dramatize edenlerle ben anlasamiyorum o yuzden daha bisey diyemiycem bununla yasamaya alisamiyorsaniz o sizin sorununuz ne diyim

Farkinda degilim kusura bakmayinda sizin gibi olayi abartip dramatize edenlerle ben anlasamiyorum o yuzden daha bisey diyemiycem bununla yasamaya alisamiyorsaniz o sizin sorununuz ne diyim
Abartıp dramatize etmek öyle mi
Lütfen cevap verin, kaç yakınınız bu hastalıktan öldü?
Bu hastalığa yakalanıp kaç gün hastanede yattınız?
Evladınız bir yılı aşkın süredir bu hastalık nedeniyle sağlığına kavuşamadı gözünüzün önünde eriyor mu?
Bu hastalığa yakalandığı anda ölecek bir babanız var mı?
Sizin umrunuzda olmayan şey başkalarının trajedisi hanımefendi, acı çekmediyseniz çekenlerin hatrına susun bari de insanı zıvanadan çıkarmayın
Ben bununla yaşamaya alışsam nolur alışmasam nolur, benim, evladımın, babamın hayati riski var gerçi babamın ki riskten de öte, benim durumumda binlerce insan var, hepimizin ortak sorunu kovitten ziyade sizin gibi başkalarının hayatını umursamayanlar

Abartıp dramatize etmek öyle mi
Lütfen cevap verin, kaç yakınınız bu hastalıktan öldü?
Bu hastalığa yakalanıp kaç gün hastanede yattınız?
Evladınız bir yılı aşkın süredir bu hastalık nedeniyle sağlığına kavuşamadı gözünüzün önünde eriyor mu?
Bu hastalığa yakalandığı anda ölecek bir babanız var mı?
Sizin umrunuzda olmayan şey başkalarının trajedisi hanımefendi, acı çekmediyseniz çekenlerin hatrına susun bari de insanı zıvanadan çıkarmayın
Ben bununla yaşamaya alışsam nolur alışmasam nolur, benim, evladımın, babamın hayati riski var gerçi babamın ki riskten de öte, benim durumumda binlerce insan var, hepimizin ortak sorunu kovitten ziyade sizin gibi başkalarının hayatını umursamayanlar
Benim yakinlarimda kac kisi oldu vs bu degil mevzu dramatize ediyosunuz iste anlasamiycaz diyorum anlamiyosunuz siz cok asiri korkuyorsaniz evinizde yasayin beni hic ilgilendirmiyor burda bir fikir sorulmus iki yildir gorusmeyen insanlar esin ailesi tabiki gelebilir bu benim gorusum aizin dusuncenize gore ysansa hayat durur insanlar acliktan kirilir hasta olan riskli olan evde dursun onun disinda evet siz ne derseniz ne yasarsaniz yasayin herkes bununla yasamaya alismak zorunda. Biz calisiyoruz iki cocugumuz var bu donemde hamile kaldim dogum yaptim ayni zamanda calistim ailemizde herkes calisiyor hastalik kapan oldu kapmayan oldu hayat devam ediyor eve kapanarak bu omur gecmez ister anlayin ister anlamayin

Benim yakinlarimda kac kisi oldu vs bu degil mevzu dramatize ediyosunuz iste anlasamiycaz diyorum anlamiyosunuz siz cok asiri korkuyorsaniz evinizde yasayin beni hic ilgilendirmiyor burda bir fikir sorulmus iki yildir gorusmeyen insanlar esin ailesi tabiki gelebilir bu benim gorusum aizin dusuncenize gore ysansa hayat durur insanlar acliktan kirilir hasta olan riskli olan evde dursun onun disinda evet siz ne derseniz ne yasarsaniz yasayin herkes bununla yasamaya alismak zorunda. Biz calisiyoruz iki cocugumuz var bu donemde hamile kaldim dogum yaptim ayni zamanda calistim ailemizde herkes calisiyor hastalik kapan oldu kapmayan oldu hayat devam ediyor eve kapanarak bu omur gecmez ister anlayin ister anlamayin
Benim evde yaşamamın sebebi sizin gibi başka insanların hayatına saygı duymayanlar
İnsanlar ölüme alıştı siz hala bununla yaşamaya alışmak zorundasın diye maval okuyorsunuz

Salgın hastalıklar bütün dünya bağışklık kazanmadan bitmez. Bunun korunmakla durdurulması mümkün değildir.

Benim evde yaşamamın sebebi sizin gibi başka insanların hayatına saygı duymayanlar
İnsanlar ölüme alıştı siz hala bununla yaşamaya alışmak zorundasın diye maval okuyorsunuz

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm, başınız sağolsun. Bu virüs sebebiyle hala her gün birçok insan ölüyor bu doğru. Ancak örneğin gripten de ölen birçok insan var, trafik kazasından da ölen birçok insan var. Bu mantıkla hiçbir zaman ve hiçbir koşulda evden çıkmamalıyız. İlk aşamada ne olduğu bilinmediği için ve bir aşısı olmadığı için tüm dünya sıkı tedbirler almak zorunda kaldı ancak şu an herkesin aynı tedbirleri uygulaması hem maddi hem de psikolojik olarak mümkün değil. Bağışıklık kazanana kadar veya farklı bir korunma yolu bulunana kadar hasta olan veya korkan evinden çıkmayacak, geri kalanlar da tedbirlere uyarak hayatına devam edecek. Hayatına devam eden insanlara "sizin yüzünüzden" gibi ithamlarda bulunmak çok yanlış.

Hepimiz bir süre evlere kapandık, kendimizi olabileceğine koruduk. Kendimizi geçtim çocukların psikolojisi bozuldu. Aman kimseyle görüşmeyelim kimseye bulaşmayalım derken sosyal hayat bitti. Bittide noldu, okulun açıldığı hafta önce kızım corona kaptı sonra bizlere bulaştırdı.
Vefat eden tanıdıklarımda oldu, yoğun bakımda kalıp iyileşende. Ama coronaya bağlı olmayan ölümlerde oldu bu süreçte çevremde.
Yinede artık ilk başlardaki gibi izole yaşamaya anlamiyorum ve inanmiyorumda. En basiti çocuklar okula gidiyor, kimden nekadar izole kalabiliriz.
Evet pandemi tüm hızıyla devam ediyor, edecekte. Bitmeyecek artık buda belli. Yani bitene kadar evden çıkmayalım tamamen utopya. Aşı olduk,
kapıdan çıktığımız an maske takıyoruz, ellerimiz dezenfektanda sertleşti, ama bukadar. Eve kapanmam artık. Çocuklarımıda kapatmam. İsteyen kendini kapatsın, kendi bileceği iş. Ama eve kapanmayanlar saygısız, sorumsuz vs geçelim artık. Eve kapanan kendi hayrına kapanıyor bu saatden sonra, toplumu düşündüğü için değil. Sanki dünyayı kurtaryorlarmış gibi tavırlar gereksiz.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm, başınız sağolsun. Bu virüs sebebiyle hala her gün birçok insan ölüyor bu doğru. Ancak örneğin gripten de ölen birçok insan var, trafik kazasından da ölen birçok insan var. İlk aşamada ne olduğu bilinmediği için ve bir aşısı olmadığı için tüm dünya sıkı tedbirler almak zorunda kaldı ancak şu an herkesin aynı tedbirleri uygulaması hem maddi hem de psikolojik olarak mümkün değil. Bağışıklık kazanana kadar veya farklı bir korunma yolu bulunana kadar hasta olan veya korkan evinden çıkmayacak, geri kalanlar da tedbirlere uyarak hayatına devam edecek. Hayatına devam eden insanlara "sizin yüzünüzden" gibi ithamlarda bulunmak çok yanlış.
Hayatına devam edebilecek kadar şanslı olanlar ne pandemisi ya pandemi mi kaldı diyorsa karşılığında bu itham çok doğru oluyor
Dünya ne halde hala pandemi yok diyebiliyor insanlar ya
Şimdi çocuğumun öğretmeni aradı sınıfta kovitli öğrenci varmış, bir haftadır bu çocukla benim çocuğum yanyana dipdibe oturdu maskeleri indirip yemek yedi…..ben daha evladımı korumaktan acizim evimden çıkmamak beni nasıl koruyacak
Güzel dileklerinize samimiyetle teşekkür ediyorum

Hepimiz bir süre evlere kapandık, kendimizi olabileceğine koruduk. Kendimizi geçtim çocukların psikolojisi bozuldu. Aman kimseyle görüşmeyelim kimseye bulaşmayalım derken sosyal hayat bitti. Bittide noldu, okulun açıldığı hafta önce kızım corona kaptı sonra bizlere bulaştırdı.
Vefat eden tanıdıklarımda oldu, yoğun bakımda kalıp iyileşende. Ama coronaya bağlı olmayan ölümlerde oldu bu süreçte çevremde.
Yinede artık ilk başlardaki gibi izole yaşamaya anlamiyorum ve inanmiyorumda. En basiti çocuklar okula gidiyor, kimden nekadar izole kalabiliriz.
Evet pandemi tüm hızıyla devam ediyor, edecekte. Bitmeyecek artık buda belli. Yani bitene kadar evden çıkmayalım tamamen utopya. Aşı olduk,
kapıdan çıktığımız an maske takıyoruz, ellerimiz dezenfektanda sertleşti, ama bukadar. Eve kapanmam artık. Çocuklarımıda kapatmam. İsteyen kendini kapatsın, kendi bileceği iş. Ama eve kapanmayanlar saygısız, sorumsuz vs geçelim artık. Eve kapanan kendi hayrına kapanıyor bu saatden sonra, toplumu düşündüğü için değil. Sanki dünyayı kurtaryorlarmış gibi tavırlar gereksiz.
Evine kapanmayana değil ki benim tepkim
Ne pandemisi yeaaaa pandemimi kaldı diyene

Merhaba arkadaşlar .. Malum pandemi.. ben alerjik astım hastasıyım ve panik atak.. çocuğum yok henüz .işten eve evden işe gidiyorum kardeşlerim ve annemle zaruri haller dışında yarımşar saat ziyaret şeklinde olmak üzere görüşüp halleşiyorum .. Bu süreçte gün yapmak isteyen arkadaşlar , evine çağıran akrabalar , gelmek isteyen misafirler .. elimden geldiğince durumumu rahatsızlık duyduğumu anlatıyorum anlayan anlıyor ama anlamayanların yorumlarından bıkkınlık geldi..Normal olanı yaptığım için ya da olması gerekeni yaptığım için bu kadar yadırganmak ağrıma gidiyor . Şu an görümcem kayınvalidem sömestrde bana gelmek için gün sayıyor üstelik sorma ya da fikir alma yok huyumu bildikleri halde .. Eşimin ailesi elbette gelebilir ancak bu kadar keyfiyet bana fazla geliyor açıkçası böyle bir salgın döneminde.. sizler neler düşünüyorsunuz ?
tatım sen konu acıcagı bence cıngar icin bir kavga düsün kaynana sana sormuyorsa arıcan yada ömür boyu her sömestırda kaynana görümce gelicek onlar elicen yemek temizlik ve gezme yapıcan
bence burdan yürü,,

Sacmaladiniz ya pandemi falan kalmadi ortada bir virus var dunyanin genelinde mutasyona ugruyor vs biseyler oluyor bundan da kurtulus diye bisey yok bunu anlayin anlamiyosanizda sizin yuzunuzden tarzinda sacma sapan konusmalari birakin komik oluyosuniz. ben hayatıma devam ettigim icin hataliysam buna gulerim sadece. Benim oglum eve kapandigimiz donemden itibaren gelismesinde sorunlar yasadik nerdeyse otizimli oluyordu aylardir egitim aldiriyoruz aslada cocugumu bir eve kapatmayi dusunmem bidaha. Sadece sizin yasadiginiz sorunlar yok yani baska bir suru sorun var ama bas etmeye calisiyoruz

Back
X