• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pandemide gelmek isteyen misafirler , görüşmek isteyen arkadaşlar ..

Pandemimi kaldi asilar had safhada hayat devam ediyor etmek zorunda valla linc yersem
Yiyim cok onemli degil geziyorum insanlarla gorusuyorum misafircilikte yapiyorum cocugum okula gidiyor esim ise yani asi olduk maske takiyoruz asiri kalabalik ortamlara girmiyoruz normali bu bence sizinki degil

Yazıdan eşim bana yardım etmez ben hizmet ederim anlamına gelecek bir şey görmedim o yüzden buradan bakmadım. Bunlar tabi ki olabilir ama öğretmenlerin tatillerde misafiri hiç bitmez. Kendimden biliyorum. Hadi hazır tatildelerken şunları bir görelim diyen her zaman olur. Bu tatilde yeğenlerim bende olacak mesela, onlar gelmese görümcem gelir, bazen hepsi birden gelir. Bizim için olağan şeyler bunlar.
Bir konu açınca tüm detayları yazmazlarki genelde ama misafir istemeyen sevmeyen insanada açıkçası gidilmez.
Sizin için normal bir durum ama konu sahibi istemiyor bunuda hak veriyorum insanlar tatilde dinlenmek isterler genelde bazıları ise eş dost ile vakit gecirmek isterler.

Bir konu açınca tüm detayları yazmazlarki genelde ama misafir istemeyen sevmeyen insanada açıkçası gidilmez.
Sizin için normal bir durum ama konu sahibi istemiyor bunuda hak veriyorum insanlar tatilde dinlenmek isterler genelde bazıları ise eş dost ile vakit gecirmek isterler.
Gelecek olanlar aile, eş dost değil. Gelinin olduğu kadar oğullarının da olan eve gelecekler. Konu sahibinin istememe gibi bir hakkı yok. Ev sadece konu sahibine ait değil. Hayır evin hanımı olması bunu değiştirmiyor.

Aşı olunduysa bu kadar korkmayın. Boşuna mı olduk o aşıları? 😁
Zaten aynı evin içinde bile dip dibe hareket edemiyoruz. Psikolojisi etkiledi. Giresiye eller yıkanıyor üst baş değişiyor. Kimseyle tokalaşılmıyor.
Söyleyin gelmeden önce pcr testi yaptırsınlar bari. İnsanlar özlemiştir çocuğunu..

bence sizinki eşin ailesine karşı oluşturduğunuz bahane.

2 sene oldu ya

düğünler oldu tatillere gidildi. okula-işe gidiliyor. dışarda yemek yada işyerinin yemekhanesinde yemek yeniyor ama iş kvnin misafir gelmesine gelince pandemi var demek olmaz olmaz

Evinize yatılı yada yatısız misafir istemiyor olabilirsiniz, özellikle eş ailesi olduğu için hiç istemeyebilirsiniz bunu anlarımda. Pandemiyi bahane etmeyin, komik oluyor çünkü.
Pandeminin başındaki gibi yaşadığınıza asla inanmiyorum. Kendi aileniz ile yarım saat görüştüğünüğüzü söylemissiniz, coronanın bulaş süresi birkaç dakika içinde oluyor. Bukadar dikkat eden birisi ailesini riske atarmı? Şehir dışında gelecek olan sizin aileniz olsaydıda, zaten herkes aşılı, çok dikkat ediyoruz derdiniz eminim.
Eskiye dönmedik bizde, evlerde kalabalık olmamaya çalışıyoruz ama doğumgünü şu bu oluyor illaki biraraya geliniyor. Çok fazla sarılmıyoruz birbirimize, havalandırıyoruz ortamı sık sık vs ama görüşüyoruz ailelerimizle.

senin yaptığın, yaşam biçimin normal midir bilemem. alerjik astım ve panik atak var diyorsun. astımdan dolayı zaten riskin daha yüksek olmayanlara göre diye biliyorum. o yüzden senin yaptığın şey aslında senin normalin. kendi durumuna göre önlem alıyorsun ve kişisel bir tercih bu her şeyi geçtim. kararlarına ve tercihlerine saygı duymaları lazım. ama 2 senedir hayatımızda olan ve daha ne kadar süreceği belli olmayan bir durum için herkesten aynı davranmasını beklemek doğru değil. pandeminin başlangıcında ben de aşırı dikkat ediyordum her şeye. şu an bu dikkat bayağı düştü mesela bende. aşımı olmuşum, gerekli yerlerde maskemi takmışım, yasak dediklerinde uymuşum çıkmamışım falan yani daha ne yapabilirim ki? sosyal hayatı bitirecek halimiz yok sonuçta. hayat bir yerinden devam etmek zorunda. sizinkiler hayatına devam ediyor sadece. tercihlerinize saygı duymamaları falso onun dışında ben onlarda sorun görmüyorum.

Gelecek olanlar aile, eş dost değil. Gelinin olduğu kadar oğullarının da olan eve gelecekler. Konu sahibinin istememe gibi bir hakkı yok. Ev sadece konu sahibine ait değil. Hayır evin hanımı olması bunu değiştirmiyor.
Tabiki herkes çoçuğun evine gider kalır ama 2 hafta gibi uzun süre kalıyorsa tabiki geline fikiri sorulcak emri vaki gidilmez. Sonucta oğlu tek başına yaşamıyor bazı şeyler zorunlu yapılınca hiç tat veriyor. Oğlunun evine gidip gelinden zihmet bekleniyorsa karar veren herzaman yorulan emek çeken insana aittir.

biz cocuklarin tatilinde kardesime gittik.
onlar 3. asilarini oldular.

biz de 2 doz olmustuk, gitmeden de kendimiz evde test yaptik, donunce de yaptik, sukur bir sorun yok.

onlemimizi aliyoruz ama tamamen de soyutlamiyoruz.

ben astim hastasiyim ama cok hafifledi durumum son yillarda. Suan tamamen evden calisiyorum yine de bu sebeple. Siz ise de gidiyormussunuz, bence cok germeyin kendinizi. Gelecek misafirlerden test yaptirmalarini isteyin. Asili degillerse belki kabul etmemek o durumda olabilir.

Tabiki herkes çoçuğun evine gider kalır ama 2 hafta gibi uzun süre kalıyorsa tabiki geline fikiri sorulcak emri vaki gidilmez. Sonucta oğlu tek başına yaşamıyor bazı şeyler zorunlu yapılınca hiç tat veriyor. Oğlunun evine gidip gelinden zihmet bekleniyorsa karar veren herzaman yorulan emek çeken insana aittir.
Ya siz bu hizmet etme/bekleme mevzusunu nereden çıkardınız?

Beni misafir etmek istemeyen birinin evine zorla gitmem.İstemediğini bile bile misafirliğe gelinmesi saçma.
Ama bu pandeminin ne zaman biteceği belli değil.
2 yıl oldu hala da sürüyor.Ne zamana kadar insanlardan soyutlayabilirsiniz ki kendinizi?
Ya da ailenizle ne zamana kadar yarım saat görüşmeye devam edebilirsiniz ki?
Gün içinde iş yerinde ya da işe giderken,helede otobüs kullanıyosak misafirlikten daha fazla riskle karşı karşıya kalıyoruz bence.
En azından belli bir çevreyle görüşüp,riski birazda olsa azalta bilme şansımız var.Kimle görüşeceğimizi kendimiz seçerek.
Öteki türlü kimlerle görüştüğünü bilmediğimiz insanlarla temas halinde oluyoruz.
Daha riskli bence.

Gün yapmak isteyen arkadaş, misafir olmak isteyen akraba ayrı, anne kardeş ayrı.
2 yıldır devam eden ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçte insanlar en yakınlarını da göremesin mi?
Sizin aileniz olsa, gelmesinler diye düşünmediniz muhtemelen.
Olay pandemi değil de kayinvalide, görümce meselesi gibi geldi daha çok.

Ya siz bu hizmet etme/bekleme mevzusunu nereden çıkardınız?
Uzaydan çıkardım evinize misafir gelince ikramı, yemeği,temizliği olayı var hele birde yatılı ise extra ilgi alaka olmuyormu.
Ben sizler gibi tek yönden düşünmüyorum misafir hoş bilse yorucu olduğunu değiştirmez iyi akşamlar.

Uzaydan çıkardım evinize misafir gelince ikramı, yemeği,temizliği olayı var hele birde yatılı ise extra ilgi alaka olmuyormu.
Ben sizler gibi tek yönden düşünmüyorum misafir hoş bilse yorucu olduğunu değiştirmez iyi akşamlar.
Valla misafire eziyet gözüyle bakmadığımız için ikram falan düşünmedik. Kendimize yaptığımız yemeği az arttırıp sofraya iki tabak daha koyuyoruz biz eşlerimizin aileleri gelince. Hani aile ya adı üstünde, misafir bile demiyoruz.

Şahsen yatılı misafir bana en kolay geleni ama benim yatılı misafirlerim genellikle mütevazi insanlar. Yemeği kemdime de yapıyorum, çayı kendime de demliyorum. Her seferinde serpme kahvaltı, gün tabağı, şölen sofrası kıvamında olmak zorunda değil hiçbir şey. Gelenler zaten ailenin parçası. Kararında bir süre kalacaklarsa son derece keyiflidir benim için

Ası bulasa engel değil biliyorsunuz insallah?
Bende 3 doz biontech oldum ama cocuklar aSısız sizde yok herhlde cocuk rahatsınız.
Tabi ki biliyorum ama aşı bulunduktan sonra ölüm ve hastaneye yatış oranları ciddi derecede azaldı. Rahat değilim iki çocuğum var, hatta pandeminin başında doğum yaptım herkesin endişeli, korku içindeki dönemde lohusaydım. Ben o endişeleri kat kat yaşadım. Ama üzerinden iki yıl geçmiş, virüsün nasıl bulaştığını herkes biliyor, eşinin anne ve kızkardeşinin gelmesine ama virüs var bahanesi pek inandırıcı gelmiyor. Kendi annesini de yarımşar saatçik görmesin o zaman.

Kapanma döneminde değiliz, hepimiz işe gidiyoruz, çocuklar okullarına gidiyor. Aşı, maske ve mesafe ile korunuyoruz. Ben de yazdan beri arada dışarı çıkıyorum. Bu durumda bir sıkıntı yok. Ama ev gibi kapalı alan buluşmaları sıkıntılı. Sonuçta maske dışarda olduğu gibi sadece yerken değil sürekli çıkarıyor. Ev ziyaretlerine ara verin, açıkça istemiyorum deyin.

Pandemimi kaldi asilar had safhada hayat devam ediyor etmek zorunda valla linc yersem
Yiyim cok onemli degil geziyorum insanlarla gorusuyorum misafircilikte yapiyorum cocugum okula gidiyor esim ise yani asi olduk maske takiyoruz asiri kalabalik ortamlara girmiyoruz normali bu bence sizinki degil
Pandemi kalmadığı için mi 3 ay içerisinde aşılı 4 yakınımı kaybettim?

Back
X