Pandemide yemek parası

Pardon? Bilincsizlik derken 😂😂😂 ozel sektorde ogretmenim hanimefendi rahatladiniz mi? Bizde yemek parasi almiyoruz evden calistigimiz icin.
Esimde kamu bankasinda bankaci ve evden calisan arkadaslari yemek parasi almiyor.
Bence usluba dikkat edilmesi gerekiyor degil mi???!!!
eşiniz hangı bankada merak ettim çünkü ben de bankacıyım hamıle oldugum ıcun süreklı evden calısıyorum ve yemek kartıma tam yatıyor yemek parası hatta şöyle dıyeyım dönüşümlü çalışmaya ilk gectık ozaman evden calısma modelıne tamamen gecılmemıstı genelde ıdarı ızın kullandırdılar ayın yarısında ıdarı ızınlı sayılmıs olmamıza ragmen yemek paralarımız yattı.

Özel sektörde öğretmenler çalışma şartlarının kötülüğünden düşük maaşlardan yakınmıyor mu? Ki bence de yakınmalılar, her zaman için verilenden daha fazlasını hak ediyor öğretmenler..ama siz çalışan haklarından bu kadar habersizsiniz, üslubum sıkıntılı geldiyse özür dilerim. Maalesef ülkemizde çalışanlar bile kendi haklarından habersiz. Birileri öğretmenler yatıyor para almasın der, birileri pandemide ne yemek parası der.. bunları hepsi maalesef aynı yere çıkıyor. Patronlarınız servetinize servet katarken sizler de güvencesiz, mesai saatlerinin yok olduğu bir iş ortamında işçi bilincinden uzak sermayeyi alkışlıyorsunuz.

son olarak öğretmenlere saygım inanılmaz sonsuz, o yüzden dünyada kabul gören insani çalışma şartlarına bir bakarsanız iyi olur. hak arama bilincini aşılamada öğretmenler çok kritik, ama önce kendi haklarının farkında olmak lazım.
Ya gercekten mi? 😂 Evet ben evdeyken yemek parasi almayi etik bulmuyorum derken isci bilincinden uzak sermayeyi alkisliyorum ☺️
Neyi ne kadar bildigimi sorgulama gibi bir yuksek gonulluluge kapiliyorsunuz ve hala uslubunuz hos degil.
Tartismaya girmek istemiyorum. Size iyi gunler diliyorum.

Kamuda çalışıyorum ben o yüzden yemek parası olayı nasıl oluyor sizde pek bilmiyorum. Bizim yemekhanede yediğimizin bir kısmını devlet karşılıyor onu da yemek şirketine veriyor, yemediysen ya da yemekhaneniz falan yoksa para da vermiyor tabi. Sizin sözleşmeniz maaş+ yemek ise, evden çalışılan günler yemek ücreti verilmez gibi bir ibare yoksa bence de verilmeli.
Bu tam zamanlı evden çalışma çoğu şirket ve iş yeri için çok yeni bir olay. Yeni düzenlemelerin yapılması şart. Herkes kafasına göre davranıyor şu anda.
Yemek neyse de esas elektrik parası verilmeli bence. 😅 Ben şahsi bilgisayarımla bütün gün kendi elektriğimi kullanarak çalışıyorum sonuçta. Ekstra beş kuruş vermiyor kimse. Bu evden çalışma olayı daha uzun süre devam edecekse şartları yeniden gözden geçirilmeli.

Banka personeliyim ve evden çalışan personellere yemek parası ödeniyor sonuçta aynı işi farkli lokasyonda yerine getiriyorsun elbette ödemeli diye düşünüyorum. Hatta sendika görüşmesi sonucu calistigim banka günlük az bir miktar da olsa harcanan elektrik için de ödenek vermeye basladi ki en mantıklısı da vermesiydi. Eger yerinde çalıştığınızda veriyorsa evden çalışınca da verilmelidir neden bu kadar garipsendigini anlamadım. Maas anlaşmasında yemek masrafının is yeri tarafından karşılanmasını içeren madde yoksa tabi ki talep etmek sacma olur.

Yemek kısmını bilmiyorum ama internet, elektrik ve doğalgaz yardımı yapmalı şirketler. Yemek parasını kesiyorlarsa fatura yardımı olmalı ya da yemek parasını yatırmaya devam etmeliler. Evden çalışınca işlerinizi aksatmıyorsunuz ki evden çalışmaya devam ettiriyorlar, onlarda haklarınızı aksatmamalı bu durumda. Arkadaşlar yazmış çok haklılar mesai saatleri konusunda tavrınızı belli edin. 9 a kadar çalıştırınca fazla mesai olmuyorsa çalışmayın. Ne münasebet.

Merhabalar
evden çalışıp da yemek parası almayan var mı?
Büyük şirketler den birinde çalışıyorum, fabrika da üretim devam ediyor biz farklı il de rapor vs. Hazırlıyoruz
Biz yemek kartı ile yemek yiyorduk
Bizler 1 senedir evdeyiz ofise hiç gitmiyorum benim dışımda ofise giden var
onlara da sadece ofise gittikleri gün kadar veriyorlar yemek kartına
ben istedim fabrikada beyaz yakada hafta da 3 gün evden çalışıyorlar onlar da almıyor diye vermiyorlar böyle bir hakları var mı?
ofise gidersin dediler dedim olur bana uygundur ofis (ofis evime çok uzak asla kabul etmem diye düşündüler)
ben evden çalışmaya sinir oldum çünkü çalışma saatleri esnek resmen
önceden saatim belliydi 6 da iş için mail atıyorlar 9 dan önce kapatamıyorum bilgisayarı
ofis çıkış saati 17:00 di
ben ısrarcı olsam yemek parası konusunda yasal hakkım mıdır?
ben evden hiçbir işimi aksatmadan devam ediyorum sadece raporları hazırlayıp gönderdim de kaşe imza atılıyor
yasal hakkım olduğunu okudum ısrarcı olacağım ama bilen birileri de söylerse sevinirim

Yasal hak.
Ben suan evden haftada 1 gün calisiyorum. 1 gunluk yatirmak zor diye yatirmiyorlar. Surec normale donunce hepsini hesaplar toplu nakit öderiz dediler. Tamam dedim.
Aksam 6da gelen maile bakmayin. Ertesi gun mesai ne zaman basliyorsa o zaman bakin.
Internet, elektrik vs odemesi yapiyorlar mi? Ben haftada 2 3 mail yolluyorum sadece. Aylik 50 tl fatura destegi de eklenecekmis toplu alicagim paraya. 6 gun calissam 300müs.

Bu arada buyuk sirketler tuvalet kagidina kadar yolladi evlere, dogalgaza destek olan da var evden calisma oldugu icin. Bizde o yok ama fatura + yemek konusunda gaspçı davranmadiklari icin halimden memnunum 😍

Son düzenleme:
Evde olup yemek parasinin lafini etmek?🤔
Yasal mi degil mi bilmem de etik olmadigi kesin!

Evde calisinda yemek yemiyor musunuz?

Konu sahibi mesai disinda ekstra 4 5 saat calisiyor gibi gozukuyor. Yemek yapmaya da vakti yoktur.
Malesef sizin gibiler yuzunden bu ülkede her turlu hak sömürülüyor. Cünkü bkz. Kraldan cok kralci olmak.

Ya gercekten mi? 😂 Evet ben evdeyken yemek parasi almayi etik bulmuyorum derken isci bilincinden uzak sermayeyi alkisliyorum ☺️
Neyi ne kadar bildigimi sorgulama gibi bir yuksek gonulluluge kapiliyorsunuz ve hala uslubunuz hos degil.
Tartismaya girmek istemiyorum. Size iyi gunler diliyorum.
Evden çalışmak diyorsunuz hanımefendi... siz bu süreçte yatış yapıp daha az çalışıyorsanız o yüzden de hakkımdan feragat etmek istiyorum diyorsanız başka. Çoğu beyaz yakanın home office döneminde bir 10 dk markete gitmeye fırsatı olmuyor, ben sırf bu yüzden aylardır evden çıkamıyorum. Çalışan bu şekilde çalışırken şirkete girerken anlaştığım yemek parasını niye almıyım? Öğlen taş mı yiyorum? Veya daha az mı çalışıyorum? Gülmekten ağlayan suratlı emojilerle sıkıştığınız ve cahilliğinizin yüzüne çarptığı anları maskeleyemezsiniz :)

son olarak da daha önce dediğim gibi öğretmenlerin en yüksek maaşları alması taraftarıyım eğer öyle olursa parlak gençler de öğretmenliğe rağbet edecek ve sizin gibilere diğer memurluk türleri için kpss sınavlarına çalışmak düşecek :)

ps: muhtemelen kpss’yi de kazanamadınız, yanlis bir cikarimda bulunmus oldum neyse.

Esim ede calisiyor ve yemek parasi almiyor bence normalmolanda bu zaten. Sirket size evden calisma hakki vermis sagliginiz icin siz yemek parasinin peşine düşmüşsünüz hemde yemek parası icin ise gidiceksiniz cok sacma ve paragozce degilmi
hayır, normal olan bu değil. normal olan, evden çalışan personele hakları neyse onu vermeleri. hatta bu dönemde artan elektrik, doğalgaz maiyetlerine de az çok demeden katkı sağlamaları gerekirdi normalde ama nerde? evden çalışma hakkını babasının hayrına vermiyor ki şirketler. ofis masrafları azalıyor. evden çalışılması patronların da işine geliyor. siz sağlığınız için olduğunu zannetmekte özgürsünüz ama o işler öyle değil.
yemek parasının değil hakkının peşine düşmüş.

hayır, normal olan bu değil. normal olan, evden çalışan personele hakları neyse onu vermeleri. hatta bu dönemde artan elektrik, doğalgaz maiyetlerine de az çok demeden katkı sağlamaları gerekirdi normalde ama nerde? evden çalışma hakkını babasının hayrına vermiyor ki şirketler. ofis masrafları azalıyor. evden çalışılması patronların da işine geliyor. siz sağlığınız için olduğunu zannetmekte özgürsünüz ama o işler öyle değil.
yemek parasının değil hakkının peşine düşmüş.
Siz oyle dusunebilirsiniz ama bende bir calisanim sirkette viruslu olsada olmasada bir gun bile evden calisma izni verilmedi hem hamileyim hem cocugum var esim evden calisiyor keske bizim sirketimizde yemek pramizi vermeyip evden calistirsaydi bizi. Okadar kolay degil ve herseyde kendi cikarlarina degil öyle olsaydi herkes evden calisiyor olurdu. Benim isimde evden yapilabilicek bisey elve buyuk bir sirketteyim. Benim
Dusuncem bu

Evden calistigimiz dönemde bizden de kesildi ama hepimiz itiraz etttik evde yemek yemiyor muyuz? Calistigimiz icin yapacak zaman yok siparis veriyoruz yine ticketla oduyoruz dedik. Veya artik ogle yemegi de yapacagimiz icjn daha fazla malzeme aliyoruz dedik. Bizimki kabuk edildi odenmeye baslamisti ama tamamen insafiyet benve

Evden çalışmak diyorsunuz hanımefendi... siz bu süreçte yatış yapıp daha az çalışıyorsanız o yüzden de hakkımdan feragat etmek istiyorum diyorsanız başka. Çoğu beyaz yakanın home office döneminde bir 10 dk markete gitmeye fırsatı olmuyor, ben sırf bu yüzden aylardır evden çıkamıyorum. Çalışan bu şekilde çalışırken şirkete girerken anlaştığım yemek parasını niye almıyım? Öğlen taş mı yiyorum? Veya daha az mı çalışıyorum? Gülmekten ağlayan suratlı emojilerle sıkıştığınız ve cahilliğinizin yüzüne çarptığı anları maskeleyemezsiniz :)

son olarak da daha önce dediğim gibi öğretmenlerin en yüksek maaşları alması taraftarıyım eğer öyle olursa parlak gençler de öğretmenliğe rağbet edecek ve sizin gibilere diğer memurluk türleri için kpss sınavlarına çalışmak düşecek :)

ps: muhtemelen kpss’yi de kazanamadınız, yanlis bir cikarimda bulunmus oldum neyse.
Size hic bir hakaret etmedim, hic bir kotu soz soylemedim neden bu kadar yukseldiniz cok merak ettim. Birden hakarete varici sozler soylemeye baslayan sizsiniz! Evet guldum ve hala guluyorum cunku hakkinizi bu sekilde hakaret iceren sozlerle savunmaya calismaniz komik. Ayni dusunmek zorunda miyiz?
Beni tanimadiginiz halde boyle sacma sapan cikarimlar yapabilecek oldugunuzu dusunmek daha aci olani zaten ama size aciklayayim isterseniz. Kpssye hic girmedim. Devlette ogretmenlik hic kariyer planimda olmadi. Sizin inandiginizin aksine her ogretmen devlete atanmak zorunda olmadigi gibi, ozel sektorde calisan ogretmenler de sadece atanamadiklari icin ozel okullarda calismiyor. Sizin uslubunuzda size asla karsilik vermem. Lutfen artik beni alintilamayin.

Konu sahibi mesai disinda ekstra 4 5 saat calisiyor gibi gozukuyor. Yemek yapmaya da vakti yoktur.
Malesef sizin gibiler yuzunden bu ülkede her turlu hak sömürülüyor. Cünkü bkz. Kraldan cok kralci olmak.
Sizin gibiler derken? Tabi ki yasal hakkiysa alir mesajimda zaten bilimedigimi soylemisim. Ay zaten ne mesaj atmisim elim kirilsaydi da yazmasaydim 😂yemedigim hakaret kalmadi. Ayni fikirde olmak zorunda degiliz ama lutfen artik bir elestiri yaparken uslubumuza dikkat edelim lutfen. Benimle ayni fikirde olamayabilirsiniz ama boyle seylerle de itham edemezsiniz kimseyi. Kraldan cok kralci olmadin hayatim boyunca.

Sizin gibiler derken? Tabi ki yasal hakkiysa alir mesajimda zaten bilimedigimi soylemisim. Ay zaten ne mesaj atmisim elim kirilsaydi da yazmasaydim 😂yemedigim hakaret kalmadi. Ayni fikirde olmak zorunda degiliz ama lutfen artik bir elestiri yaparken uslubumuza dikkat edelim lutfen. Benimle ayni fikirde olamayabilirsiniz ama boyle seylerle de itham edemezsiniz kimseyi. Kraldan cok kralci olmadin hayatim boyunca.

"Etik olmadigi kesin" diyerek konu sahibinin ve benzer dusuncedekilerin degerlerine hakaret ediyorsunuz.
Bunun farkinda degilsiniz sanirim.

Calisanlar bunun etik olmadigini (ne alakaysa) dusunurse is veren neler dusunmez ki.

Merhabalar
evden çalışıp da yemek parası almayan var mı?
Büyük şirketler den birinde çalışıyorum, fabrika da üretim devam ediyor biz farklı il de rapor vs. Hazırlıyoruz
Biz yemek kartı ile yemek yiyorduk
Bizler 1 senedir evdeyiz ofise hiç gitmiyorum benim dışımda ofise giden var
onlara da sadece ofise gittikleri gün kadar veriyorlar yemek kartına
ben istedim fabrikada beyaz yakada hafta da 3 gün evden çalışıyorlar onlar da almıyor diye vermiyorlar böyle bir hakları var mı?
ofise gidersin dediler dedim olur bana uygundur ofis (ofis evime çok uzak asla kabul etmem diye düşündüler)
ben evden çalışmaya sinir oldum çünkü çalışma saatleri esnek resmen
önceden saatim belliydi 6 da iş için mail atıyorlar 9 dan önce kapatamıyorum bilgisayarı
ofis çıkış saati 17:00 di
ben ısrarcı olsam yemek parası konusunda yasal hakkım mıdır?
ben evden hiçbir işimi aksatmadan devam ediyorum sadece raporları hazırlayıp gönderdim de kaşe imza atılıyor
yasal hakkım olduğunu okudum ısrarcı olacağım ama bilen birileri de söylerse sevinirim
Yasal durumunu bilmem ama 6 yerine 9 da kapanıyorsa bilgisayar bence hakkin.

"Etik olmadigi kesin" diyerek konu sahibinin ve benzer dusuncedekilerin degerlerine hakaret ediyorsunuz.
Bunun farkinda degilsiniz sanirim.

Calisanlar bunun etik olmadigini (ne alakaysa) dusunurse is veren neler dusunmez ki.
Evet belki sizin kadar derin dusunmemis olabilirim. O konuda haklisiniz. Ama hakarete varan cumleler sarfetmek biraz agir olmadi mi sizce?

Back
X