Pandemide yemek parası

türkiyede şirket denince akla gelececek iki markadan birinde çalışıyorum ve hayır, maaş dışında hiçbir ekstra ödenek yok şu anda.

edit : öğrendiğimize göre ik zamanında masa sandalye desteğine kadar düşünüp öneri sunmuş ancak patronlar kabul etmemiş :)

Evden çalışıyorum 3 yıldır, yemek parası vermeyi birak ramazan ayında ofistekilere alışveriş kartı verilirken bana onu da vermediler. Ik ya bi mail dosemisligim var. 2 yıldır veriyorlar kargoyla geliyor ramazanda aliveris kartim.😂

Yemek parası verilmez şöyle düşünün servis kullanmıyorsunuz şuan ama servis firması para isteyecek patrondan anlaşmamız var diye mümkün mü? Eski iş yerimde raporlu izinli günler olduğu zaman bile 1 gün olsa dahi kesiliyordu. Saat konusuna gelince tavrınızı koyun mesai saati dışı çalışmak zorunda değilsiniz.

Aynı şey değil ne yazık ki, sonuçta o saatlerde şirket için çalışıyorsun yemek parası ve internet parası vermek zorunda yol parası ile aynı mı? Keseceği tek ücret yol ücreti olur

Arkadaşım çalışıyor evden pandemi döneminde hiç ofise gitmedi yemek parasını alıyor hatta fazla veriyorlar ayrıca internet parası alıyor 200 tl ek olarak.
Bende evden çalışıyordum saatlerden şikayetçiydim ama en son çıkış saatimden sonra gelen işleri kabul etmedim yarın gönderirim diyordum. Yoksa sabah bi oturuyordum akşama kadar kalkamıyorum 9-10 ee yemek yapan da yok, ofiste olsam bi kahve arası veriyorum yemek arası veriyorum evde o da yok daha fazla çalışıyordum. Yemek için ara veriyordum 5 dk telefon susmuyordu saçmaladılar iyice bıraktım bende bir de SSK yatırmıyorlardı çalışmam tamamen mantıksız hale gelmişti aklımda da vardı zaten ayrılmak hayata geçirdim pandemi ile

Kardeşim öğretmen, yüzyüze eğitimdeyken çay,çay yapan hanımın maaşı -sigortası,alınan peçete- temizlik malzemeleri hepsini öğretmenler arasında para toplayıp ödüyorlardı. Pendemi başladı temizlikçi hanım mağdur olmasın diye yine maaş sigorta ödemeye devam ediyorlar.
Yemek parası zaten yok

Sizin hakkınız var mıdır yok mudur bilgim yok ama yol çilesi çekmemek kendi evinizden rahatça çalışmak en güzeli değil mi? Nekadar veriliyor yemek parası nerak ettim

Evden çalışmak hiç güzel değil sandığınız gibi resmen sömürüyorlar sabah kalk, akşam 17:45 PC kapatıp çıkardım evde 21:00-22:00 kadar devam evde de bi hayatımız var ne akşam yemeği yapabiliyordum ne evle ilgilenebiliyordum bir de hafta sonu, resmî tatiller hepsinde iş kitliyorlardı normalde çalışmıyordum. Ofise gitmek daha mantıklı saatin belli iş dışında zamanını evine ayırıyorsun

Esim ede calisiyor ve yemek parasi almiyor bence normalmolanda bu zaten. Sirket size evden calisma hakki vermis sagliginiz icin siz yemek parasinin peşine düşmüşsünüz hemde yemek parası icin ise gidiceksiniz cok sacma ve paragozce degilmi

Para için çalışıyoruz ne için çalışıyorsunuz? Paragöz demek hakkını yedirmek olur. İş yerinde yemek yapan ya da sipariş var evde nasıl zaman ayıracaksınız şirket mesai saatlerinde sana 2-3 saat izin verecekmiş yemek yap, ye, ortalığı toplama için. Hemen 2-3 saati keser bu durumda onlar paragöz oluyor mu, hayır. Hakkınızken böyle konuşma çok komik

Siz oyle dusunebilirsiniz ama bende bir calisanim sirkette viruslu olsada olmasada bir gun bile evden calisma izni verilmedi hem hamileyim hem cocugum var esim evden calisiyor keske bizim sirketimizde yemek pramizi vermeyip evden calistirsaydi bizi. Okadar kolay degil ve herseyde kendi cikarlarina degil öyle olsaydi herkes evden calisiyor olurdu. Benim isimde evden yapilabilicek bisey elve buyuk bir sirketteyim. Benim
Dusuncem bu
kadın hakkını arıyor, hakkını istemekten bahsediyor siz bir önceki yorumunuzda bu duruma paragözlük dediniz farkında mısınız? konuyu şükretmekle karıştırıyor olabilir misiniz? şükür başka hak aramak başka.
neden hak yenmesini böyle normalleştiriyorsunuz anlam veremiyorum. bu ülkede çoğu şirket fazla mesai ödemiyor, bunu insanlar normal karşılıyor. cumartesi çalışılıyor, bu da normal karşılanıyor.

Para için çalışıyoruz ne için çalışıyorsunuz? Paragöz demek hakkını yedirmek olur. İş yerinde yemek yapan ya da sipariş var evde nasıl zaman ayıracaksınız şirket mesai saatlerinde sana 2-3 saat izin verecekmiş yemek yap, ye, ortalığı toplama için. Hemen 2-3 saati keser bu durumda onlar paragöz oluyor mu, hayır. Hakkınızken böyle konuşma çok komik
gerçekten ben de anlam veremedim bu söylemlere... o zaman şirket desin ki evden çalışmak isteyen evden çalışsın ama maaşının bir kısmını keserim. kabul mü edecek yani? hakları yedirelim yedirelim sonra alım gücümüz düşük, hayat standardımız düşük...

Istemek hakkiniz ama yemek parasi icin su pandemide ofise gitmeyi dusunmek cok acayip geldi bana.
Mantiken dusununce daha bile fazlasini vermeleri gerekir.
Mesela evde oldugunuz icin fazladan dogalgaz kullaniyorsunuz, belki evde internet kullanan bir insan degilsiniz sirf is icin baglattiniz, sonra normalde yarim kilo alacaginiz sebzeyi, peyniri vs. oglen de yiyeceginiz icin 1 kilo aliyorsunuz.
Ya da yogun calisiyorsaniz belki hala disaridan siparis vermeye devam ediyorsunuzdur.

Yaptiklari yanlis, istemek hakkiniz ama kalkipta yemek parasi icin sirkete gitmek, bilemedim :110:

Bence tek olarak degil de, diger calisanlarla toplu bir sekilde yukaridaki gibi mantikli nedenleri öne surerek itiraz ederseniz olumlu sonuc alabilirsiniz.

Evden çalışmak diyorsunuz hanımefendi... siz bu süreçte yatış yapıp daha az çalışıyorsanız o yüzden de hakkımdan feragat etmek istiyorum diyorsanız başka. Çoğu beyaz yakanın home office döneminde bir 10 dk markete gitmeye fırsatı olmuyor, ben sırf bu yüzden aylardır evden çıkamıyorum. Çalışan bu şekilde çalışırken şirkete girerken anlaştığım yemek parasını niye almıyım? Öğlen taş mı yiyorum? Veya daha az mı çalışıyorum? Gülmekten ağlayan suratlı emojilerle sıkıştığınız ve cahilliğinizin yüzüne çarptığı anları maskeleyemezsiniz :)

son olarak da daha önce dediğim gibi öğretmenlerin en yüksek maaşları alması taraftarıyım eğer öyle olursa parlak gençler de öğretmenliğe rağbet edecek ve sizin gibilere diğer memurluk türleri için kpss sınavlarına çalışmak düşecek :)

ps: muhtemelen kpss’yi de kazanamadınız, yanlis bir cikarimda bulunmus oldum neyse.
Keşke son cümlenizi yazmasaydınız hiç hoş olmamış. Bilginizi bel altı vurmak yerine uygun cümlelerle yazsaydınız. Ülkede çok bilgili donanımlı olmasına rağmen atanamamış öğretmenler var. Bunlar sadece iyi bir puan yapamadığı için asla değil devletin gerekli kontenjan vermemesi, fazla maaş yerine farklı meslek dallarını dahi az maaş uğruna ücreti öğretmenlerle doldurması ya da torpili olmadığı içindir.

Son düzenleme:
Sendikaniz var mi?Var ise sendikaya sorun mutlaka.Ben köklü bir bankada çalışıyorum, ofise gittigimizde yemekhaneden yiyoruz, evden calistigimizda yemek çeki olarak alıyoruz.
Yani evden çalışana yemek parasi verilmez diye normal karşılayanlar olmus ama, sonucta evden şirketin işini yapiyorsun.İs yerinde olmaktan farkin yok, elektrik,su,internet çalışanın cebinden çıkıyor.Mutfak masrafini karsilamalilar, evden çalışmayı yıllık izin ile karıştırıyor çoğu insan,bir bilseler ne kadar zor 😞

gerçekten ben de anlam veremedim bu söylemlere... o zaman şirket desin ki evden çalışmak isteyen evden çalışsın ama maaşının bir kısmını keserim. kabul mü edecek yani? hakları yedirelim yedirelim sonra alım gücümüz düşük, hayat standardımız düşük...

Aynen öyle bende bu kafalardan dolayı işten ayrıldım.
Evden çalışıyordum saat kavramım yoktu
Ofiste çalışınca çıkışım 17:45 evden çalışırken 21:00 en erken ve hiç kalkamıyordum PC başından yemek yapmaya vaktimi bırak markete gitme vaktim yoktu, ayrıca market alışveriş ücretim epey artmıştı.
2-3 saat yemek ye yap topla için izin veriyorlar mıydı hayır. Onu bırak ofisteyken 1 saat yemek aram vardı evde var mıydı hayır.
İnternetim kotasız ama hızı düşüyor biliyorsunuz hızı düştü hiçbi şey yapamıyordum ek ücret verdim verdiler mi hayır
Elektrik ücretim 60 tl fazla gelmeye başladı
Hafta sonu ve resmî tatil normalde evdeydim ama evden çalışınca hepsinde çalıştım
Ayrıca bunlara ek olarak bir de SSK yatırmadı şirket neden devletten destek alacakmış o desteği de şirketi aldı bana kalan tek kuru maaş SSK yatmıyor

Düşündüm ayrılacaktım belli bi rakam hedefime ulaşınca ama bırak biriktirmeyi yetmiyordu işten ayrıldım coronadan dolayı haklarımın üzerine yatılması nedeniyle dava da açtım savcı haklı gördü sonucu bekliyorum. İş olmaz tamam ama daha çok iş vardı şirkette bazıları da aynı kafadaydı adamlar maaş veriyor yine de nankörlük yapmayın diyorlardı şimdi pişmanlar çünkü şirket iyice aç gözlü olmaya herşeyden kesmeye başladı hatta SSK maaşları bile düşük göstereceğiz dediler :) ee hakkını arayana nankör diyince iyice çöktüler üzerlerine

Merhabalar
evden çalışıp da yemek parası almayan var mı?
Büyük şirketler den birinde çalışıyorum, fabrika da üretim devam ediyor biz farklı il de rapor vs. Hazırlıyoruz
Biz yemek kartı ile yemek yiyorduk
Bizler 1 senedir evdeyiz ofise hiç gitmiyorum benim dışımda ofise giden var
onlara da sadece ofise gittikleri gün kadar veriyorlar yemek kartına
ben istedim fabrikada beyaz yakada hafta da 3 gün evden çalışıyorlar onlar da almıyor diye vermiyorlar böyle bir hakları var mı?
ofise gidersin dediler dedim olur bana uygundur ofis (ofis evime çok uzak asla kabul etmem diye düşündüler)
ben evden çalışmaya sinir oldum çünkü çalışma saatleri esnek resmen
önceden saatim belliydi 6 da iş için mail atıyorlar 9 dan önce kapatamıyorum bilgisayarı
ofis çıkış saati 17:00 di
ben ısrarcı olsam yemek parası konusunda yasal hakkım mıdır?
ben evden hiçbir işimi aksatmadan devam ediyorum sadece raporları hazırlayıp gönderdim de kaşe imza atılıyor
yasal hakkım olduğunu okudum ısrarcı olacağım ama bilen birileri de söylerse sevinirim
Mart ayından beri eşimde evden çalışıyor yemek kartlarına düzenli olarak ödemelerini yaptılar. Bu yemek zammı da yapmışlar hatta. Bu yasal bir hak mı insiyatif mi onu bilmiyorum 🤷‍♀️

Açılın sağlam bilgiyle geldim.
Yemek kartı yasal haktır, ister evden çalışın ister ofise gidin, çalıştığınız mekana bağlı olarak kesilemez.
Para gözlülükle, şükürsüzlükle alakası yoktur.
Aksine evden çalıştığı için almayanlar/ iptal edilenler işveren tarafından hak gaspına uğramaktadır.

Açılın sağlam bilgiyle geldim.
Yemek kartı yasal haktır, ister evden çalışın ister ofise gidin, çalıştığınız mekana bağlı olarak kesilemez.
Para gözlülükle, şükürsüzlükle alakası yoktur.
Aksine evden çalıştığı için almayanlar/ iptal edilenler işveren tarafından hak gaspına uğramaktadır.
Etik degil demistim o zaman lafimi geri aliyor ozurlerimi sunuyorum ☺️

yemek parası yasal hak mı bilmiyorum. ancak evden çalışanlara şu aşamada ödenmesinin tamamen insiyatif olduğunu düşünüyorum.
bir de sözleşmenizde neler yazdığı önemli.
ben de beyaz yaka olarak bir fabrika ortamında ve kurumsal bir firmadayım. sözleşmemizde amirin gerekli görmesi halinde mesai yapılacağı, yönetimin gerekli görmesi halinde vardiyalı düzene geçilebileceği, hatta yine gerekli durumlarda personelin izninden çağırılabileceği yazılı.
bu durumda evde fazla çalışıyor olmanız sözleşmenize aykırı bir durum olmuyor mesela.
imzaladığınız sözleşmeyi tekrar okuyun derim kısaca. belki orada yemek parası ile ilgili de detay vardır.

Back
X