Pandemide yemek parası

Arkadaşım çalışıyor evden pandemi döneminde hiç ofise gitmedi yemek parasını alıyor hatta fazla veriyorlar ayrıca internet parası alıyor 200 tl ek olarak.
Bende evden çalışıyordum saatlerden şikayetçiydim ama en son çıkış saatimden sonra gelen işleri kabul etmedim yarın gönderirim diyordum. Yoksa sabah bi oturuyordum akşama kadar kalkamıyorum 9-10 ee yemek yapan da yok, ofiste olsam bi kahve arası veriyorum yemek arası veriyorum evde o da yok daha fazla çalışıyordum. Yemek için ara veriyordum 5 dk telefon susmuyordu saçmaladılar iyice bıraktım bende bir de SSK yatırmıyorlardı çalışmam tamamen mantıksız hale gelmişti aklımda da vardı zaten ayrılmak hayata geçirdim pandemi ile
dogru ıs yerlerı ek olarak odeme yapmalı calısanına

calısanın ıs yerıne bır maalıyetı var orada tuvalete gırıyor (su ,sabun,tuvalet kagıdı), elektrık kullanıyor,kahve cay ıcıyor, yemek yıyor , onun ıcın yıne su elektık ve deterjan harcamıs oluyor kendı payına dusenı kadar ,ınternetını kullanıyor bılgısayarını kullanıyor ,calısanlar gelıyor dıye hızmet personellerının bır malıyetı var temızlık servıs kısmında....bunlar 1 kısının maalıyetı degıl calısan herkes aynı seylerı yapıyor ıs veren ıcın her bır calısan cıddı maalıyet bır gıder olusturur, calısan kısı evden ıslerı aksatmadan tamamladıgında bu gıderlerın hepsı ortadan kalktıgı gıbı kar elde eder, ama calısan evde iş ıcın bu masrafları yaptıgından ıs veren karsılamak zorunda :)

tek kısı olarak evden calısıyorum aman ne olacak dıye dusunuyor ama tek yaptıgı sey patronunu kara gecırmek ugruna tum emeklerının sömürülmesıne musaade etmek oluyor.

su konuda anladım kı calısan cogu kısı calıstıgı surede benım bu ıs yerıne malıyetım ne ? ne kadar maas alırsam ıs yerım kalkınır aynı zamanda bende ev gecındırebılırım en ufak bılgı sahıbı olmadan, hıc dusunmeden habersızce calısıyormus uzucu...
maaslar belırlenırken hatta ısveren ılk ısletme acılısını yaparken hangı yemek daha cok verılsın hangı kahve hangı cay ıkram edılsın dıye hesap yapar hepsının bır amacı var caya atılan sekerın bıle hesabı yapılır :)

Evden çalışınca yemek parasının verilmemesi ne alaka ? Evde çalışınca yemek yenmiyor mu?
Şirket kesinlikle ödemeli.
Eski çalıştığım iş yeri (çağrı merkezi) suan evden çalışan arkadaşların elektrik parasının yarısını ödüyor ve eve internette bağlatıyor.
Öyle saçmalık mı olur hiç? Konu sahibi konusun iş yerinizle ödesinler yemek ücretinizi.

aynen. evden çalışınca cidden yan gelip yatıyorsun sanıyorlar. bir de şey çok oluyor, mesela iş yerinde seni masanda göremese "lavaboya gitmiştir" der, takılmaz. ama evden çalışırken aradığında açma hemen "oo yatış" kafası.
geçen sene pandemi ile birlikte marttan itibaren 4 ay aralıksız evden çalıştım, canımdan bezdim bu laflar yüzünden. allahtan ailemle yaşıyorum, halime acıyıp öğle yemeğimi hazırlayıp getiriyorlardı.
ben kendi ailemi bile ikna edemedim uzunca bir süre evden çalışabildiğime, gerçekten çalıştığıma. 10 dk markete gidecek zamanım olmuyor, ofisteyken en azından öğle arası vardı mesela. tam mesai saatimde markete gider misin evin ihtiyaçları var falan diyorlar, gidemem diyorum bozuluyorlar. kalkamıyorum pc başından. benim için en büyük artısı yol derdinin olmaması, kendi odamda gürültüsüz biçimde çalışabiliyor olmak ve salgından korunuyor olmak. yoksa evdeyim diye az çalışıyorum anlamına gelmiyor. nedir bu yatış kafası anlamıyorum. daha bile çok çalışmaya başladı insanlar.

ben kendi ailemi bile ikna edemedim uzunca bir süre evden çalışabildiğime, gerçekten çalıştığıma. 10 dk markete gidecek zamanım olmuyor, ofisteyken en azından öğle arası vardı mesela. tam mesai saatimde markete gider misin evin ihtiyaçları var falan diyorlar, gidemem diyorum bozuluyorlar. kalkamıyorum pc başından. benim için en büyük artısı yol derdinin olmaması, kendi odamda gürültüsüz biçimde çalışabiliyor olmak ve salgından korunuyor olmak. yoksa evdeyim diye az çalışıyorum anlamına gelmiyor. nedir bu yatış kafası anlamıyorum. daha bile çok çalışmaya başladı insanlar.

benimkiler anlayışlı davrandı o süreçte ama tabi rutin ev hali içinde unutup gürültü vs yarattıkları da oldu :)
evde çalışmak istediğin zaman çıkıp sevdiğin cafede denize karşı oturup çalışınca güzel, böyle eve kapalı çalışınca çok bunaltıcı. artısı tabi ki salgından korunmak ama psikolojik götürüleri de az buz değil malesef :(
öğle arası arkadaşlarınla bir kahve içememek, çıkıp güneşten faydalanamamak falan çok zor.

Merhabalar
evden çalışıp da yemek parası almayan var mı?
Büyük şirketler den birinde çalışıyorum, fabrika da üretim devam ediyor biz farklı il de rapor vs. Hazırlıyoruz
Biz yemek kartı ile yemek yiyorduk
Bizler 1 senedir evdeyiz ofise hiç gitmiyorum benim dışımda ofise giden var
onlara da sadece ofise gittikleri gün kadar veriyorlar yemek kartına
ben istedim fabrikada beyaz yakada hafta da 3 gün evden çalışıyorlar onlar da almıyor diye vermiyorlar böyle bir hakları var mı?
ofise gidersin dediler dedim olur bana uygundur ofis (ofis evime çok uzak asla kabul etmem diye düşündüler)
ben evden çalışmaya sinir oldum çünkü çalışma saatleri esnek resmen
önceden saatim belliydi 6 da iş için mail atıyorlar 9 dan önce kapatamıyorum bilgisayarı
ofis çıkış saati 17:00 di
ben ısrarcı olsam yemek parası konusunda yasal hakkım mıdır?
ben evden hiçbir işimi aksatmadan devam ediyorum sadece raporları hazırlayıp gönderdim de kaşe imza atılıyor
yasal hakkım olduğunu okudum ısrarcı olacağım ama bilen birileri de söylerse sb

Ben de pandemi döneminde uzun bir süre evden çalıştım ama bize de sadece ofise gidersek gittiğimiz günlerin yemek parası veriliyordu. Ben de yasal hak diye biliyorum. Normalde öyle olmayabilir ama pandemi sebebiyle ücretsiz izne çıkarılanlar için yasal hak diye okumuştum işkur'un sitesinde. yetkili birine sorup öğrenmek lazım

benimkiler anlayışlı davrandı o süreçte ama tabi rutin ev hali içinde unutup gürültü vs yarattıkları da oldu :)
evde çalışmak istediğin zaman çıkıp sevdiğin cafede denize karşı oturup çalışınca güzel, böyle eve kapalı çalışınca çok bunaltıcı. artısı tabi ki salgından korunmak ama psikolojik götürüleri de az buz değil malesef :KK43:
öğle arası arkadaşlarınla bir kahve içememek, çıkıp güneşten faydalanamamak falan çok zor.
evet, benim de zaman zaman ofisi özlediğim oluyor bunu toplantılarda da dile getiriyorum ki yalnız olmayı çok seven bir insanım :) özellikle şu salgın zamanı iş için evdeyiz, akşam evdeyiz, hafta sonu evdeyiz vs fazlasıyla bir kapanma oluyor aslında bizim adımıza ve bu da çok yorucu. o yüzden ben gün içinde mümkün olduğunca çay kahve molası vermeye ve o kahveleri balkonda, güneş vururken içmeye gayret ediyorum. en azından az da olsa nefes almış oluyorum. bizim ekip evden çalışma olayına en çok yazın bayılıyor çünkü millet yazlıklara dağılıyor :D gündüz iş, akşam bolca gezmek, deniz havası almak hatta mesai sonrası denize girenler de var. istedikleri gibi şehir değiştirebiliyorlar o olaya bayıldıkları için yemek parası, fatura katkısı falan kimsenin aklına gelmiyor :D ilk mesajımda da yazdım ki olması gerekir bu katkıların.

Çok tartışmalı bir konu, normalde cumartesi çalışanlar muaf değillerse cumartesi günü çalışmıyorlar, maaşlarından herhangi bir kesinti olmuyor, bunun da peşine düşen var mı acaba merak ediyorum. benim haftada 6 gün çalışmam lazım 5 gün çalışıyorum maaşımdan kesin diye var mı hiç ? Benzer işler bence, çok farklı değil. Keşke ben de evden çalışabilsem, bence gayet tolere edilebilir bir durum. mesai saatlerinin uzaması mevzusu sıkıntılı bence de, en kötü memnun değilseniz evden işe geçebilirsiniz, ki ben olsam asla tercih etmem.

yasal hak mı bilmiyorum ama evden çalışıp yemek parası mı diye düşünmek saçma
Sonuç olarak evde yatmıyorsun işyeri için çalışıyorsun.
Evde yediğin yemek kendi bütçenden çıkmış oluyor.
Yol parasını keser onu anlarım da yemek parasını kesmek saçmalık uyanıklık.
Sizde çok fazla insiyatif göstermeyin.
Mesela normal çıkış saatiniz kaçsa o saate kadar bilgisayarı açık tutun.
Normal işinizi yapın geçin , ekstra şeylerle ilgilenmeyin.

Evde olup yemek parasinin lafini etmek?🤔
Yasal mi degil mi bilmem de etik olmadigi kesin!
yorumları hepsini okumadım da dalga mı geçiyorsunuz ?

siz ve sizin zihniyetinizdeki insanlar sayesinde şuan ülkenin alım gücü 0
ama sorsan ekonomi şahlanıyorrrrr

etik değilmiş.. pehhhhh...
tbmm'de 3 TL'ye et menü yenilmesi etik olmayan.. bunları konuşun..
altının teriyle çalışan hakkını isteyen insanların yemek parasını değil..

konu etik öyle mi ?
evde olup su faturasının 50 TL iken 150 TL'ye çıkmasını niye kimse konuşmuyor ?
çay kahve masrafları ?
akşama kadar bilgisayarlar prizde..
kettle 10 kere çalışıyor..

işverenin çalışanı evden çalıştırdığında ki kazançlarının farkında mısınız ?

bazı şirketler çalışanlarına ek olarak internet faturası desteği, eve masa sandalye kurma ücreti, her ay erzak paketi gibi destekler sağlıyor

piyasanın içerisinden biri olmadığınız o kadar belli ki.. memur kafasıyla yazdınız heralde ya da işsiz..

evde de olsanız normalde yemek parası verılmelı cunku evden de olsa calısıyorsunuz ve fotosentez yaparak yasamadıgınıza gore ha evde ha dısarda oglen yemek yıyorsunuz, her zamankı calısansınız ve normalde nasılsa oyle devam etmelı sozlesmenızde bır degısıklık yok sonucta oglen evden yemegını getıren kısılerde ıs yerınden yemek parasını yıne alıyordu sonucta :) ... kı yasal olarak almak hakkınız dogru

fakat;

pandemı dolayısıyla dunya sarsıldı. kımsenın ekonomısı şaha kalkmadı bırakın yemek parasını hala calısabılıyor olmaya şükreder hale gelindi bu donemı karsılıklı anlayısla tamamlayıp ısrarcı olmamak gerek dıye dusunuyorum.
Kelimesi kelimesine katılıyorum.yemek parası vs.veren şirketler varsa ne mutlu.ama insanların işsiz olduğu martta da işten çıkarma yasağı biteceği için işsizliğin ikiye katlanacağı ortam da yemek parasından şikayet etmek bana doğru gelmiyor isteyen üye beğenmedime bassın umrumda değil. Bu sitede ki işsizleri üzüyor işi olanların ufak şeylerden şikayetleri.

valla bizim yemek paralarımız resmi tatil ve bizizim izinli olduğumuz günlerde kesilirdi kaldı ki uzaktan çalışma
zaten sanıyorum ki evden çalıştığınız için böyle b, hakkınız yok

yorumların çoğunda gördüm; çoğu firma zor durumda işten çıkarmıyorken yemek parasını düşünmeyin vs şeklinde..

mesele burda çalışanın yemek parası değil.. devletin işverene sağlamadığı destek..

yurtdışında da çoğu yer kapalı ama adamlar sürekli destek paketi sağlıyorlar..

bu yüzden bu ülkede bi tık ileri gidemiyoruz
yetinmeyi, kabullenmeyi öyle bir empoze ettiler ki...

bana yatmıyor yemek parası sana da yatmasın kafası.. beni işten çıkardılar seni de çıkarsınlar ya da maaşını düşürsünler kafası..

en iyisi çay için arkadaşlar siz çay için

yorumları hepsini okumadım da dalga mı geçiyorsunuz ?

siz ve sizin zihniyetinizdeki insanlar sayesinde şuan ülkenin alım gücü 0
ama sorsan ekonomi şahlanıyorrrrr

etik değilmiş.. pehhhhh...
tbmm'de 3 TL'ye et menü yenilmesi etik olmayan.. bunları konuşun..
altının teriyle çalışan hakkını isteyen insanların yemek parasını değil..

konu etik öyle mi ?
evde olup su faturasının 50 TL iken 150 TL'ye çıkmasını niye kimse konuşmuyor ?
çay kahve masrafları ?
akşama kadar bilgisayarlar prizde..
kettle 10 kere çalışıyor..

işverenin çalışanı evden çalıştırdığında ki kazançlarının farkında mısınız ?

bazı şirketler çalışanlarına ek olarak internet faturası desteği, eve masa sandalye kurma ücreti, her ay erzak paketi gibi destekler sağlıyor

piyasanın içerisinden biri olmadığınız o kadar belli ki.. memur kafasıyla yazdınız heralde ya da işsiz..
Yorumlarin hepsini okursaniz iyi olur iyi gunler.

Süresiz iş sözleşmesi imzaladınız mı ?
Orada yazar.
O hakları da her zaman almakla yükümlüsün ama sözleşme de yoksa şuan ki durum işverenlerin işine geliyor.

Verir ya da vermez kendisine kalmış.

yorumların çoğunda gördüm; çoğu firma zor durumda işten çıkarmıyorken yemek parasını düşünmeyin vs şeklinde..

mesele burda çalışanın yemek parası değil.. devletin işverene sağlamadığı destek..

yurtdışında da çoğu yer kapalı ama adamlar sürekli destek paketi sağlıyorlar..

bu yüzden bu ülkede bi tık ileri gidemiyoruz
yetinmeyi, kabullenmeyi öyle bir empoze ettiler ki...

bana yatmıyor yemek parası sana da yatmasın kafası.. beni işten çıkardılar seni de çıkarsınlar ya da maaşını düşürsünler kafası..

en iyisi çay için arkadaşlar siz çay için

Geçen gün aynı konuşma bizim iş yerinde oldu.
Maaşları aldık çok şükür falan işte alamayan var gibisinden bir şey söylediler.
Döndüm dedim ki ben buraya çalışmaya geliyorsam işveren de benim maaşımı ödemekle yükümlü.
Sanki kara kaşıma kara gözüme veriyor parayı dedim.
Pandemi de hiç evden çalışmadım.
Bir fiil hiç kapanmamız olmadı, hep işe geldim 1 senedir aynı tempo.
Adam kısıtlamalar var diye geçen sene yıllık iznimizi yedi ama bu sene onu da görür.
Biz sustukça işverenler daha çok üstümüze geliyor.
Çalışıyoruz biz, hakkımızı sonuna kadar vermeliler.

Göz yummayın sakın!

evet, benim de zaman zaman ofisi özlediğim oluyor bunu toplantılarda da dile getiriyorum ki yalnız olmayı çok seven bir insanım :) özellikle şu salgın zamanı iş için evdeyiz, akşam evdeyiz, hafta sonu evdeyiz vs fazlasıyla bir kapanma oluyor aslında bizim adımıza ve bu da çok yorucu. o yüzden ben gün içinde mümkün olduğunca çay kahve molası vermeye ve o kahveleri balkonda, güneş vururken içmeye gayret ediyorum. en azından az da olsa nefes almış oluyorum. bizim ekip evden çalışma olayına en çok yazın bayılıyor çünkü millet yazlıklara dağılıyor :KK70: gündüz iş, akşam bolca gezmek, deniz havası almak hatta mesai sonrası denize girenler de var. istedikleri gibi şehir değiştirebiliyorlar o olaya bayıldıkları için yemek parası, fatura katkısı falan kimsenin aklına gelmiyor :KK70: ilk mesajımda da yazdım ki olması gerekir bu katkıların.

ekonomi kötüye gittikçe firmalar öncelikle çalışan haklarını kısmaya gitti. zaten öyle bir algı var ki, herkes işim olmasına şükrediyorum modunda. e bu ekonomiye bakınca da çoğu açıdan, evet, şükür işimiz var.
kimse o maaştan bir öğünlük ek yemek çıktığını, elektrik faturasının artışını düşünmüyor.

Çok tartışmalı bir konu, normalde cumartesi çalışanlar muaf değillerse cumartesi günü çalışmıyorlar, maaşlarından herhangi bir kesinti olmuyor, bunun da peşine düşen var mı acaba merak ediyorum. benim haftada 6 gün çalışmam lazım 5 gün çalışıyorum maaşımdan kesin diye var mı hiç ? Benzer işler bence, çok farklı değil. Keşke ben de evden çalışabilsem, bence gayet tolere edilebilir bir durum. mesai saatlerinin uzaması mevzusu sıkıntılı bence de, en kötü memnun değilseniz evden işe geçebilirsiniz, ki ben olsam asla tercih etmem.
İşe girerken çalışma günleri ve çalışma saatleri belirtiliyor ona göre anlaşılıyor. İşveren kendi belirlediği çalışma saatlerine göre de maaş teklifi sunuyor. Neden maaşımı kes diyelim? Benzer olduğunu düşünmüyorum. Aynı şekilde yan haklar da sözleşmede belirtiliyor, sözleşmede yazılı yan haklarımızdan evde çalışıyoruz diye neden vazgeçelim?

Kelimesi kelimesine katılıyorum.yemek parası vs.veren şirketler varsa ne mutlu.ama insanların işsiz olduğu martta da işten çıkarma yasağı biteceği için işsizliğin ikiye katlanacağı ortam da yemek parasından şikayet etmek bana doğru gelmiyor isteyen üye beğenmedime bassın umrumda değil. Bu sitede ki işsizleri üzüyor işi olanların ufak şeylerden şikayetleri.
keske ınsanlar gecım sıkıntısı derdıne ıs derdıne dusmese
:(
dilerim sıkıntı ceken herkes saglıgını kaybetmeden ınsanı sartlarda hakettıgı ortamda iş sahıbı olur :KK68:

İyi o zaman, işi olmayanlar üzülmesin diye haklarını aramasınlar.

Back
X