- Konu Sahibi bodrum salatasi
dogru ıs yerlerı ek olarak odeme yapmalı calısanınaArkadaşım çalışıyor evden pandemi döneminde hiç ofise gitmedi yemek parasını alıyor hatta fazla veriyorlar ayrıca internet parası alıyor 200 tl ek olarak.
Bende evden çalışıyordum saatlerden şikayetçiydim ama en son çıkış saatimden sonra gelen işleri kabul etmedim yarın gönderirim diyordum. Yoksa sabah bi oturuyordum akşama kadar kalkamıyorum 9-10 ee yemek yapan da yok, ofiste olsam bi kahve arası veriyorum yemek arası veriyorum evde o da yok daha fazla çalışıyordum. Yemek için ara veriyordum 5 dk telefon susmuyordu saçmaladılar iyice bıraktım bende bir de SSK yatırmıyorlardı çalışmam tamamen mantıksız hale gelmişti aklımda da vardı zaten ayrılmak hayata geçirdim pandemi ile
calısanın ıs yerıne bır maalıyetı var orada tuvalete gırıyor (su ,sabun,tuvalet kagıdı), elektrık kullanıyor,kahve cay ıcıyor, yemek yıyor , onun ıcın yıne su elektık ve deterjan harcamıs oluyor kendı payına dusenı kadar ,ınternetını kullanıyor bılgısayarını kullanıyor ,calısanlar gelıyor dıye hızmet personellerının bır malıyetı var temızlık servıs kısmında....bunlar 1 kısının maalıyetı degıl calısan herkes aynı seylerı yapıyor ıs veren ıcın her bır calısan cıddı maalıyet bır gıder olusturur, calısan kısı evden ıslerı aksatmadan tamamladıgında bu gıderlerın hepsı ortadan kalktıgı gıbı kar elde eder, ama calısan evde iş ıcın bu masrafları yaptıgından ıs veren karsılamak zorunda :)
tek kısı olarak evden calısıyorum aman ne olacak dıye dusunuyor ama tek yaptıgı sey patronunu kara gecırmek ugruna tum emeklerının sömürülmesıne musaade etmek oluyor.
su konuda anladım kı calısan cogu kısı calıstıgı surede benım bu ıs yerıne malıyetım ne ? ne kadar maas alırsam ıs yerım kalkınır aynı zamanda bende ev gecındırebılırım en ufak bılgı sahıbı olmadan, hıc dusunmeden habersızce calısıyormus uzucu...
maaslar belırlenırken hatta ısveren ılk ısletme acılısını yaparken hangı yemek daha cok verılsın hangı kahve hangı cay ıkram edılsın dıye hesap yapar hepsının bır amacı var caya atılan sekerın bıle hesabı yapılır :)