Pandemide yemek parası

:KK43: işten atarlarsa diye mi yazdınız :KK43:
en yoğun birimde çalışıyrum işlerim hiçbiri aksamadı
bazıarı evde çalışırken çocuklarını parka götürüp akşam iş yaptı ama benim böyle birşey yapma ihtimalim bile yoktu
ve yapmak istesemde yapamayacağımı şirkette ki herkes biliyor çünkü şikayet yağar gecikirse işler
Evet işiniz riske girer diye düşündüm açıkçası. Şu an işten çıkarma yasağı var ama kalktığı zaman birini çıkaracak olsalar sizi seçebilirler, kısmen haksız olduğunuz bir konuda ısrarcı olduğunuz için. Yol parası veriyorlar mıydı mesela?

Vermiyorlarsa yemek kartınız olmasa bile ulaşım masrafınız yok öyle düşünün. Evde çalıştığınız için mutfak masrafınız artmış olabilir ama azalan şeyler de vardır. Ben öğrenci olduğum için iş hayatında değilim ablamdan örnek vereyim o yüzden. Kendisi evden çalışmıyor ve iş ortamında sürekli aynı şeyleri giymek istemediği için kıyafet masrafı daha fazla oluyor, ya da kuaföre normalde ayıracağından daha fazla para ayırmak zorunda kalıyor. Sizin de benzeri harcamalarınızın kesildiği olmuştur. Bu durumdan şikayet etmek şu an için etik bir davranış değil bence.

Evet işiniz riske girer diye düşündüm açıkçası. Şu an işten çıkarma yasağı var ama kalktığı zaman birini çıkaracak olsalar sizi seçebilirler, kısmen haksız olduğunuz bir konuda ısrarcı olduğunuz için. Yol parası veriyorlar mıydı mesela?

Vermiyorlarsa yemek kartınız olmasa bile ulaşım masrafınız yok öyle düşünün. Evde çalıştığınız için mutfak masrafınız artmış olabilir ama azalan şeyler de vardır. Ben öğrenci olduğum için iş hayatında değilim ablamdan örnek vereyim o yüzden. Kendisi evden çalışmıyor ve iş ortamında sürekli aynı şeyleri giymek istemediği için kıyafet masrafı daha fazla oluyor, ya da kuaföre normalde ayıracağından daha fazla para ayırmak zorunda kalıyor. Sizin de benzeri harcamalarınızın kesildiği olmuştur. Bu durumdan şikayet etmek şu an için etik bir davranış değil bence.
servis vardı
kapıdan kapıya
kıyafet konusunda fön konusunda kesinlikle haklısın
fakat yemek parası ücreti en az 3 misli bunların

Peki emin misiniz sirket diyince akla gelen iki yerden birinde oldugunuza?
Yanlis anlamayin size inanmiyor degilim bu sartlara inanmiyorum.
Ben restoran calisaniyim gelirler dipte. Kiramiz bile cikmiyor. Ben evden calisma programi ve vardiya plani yapiyorum. Siparis veriyorum depomuzdan. Benim haftada 1 gunluk calismama bile fatura destegi + yemek parasi veriyor ki sektor kan agliyor. Gunluk is max 10 bin. Sirf kiramiz 700 bin 🙄

vallahi. hatta şu an uzaktan çalışmadayız ancak ofise işimiz düştüğü olabiliyor, bazı birimler de düzenli olarak haftada iki gün işe gidiyor örneğin; ve buna rağmen binalar ısıtılmıyor, herkes ofise kendi ısıtıcısını götürüyor. işvereninizi hakkınızı size teslim ettiği için tebrik ederim, olması gereken bu.

Şirketten şirkete değişiyor. Ben kesintisiz alıyorum yemek kartımı. Kesen şirketler de oldu, isteğe bağlı bence.

Hiç bilmiyorum ama
Eğer +yemek parası diye konuşulduysa ha orda yemişim, ha dışardan söylemişim, ha evden getirmişim, ha evde yemişim, ha yememişim.
Her durumda para ödenmesi gerekmez mi?
Burda neden bu kadar yadırgandı, ben mi yanlış mantık kuruyorum?
Odenmesi gerek tabi, size katiliyorum. Hatta neden yadirgandi sasiriyorum.

Ben birkac ay once is yerimden ayrildim, ama ticketimiz aksatmadan yatirildi. Ancak arkadaslarimdan biliyorum baska kurumsal sirketler yemekhane seklinde ogle yemegi veriyorsa onlar herhangi bir ucret yatirmiyor.
sonucta evde de normal is duzeni devam ediyor. Sabah saatinde bilgisayar aciliyor, sonra kapatilabilirse ne mutlu 😁 bu tempoda bazen insan yemek bile pisiremeyip, disaridan soyleyemek zorunda kalabilir.
Biz calisanlar olarak evden calisiyoruz ne yemek parasi dusuncesinde olursak vah halimize.

Merhabalar
evden çalışıp da yemek parası almayan var mı?
Büyük şirketler den birinde çalışıyorum, fabrika da üretim devam ediyor biz farklı il de rapor vs. Hazırlıyoruz
Biz yemek kartı ile yemek yiyorduk
Bizler 1 senedir evdeyiz ofise hiç gitmiyorum benim dışımda ofise giden var
onlara da sadece ofise gittikleri gün kadar veriyorlar yemek kartına
ben istedim fabrikada beyaz yakada hafta da 3 gün evden çalışıyorlar onlar da almıyor diye vermiyorlar böyle bir hakları var mı?
ofise gidersin dediler dedim olur bana uygundur ofis (ofis evime çok uzak asla kabul etmem diye düşündüler)
ben evden çalışmaya sinir oldum çünkü çalışma saatleri esnek resmen
önceden saatim belliydi 6 da iş için mail atıyorlar 9 dan önce kapatamıyorum bilgisayarı
ofis çıkış saati 17:00 di
ben ısrarcı olsam yemek parası konusunda yasal hakkım mıdır?
ben evden hiçbir işimi aksatmadan devam ediyorum sadece raporları hazırlayıp gönderdim de kaşe imza atılıyor
yasal hakkım olduğunu okudum ısrarcı olacağım ama bilen birileri de söylerse sevinirim
Bizde de aynı sorun var maalesef. Eşim de ben de genelde evden çalışıyoruz ve öğlenleri bazen aç kalıyoruz çünkü kimsenin kalkıp yemek hazırlayacak vakti olmuyor.
Sanırım bu konuda bir yasal hak yok ne yazık ki.

Eşim uluslararası bi şirkette mühendis, yemek parası+yol parası herşeyi alıyor, ayrıca evin internetini kullanıyor diye her ay internet faturamızın bi kısmını ödememiz için para yatırıyorlar hesabına. Bir yıldır durum bu.

bazı iş yerleri küçük hesap peşine düşmüş olabilir ama iş sözleşmenizde yemek yol vs bunlar yer alıyorsa yemek kartınıza günlük paranızı yatırmak durumundalar. Evden calışıyo olabilirim öğlen yemek arasında yemek yemiyor muyum mesai saati içerisindeyim. Bi şirkette çalışan arkadaşım vardı standart yemekhaneleri vardı şu an evden çalıştıkları için işyeri herkese yemek kartı çıkarttırdı aylık ödemelerini yapıyor. Kurumsal firmada iseniz haklarınızı arayın tabiki

Evden çalışmaya yatış diyen olmuş sanırım herkesin iş ahlakı ve çalıştığı iş yerleri aynı düzeyde değil. O yüzden konu sahibi buradaki her yorumu dikkate almamanızı tavsiye ederim. Evden çalıştığım için faturalarımda inanılmaz artış var biz bunları dike getirdik en azından şimdilik internet için ödenek alıyoruz. Sendikanız varsa sendikanıza iletin konuyu. İşveren cok kazanınca zannedersin 3 katı maaş veriyormuş gibi karşılıklı anlayışlı olunmaktan bahsedilmiş şaka gibi yemek parası bu çalışmadan para istedik sanki

Devlet memuruyum bu konulara çok uzağım ama yorumların yarısı ben ve bütün tanıdıklarım evden çalışsak da yemek parası alıyoruz , diğer yarısı da etrafımda kimse almıyor

Odenmesi gerek tabi, size katiliyorum. Hatta neden yadirgandi sasiriyorum.

Ben birkac ay once is yerimden ayrildim, ama ticketimiz aksatmadan yatirildi. Ancak arkadaslarimdan biliyorum baska kurumsal sirketler yemekhane seklinde ogle yemegi veriyorsa onlar herhangi bir ucret yatirmiyor.
sonucta evde de normal is duzeni devam ediyor. Sabah saatinde bilgisayar aciliyor, sonra kapatilabilirse ne mutlu 😁 bu tempoda bazen insan yemek bile pisiremeyip, disaridan soyleyemek zorunda kalabilir.
Biz calisanlar olarak evden calisiyoruz ne yemek parasi dusuncesinde olursak vah halimize.
Hayır evde pişen yemek bedava sanki.

Masallah. Siz ek odemeyi aliyorsunuz, yemek yerine erzak destegi de olsa aliyorsunuz, faturaya destek aliyorsunuz.
Konu sahibinin sartlari cok farkli. Evden fazla calismaya ek almiyor diye anladim ben. Insallah yanlis anlamisimdir.

erzak işi sürekli olmadı. birkaç sefer oldu. durum normalleşince kesildi fakat şöyle birşey var bizim çok büyük kısmımız işe döndü. küçük bir kısım evden çalışıyor, o da dönüşümlü şekilde. belki o nedenle kesilmiştir. çünkü pandemiden önce de haftada 1 gün evden çalışma oluyordu.
benim tam kadro evden çalışan çoğu arkadaşım ısınma+yemek gideri için destek alıyor mesela.

Son düzenleme:
11 yıl önce imzaladım
Hatta
Deneme amaçlı başlayıp 3. Ayda karar verileceği için sadece başvuru formu doldurdum diye hatırlıyorum
Hatta herkes sırf çalışkan olduğum için gerek görülmediğini istisnasız test vs.yapılmadan kimsenin başlamadığını söylediler
Arada kaynadım

şöyle söyliyim, sözleşmelerde bu madde olduğu için vardiya düzenine dönüldü bizim üretim kısmında ve kimse sesini çıkaramadı :) bazı birimler hatta (üretimle direkt alakalı olanlar) haftada 6 gün çalışma düzenine döndürüldü. üzgünüm fakat ne yazık ki işveren her zaman işini bilir. onlar bizim gibi anlık değil önlerindeki onlarca seneyi planlayarak hareket ettikleri için sözleşmelerde ileride doğabilecek her duruma karşılık kendilerine yontacak yer bırakıyorlar :(
savunmak için yazmıyorum bunu bu arada, kapitalist sistem böyle işliyor ne yazık ki.
ha şu olur, o mesaiyi yapmazsınız, bilgisayarı kaparsınız, evden çalışıyorum ne mesaisi dersiniz, o zamanda zam vakti gelince bedelini ödetirler. iki ucu coklu değnek kısacası.
böyle böyle nice pırıl pırıl, çalışkan insan ilk fırsatta işi gücü bırakıp kaçıyor ya yurtdışına yada ege kasabasına..

Evden çalışmaya yatış diyen olmuş sanırım herkesin iş ahlakı ve çalıştığı iş yerleri aynı düzeyde değil. O yüzden konu sahibi buradaki her yorumu dikkate almamanızı tavsiye ederim. Evden çalıştığım için faturalarımda inanılmaz artış var biz bunları dike getirdik en azından şimdilik internet için ödenek alıyoruz. Sendikanız varsa sendikanıza iletin konuyu. İşveren cok kazanınca zannedersin 3 katı maaş veriyormuş gibi karşılıklı anlayışlı olunmaktan bahsedilmiş şaka gibi yemek parası bu çalışmadan para istedik sanki

aynen. evden çalışınca cidden yan gelip yatıyorsun sanıyorlar. bir de şey çok oluyor, mesela iş yerinde seni masanda göremese "lavaboya gitmiştir" der, takılmaz. ama evden çalışırken aradığında açma hemen "oo yatış" kafası.
geçen sene pandemi ile birlikte marttan itibaren 4 ay aralıksız evden çalıştım, canımdan bezdim bu laflar yüzünden. allahtan ailemle yaşıyorum, halime acıyıp öğle yemeğimi hazırlayıp getiriyorlardı.

evde de olsanız normalde yemek parası verılmelı cunku evden de olsa calısıyorsunuz ve fotosentez yaparak yasamadıgınıza gore ha evde ha dısarda oglen yemek yıyorsunuz, her zamankı calısansınız ve normalde nasılsa oyle devam etmelı sozlesmenızde bır degısıklık yok sonucta oglen evden yemegını getıren kısılerde ıs yerınden yemek parasını yıne alıyordu sonucta :) ... kı yasal olarak almak hakkınız dogru

fakat;

pandemı dolayısıyla dunya sarsıldı. kımsenın ekonomısı şaha kalkmadı bırakın yemek parasını hala calısabılıyor olmaya şükreder hale gelindi bu donemı karsılıklı anlayısla tamamlayıp ısrarcı olmamak gerek dıye dusunuyorum.

arkadaslar azıcık muhasebe bılgısı olanlar bıle bılır kı,
serbest calısan ama evın bır odasını burada calısıyorum dıye gosteren kısılerın odedıgı vergı bıle farklı ,evın elektrıgı suyu kırasına hepsıne yansır :)

yıllarca muhasebecılık yapmıs ,bır donem noterde de calısmıs bırı olarak ıs hukuku nedır ,calısan ve ıs verenlerın hakkı nedır bılıyorum ...buna dayanarak yazıyorum

bazı yorumlar gordum ''en azından yol parası vermıyorsun ona say'' dıye ...ıyıde zaten tum maasların ıcınde aslında yol parası da var :)
yol parasını vermıyor dıye sıkayet etmıyor ayrıca konu sahıbı, ıs yerınde verılen yemekler evde yapılana gore daha az maalıyetlı yemegın ıs verene yuku calısanın evde yaptıgı yemekle aynı degerde degıl. bırım fıyatlarıyla ılgılı. evde daha cok elektrık, su, deterjan, yemek ıcın zaman,malzeme ayırmalı

muhasebecı olan herkes malıyet hesaplarken hepsını goz onunde bulunur muhasebecıler calısanında haklarını goz onune alır ıs verenlerınde . maaslar ,sıgortalar calısma saatlerı hesaplanırken basıt gordugunuz hersey (dınlenme, mola,cay kahve bıle) hesaplanır sanırım bunları bılmedıgınız ıcın şok yasıyorsunuz ama konu sahıbı haklarından bahsedıyor ,hakkı olmayan bırseyı ıstemıyor

suan ısrar ederse bırsey elde edemeyecek cunku sırket kagıt ustunde ısterse bunu odeyebılecek durumda degılım der ısten cıkarmalar yasak oldugu ıcın yapabılecek seyım yok der konu sahıbının canı sıkılır , esım calısanlarının yol ve yemegını karsılıyor karsılamak zorunda esımın sırketınde muhasebeye bakıyorum :KK70:
etrafımdakı herkes yol ve yemek parasını alıyor . sozlesme ılk halıyle neyse oyle devam eder kı ınsanlarda bıldıgım kadarıyla yemek yıyerek yasıyor :)

ulkemızde genel bır sorunda ek mesaı ucretlerı
mesai sonrası devam eden ıs karsılıgı ucretını odeyen kısıler cok az ... kul hakkından korkan, ısını dogru yapmaya calısan ıs verenlerle ilişkili
normalde bu da yasal hak :)

mesaınız bıttı mı bılgısayarınızı kapatın,

tum yazdıklarımı sunu dusunerek yazıyorum, calısanlar tam olması gerektıgı gıbı kaytarmadan ara vermeden (ıs yerınde yemek saatı harıc) sıgara kahve molası da dahıl ara vermeden sabah iş saatınden aksam iş bıtımıne kadar calısıyor olarak kabul edıyor ona gore yazıyorum

normalde calısanlar oyle yok sıgara ıcıcem yok kahve ıcıcem dıye mola da vermemelı ıs yerınde eger tam anlamıyla calısan bırıysenız sabah ve aksam saatınız konusunda net olmalısınız fazladan calısan herkes hakkını aramalıdır. kımse babasının hayrına calısmıyor herkes evını gecındırmek ıcın calısıyor

Back
X