Trafiğe çıkartmamakla başla işe canım...
Nasıl yani arabasız insanlar ne yapıyorlar ?o da öyle yapabiliri.başka sıkıntılarıda vardır elbet ama trafikte panik yapmak hem kendine hem başkasına zarar verebilir.panik ataklıya pek yardım fayda etmez malesef yaşadım biliyorumöyle bir şansı yok maalesef, mecburen trafiğe çıkmak zorunda. ama onun dışında da bir çok sıkıntı yaşıyor. ne yapıp onu sakinleştirebilirim, tedavi sürecine nasıl destek olabilirim onu pek bilmiyorum.
Cok uzuldum arkadasinizaben bu rahatsizligi cok iyi bilirim yasadim cunku.. acilen bir psikiatriste gitsin.. bu rahatsizlik tedavi olmadan gecmiyo maalesef..arti sizde desteginizi eksik etmeyin..
Fazla uyarı yapmayın derim özellikle trafikte yada başka bir ortamda siz uyarı yaptıkça arkadaşın daha da panik olacak heyecanlanacak. Eli ayağı bosalir ve kriz geçirebilir sessiz takip edin ve en önemlisi ilaçlarını birakmasin.düzenli kullansin.ilaçlarını takip edebilirsiniz. Çünkü düzenli kullanmayanlar var doktora danışmadan bırakanlar var.zaten gidiyor takip hastası ama ben ne yapacağımı bilemiyorum pek.
ne lakayt yorumlar bunlar. zor durumdaki biriyle dalga geçmek için aklımı yitirmem gerekiyor sanırım.
bence bunu kendisiyle konuşun. trafik extra bir durum. o durumda aşırı heyecan sakıncalı gerçekten. o gibi durumlarda kar zarar hesabı yapmanı gerekiyor bence. vızır vızır akan bir trafikte birkaç kornayla kendine gelebilecek durumdaysa ben olsam birşey demezdim ama uyarım heyecanıyla birleşip kazaya sebep olacaksa hiç dokunmazdım. gün içinde panik atağı tetikleyecek ani ve fevri hareketlerden kaçınmaya çalışmalısınız. zaten aşırı hassaslar. korku kaygı heyecan yaratacak bir ortam, konu açmamaya çalışın. üstüne giderek düzelen bir rahatsızlık değil. ama korktuğu kaygı duyduğu konulardan kendisi söz ettiğinde yaşanmış örneklerle onu bu olayın sandığı kadar korkunç olmadığına ikna etmeye çalışabilirsiniz.
acil şifalar diliyorum.
galiba başa gelmeyen şeyler pek ciddiye alınmıyor!eşimde okb var ve ilaç kullanıyor ,sürekli soru sorma huyu varmı arkadaşınızın bilmiyorum ama eşim de bu durum normalmi ?diye sorularını hep daha sakinleştirici şeyler söyleyerek yada yaparak onu rahatlatmaya çalışıyorum....destek olacak şeyleri siz daha iyi gözlemlersiniz...tetikleyici ve onu endişeye sürükleyici davranış ve sözlerden uzak durun....gerisi zaten tedavi sürecine bağlı....Allah şifa versin cnm....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?