- 15 Şubat 2008
- 721
- 1.326
- 333
zorlu bir yıl geçirdim. son dönemde de artan stresle beraber patlak verdi panik atak.
ama henüz başındayım biliyorum. çünkü çok yakın bir arkadaşım da yaşadı panik atağı, üstelik onunki çok ağırdı ve hamileydi, ilaç kullanamıyordu. dün ilaca başladım, ama yan etkileri çok rahatsız etti beni, kullanmasam mı diye düşünüyorum. yaşadığım yerde sadece devlet hastanesinde var psikolog, onun da 5 dakikalık görüşlerde çözebileceğini sanmıyorum.
eşim de destek olamıyor, çünkü o benden daha stresli bir yapıya sahip. ben ondan destek beklerken çoğu zaman onu sakinleştirmeye çalışıyorum. çok yalnız hissediyorum kendimisenağlama
zorlu bir yıl geçirdim. son dönemde de artan stresle beraber patlak verdi panik atak.
ama henüz başındayım biliyorum. çünkü çok yakın bir arkadaşım da yaşadı panik atağı, üstelik onunki çok ağırdı ve hamileydi, ilaç kullanamıyordu. dün ilaca başladım, ama yan etkileri çok rahatsız etti beni, kullanmasam mı diye düşünüyorum. yaşadığım yerde sadece devlet hastanesinde var psikolog, onun da 5 dakikalık görüşlerde çözebileceğini sanmıyorum.
eşim de destek olamıyor, çünkü o benden daha stresli bir yapıya sahip. ben ondan destek beklerken çoğu zaman onu sakinleştirmeye çalışıyorum. çok yalnız hissediyorum kendimisenağlama
Merhaba,
Bundan yaklaşık 3 yıll evvel annemi kollarımda kaybettim.Kanserdi. Çok savaştık çok mücadele ettik olmadı,kurtaramadık.Hayatım , bakış açım onun gidişiyle değişti.Dönem dönem umursamaz dönem dönem çok ince düşünen biri oldum.Fakat acımı doya doya yaşayamadım.Beni güçlü kararlı bilirdi aileden herkez.Ben sapasağlam görünmeliydimki onlar benden güç alsın toparlasın Ama olan bana oldu.Farketmeden hemde.Acımı yaşayamadım.Herhangi bi üzüntü durumunda ve beni bayağı üzen bir şeyse bu
resmen kriz yaşıyom daralıyorum, nefesim kesiliyor, ölüm korkusu başlıyor, bazende titriyorum ve korkunç üşüyorum.Kendimi boğalacak gibi hissedip üzerimdekiler parçalamk istiyorumElbisenin tenime dokunuşuna bile katlanamayım kendimi cama atıyom.Hava nekadar soğuk olursa olsun 10-20 dk arası nefes alamya çalışıyorum.ASTIMMI acep bu dedim.Doktora gitmedim.Sevmem gitmeyi.Çok samimi birkaç doktor arkadaşım var onlara sordum.Acını yaşayamadın çok sarsıldın dediler.Tedavi öneriyorlar elbet ama nedense hala gitmiyorum.Bu konuda paylaşımları ve çözümleri olan arkadaşlar varmı... Yazın lütfen...
nasil yani normal nefes aliyordur ins. tedavisi yokmu Allah sifalar veersin bendede panik atak var etkilendim galibaeflatun benimde yaklaşık iki aydır kardeşimde başladı...çok zor anlar yaşıyoruz.doktora gittik bir ilaç verdi ...erkek kardeşimin horlaması vardı aşırı derecede nefes borusundaki darlıktaan kaynaklanan gece kalbinin durma teh. var nefes alamıyor...oksijen kullanıyor...uyursam nefes alamazsam ölürüm korkusuyla başladı...bazen soğukta sabaha kadar balkonda kalıyor...hiç yanlız bırakamıyoruz....allah hepimize sağlık versin...bunu yaşamayan da bilemez
slm arkadaslar bende bu hastalıga yakalanalı yaklasık 1 yıl olcak ama bu nasıl bi dehsettir hepiniz bilirsiniz..bende mide bulantısı ve carpıntıyla basladı sonrasında nefes alamama hergün acilin yolunu üç beskere tutardım..gitmedigim doktor kalmadı dahiliye kardiyolog hiç birinde bişey cıkmadı en son psikiyatri 6 ay ilaç kullandım cok iyi oldum ve iyilestim sandım bıraktım ama bu benim için büyük bi hataydı sonrasında daha agar ataklar gecirmeye basladım su an yine ilaçlarımı kullanıyorum ama bi gün iyi bi gün kötüyüm 2 gündür acayip bi sırt agrım var sag tarafımda gene korkular basladı ölüyorummu acaba kötü bi hastalıkmı diye düşünmeye basladım..gercekten cok kötü bi hastalık Allah kimsenin basına vermesin sizce ben su an ne yapmalıyım doktora gitmelimiyim..Aslında biliyorum tamamen psikolojik ama beynime söz geciremiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?