Panik Atak sorunu olanlar....

Herhangi bir kayıpp falan yaşamadımm birden biree çıktııı ortayaa .bende daha henüzz kadın doğumcuyaa görünmedimm haftaya çarşambaya gidecemm inşallahh .pisikiyatrisimle geçen ayy konuştumm bu konuyu oda bana 2 ay daha ılacı almamı önerdii ondan sonra azaltarak bırakırsın dediii bende ama tekrar nüks etmesinden korkuyorumm dedimm bişeyy olmaz psikoloğa yönlendirim ben senii dedii rahat bi gebelikk geçirirsinn dedii bu arada folic asıt e başla günde bir tne al dedii.zatenn söylee bi durumdaa doktorumun kız kardesii kadın doğumcuu ona yönlendirdii farklı hastanelerde ama olsunnn güzell bi tesadüf oldu benimm için:).Kesinliklee burda konuşmakk insanı rahatlatıyorr.birde ben işime sıkı sıkı sarıldımmm ilk zamanlarda eşimm getirip götürüyordu beniii bi kaç günn sonra hayırr ben kendimm gidecemm dedimmm yalnızz kalma kormumu böylelikle yendimm şimdii arada sıra özelikle sabahlarıı kalp çarpıntısıyla uyanıyorumm ama umursamıorumm duamı okuyup uyuyabiliorummm .

canım yaa..vallahı bukader olur aynı seylerı yasıyoruz..senın doktorun cok ıyı neguzel benımkı boyle seyler soylemıyor...yanı bısey olmaz ılacı bırakınca vb seyler...banada soylese sankı daha iyi olucam...bende kayıp yasamadım ama esım trafık kazası yaptı gercı ben ona da bağlı olduğunu dusunmuyorum...benım bırden bıre ortaya cıktı..ben tv ye bıle bakamıyordum...ya ınsanlara esıme zarar vermekten bıle korkuyordum ya aklıma kacırırsam dıyordum..cok zor...bende ısımı hıc aksatmadım benım ozellıkle gecelerı oluyordu..korkularım vesveler bunu dualarla da yendığımı dusunuyorum..işteyken gayet ıyıdım hersey hava kararınca eve gıdınce oluyordu..benım tansıyonum bıle yukselıyordu...nabzın kaca kadar cıkıyordu?

geçmişş olunnn üzüldümm gerçektennn aynıı şeylerii bende inan bendee yaşadımm ama kendi kendime saçma düşüncelerr olduğunuu inandırdımmm buınlarrr gerçekk değill özlem sadece sen düşünüyorsunn dedimm. bir de panik atak tan kimsee ölmüyorr kimsee delirmiyorr buna inann bak sende ne gusell işine sarılmışsınn bende sabahlrıı :)sendee akşamlarıı yaşıoruz demekkii bu korkullarıı ayrıca biz evde artıkk bulanımlı tv dizilerini hayatımızdan çıkartıkkk eşimle birliklteee nerdee komedii filimii var nerne kelime oyunu varr onlarıı izyoruzz.

Geçecek.. Geçmeli.. Geçsin artık

Rahat rahat alışveriş yapmak istiyorum.. Arkadaşlarımın evinde zaman geçirmek istiyorum... Çok şey mi istiyorum!

möerhaba,nasılsın ıyımısın..eşının senı anlaması cok guzel...benım esım bı yere kadar anlıyor..sen ıyısın yok bıseyın ...ınananmıyor:sadece annecım anlıyor benı guc verıyor bana...ilk gunler ağlaya ağlaya onu arardım..suanda prof.e gıtsemmı dıye dusunuyorum suan ıyım ama ılacı bırakınca ya tekrarlarsa cok korkuyorum...prof arıf verımlı var ona gıtsemmı dıye dusunuyorum...napıcam bılmıyorum...

merhaba cnm öncelikle geçmiş olsun.seni çok iyi anlıyorum çünkü bende aynı sorunları yaşadım.şunu söylebşilirimki ilacın 2 ayı 3 ayı falan yok senin istemene bağlı bırakman.doktorunun zamana yayması çok normal bir daha yaşamaman için ama unutmaki yaşamamak senin elinde.biz panik atak hastaları aslında bişey yaşadığımız yok sadece bize öyle geliyor.benim eşimde bana çok destek oldu beni anne olmaya yönlendirdi başta eşime o kadar çok kızdımki daha iyleşmeden kadın doğum uzmanına gittim tabi ilacıkesinlikle kullanmıcan dedi o zaman dahada çok kızdım eşime ben daha iyleşmedim diyordum.ama bir baktımki bir anda bebek sahibi olucam diye herşeyi unuttum gitti.yani bu
nun illaki bebek olması şart değil tabi el işi olur ne bileyim sevdiğin bişey ve inan tekrar etmiyor panik atak çünkü ben istemiyorum etmesini ilaçlar bir yere kadar cnm inan buna ve ben ilacı birden kestim.inanılmaz 2 3 hafta geçirdim ama geçti geçirmemin sebebide ilacın yan etkileri 21 gün hemen hemen çünkü vucüttan atılma süresi bu yani benim yaşadığım atakla ilgisi yok bu 21 günün ilacın etkileri.kısacası herşey bizim elimizde sakın korkma cnm ve şunuda unutma hepimiz bir gün ölücez boşuna kendimizi üzmemizin bir anlamı yok.uzun oldu özür dilerim cnm

cnm benim endişelerini anlıyırum çünkü bende yaşadım aynılarını inan bana.bende bebek sahibi olmak için gittiğimde kadın doğum uzmanına içmiceksin o ilaçları dedi ve inanki bebek düşünürken kontüroller falan derken unuttum gitti.ilacı bile birden bıraktım hamile kalırımda bebeğime zarar verir diye.bunun illaki hamile kalmasıylada ilgisi yok.sevdiğin bişeyle meşgul ol cnm çalşmıyorsan çalış gezmiyorsan gez ve asla korkma üzerine git inan bişey olmuyo unutmaki hepimiz bir gün ölücez o yüzden korkmanın anlamı yok.i,nan bunları yazdığıma ben bile inanamıyorum çünkü çok zordu cnm allaha şükür geçti ben geçirdim benim elimde çünkü.sevgiler

merhaba iiyimm sen nasılsınnn? evettt gerçekten eşiminn benii anlmasıı çokk guzell destekk olmasıda çokk önemlii .bence eğerr doktorundan memnun değilsenn değiştirr eğerr memnunn isen değiştirmee sonuçtaa seniii bu süreçtee tanıyan bi doktorunn varrr
tekrar aynıı şeylerii anlatmakk bence saçmaa bundann nasıll bir tedavii tedavinii sonuçlarıı nasıll gidioo bakaçaktırr şuankii doktorunn ama öbürr doktorr hayda tekrarr sil baştann .merakk etmee aynıı korkuu bendee dee varrr ilacıı bırakmaya hiçç niyetimm yokk :) ama hamileliktee mecburr bırakacamm bakalımm nelerr olacakkk ?

merhaba telkinlerin içinn tşkürlerr inann bendee üzerine gittmm panikk atağın ilk zamanlardaa işe bilee gitmek istemiyordumm ama üzerine gittimm başardımm tek başıma gitmeyii evde yalnız kalamıyordumm kaldımmm inatlaa baktımm bişeyy olmuyorrr bakk özlemcimm hiçç bişeyy olmuyorrr alıştımmm.şimdii sadece ilacı bırakırsamm tekrar başlar diye korkuyorummm .bırakmak zorundayımm çünküü bebekk istioruzz eşimlee rabbimm hayırlısınıı versinn .bu arada sizz ne ilacıı kullanıordunuzz. kaç kaç ay sürdüü panik atak ?

merhaba yasmın ;yazını okuyunca cok sevındım ıcıme su serptın..kadın doğumcum bana antıdeprasana bırakıcaksın ve 3 ay daha koruncaksın sonra korunmayı bırak dedı,neden dıye sordum ılacı etkısı kanda kalrı dedı.sen ılaç ıçerken mı hamıle kaldın?

slm cnm ben de 7 ay kadar yaşadım.ilacı bırakınca tekrarlamıyor inan buna sadece ilacın etkileri sürüyor bir süre başa dönüyor gibi geliyor ama olmuyor sadece ilacın etkisi.ben exteoneor adlı ilacı kullandım adını tamda doğru yazmamış olabilirim çünkü çok unutkanlık yaptı ilaç bana günde 2 kez yarım yarım içiyordum 20 mg dı.herşey geride kaldı çok şükür.bebek için aşılamam bile oldu düşün yani.eğer nasıl bırakıcam diye çok aklına takılırsa psikologla görüş cnm.her doktor aynı değildir tabi ama benim gittiğim psikatrist hemen herşeyde ilaç kullan diyodu tabi ilaçtan para kazanıyor sonuçta bende bunu çok kızıyorum.o yüzden psikologlarda çok iyi bu konuda bence yinede sen bilirsin.

yok cnm hamile değilim şuan zaten ama kadın doğumcu beni kontürol etti zatem 3 ay kadar kadın doğumdan tedavi oldum ve kan tahlilerimde çok iyi çıktıaşılama oldum bekliyorum heycanla

evet yasmın cok doğru dedıklerın...boyle sohbet etmek fıkırler almak ınan cok rahatlatıyor benıi.ama korkuyorum cok korkuyorum...yasadıklarım 6 aydır unutamadım...elım ayağımın boşanması,sarsılma ,nefesın daralması durduğun yerde duramamak ya yasarsam bunları yıne...cok mucadele ettım zana ve yendım suan ılaçta guc verıyor bana ..ama bırakınca ne olcak bılmıyorum...cocuk cok ıstıyorum..gunduz hıcbırseyım yok gece olunca abuk subuk dusunceler ...hayatın ıcındeyım ve kafam hep kaygılarda oluyor....mevlam sağlık versın cumlemıze..

yok cnm hamile değilim şuan zaten ama kadın doğumcu beni kontürol etti zatem 3 ay kadar kadın doğumdan tedavi oldum ve kan tahlilerimde çok iyi çıktıaşılama oldum bekliyorum heycanla
cok sevındım...hakkında hayırlısı olsun....umarım bende bugunlerı gorurum...ama su 3 ay meselesı canımısı sıktı...kanda etkısı kalması cocuğa zarar mı verıyor anlamadım doktora sorucam bırdaha gıttığımde...sen duydunmu hıc boyle bırsey?

slm zatenn doktorumm ilacı bırakırsan bişeyy olmazz dedii ama sen mademm korkuorsunn ilacı bırakırsam tekrar olur diyee seni psikolğa yönlendiririmm bu süreçtee rahat bi hamilelikk geçirirsin dedii zaten haftaya pisiyatirisimle randevum var zatenn bakalımm ne olacakk şu an kendimii ii hissediorumm çok şükürrr bende seroxsat 30 mg kullanıyorum sabahları alıyorumm.

cnm çok iyi anlıyorum seni ama öncelikle korkuyu bir kenara bırakacaksın.korktukça üzerine gelir.sen o anı yaşadığın an gel diceksin gel korkmuyorum o zaman göreceksinki bişey olmuyor ben bununla yendim ve bu fikir bir profösörün dediğiydi kafamdan yapmadım yani.dediğim gibi ilacı bırakmaya karar verdikten sonra bırakma aşamasında bi takım sıkıntılar yaşıyorsun sakın korkma başa dönüyorum sanma geçiyor çünkü aşamıcağımız bişey yok cnm unutma.aklını başka şeylere ver.umarım em kısa zamanda atlarırsın cnm

merhaba cnm.hayır duymadım böyle bişey ben.sadece kadın doğum uzmanıma sordum bebek tedavisi görürken ilaç içebilir miyim diye asla dedi.kanda etkisi şu kadr bu kadar yada ne kadar kullandın falan diyede sormadı sadece içmicen dedi.ben korkumdan o ara ilacı birden bıraktım olurda bebeğim olursa zarar görmersin 3 ay tedavimden sonrada aşılama oldum yani tedavim 1 ay sonra sürseydide yine yapardı doktorum aşılama zannetmiyorum bir etkisini ama yinede bilemem cnm.çok sağoldüşündüklerin için.evt paylaşmak çok güzel

aynen cnm doktorun çok iyiymiş.benimki hiç iyi değildi konuşmuyordu bile doğru düzgün.sen şanslıymış ben önce kendim sonra eşimi yardımlarıyla atlattım çok şükür

benim panikatakta atlatamadığım en büyük sorunum beden algısı bazen kendi bedenimin bana ait olmadığı hissine kapılıyorum çok korkunç bir duygu sanki deliricek hisside devamında geliyor bunu yaşayan başka arkadaşlar varmı benle paylaşabilirlermi üstesinden nasıl geliyorsunuz veya gelmeye çalışıyorsunuz şimdiden çok teşekkürler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…