kızlar bende panik atak hastasıyım 2 yıldır.1 yıl tedavi gördüm,iyileştim sandım ve hamile kaldım 2. çocuguma.şu an 6 aylık hamileyim ve çıldırmak üzereyim,allahım öyle zor geçiyor ki bunu yaşamayan bilmez.doktorum çocuğa bi zararı olmayacağını söyüyor panik atağın,ama birde benim neler yaşadığım var,artık şizofreniye bağlıycam,çarpıntılar,baş dönmeleri,,.2 ay öncede babamı kaybettim..psikolojim iyice bozuldu.bana yardım edin.ilaç kullanan var mı sakinleşmek için?
çok geçmiş olsun o çarpıntıları hiç sorma tam bi baş belası sana tavsiyem önce kalp doktoruna git iyice durumunu anlat gerekirse için rahat etsin diye renkli doblor mudur nedir ondanda taktır 24 saat takılı kalıyor kalbinde sonra sonuçları dr göster önce için iyice rahat etsin sonra mutlaka bir psikoloğa git düzenli olarak sonra iyileştiğinin farkına varacaksın bende senin gibi kalbime takıntılıydım çok kötüydüm ilaç içemiyorum ben ayrıca ama psikolog iyi geliyor istersen seninle arkadaş olurum ayrıca sıkıldıkça sohpet ederiz
Merhaba,
Bundan yaklaşık 3 yıll evvel annemi kollarımda kaybettim.Kanserdi. Çok savaştık çok mücadele ettik olmadı,kurtaramadık.Hayatım , bakış açım onun gidişiyle değişti.Dönem dönem umursamaz dönem dönem çok ince düşünen biri oldum.Fakat acımı doya doya yaşayamadım.Beni güçlü kararlı bilirdi aileden herkez.Ben sapasağlam görünmeliydimki onlar benden güç alsın toparlasın Ama olan bana oldu.Farketmeden hemde.Acımı yaşayamadım.Herhangi bi üzüntü durumunda ve beni bayağı üzen bir şeyse bu
resmen kriz yaşıyom daralıyorum, nefesim kesiliyor, ölüm korkusu başlıyor, bazende titriyorum ve korkunç üşüyorum.Kendimi boğalacak gibi hissedip üzerimdekiler parçalamk istiyorumElbisenin tenime dokunuşuna bile katlanamayım kendimi cama atıyom.Hava nekadar soğuk olursa olsun 10-20 dk arası nefes alamya çalışıyorum.ASTIMMI acep bu dedim.Doktora gitmedim.Sevmem gitmeyi.Çok samimi birkaç doktor arkadaşım var onlara sordum.Acını yaşayamadın çok sarsıldın dediler.Tedavi öneriyorlar elbet ama nedense hala gitmiyorum.Bu konuda paylaşımları ve çözümleri olan arkadaşlar varmı... Yazın lütfen...
Canım aynı şeyleri bende yaşadım hayatımda en cok sevdiğim insan annemi kaybettim beyin kanseriydi kardeşlerime destek olmalıydım hiç aglayamadım.ama tabi acısı cıktı ilaç tedavisi görüyorum bende ufak bir üzüntüde nefesim yetersiz geliyor sanki...seni çok iyi anlıyorum allah yardımcımız olsun
az once panik atak gecirdim kizlar
forumda ne guzel takiliyordum, birden basima agri girdi, bas donmesi, mide bulantisi, 2-3 saniye suren cok siddetli bir basagrisi oldu, kalp atislarim inanilmaz hizlandi, hemen ayaga kalktim ama zor yuruyorum basim feci donuyordu, tansiyon aletini aldim cabucak tansiyonumu olctum 14-8 eyvahh dedim bu ne tansiyon, ki normal tansiyonum 11-6. hemen bir yere uzanip kendimi sakinlestirmeye basladim, icimden aynen boyle konusuyordum--> SAKIN OL BU BIR PANIKATAK BEYIN KRIZI GECIRMIYORSUN PANIK ATAK OLDUGU ICIN ZATEN KALP ATISLARIN DA HIZLANDI TANSIYONUN DA CIKTI GECECEK GECECEK DUR SU KITABI OKUYAYIM MADEM, COK SEVIYORUM BU KITABI DUN AKSAM SONLARINA GELMISTIM OKUYAYIM DA BITIREYIM AY BASIMIN DONMESI ARTIYOR AY BAYILCAM BEN GALIBA HEMEN SU KANEPEYE UZANAYIM EN IYISI YOKSA DUSCEM BIRYERLERIM KIRILCAK AY DAHA FENALASTIM OLUYORUM BU SEFER KESIN TUH AGDAYI DA YARIN YAPACAKTIM KESKE BUGUNDEN YAPSAYDIM SIMDI TUYLU TUYLU MU YIKAYACAKLAR BENI CAMIDE HAY ALLAH, IYIKI DE TELDE ANNEMLE KONUSMUSUM BUGUN YOKSA HASRETTEN GOZLERIM ACIK GIDECEKTI AY COK KOTU DONUYOR HER YER AH KALBIM SIKISIYOR NEFES ALAMIYORUM KAHRETSIN BU SEFER GEBERIYORUM CIDDEN YA, DEMEKKI BOYLE OLECEKMISIM, URADA BU ODADA HEMEN SURACIKTA BENI OLMUS HALDE BULACAKLAR, COK UZULECEKLER COOOK, AY DAHA EGLENECEK COK SEY VARDI, AH SU PUZZLEIMI BILE BITIREMEDIM AHHH BASIM DONUYOR TUTUN KIZIM TUTUN BIRYERLERE AY CISIM GELDI TUTAMIYORUM ALTIMA YAPICAM KESIN BEYIN KANAMASI BU CISIMI TUTAMADIGIMA GORE, OLUYORUM IMDAAAATTTT SU TANSIYONUMU 5 DK SONRA BIR DAHA OLCEYIM EN IYISI AYAGA KALKAYIM YURUYEYIM BASIMA SU FALAN DOKEYIM AY AY AY DONUYORUM EN IYISI OTURAYIM OFF KALKSAMMI OTURSAM MI LANET SEY GEC ARTIK YOK YOK IYIYM BEN DONMUYOR BASIM HAHAHAH PANIKATAK COK KOMIK BIRSEYSIN CIDDEN BENI BU HALLERE DUSURDUN YA BRAVO SANA, AMA SANA YENILMEM BEN YENILIR MIYIM HIC DEFOL GIT, HEPSI PSIKOLOJIK BUNLARIN GECECEK DUZGUN NEFES ALAYIM BASKA SEYLER DUSUNEYIM DUN MARKETTEKI ADAM NE KOMIKTI YA HAHAHA NEYSE GECIYOR GALIBA, CUNKU USUMEYE TITREMEYE BASLADIYSAM GECIYOR DEMEKTIR. TANSIYONUMU BIR DAHA OLCEYIM...OH 12-8 TAMAMDIR TANSIYONUMDA DUZELMEYE BASLADI...
Ve nihayet panik atagimi atlattim gibi, hafiften bas donmem devam ediyor. Lanet olsun bu hastaliga...
hepimizzz aynıyız yaaa allahım yardımcımız olsun en iyi dile sen getirmişsin o anki yasanılanları
selam lar öncelikle herkese geçmiş olsun benimde bi takım sorunlarım var .bir kaç senedir hızlı kalp çarpıntısı bazı zamanlar uykudan nefes alamadan kalkıp fırlama el ayak titremesi yaşıyorum bunların pek üstünde durmamıştım kendi kendim telkin etmeye çalıştım hep ama kapalı alana giremiyorum asansör binemiyorum gece elektrik kesintisnde uykudan bile uynıp nefes darlığı çekiyorum bir iki dakikada kendimi sakinleştrip normale dönmeye çalışıyorum .fakat son olan olay benei iyice işin içinden çıkılmaz hale getrdi koltuk altıma yakın bir yerde bir şişlk çıktı geçen sene yılbaşı farketmiştim doktora göründüm ve o zaman daha evel hiç girmediğim açık emar a girdim tabi hep dua okudum ve atlattım şşliliğn hemanjiom denilen damarsal bir tümör olduğu anlaşıldı her sene takibi içn emara girmem gerekiyor ama bu sene bir kapalı emara girememe ve dünde araştırıp bulduğum açık emardan kolunda kataterle kaçarak sonlandırdığım bi maceram oldu benim bunu kesin her sene çektrmem lazım ve ben bu alete girdiğim an nefes darlığı kalp çarpıntısı çekiyorum acaba bende mi panik atağım ya doktorada gitmeye cesaretim yok zaten eşime demye bile kalmadı
evet canım panik atak belirtilerin var.
doktor sana en iyi teşhisi koyar.
ama ben de emara giremiyorum. açık emarda olsa kalp atışlarım hızlanıyor. bayılmaktan korkuyorum.[/Qcevap verdiğn için sağol peki psikiyatristemi gitcem yoksa psikolokmu ben şimdi, ben eşmn işi nedeniyle doğuda görev yaptık ve o zaman çoğalmıştı şkayetlerim birde çocuk sahibi olunca zaten daha bi hasas oluyorsun şimdi herşeyden korkarda oldum allah yardımcımız olsun emarada girmek zorundaydım esasında bde o korku var kötüye çevirirse nasıl anlıycam iş şten geçcek
pardon belkıs sana yazmışım yanlışlıkla cevabı.
Merhaba,
Bundan yaklaşık 3 yıll evvel annemi kollarımda kaybettim.Kanserdi. Çok savaştık çok mücadele ettik olmadı,kurtaramadık.Hayatım , bakış açım onun gidişiyle değişti.Dönem dönem umursamaz dönem dönem çok ince düşünen biri oldum.Fakat acımı doya doya yaşayamadım.Beni güçlü kararlı bilirdi aileden herkez.Ben sapasağlam görünmeliydimki onlar benden güç alsın toparlasın Ama olan bana oldu.Farketmeden hemde.Acımı yaşayamadım.Herhangi bi üzüntü durumunda ve beni bayağı üzen bir şeyse bu
resmen kriz yaşıyom daralıyorum, nefesim kesiliyor, ölüm korkusu başlıyor, bazende titriyorum ve korkunç üşüyorum.Kendimi boğalacak gibi hissedip üzerimdekiler parçalamk istiyorumElbisenin tenime dokunuşuna bile katlanamayım kendimi cama atıyom.Hava nekadar soğuk olursa olsun 10-20 dk arası nefes alamya çalışıyorum.ASTIMMI acep bu dedim.Doktora gitmedim.Sevmem gitmeyi.Çok samimi birkaç doktor arkadaşım var onlara sordum.Acını yaşayamadın çok sarsıldın dediler.Tedavi öneriyorlar elbet ama nedense hala gitmiyorum.Bu konuda paylaşımları ve çözümleri olan arkadaşlar varmı... Yazın lütfen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?