Panik Atak sorunu olanlar....

Çok geçmiş olsun bende panikatak anksetiye hastasıyım burda sizlerin yaşadıklarını okuyunca bir ben değilmişim benim gibi dostlarımda varmış diyorum çok rahatlıyorum
canım senin yaşadıklarının benzeri bende de var mesala ben bedenimi bazen taşıyamıyorum sanki bana ait değil of çıldırıcak gibi oluyorum ellerime vuruyorum bazen kollarım uyuşuyor
gece bazen uyanıyorum acaba kafayımı yedim diyorum aptal gibi hissediyorum aslında zeka seviyemde yüksek çıkmıştı ama bazen sanki herşeyi unutuyorum uykudan kalkıp adım neydi diyorum
nasıl ölücem diyorum ölmekten çok korkuyorum aslında hastalık öncesi ölmekten hiç korkmazdım aklıma bile gelmezdi
oğlumu okuldan almaya gidince 2 dk geç çıksa sanki kaybolmuş gibi kaygılanıyorum nefesim kesiliyor birde kimse anlamıyor hastada olsa inanmıyorlar numara yapıyorum sanıyorlar valla bazen çok ktzınca Allah inanmayana versin diyorum
Allah yardımcımız olsun inş

ah ah keşke bizi anlamaya çalışsalardı hayat belki daha kolay olurdu bizim için ..
hayattan zevk almayı unuttum resmen bende senin gibi en iyi bizi kim anlar bizim gib bu hastalığa tutulanlar ancak geceleri full ayaktayım uysuzluk yüzünden hiçbirşeye konsantre olamıyorum

Abimde bu hastalıgı uzun süre yasadı. perişan olduk günlerce yani yazamıyorum bile.Elimizde eriyodu resmen onunki cok ileriydi. hem panikatak hem depresyon. Hergünümüz onun hastanesiyle geçti. ya kalbim diodu gidioduk ya belim ya sırtım.. hergun bir agrı yeri sölüyordu ve biz sonucları aldıgımzda anlıoduk bu hastalıktan diye.

Çok şükür şimdi atlattı ilacı bıraktı. Son bir senedir cokcok iyi ben ona hep soruyorum nasıl iyioldun diye o bile şaşırıyor. bu olay onu namaza iyice bagladı ben birazda ona baglıyorum Allahım sen şifa ver herkese

Benimde çok büyük korkularım var son 2 senedir tek başıma kalamıorum hiçbiyerde ,evde yanlız kalcam diye ödüm kopuyor hiçbi zaman mutlu olamıorum anneme ve erkek arkadaşıma çok bağlıyım evet çok saçma ama onlara bişiy olcak die bian olsun yanlız bırakmak istemiorum sevgilimin heran yanında durmak istiyorum aradığımda ulaşamayınca bianda içime bi korku giriyo, elim ayağım terliyo, daralıyorum nefes alamıorum ağlama krizleri geçiriyorum, ishal oluyorum hayatı zehir ediyorum kendime ve ona, çok üzülüyorum hiçbişey yapamıorum, kimselere anlatamıorum anneme bile anlatamıorum erkek arkadaşıma anlatıyorum bi tek Allah razı olsun ondan beni anlamaya çalışan tek insan ama genede oda sıkılıyo çoğu zaman delircek gibi oluorum, delirmekten korkuyorum kendimi çok yanlız hissediorum sürekli ağlamak istorum insanlar dalga geçtiğimi fln sanıyo sürekli sevgilimle olmak istediğimden fln sanıolar ama aslında bambaşka sebeblerim var bi tek onun ve annemin yanında kendimi güvende hissediorum ve huzurlu olabiliorum ama sevgilim işe gidince her an onu aramak gelio ya bişiy olursa ya şöle ya böle diye diye ( çok üzülüyorum ilaç içmek istemiorum çünkü ilaç içmekten bile korkuyorum ve ilacın beni iyileştirceğine inanmıyorum o yüzden doktorada gidemiorum pskologa gtmek istiorum ama oda baya masraflı oldugu için şuan gidemiorum yokmu bunun bi çaresi ya off kurtulmak istiorum bu durumdan diğer normal insanlar gibi olmak istiorum artık çok üzülüyorum (( bunu yenen biri yokmu aranızda lütfen yardım edin bana ((

canım tedavi oluyomusun olmuyorsan bence hemen tedavi ol kendine eziyet etme ben senden beterdim çok şükür iyiyim tam geçmiş olmasada üstesinden geliyorsun Allah yar ve yardımcın olsun

Çok geçmiş olsun bende senin gibiyim heran sevdiklerime bişe olacak diye aklım çıkıyor telefonda ulaşamazsam korku giriyor kendi kendime ya bişe olduysa ölürüm deliririm diyorum bu sebeple oğlumu okuldan alacak kişiler olduğu halde ben gidiyorum almaya
zil çalıyor 2 dk geçiyor oğlumu görmezsem hemen panikatak gelmeye başlıyor onu görünce içimde yemin ederim huzurlar doluyor ben doktora gittim ilaç verdi 4 gün içip bıraktım ilaçlardan korkuyorum bende ama doktorla konuşmak bile beni baya rahatlatmıştı
tedavisi var canım gidip tedavi olmalısın daha iyi olabilirsin önce bir pskologa git o sana ilaç vermez konuşursun rahatlarsın ondanda güveni alırsın sonrasında seni yönlendirir geçmiş olsun aslında hepimize Allah yardım etsin

Haklısın canım bizi anlasalardı ama anlayamazlar , yaşamayan anlayamaz
benim babamdada var bu hastalık , ben üniversitedeyken babam bir ara çok hastalanmıştı hayatı bize dar etmişti anlayamıyordum onu , hatta içten içe ona kızıyordum neden böyle yapıyor diyordum , bu kadar ne derdi var diyordum dikkat çekmek için abartıyor sanıyordum , ama başıma gelince babamı daha iyi anladım şimdi yüce Rabbim bu hastalığı düşmanıma bile vermesin diyorum
uykusuzluk sorunu bende de var panikatağımın yoğun olduğu zamanlar hiç uyuyamıyorum eğer iyiysem mışıl mışıl uyuyorum
bide ben şunu fakrettimki uyku panikatağıma iyi geliyor kafam bozuksa kızgın ve üzgünsem biraz uyuyunca hemen düzeliyorum keyifleniyorum

Son düzenleme:

merhabalarrr bendee panik atak ve anksyete hastayımm 6 aydırr. bazennn çokk çokk ii oluorummm. ama geneldee regli dönemlirimde biraz artıyoo bikaç gün böyle sürüyoo sonra geçiooo .size bu konuda katılıorum çokk beterr bi hastalıkk insanınn içten içten yiyorr .bende maneviyata sığındımm Allahımm yardımcımız olsunn ayrıca evliyim bebişş istiyorum doktorumla konuştumm 2 ay daha ilaçlarını kullan dedi bende ilacı bırakmak istemiyorum tekrar kötü olurumm diyee oda pisikolaga yonlendirim güzel bir hamilelik geçirirsin dedim rahatladımmm ( bir mucize olsunn bu hastalık geçsinnn istiorummm

ben doğuştan kalp hastasıydım hastalığım geçmişti fakat ben sürekli ölüm korkusuyla yaşamaya devam ettim aralıkta bi panik atak krizi geçirdim o zamanlar gerçekten çok kötüydüm tekrar kardiyolojiye gittim şu anda mitral kapak yetmezliğim var ama çok küçük bir boyutta son kriz zaten sarkık olan sol kapağım etkilemiş.. siz siz olun bu lanet şeyden kurtulmanın yollarına bakın yoksa sonu pek hayırlı olmuyor maalesef.. bunu en iyi kafanızda bitirirsiniz ben bitirdim eskisi gibi değilim tabi bunda kullandığım ilaçların etkiside yok değil

merhaba benim yaşadıklarımı o kadar güzel anlatmışsınki yazamadan duramadım, ben 1,5 yıllık evliyim başka şehire gelin geldim, eşim asker ve sürekli gezicez böyle, burda 1 yıl hiç komşum hiç arkadaşım olmadı, her zaman evde yalnız başıma oturuyordum yapacak bişey yoktu yabancı bi şehirde yapayalnızdım ailemden ayrıydım çok zor zamanlar geçirdim. 7 ay tedavi gördüm sonra kendi isteğimle ilacı bıraktım doktorumda bırakmamı onayladı. ama geçmedi geçmiyor. çok sıkıldım bu durumdan. anlattıklarının hepsini yaşıyorum korku çok ağır basıyor hele atak anında kafayımı yedim acaba diye düşünüyorum. buna bi çare olmalı. ben pozitif düşünebilen bi insan değilim kendimi telkin edemiyorum ne yapıcam bilmiyorum. çok duygusalım her konuda duygusalım yolda yaralı bi köpek görsem oturup ağlıyorum. atak olmadığı zamanlarda ağlama krizlerim oluyor susamıyorum. gerçekten çok kötü bi durum. allah kimseye yaşatmasın

Son düzenleme:
Arkadaşlar,

Panik atak geçirdiğinizi anladığınız anda Xanax kullanırsanız, hızlı etkisi nedeniyle sizi içinde bulunduğunuz durumdan çıkarabilir. Ancak sadece panik anında kullanılması tavsiye ediliyor. Uzun süreli tedavi için Paxil, Prozac gibi bir SSRI türevi antidepresan yazabilir doktorunuz...

Sağlıcakla...

Son düzenleme:

merhaba,bende6 aydır panik atak hastasıtyım,cok zor allah hepimize yardım etsin...cok tuhaftı yasadıklarım elım ayağım boşalıyor durduğum yerde duramıyorum fenalasıyordum..evlıyım,evımde hıcbır ısımı yapamaz hale gelmıstım esımde cok uzuluyordu ve bende neden boyleyım boyle oldum dıye esıme sarılıp ağlıyordum ben sana doyamadam evıme doyamadan anne olmadan olucem dıyordum hayatım alt ustolmustu,ılaç ıcmemek ıcın dırendım terapıye gıttım olmadı psikıyatrıstte aldım soluğu ılaca basladım..sureklı tıkanıccam boğazımda bırsey var gıbı gelıyordu,bıranda bısey benı sallıyordu cok zor coook...allahım kımseye yasatmasın....anlatmakla bıtmez tarif edemem yasadıklarımı.....1,5 yıllık evlıyım anne olmak ıstıyorum..ve ılacı bırakmam gerekıyor ..bırakınca tekrarlamasından cok korkuyorum...benımgıbı panık atak olup gebelık ısteyen varmı???konusalım..

merhaba;bende psıkıyatrıste sordum ılacımı yavas yavas bıraktıracak 6 aydır ılac ıcıyorum,bende tekrarlar dıye cok korkuyorum....kadındoğumada gıttım,ılacı bırakıcan daha 3 ay korunman gerekıyor dedı..ılacı etkısı kanda kalıyormus bebeğe zarar verebılırmıs..benım panık ataklarım cok kotuydu...dırek fenalık hıssı yere yığılıyordum cok zorrr cokk..sen nezamandır ılaç ıcıyorsun?

tekrar merhaba inan benimmdee çokk kötüydüüü panik ataklarımm ilk zamanlarda kas katıı kesildimm felç geçiriorumm sandımm elim ağağım kitlendii eşimm hemen acıle görtürdüü. DR panikk atakk dedii. sonra beni psikiyatrise yönlerdirdi. seroxsatt 20 mg ve xanax verdi
xanax sabah akşam çeyrek alıyordumm. 3 ay önce xanax ı bıraktımm şimdi sadece 30 mg seroxsat içiyorum sen ne kullanıorsun pekii?

slm anafranıl 10 mg sabah akşam ıcıyorum....sımdı ıyısındımı..mevlam sıfa versın baya kotu oluyormussun sende..kaç yıllık evlısın?ben anne olmak cok ıstıyorum

evett canımm baya kötüydümm bendee 2,5 yldır evliyimm eylül ayında başladıı panik atakğım iştee o gün bugündürr bunla uğraşıorumm.
malesefff :)

bendee bebekk sahibiii olmak istiorumm artıkk bakalımm rabbimm hayırlısını versinn ayrıca bu süreçte doğruu karar mı veriyorumm yalnış mı onudaa bilmiorummm ama doktoruma bu konuyu açtığımdaa bakk ne güzelll sadece ona odaklanırsınnnn herşeyii unutursunn dedii.ama bende sırff hastalığım geçsin diyee bebek yapmakk ta istemiorumm yanii bir yandann istiyorumm bir yandann bu hastalıkk beniii düşündüryorrr .

benımde eylul ayında basladı mevsım gecısınde yanı...tek korkum gebelıkte boyle olmam...senınde bırden bıre baslamıs sanırım?suan ıyım ama hala nefes daralmaları yasıyorum zaman zaman..doktorun ılaçlarını bırakmadanmı gebelık onerdı? benım doktorum bu ılacı ıcerken gebe kalamazsın dedı...kadı doğumcuda ılacı bırakıp 3 ay sonra korunmayı bırakmalısın kanda etkısı kalır dedı yanı ertedım yıne ....pekı ı kayıp falanmı yasadın nasıl ortaya cıktı panık atak? bu arada ınsan boyle konusunca rahatlıyor...panık atakı yasamayandan baskası anlamıyor cunkı benı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…