ya arkadaşlar panik ataklının halinden ancak panikli olanlar anlar kimse anlamıyor derdimi ne kötü birşey bu böyle ya ben aşa yukarı 1 buçuk aylık anksyete+panik ataklıyım ne beter biş hayat anlamsız geliyor heran ölicem gibi yaşamanın anlamsızlığı hele gece olunca bu duygular en üst seviyeye çıkıyor hep bişi olucakmış gibi bu düşünceleri kafamdan atamıyorum kendi kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama nafile olmuyormaneviyata sığındım heran ölümü düşünüyorum uyku haram oldu bana uyursam ölicemi hissediyorum yalnız kalamıyorum gece sürekli öldümmü diye uyanıyorum deliricem yakında
Çok geçmiş olsun bende panikatak anksetiye hastasıyım burda sizlerin yaşadıklarını okuyunca bir ben değilmişim benim gibi dostlarımda varmış diyorum çok rahatlıyorum
canım senin yaşadıklarının benzeri bende de var mesala ben bedenimi bazen taşıyamıyorum sanki bana ait değil of çıldırıcak gibi oluyorum ellerime vuruyorum bazen kollarım uyuşuyor
gece bazen uyanıyorum acaba kafayımı yedim diyorum aptal gibi hissediyorum aslında zeka seviyemde yüksek çıkmıştı ama bazen sanki herşeyi unutuyorum uykudan kalkıp adım neydi diyorum
nasıl ölücem diyorum ölmekten çok korkuyorum aslında hastalık öncesi ölmekten hiç korkmazdım aklıma bile gelmezdi
oğlumu okuldan almaya gidince 2 dk geç çıksa sanki kaybolmuş gibi kaygılanıyorum nefesim kesiliyor birde kimse anlamıyor hastada olsa inanmıyorlar numara yapıyorum sanıyorlar valla bazen çok ktzınca Allah inanmayana versin diyorum
Allah yardımcımız olsun inş
Benimde çok büyük korkularım var son 2 senedir tek başıma kalamıorum hiçbiyerde ,evde yanlız kalcam diye ödüm kopuyor hiçbi zaman mutlu olamıorum anneme ve erkek arkadaşıma çok bağlıyım evet çok saçma ama onlara bişiy olcak die bian olsun yanlız bırakmak istemiorum sevgilimin heran yanında durmak istiyorum aradığımda ulaşamayınca bianda içime bi korku giriyo, elim ayağım terliyo, daralıyorum nefes alamıorum ağlama krizleri geçiriyorum, ishal oluyorum hayatı zehir ediyorum kendime ve ona, çok üzülüyorumhiçbişey yapamıorum, kimselere anlatamıorum anneme bile anlatamıorum erkek arkadaşıma anlatıyorum bi tek Allah razı olsun ondan beni anlamaya çalışan tek insan ama genede oda sıkılıyo çoğu zaman delircek gibi oluorum, delirmekten korkuyorum kendimi çok yanlız hissediorum sürekli ağlamak istorum insanlar dalga geçtiğimi fln sanıyo sürekli sevgilimle olmak istediğimden fln sanıolar ama aslında bambaşka sebeblerim var bi tek onun ve annemin yanında kendimi güvende hissediorum ve huzurlu olabiliorum ama sevgilim işe gidince her an onu aramak gelio ya bişiy olursa ya şöle ya böle diye diye ( çok üzülüyorum ilaç içmek istemiorum çünkü ilaç içmekten bile korkuyorum ve ilacın beni iyileştirceğine inanmıyorum o yüzden doktorada gidemiorum pskologa gtmek istiorum ama oda baya masraflı oldugu için şuan gidemiorum yokmu bunun bi çaresi ya off kurtulmak istiorum bu durumdan diğer normal insanlar gibi olmak istiorum artık çok üzülüyorum (( bunu yenen biri yokmu aranızda lütfen yardım edin bana ((
ah ah keşke bizi anlamaya çalışsalardı hayat belki daha kolay olurdu bizim için ..
hayattan zevk almayı unuttum resmen bende senin gibi en iyi bizi kim anlar bizim gib bu hastalığa tutulanlar ancak geceleri full ayaktayım uysuzluk yüzünden hiçbirşeye konsantre olamıyorum
kızlar bende panik atak hastasıyım 2 yıldır.1 yıl tedavi gördüm,iyileştim sandım ve hamile kaldım 2. çocuguma.şu an 6 aylık hamileyim ve çıldırmak üzereyim,allahım öyle zor geçiyor ki bunu yaşamayan bilmez.doktorum çocuğa bi zararı olmayacağını söyüyor panik atağın,ama birde benim neler yaşadığım var,artık şizofreniye bağlıycam,çarpıntılar,baş dönmeleri,,.2 ay öncede babamı kaybettim..psikolojim iyice bozuldu.bana yardım edin.ilaç kullanan var mı sakinleşmek için?
Çarpinti, kalp atimlarini duyumsama
Nefes darligi ya da boguluyor gibi olma duygulari
Solugun kesilmesi
Bas dönmesi, sersemlik hissi, düsecekmis ya da bayilacakmis gibi olma
Kendi benligine yabancilasma ve gerçekdisilik duykulari
Kontrolünü kaybedecegi ya da çildiracagi korkusu
Ölüm korkusu
Bende bu belirtiler var..Ama panik atak rahatsızlğını düşünmek istemiyorum...((( En çok ta kontrolümü kaybetmekten..çıldırmaktan korkuyorum... garip bir his.. bir anda aklımı kaybedeceğimi düşünüyorum...An'lık hisler.. yalnız kaldığımda yaşıyorum daha çok..kalp çarpıntısı sanki kriz geçiriyormuşum hissi uyandırıyor.. Ölüm korkusundan ziyade.. bir yakınımın ölüm haberini alacağım endişesi çok fazla.. annemi ya da babamı kaybetme korkusu en yoğun yaşadığım korkular...:çok üzgünüm:
Ben ilaç kullanmaktan yana değilim..Depresyon tedavisi görmüştüm oradan biliyorum.. 3 ay ilaç kullandım..faydası olmuştur ancak anladım ki insanın kendi kendisini tedavi etmesi.. telkinlerde bulunması en önemlisi.. yoksa salt ilaç kullanmak pek işe yaramıyor...
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar.. yinede çok üstünde durmamalıyım bu konunun.. yoksa daha fazla tetikler diye KORKUYORUM!!
Allah'tan bütün hastalara acil şifalar diliyorum..
Sevgiyle Kalın...
Çok geçmiş olsun bende senin gibiyim heran sevdiklerime bişe olacak diye aklım çıkıyor telefonda ulaşamazsam korku giriyor kendi kendime ya bişe olduysa ölürüm deliririm diyorum bu sebeple oğlumu okuldan alacak kişiler olduğu halde ben gidiyorum almaya
zil çalıyor 2 dk geçiyor oğlumu görmezsem hemen panikatak gelmeye başlıyor onu görünce içimde yemin ederim huzurlar doluyor ben doktora gittim ilaç verdi 4 gün içip bıraktım ilaçlardan korkuyorum bende ama doktorla konuşmak bile beni baya rahatlatmıştı
tedavisi var canım gidip tedavi olmalısın daha iyi olabilirsin önce bir pskologa git o sana ilaç vermez konuşursun rahatlarsın ondanda güveni alırsın sonrasında seni yönlendirir geçmiş olsun aslında hepimize Allah yardım etsin
merhaba,bende6 aydır panik atak hastasıtyım,cok zor allah hepimize yardım etsin...cok tuhaftı yasadıklarım elım ayağım boşalıyor durduğum yerde duramıyorum fenalasıyordum..evlıyım,evımde hıcbır ısımı yapamaz hale gelmıstım esımde cok uzuluyordu ve bende neden boyleyım boyle oldum dıye esıme sarılıp ağlıyordum ben sana doyamadam evıme doyamadan anne olmadan olucem dıyordum hayatım alt ustolmustu,ılaç ıcmemek ıcın dırendım terapıye gıttım olmadı psikıyatrıstte aldım soluğu ılaca basladım..sureklı tıkanıccam boğazımda bırsey var gıbı gelıyordu,bıranda bısey benı sallıyordu cok zor coook...allahım kımseye yasatmasın....anlatmakla bıtmez tarif edemem yasadıklarımı.....1,5 yıllık evlıyım anne olmak ıstıyorum..ve ılacı bırakmam gerekıyor ..bırakınca tekrarlamasından cok korkuyorum...benımgıbı panık atak olup gebelık ısteyen varmı???konusalım..[/QUO
merhaba mukadder hanım bende aynıı sennnn gibiydimm şimdii birazz daha iyiyimmm bende çocukk istiyorumm bu durum doktoruma sordumm ilacı bırakırsam tekrar başlar diye korkuyorumm dedimm pisikologa yönlendirim dedii rahatt bi hamilelikk geçirirsinn dediii.
sana katılıyorummm kesinlikle Allahhh kimseye vermesinnn.
merhaba,bende6 aydır panik atak hastasıtyım,cok zor allah hepimize yardım etsin...cok tuhaftı yasadıklarım elım ayağım boşalıyor durduğum yerde duramıyorum fenalasıyordum..evlıyım,evımde hıcbır ısımı yapamaz hale gelmıstım esımde cok uzuluyordu ve bende neden boyleyım boyle oldum dıye esıme sarılıp ağlıyordum ben sana doyamadam evıme doyamadan anne olmadan olucem dıyordum hayatım alt ustolmustu,ılaç ıcmemek ıcın dırendım terapıye gıttım olmadı psikıyatrıstte aldım soluğu ılaca basladım..sureklı tıkanıccam boğazımda bırsey var gıbı gelıyordu,bıranda bısey benı sallıyordu cok zor coook...allahım kımseye yasatmasın....anlatmakla bıtmez tarif edemem yasadıklarımı.....1,5 yıllık evlıyım anne olmak ıstıyorum..ve ılacı bırakmam gerekıyor ..bırakınca tekrarlamasından cok korkuyorum...benımgıbı panık atak olup gebelık ısteyen varmı???konusalım..[/QUO
merhaba mukadder hanım bende aynıı sennnn gibiydimm şimdii birazz daha iyiyimmm bende çocukk istiyorumm bu durum doktoruma sordumm ilacı bırakırsam tekrar başlar diye korkuyorumm dedimm pisikologa yönlendirim dedii rahatt bi hamilelikk geçirirsinn dediii.
sana katılıyorummm kesinlikle Allahhh kimseye vermesinnn.
merhaba;bende psıkıyatrıste sordum ılacımı yavas yavas bıraktıracak 6 aydır ılac ıcıyorum,bende tekrarlar dıye cok korkuyorum....kadındoğumada gıttım,ılacı bırakıcan daha 3 ay korunman gerekıyor dedı..ılacı etkısı kanda kalıyormus bebeğe zarar verebılırmıs..benım panık ataklarım cok kotuydu...dırek fenalık hıssı yere yığılıyordum cok zorrr cokk..sen nezamandır ılaç ıcıyorsun?hangı ılacı ıcıyorsun?
tekrar merhaba inan benimmdee çokk kötüydüüü panik ataklarımm ilk zamanlarda kas katıı kesildimm felç geçiriorumm sandımm elim ağağım kitlendii eşimm hemen acıle görtürdüü. DR panikk atakk dedii. sonra beni psikiyatrise yönlerdirdi. seroxsatt 20 mg ve xanax verdi
xanax sabah akşam çeyrek alıyordumm. 3 ay önce xanax ı bıraktımm şimdi sadece 30 mg seroxsat içiyorum sen ne kullanıorsun pekii?
bendee bebekk sahibiii olmak istiorumm artıkk bakalımm rabbimm hayırlısını versinn ayrıca bu süreçte doğruu karar mı veriyorumm yalnış mı onudaa bilmiorummm ama doktoruma bu konuyu açtığımdaa bakk ne güzelll sadece ona odaklanırsınnnn herşeyii unutursunn dedii.ama bende sırff hastalığım geçsin diyee bebek yapmakk ta istemiorumm yanii bir yandann istiyorumm bir yandann bu hastalıkk beniii düşündüryorrr .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?