Panik Atak sorunu olanlar....

merhaba arkadaşlar

bundan 4 ay öncesine kadar panik atak nedir diye bilmezdim. taki o gün gelene kadar. iş yerindeydim normal çalışmama devam ediyordum. yavaş yavaş bir daralma gelmeye başladı. aldığım nefes bana yetmiyordu. boğuluyor gibi hissettim. nefes alış verişlerim hızlanmaya başlamıştı. derin derin nefes alıyor ama aldığım nefes sanki hiç bir organıma ulaşmıyor gibi geliyordu bana. bir anda böyle giderse ölecem korkusu sardı. kalbim durdu duracak gibi hissetmeye başladım. yanımdaki arkadaşıma bana bir şeyler oluyor dedim ve sonrası koptum zaten. bin anda bir titreme ama nasıl titreme anlatamam. zangır zangır titriyordum. rengim benbeyaz oldu. hemen hastaneye götürdüler. doktor panik atak dedi. işte o günden sonra panik atak nedir biliyorum. allahım kimsenin başına vermesin. aslında insanın yenemeyeceği bir şey değil. arasıra sanki yine panik atak geçirecekmiş gibi oluyorum bunu hissettiğim an hemen kendimi başka işlere veriyorum aklımı dağıtıyorum. ve geçiyor. sizde deneyin işe yarıyor...:lepi:

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun.bende atak yok ama nasıl anlatacağımı bilemiyorum bu panik atak nasıl ve neden oluyor yani belirtileri neler ben bir yıla yakındır hep panik halindeyim ama sizinki gibi atak yok bende sürekli ölüm korkusu sevdiklerimi kaybetme korkusu arabaya binemez oldum sürekli kaza yapacağız bir şey olacak korkusu evde yürürken bile ev çökecek korkusu o kadar kötü bir seviyeye ulaştıki yüksek binalarda oturanlara oturmaya bile gitmiyorum bina yıkılacak diye bunlar aptalca olabilir ama ben bu duygulardan sıyrılamıyorum.benim durumun normalmi yoksa bir panik atak başlangıcımı bilenler bana bir yorum yapın doktora bile gidemiyorum ne diyeceğimi bilemediğim için arkadaşlar bu eşimi çok rahatsız ediyor biran önce çözmem lazım bu sorunu yardımlarınızı bekliyorum.

Ablamda da aynı sorun çıktı
Geçen gün psikyatra gitti bir ilaç vermiş ama kullanmıyor. Bazı düşünceleri var ve biz ne dersek diyelim bunlardan kurtulamıyor. Evet her şey kendi kafasında bitiyor!

arkadaşlar bana kimse cevap vermeyecekmi?

canım öncelikle mutlaka doktora gitmelisin bunda çekinecek hiç bişi yok.sana komik yada anlamsız korkular gibi gözüksede bu hissettiklerin psikolojik bir rahatsızlığın sebebi mutlaka.panik atak olabilir diye düşünüyorum ama mutlaka dr gitmeni tavsiye ederim.çünki bu korkularla yaşamak çok yıpratıcı bir durum.a.s.

cevabın için çok teşekkür ederim canım bir sen cevap verdin.ama bende atak falan yok yazanlardan okudum kalp sıkışması nefes darlığı onlar yok arasıra çok hafif oluyor ama anlatılanlar gibi değil acaba başlangıcı böylemi oluyor.yinede bir dr.a gitmem lazım ama özel hastenelerin hiç birinde psikyatri bölümü yok devlete güvenemiyorum aklı başında dr bulamıyorum.yine tavsiyen için tekrar teşekkür ederim.

slm arkadaşlar bende 9 ay arayla anne ve babamı kaybettim aynı sene içinde.2004senesiydi miras kavgaları yüzünden üvey kardeşlerimle boğuştum ve acımı 1 sene yaşayamadım daha doğrusu yaşatmadılar. sonra gece yarıları yada tv seyrederken birden bire kalp çarpıntısı boğulma hissi olayları yaşadım .ama aslında belirtiler yaşanıyor önceden ufak ufak .sonrasında ilaç tedavisine başladım 2senedir içiyorum ialç bir bırakıp bir başlıyorum 1 senedirdr doktora gidemedim.daha iyiyim çok şükür .allah kimseye yaşatmasın.sadece naçizane tek tavsiyem ölüm kaza gibi herhangi kötü bir olayla karşılaşıldığında hemen tıbbi yardım almak çok önemli.ben keşke anne ve babamı kaybettiğimde hemen gitseydim allah tüm hastalara acil şifalar versin

öncelikle herkezin ALLAH yardımcısı olsun. bende yaklaşık 7 aydır panik atak hastasıyım. 3 ay önce teşis konuldu .panik atağın vücütta 50 ye yakın belirtisi varmış doktorum öyle söyledi. bende çok şiddetli yaşıyorum. ve çok korkuyorum çevremde beni hiç kimse anlamıyor eşim bile ençok ta eşimin beni anlamaması çok üzüyor. yanıma hiç kimsenin gelip gitmesini istemiyorum. çünkü çevremde güvenilecek kimse yok kendi memleketimde olmama rağmen çok yalnızım .12 aylık oğlumla akşama kadar evdeyim.eşim hiç olgun bir insan değil bütün erkekler gibi bencil.birde kayınvaldemle aynı apartmandayız.altlı üstlü oturuyoruz.kayınpeterim olduğuna sorun hastalığımdan dolayı onları bile kendi ailemi bile istemiyorum.bende 14 yaşında annemi kaybettim. hayatın zorluklarıyla hep tek başıma mücadele ettim. ama artık vücüdum sinyal veriyor bana beyin kimyam tamamen bozulmuş durumda ..birde eşimle biz severk evlendik.. 7 yıl çıktık. bana okadar sözler verdiki ama verdiği hiç bir sözü tutmadı. sağollsun .bir insanın karşısına çıkan herkezyalancı olurmu benim karşıma çıkan herkan herkez yalancıymış doğrular vardı belkide onlarıda ben görmedim........inanın kimselere güvenim kalmadı. bir ailem var onlarda arayıp sormaz ancak ben ararsam......şu hayatta tek isteğim yavrumu iyi bir şekilde yetiştirmek....

arkadaşlar bir kere çok haklısınız bunu yaşamayan bilmez.çünkü öyle hissediyorsunuz ki sanki ölüceekmiş gibi kalp krizi geçiriyormuş gibi. bir de o anda bayılamıyorsunuz,kendinize de gelemiyorsunuz öle kalıyorsunuz atak sırasında yakınınızda olanlar anlayamıyor ne olduğunu. mesela bnm kalbim çok hızlı atıyor o zamanlarda ve geberiyorum resmen.sanki kriz geçiriyormuş gibi. ilaçların da bi faydası olmuyor.napcağımı bilemiyorm ama allah tan bu aralar azaldı. allah hepimize şifa versin.

panik atak bendede zar arkadaşlar gerçekten çok kötü bir hastalık allah hepimize şifa versin inşallah 3 4 senedir ugraşıyorum tam yendim koruyucu tedavi görüyorum derken yeniden başladı ilaçların dozunu artırdık yaşamayanlar bilmiyor birde en yakının bile gülüyor hastalık hastası öyle şey olurmu diyor gerçekten çok zor sosyal hayatı bir kenara bnırk çocuklarımla bile ilgilenemiyorum bazen sıkıntıdan atak geldiginde allah kimseye vermesin diyorum hepimize ataksız günler diliyorum

öncelikle başın sağ olsun canım. benimde başıma buna benzer bir olay geldi tanıdığım yakınımı kaybettikten sonra çevremdeki insalları kaybedecekmiş korkusuna kapıldım. ben psikolojik yardım aldım. arabada olmak bile bunaltıyordu. hastaneye gidesiye kadar zor nefes aldım. ama doktorla görüştükten sonra çok rahatladım. benim tavsiyen uzman birinden yardım alman. ben 1.5-2 yıla yakın ilaç kullandım.şimdi çok iyiyim. doktora giddikten sonra hemen iyi oldum zaten..geçmiş olsun .

ben de sayısını tam hatırlamıyorum ama 5-10 kez bu rahatsızlığı yaşadım ama internetten araştırana kadar panik atak olduğunu bilmiyordum..sadece heyecenlı bir durumda ya da korkup kendimi güvensiz hissettiğimde bunu yaşıyordum..yani nefes alamıyorum ve hep öyle kalacak ben öleceğim sanıyorum ayrıca titriyor ve üşüyorum o sırada bi keresinde düğn günümde kuaförde geçirdim böyle bişey çok stresten..ve ağlayana kadar rahatlayamıyorum sadece ambulans çağırın ben doktora gitmek istiyorum öleceğim diyorum.bir de doğum yaptıktan sonra geçirdim bu atağı ve şimdi sizin yazdıklarınızı görünce panik atak olduğunu düşündüm açıkçası doktora hiç gitmedim bu aralar pek olmuyo ama ruhsal açıdan pek iyi olmadığımı biliyorum hayatımda büyük değişiklikler yapmak istiyorum eşimden ayrılmak ama cesaret edemiyorum çünkü o beni çok yıpratıyo daha kötü olmaktan korkuyorum

slm arkadaşlar daha önce de yazmıştım annem yıllardır bu rahatsızlıktan müzdarip bu hafta tlf da konuştuğumuzda bana bir yataktan bahsetti haberlere bile cıkmıştı firmanın biri şubelerinde ücretsiz bu yatakla s eanslar yapıyor reklam amaçlı etkisini görenler satın alıyor vs. şöyleki annemde bu ücretsiz seanslara katılıyormuş (şimdiye kadar tedaviler pek işe yaramadı annem de bunu deneyeyim demiş) 5 seans olmuş ve kendinde çok büyük farklılıklar görüyormuş büyük bir sevinçle beni aradı . firmanın adını söylememde sakınca olup olmadığını bilemiyorum şuanda o yüzden yazmıyorum sizlele paylaşmak istedim merak edenler özelden msj atarak bana sorabilirler a.s.

merhaba bende panik atak hastasıyım.şuan tedavi görüyorum.önceleri bende ilaç tedavisine karşıydım ama yardım almadan olmuyor.
şuan daha iyiyim ....bence en kısa zamanda yardım almalısın...

hayr cnm ölüm korkusu olması alzm değil panik atağın dsm - 4 kriterlerine göre 12 yada fazla semptomu var bunlrdan en az 4 tanesi varsa kişi de panik etek geçiryor demektir. Panik atak tehlikeli bi hastlk değil sdce korktucu bi hastlk. Tedavsi günmzde mümkün yeterki dr.a bşvrun. Ihmal etmyn

arkadaslar bendede sıkılma bogazımda dugumlenme ıstahsızlık ve karanlık korkusu oluyor en ufak bır uzulmemde bır zamanlar bazı nedenlerden depresıf ılaclar kullanmıstım sızce ondanmıdır yoksa panık atakmı bılgı verırsenız sevınırım

Son düzenleme:
merhabalar benimde annem kollarımda öldü. Hastane kapısına geldiğimizde solunum yetmezliği vardı o duyguları biliyorum iki yıl ilaç tedavisi gördüm.Şimdi iyiyim ara sıra tutuyor çok özlediğim için ben çocuklarım için ayakta duruyorum onlar olmasa ne yaparım bilmiyorum allah herkese şifa versin.Bazen güçlü olmak çok zor içindeki fırtınaları kimse bilmiyor...........

canım elmacik aynı memleketliyiz ve aynı yaşadığın acının birinide ben yaşadım.annem gözlerimin önünde öldü aynı hastalıktan.bazen dolu dolu oldu hayat bazende çok boş.biliyorsundur ki eminim ne kadar dolu dolu yaşasanda hep bir yanın boştur aslında.zaman geçtikçe daha da koyuyor insan aslında.ama inan canım insanın tedavisi bazen kendi elinde.bununla burun buruna yaşadığım için herşey kendi elinde canım sakın unutma...demesi malesef öyle kolay gelde içime bir bak.keşke yapılabilecek bir şey olsa

bu hastalığı bende yaşadım 5 sene kadar önce.ilk hastalandığımda tansiyonum düştü ve geçecek sanıyordum ama öle olmadığını ikinci nöbetten sonra anladım ve bu hastalığı tanıyana kadarda her nöbette heycan ve korkuyla hastalığımın seyrini dahada kötüye soktum.bununla başedemeyeceğimi anladığım zamanda tedaviye başladım ve gerçekten olumlu sonuç aldım.bu hastalığa sahip olan arkadaşlarım lütfen doktora gidin,tedavinizi olun geçer diye beklemeyin.çünkü geçmiyor ve bu sürede hayatınızdan çalıyor,hiç birşeyi doyasıya yaşayamıyorsunuz.ilaç kullanmaktan korkmayın bu hastalıkla başedebilmek için ilaç kullanımı bana göre şart çünkü benimki çok şiddetliydi ve şimdi büyük oranda geçti artık nöbetlerim olmuyor sadece arada küçük korkular yaşıyorum o da herkes kadar.ilaç tedavisi 6 ay ile 1 yıl arası sürüyor.ben 6 ayda bıraktım.bi de hastalığınız nüksettiğinde paniğe kapılmayın işte bu durumu içinden çıkılmaz bir hale sokuyor sakin olun yavaş ve derin nefesler alın kalp atışınızı yavaşlatın ve hemen kalkıp kendinize bir iş icat edinki dikkatiniz kendinizi dinlemekten başka yöne kaysın.kendinizi sakinleştirecek hobiler edinin.ben mesela takı yapımına merak salmıştım bu dönemde.umarım hepimiz tam anlamıyla bu hastalığı yener ve eski sağlıklı yaşamımıza geri dönebiliriz

bazen bende baş agrısı baş dönmesi oluyor bazen ise içim sıkılıyor boğazım düğümleniyor gibi oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…