Arkadaslar yazilanlarin bir kismini okudum,
Ben de derdimi paylasmak istiyorum. Bende 2-3 aydir korkular var, kalbim surekli sIkIsIyor ve carpintilarim var, o kadar cok korkuyorum ki, olum korkusu olmasa da, gunah korkusu, cehennem korkusu sardi her yerimi. Oysa ki cokca da ibadetlerimi yapip, tovbe etmeye ozen gosteriyorum. Ama asla rahatlamiyorum, tum bedenimi sardi korkular. Surekli gecmise takintili kaldim bir de, dusunup dusunup pismanliklarla kivraniyorum.
Kalbimde surekli carpintilar var, olduruyor bu carpintilar beni. Geceleri uyutmuyor, zaten bir de uykusuzluk sorunum var ki sormayin gitsin. Geceleri uyanip uyanip korkuyorum diye bagiriyorum. Hicbir seye odaklanamiyorum, hic bir isle ugrasamiyorum, duzenli bir insandim simdi her yerim daginik, ic dunyam zaten darmadagin. Surekli kaygili, endiseli, korkuluyum, yurtdisindayim, dr.a gitme imkanim da yok, sizce bu panik atak mi? Cok yol denedim gecmiyor, ne yapmam lazim atlatmak icin, Allah rizasi icin bir yol gosterin, resmen titreyerek yaziyorum su satirlari, 2-3 saatlik uykuyla ayaktayim, esime cok buyuk zararlarim dokunuyor ozellikle. Arkadas ortamlarina gidiyorum rahatlamak icin ama kaygilarimdan ve korkularimdan dolayi onlarin yaninda da rahatlayamiyorum, surekli korkarak duruyorum, yuzum gulmuyor hicbir seye karsi.
Tekrar soyluyorum -ozellikle- cok korkuyorum cok, adi yok korkumun sadece cok cok cok korkuyorum.
Bende de panik atak olabileceğini 2 ay önce öğrendim. Göğsümün üzerinde bir baskı hissediyordum özellikle geceleri nefes almakta zorluk çekiyor ve sürekli derin derin nefes alma ihtiyacı hissediyordum kalbim o kadar hızlı atıyordu ki resmen kemiklerimi acıtıyordu ve geceleri uyuyamıyordum ölüm korkusundan. Ben kalp sorunum var sandım ama sadece bunlardan dolayı kalp hastalığı olmaz psikolojiktir, yüksek ihtimalle panik atak vardır dediler. Ne zaman kafaya bir şey taksam, üzülsem, sinirlensem hemen elim ayağım titriyor derin derin nefes almaya başlıyorum. Bunu nasıl yeneceğimi bilmiyorum özellikle psikolojik olarak böyle zamanlarda kendimi olumsuz düşüncelerimle o kadar çok etkiliyorum ki geceleri uykum kaçıyor. Panik atak için neler yapıyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim
Bende mi panik atagim yoksa!!!
Biseye uzuldugumde yada kafama taktigimda kusarim elim ayagim titrer sanki gogsume bisey oturmus gibi hissederim sacma sapan seyler dusunmekten uyuyamam titremekten
Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene.
Bende de panik atak olabileceğini 2 ay önce öğrendim. Göğsümün üzerinde bir baskı hissediyordum özellikle geceleri nefes almakta zorluk çekiyor ve sürekli derin derin nefes alma ihtiyacı hissediyordum kalbim o kadar hızlı atıyordu ki resmen kemiklerimi acıtıyordu ve geceleri uyuyamıyordum ölüm korkusundan. Ben kalp sorunum var sandım ama sadece bunlardan dolayı kalp hastalığı olmaz psikolojiktir, yüksek ihtimalle panik atak vardır dediler. Ne zaman kafaya bir şey taksam, üzülsem, sinirlensem hemen elim ayağım titriyor derin derin nefes almaya başlıyorum. Bunu nasıl yeneceğimi bilmiyorum özellikle psikolojik olarak böyle zamanlarda kendimi olumsuz düşüncelerimle o kadar çok etkiliyorum ki geceleri uykum kaçıyor. Panik atak için neler yapıyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim
2 ay falan önce pazartesi gecesi yatağa girerken gece 2.30 gibi birşeyler oldu beynim uçuyor sandım kafayı yiyeceğimi düşündüm lavaboya koştum bu arada öğrenciyim yurtta kalıyorum lavabo da iken kontrolü kaybedeceğim az sonra bağırır çağırırım millet toplanır diye düşündüm neyse arkadaşın odasına koştum beni hastahane ye götürdü acil e serum falan yaptılar sonraki gün acaba bir daha olacak mi gibi düşünceler oldu müthiş bir heyecan titreme ler falan derken iki gün boyunca anlam veremediğim korkular ağlamalarla falan geçirdim dünya farklı geliyordu hiç rahatlama nedir görmedim hep tetikte oldum doktora gittim panik atak belirtileri var dedim ilaç verdi ama hiç kullanmadım bir hafta falan sonra toparladim durumu neyse sınavlar bitti eve gideyim dedim gitme yorgunluğu ile tekrarladı bir hafta sonra da kontrolü elime aldım sonra okula geri döndüm ve gene başladı arada bir daralma geliyor ama kafamı bir türlü dağıtamiyorum her an aklımda öyle bir duruma geldim ki hiçbir şey ilgimi çekmiyor bazı anlar çok korkuyorum artık uzun yazdım ama insan içindekileri ancak döküyor allah herkese acil sifalar versin bir sorum olacak atak mutlu olduğumuz anda da gelebilir demişsiniz tv izlerken falan benim aklımdan hiç çıkmıyor birşeye odaklanamiyorum sizler kendinizi nasıl rahatlatıyor sunuz yada unutuyor sunuz
bir dönem ilaca ara vermiştim, diyet yaparken. o zaman fırsatını bulan PA gelip bi yokladı tabi . Hem de kalabalık bir mecliste ? Dua mı okudum Ayetel kursi . dakikalr içerisinde geriledi ve gitti. :) Bir keresinde de ters bi anıma geldi. , Naaparsan yap ...........!! Yeter artık ! dediğimi biliyorum Bak bu da iyi gelmişti :) her zaman yer mi PA , bilemem tabii :)
Allah şifa versin , hem fiziksel hem ruhsal hastalıklarımıza İnşallah.Ben 29 yaşımda tanıştım PA ile, şimdi 37 yaşındayım. İlk atak unutulmuyor zaten :) İlk ölüm korkusu. En şiddetlisi . 2 yıl doktor doktor gezdim eşimle , Ankaraya gittik, kalp, beyin ne varsa girmediğim makine , yapılmayan tahlil kalmadı. Ben fiziksel olmadığını kabullenemedim bi türlü.Kendime yakıştıramıyordum, yakın çevremde vardı üstelik PA olanlar. Ama bana göre onlar zayıf kişilkteydiler, ne saçma ? Ben , güçlü , akıllı , sağlam karekterli bir kadındım bende olamazdı :) Salaklık işte. En son noktada eşim zorla psikiyatriden randevu aldı. Gittim, teşhis koyuldu.Cipralex 10 mg başladı dr. İyi geldi , halaa da geliyor. İlaç kafamızda kurmamızı engelliyor. Ben ilaca başlamadan evime kapanmıştım. nerde atak gelicek , nerde zor durumda kalıcam, acile yetişebilecek miyim ? bin tane soru , bin tane tedirginlik. Ha bu arada kimsenin bilmesini de istemiyordum. Ya toplulukra gelirse, rezil olurum , kontrolümü kaybedersem ya diye diye aylarım zehir oldu .Ta ki ilaç alana kadar. Düzenli kullanınca atak falan gelmiyo , üstelik süper hissediyorsun.
İlk atak en şiddetlisi oluyor genelde birşey soracağım ben bir kere yaşadım 3 4 gün sonra ise bir daha oldu ilkine göre %70 şiddetli kafayı yeme olayı oluyor bende öyle kalp krizi ölüm korkusu falan değil sonrasında ise beklenti anksiyete si oluştu bir türlü rahatlayamadım zaten bende zaman zaman anksiyete oluşuyordu ama hastalık olduğundan haberdar değildim Şimdi sorum şu olacak her gün gün içerisinde vede sabah uyandığımda ara ara kasılmalar oluyor bunlar p.a 'nin hafif şiddetlisimi Yoksa anksiyete den mi kaynaklanıyor
Bende de bekarlık dönemimde nedenini bilmediğim bir sebepten gelişti bu olay. Belki aile baskısı belki çok kafaya takma belki takma ama umursama ne bilmiyorum. Aynı dedğin olaylar bende olurdu delircek gibi olurdum. Ölüyorum sanırdım hayatla ilişiğim kesilirdi ve titremekten her yanım ağrırdı. Doktora gittim tabi ilaç verdi. İlacı içtim bir iki rahatlattı amaçözüm olmayacaktı uyku halleri uyuşukluk herşey var ilaçta. Daha 17 yaşındaydım ve kendim yendim. Nasıl mı? Mesela kafam bulanmaya başlayınca ona odaklanmadan başka şeyle uğraştım hemen. İlgimi dağıttım. Düşünmedim arad hafif kriLer geldi ama yavaş yavaş onları da atlattım. Şimdi dahi çok sinirlenince titreme gelir bazen ama hemen telkin ederim kendimi. İlaç bazen çözüm olmuyor. Benim zamanımda da bir arkadaşta panik atak vardı ve hala ilaç kullanıyor 10 sene geçti aradan. Eğer kafanda telkini öğrenmezsen bu illet hep nükseder ve ilaç bağımlısı olarak kalırsın cnm. Rabbim şifa versin.
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Doktor a bu gun gittim bana dedi ki panik atak anksiyetenin en şiddetli hali yani ikisi aynı şeymiş biri daha agir olarak digerinden dolayi.kaynaklaniyor selectra 50 mg verdi duzenle kullanip sizler gibi rahat yaşamayı öğreneceğim benim ilk kriz kafayi yeme korkusu olduğu için takıntım her zaman bu acaba Ben tuhaf mi oldum insanlar nasıl yaşıyor hareketlerimi sorgular oldum artık eski uğraşlarım bana zevk vermezse... diye diye gidiyor artık relax olmayı hayatın tadını çıkarmaya çalışacağım ilaç iyi geliyor bu ara da 3 saat önce içtim yarıdan biraz fazla son sözüm inşallah herkes bir gün sağlığına kavuşur hayat bir sınav hep mutlu olmaya sağlıklı olmaya gelmedik gece olmazsa gündüzün karanlık olmazsa ışığın soğuk olmazsa sıcaklığın hastalık olmazsa sağlığın değer i anlaşılmazEn iyi cevabı doktor verir illaki .. Ama yaşayan biri olarak kasılmalar bir dönem bende de oldu ve bu beklenti anksiyetesi olarak değerlendirildi. Atak beni ne zaman yakalıyacak ? sorusunun verdiği gerginlik .
Doktor a bu gun gittim bana dedi ki panik atak anksiyetenin en şiddetli hali yani ikisi aynı şeymiş biri daha agir olarak digerinden dolayi.kaynaklaniyor selectra 50 mg verdi duzenle kullanip sizler gibi rahat yaşamayı öğreneceğim benim ilk kriz kafayi yeme korkusu olduğu için takıntım her zaman bu acaba Ben tuhaf mi oldum insanlar nasıl yaşıyor hareketlerimi sorgular oldum artık eski uğraşlarım bana zevk vermezse... diye diye gidiyor artık relax olmayı hayatın tadını çıkarmaya çalışacağım ilaç iyi geliyor bu ara da 3 saat önce içtim yarıdan biraz fazla son sözüm inşallah herkes bir gün sağlığına kavuşur hayat bir sınav hep mutlu olmaya sağlıklı olmaya gelmedik gece olmazsa gündüzün karanlık olmazsa ışığın soğuk olmazsa sıcaklığın hastalık olmazsa sağlığın değer i anlaşılmaz
Ben daha önce de gitmiştim iki ay önce ama ilaç kullanmadan yeneceğim dedim paxera vermişti kullanmadım bir kaç gün yarım dozla aldım bünye alışmadan bıraktım o yüzden tecrübeliyim bu ilaç konularında yeni doktor da 4 gün falan yarım al dedi bu anksiyete öyle bişey ki son üç saatimi kafa dağıtarak geçirdim ama öyle bir stres oluyor ki ilgi görmeyince acısını iyi çıkarıyor yada içimi yakıyor alınıyor küsüyor sonra gel soğuk bişey ısrarlıyım diyorum barışıyoruzDr. ye gitmenize sevindimm, ilaç ii gelicektir. Beklenti anksiyetesi çok yoruyordu beni, inanın atağın kendisinden daha fazla , İlaç ve terapiyle kurtuldum çok şükür :) Ve çok doğru , kötüyü görmeden iyini kıymeti bilinmiyor malesef, yarım dozla başladı galiba doktorunuz ?Unutmadan panik atak , her krizde aynı belirtilerle gelmiyor, ilk ayakta kontrolü kaybetme korkusu , ikinci de uyuşmalar, kasılmalar, çarpıntı, soğuk ter boşalması gibi. Ben farklı atak geldiğinde bu sefer PA değil bu gerçek diye acillerde soluğu alıyordum, geçti hamdolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?