bende panik atak hastasıyım 2 yıl oldu hala ilaca devam ama iyiyim bazen uzuntuyle depresiyor hersey insanın kendisinde bitiyor doktorumda bunu hep söyledi bana öyleyse ne yapmamız gerekiyor bizi sıkan ortamlardan uzaklasıcaz üzüntü veren olayları kafamıza takmamayı ogrenicez atak geldigi an oturup panik yapmadan derin derin nefes alıp vericez yavasca eve köpekte alabilirsiniz benim düzelmemde en büyük etken oglum mesela ayrıca puzzle yapabilirsiniz sadece ve en önemlisi icinize birsey atmayın paylasın
Bir sunumum oluyor ve unutuyorum herşeyi. Nefes aldım verdim iyi düşünmeye çalıştım ama hala birşey farketmedi
ne zamandır bu rahatsızlıkla basetmeye calısıyorsunuz?İlk önce sunu demek istiyorumki bu bir anda gececek birsey degil atak geldigi zaman bende carpıntı,düsüp bayılcakmısım hissi,nefes alamama korkusu,tansiyon yükselmesi ve vücudumda titreme oluyordu.....ben bunları ilaclarımı kullanıp,nefes egzersizlerimi yapıp daha sosyal olmaya calısarak basardım biraz gayret ve istekle birseylerin farkedecegine eminim
merhaba canım üzgünüm ama panikatak gibi , bendede anksetiye var zaten panikatak olmadan öncede heyecanlı acaleci bir tiptim yani anksetiyeli bir kişilik yapım varmış sonrada ilk büyük acıda hemen panikatak oldum
doktorum demişti genelde anksetiyeli kişilik yapısı olan kişiler panikatak oluyorlar diye
bende ilk önceleri deliriyorum diye kriz geçiriyordum
sen büyük ihtimal doğum sonrası depresyondan çıkamamışsındır , önceden tedavi olduğun için şuan için tedavin daha kolay olabilir
ben 2 senedir panikatakla yaşıyorum tedavi olmadım bekledikçede artıyor sakın bekletme
merhaba gecmis olsun bende bu illet 3 yila girmis dogumdan sonrasina baktikta simdi iyiyim kizimin 1 yasi oldu bir az rahatim pek sen neden tedavi olmuyosun :18:
canım bende 2 aydır tedavi oluyorum çok iyi geldi , kesinlikle hastalık ilerlemeden tedavini ol derim
bende ağustos ayının başında panik atak krizi geçirdim. tv izlerken birden bire içim daraldı nefesim kesildi her sey bi an gercekliğini kaybetti öleceğimi sandım. annemler geldiler kendimi aşağı atmaktan korktuğumu söylüyordum. bizimkiler beni teskin etmeye çalışssa da artık bana ulaşamayacaklarını çok başka bir yerde olduğumu düşünüyordum. delirmekten korktum nefessiz kalıp ölmekten. 45 dk kadar sürdü sonra uyuyakalmışım. sonrasında tabi panik bozukluk yaşadım, ya olursalar beni yiyip bitirdi.
o sabah hemen erenköye gittikevden çıkmaya dahi korkuyordum. acil doktoru bir ilaç verdi. ilacın adına yan etkilerinden korktuğum için bakmadım. her neyse hafta içi tekrar gelmem söylendi. ilker beyle yarım saatlik bi sözlü terapiden sonra çıktım. ilk günler 3 5 kriz daha geçirdim. sonrasında ne olabilir bana diye düşünmeye başladım. panik atağım gelmeye yakın telefonda dikkatimi o yöne cekecek bi oyun açıp krizi atlatmayı becerdim. iki hafta kadar da böyle sürdü. sonra oyunu da bıraktım ilk hafta zor oldu ama şu an ara ara korkular yaşasam da biliyorum ki bana hiç bir şey olmayacak. bir haftadır kendimi gerçekten iyi hissediyorum. ilk haftalar sokakta insanları izlerken kıskanıyordum. tüm hayatım mahvoldu diye düşünüyordum. üniversiteyi yeni bitirmişken yaşarken öldüm diyordum. bu saçma düşünceleri atmak da iki hafta sürdü.
size tavsiyem korktugunuz ne varsa onu yapın. çünkü ne olursa olsun bir daha hiçbir sey hayatınızda sizi o an kadar korkutamaz. kendinizi üzmeyin, spor yapın, korkmayın ilk başlarda nefesim kesilirmi diyebilirsiniz ama inanınki bir şey olmuyor. sizi meşgul edecek uğraşlar bulun. ben ilaç kullanmadan atlattım ilaç çare değil kendinize inanmaktan başka yolunuz yok. cuzdanımda her ihtimale karsı tasıdıgım sakinleştiriciyi attım ve artık çok iyiyim. acil şifalar diliyorum hepnize
hangi sakinleştirici hapını kullanıyorsunuz yazabilir misiniz ve yan etkileri nelerdir :18:
bende bu dertten şikayetçiyim sürekli bütün çantalarımda sakinleştirici (xanax) taşıyorum ufacık bi üzüntü stres özellikle kararsızlık yaşadığımda başımdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi sanki sonra midem ateş basıyo midem bulanıyor yemek yiyemiyorum hatta bazen çıkarmak zorunda bile kalıyorum çok kötü hiç kurtulamıyacağım galiba
arkadaşlar ben lise son sınıf öğrencisiyim 23 marttaki ygs sınavına hazırlanıyorum.şimdiye kadar hiç rastlamadıgım bir şeyle karşı karşıya kaldım.başıma geçtiğimiz günlerde dersanede bir olay geldi.bir anda kalbim hızlı bir şekilde atmaya başladı meğersem ritim bozukluğu olmuş ama bu kesin bir kanı değil.ailemizdede ananem dışında böyle bir hasta yok burası çok garip.kalbimin ritmi normalin epey üstünde 170-180 e kadar çıkmış.doktor buna bir şeye çok üzülmüşsün kafana takmışsın malum sınav dönemi diye geçiştirdi.ama aradan 2-3 geçmedi yine aynı durumla karşı karşıya kaldım bu sefer acil bir şekilde hastaneye gittiğimizde doktor bi hayli kızdı yine benim psikolojik sorunumun oldugunu panik ataklıgım yüzünden kalbimin normalin üstünde attıgını söyledi ama ben öyle oldugunu dusunmuyorum.simdiye kadar stresli günlerim çok oldu ama kalbimde ritim bozukluguna yol açmadı.çok çaresiz kaldım üstelik çok önemli bir dönemdeyim.herhangi bir tavsiyesi olan arkadaşlar yardımcı olursa inanın çok sevinirim(
Ayni sey benim basima gelmisti yillar once ilk panik atakla tanistigim zaman. Eger 170-180 e ciktiginda kalbinin ritmini ekg de goruntuleyebildiyseniz ve bir problem gorunmemisse korkma derim, panik atakta kalp hizi anormal derecelere yukselebilir. Bende yuksek ritim cok kisa surdugu (tas catlasin 3-4 dakika) ve nadir oldugu icin ekg de yakalayamadik bir turlu, o yuzden hep ritim bozuklugu olabilir mi diye suphe kaldi bende ama buyuk ihtimalle panik ataktan. Boyle bir durumda yapabilecegin en iyi sey ikinma egzersizi denilen seyi yapmak, ritim bozuklugu da olsa panik atak ta olsa iyi geldigini okumustum ve doktorumda tavsiye etmisti, ve bana cok iyi gelmisti. Ayrica ellerimi buz gibi suda biraz tutmak yada soguk bir sise suyu atak gelecegini hissettigim anda kafaya dikip icebildigim kadar icmek te beni rahatlatir ve kalp hizimi yavaslatirdi.
Eger seni rahalatacaksa, imkanin da varsa elektrofizyoloji ye gorunebilirsin, elektrofizyoloji kalp ritmi uzerine uzmanlasmis olmasi nedeniyle salt kardiyolojiden daha iyidir bu konuda.
söylediklerini büyük bir dikkatle okudum canım :) ıkınma egzersizi nasıl bir şey oluyor bu konuda biraz bilgilendirirsen sevinirim.bu arada ben psikiyatriye göründüm baktım olmayacak kalbimin sıkışması vs derken bu seferde beynime saplanmaya başladı sancılar bende derhal bir psikiyatriye göründüm.Ciprallex ve Xanax diye 2 ilaç verdi.Ciprallex serotonin katkılı bir ilaç mutluluk verici iç sıkıntıyı alıcı nitelikte ama uyku getirdiğini söylemeliyim.Xanax'ı kullanalı 1 gün oldu ama şimdiden etkisini görmeye başladım.Yani diyeceğim kalbimdeki sıkışmalar ritmindeki o artışlarda şimdiden düzelme oldu inşallah böyle devam eder :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?