Panik Atak sorunu olanlar....

benimde çok değişik...mesela kalabalık içine girdimmi konser falan 1 saat sora fenalık geçiriorum bayılır gibi oluorum ayakta durunca yoruluorum herhlde dedim.ms rahatsızlığımda var drlarra sölüorum yok psikolojik diolar.gerçi kalabalığa grmeden de olmştu.bi gün çok sıkılmştm alışveriş merkeznde yne olmşştu.ama kapalı yer korkum ne biliim yükseklik korkum yok.adrenalinide çok severim.nie böle oluo bilemedim.bayıldığımda durduk yere bakmşlardı herşeime mstenmi die herşeym nrmal çkmştı psikolojik dediler.öleee korkmamda herşeyden.neyim ben acaba:))

Bir sunumum oluyor ve unutuyorum herşeyi. Nefes aldım verdim iyi düşünmeye çalıştım ama hala birşey farketmedi

Bir sunumum oluyor ve unutuyorum herşeyi. Nefes aldım verdim iyi düşünmeye çalıştım ama hala birşey farketmedi

ne zamandır bu rahatsızlıkla basetmeye calısıyorsunuz?İlk önce sunu demek istiyorumki bu bir anda gececek birsey degil atak geldigi zaman bende carpıntı,düsüp bayılcakmısım hissi,nefes alamama korkusu,tansiyon yükselmesi ve vücudumda titreme oluyordu.....ben bunları ilaclarımı kullanıp,nefes egzersizlerimi yapıp daha sosyal olmaya calısarak basardım biraz gayret ve istekle birseylerin farkedecegine eminim

Hiç bilmiyorum ne kadardır ama tekrardan deniyeceğim

merhaba benimde başımda var ama eskisine göre artık acillik olmuyorum kendi kendime geçirebiliyorum.. ben hayatım boyunca çok fazla dibe vurdum ,sıkıntılarım bastırdım durdum kimseye bişey anlatmadım,ilk panik atağımı zaten eşimle tartışmıştık ve son haddeye gelmiştim o zaman olmuştum ,hastaneye zor yetişmiştik..doktor ilaçvermişti ama ben kullanmadım tabiki ..bende de şey oluyor ben hayatım hakkında kötü anıları biriyle paylaştığım zaman rahatlamıyorum aksine panik atak krizine giriyorum sonrada 4-5gün hastanede yatıyorum maalesef.. onuda şöyle açıklama yapıyorum.. ben geçmişle yaşayan biri değilim.. kötü olayları beynimden silip atmak birinci görevim benim.. unutamadıklarım kadar kötü olanlarında üstünü süslü hayaller yada anılarla örtüyorum ve hatırlamak istemiyorum.. ama bu kötü olayları biriyle paylaşırsam yada maksat rahatlamak olsun diye yazarsam bile beynimden önce bedenim kabul etmiyor yani nasıl desem yaşadıklarım bedenime ağır geliyor ve ben fenalaşıyorum.sıcağı sıcağı yaşanılan kötü yaşanmışlardan bişi anlamıyorum zaman geçtikçe haliyle daha çok koyuyor olmalı ki ben fenalaşıyorum.

ilk önce nefes darlığı ve kalp sancısını hissettiğiniz zaman hemen elinize bir kese kağıdı alın veya o anda ellerinizi ağzınıza dayayın sanki bir başkasına birşey söyleyecekmiş gibi yapın.. ve nefesinizi kontrol etmeye çalışın.. normal nefes alıp vermeye çalışın yavaş yavaş ve kendinize tamam geçecek,sakinleşeceğim birazdan gibi telkinlerde bulunun.. siz bunları yaparken kalbiniz çoktan hızlanmış at koşturur vaziyette olucaktır sakin paniklemeyin ve sakin sakin nefes alıp vermeye devam edin. 15-30 dk sonra eski siz olacaksınız.

merhaba gecmis olsun bende bu illet 3 yila girmis dogumdan sonrasina baktikta simdi iyiyim kizimin 1 yasi oldu bir az rahatim pek sen neden tedavi olmuyosun :18:

merhaba gecmis olsun bende bu illet 3 yila girmis dogumdan sonrasina baktikta simdi iyiyim kizimin 1 yasi oldu bir az rahatim pek sen neden tedavi olmuyosun :18:

canım bende 2 aydır tedavi oluyorum çok iyi geldi , kesinlikle hastalık ilerlemeden tedavini ol derim

canım bende 2 aydır tedavi oluyorum çok iyi geldi , kesinlikle hastalık ilerlemeden tedavini ol derim

canim nasilsin ne ilaclari kulaniyosun adini yaza bilirmisin sende delireme korkusundan baska fobin varmi acaba bende yuruken basim titriyo bulanik goruyorum

merhaba ben panik atak hastasiyim icimde surekli bir sikinti oluyo ama ben atak gecirmiyorum ansiyete cok hep bi seyler dusunuyorum nefes alamiyorum surekli esniyorum gozlerimden yas geliyo sanki beynime kan gitmiyo carpinti oluyo sizce panik atak kansizliktan ola bilirmi ?/?

bende panık atak hastasıyım kanla alakası yok .18 senedır bu hastalıkla yasıyorum anıden ortaya cıkıyor yaptırmadıgım tahlıl kalmadı ılaclarla yasıyorum ılac ıcmekten tarafta degılım ama malesef bır turlu gecmıyor

bende ağustos ayının başında panik atak krizi geçirdim. tv izlerken birden bire içim daraldı nefesim kesildi her sey bi an gercekliğini kaybetti öleceğimi sandım. annemler geldiler kendimi aşağı atmaktan korktuğumu söylüyordum. bizimkiler beni teskin etmeye çalışssa da artık bana ulaşamayacaklarını çok başka bir yerde olduğumu düşünüyordum. delirmekten korktum nefessiz kalıp ölmekten. 45 dk kadar sürdü sonra uyuyakalmışım. sonrasında tabi panik bozukluk yaşadım, ya olursalar beni yiyip bitirdi.
o sabah hemen erenköye gittikevden çıkmaya dahi korkuyordum. acil doktoru bir ilaç verdi. ilacın adına yan etkilerinden korktuğum için bakmadım. her neyse hafta içi tekrar gelmem söylendi. ilker beyle yarım saatlik bi sözlü terapiden sonra çıktım. ilk günler 3 5 kriz daha geçirdim. sonrasında ne olabilir bana diye düşünmeye başladım. panik atağım gelmeye yakın telefonda dikkatimi o yöne cekecek bi oyun açıp krizi atlatmayı becerdim. iki hafta kadar da böyle sürdü. sonra oyunu da bıraktım ilk hafta zor oldu ama şu an ara ara korkular yaşasam da biliyorum ki bana hiç bir şey olmayacak. bir haftadır kendimi gerçekten iyi hissediyorum. ilk haftalar sokakta insanları izlerken kıskanıyordum. tüm hayatım mahvoldu diye düşünüyordum. üniversiteyi yeni bitirmişken yaşarken öldüm diyordum. bu saçma düşünceleri atmak da iki hafta sürdü.

size tavsiyem korktugunuz ne varsa onu yapın. çünkü ne olursa olsun bir daha hiçbir sey hayatınızda sizi o an kadar korkutamaz. kendinizi üzmeyin, spor yapın, korkmayın ilk başlarda nefesim kesilirmi diyebilirsiniz ama inanınki bir şey olmuyor. sizi meşgul edecek uğraşlar bulun. ben ilaç kullanmadan atlattım ilaç çare değil kendinize inanmaktan başka yolunuz yok. cuzdanımda her ihtimale karsı tasıdıgım sakinleştiriciyi attım ve artık çok iyiyim. acil şifalar diliyorum hepnize

hangi sakinleştirici hapını kullanıyorsunuz yazabilir misiniz ve yan etkileri nelerdir :18:

hangi sakinleştirici hapını kullanıyorsunuz yazabilir misiniz ve yan etkileri nelerdir :18:

bende bu dertten şikayetçiyim sürekli bütün çantalarımda sakinleştirici (xanax) taşıyorum ufacık bi üzüntü stres özellikle kararsızlık yaşadığımda başımdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi sanki sonra midem ateş basıyo midem bulanıyor yemek yiyemiyorum hatta bazen çıkarmak zorunda bile kalıyorum çok kötü hiç kurtulamıyacağım galiba

seni cok iyi anlıyorum hiç geçmiycek gibi bu hastalık her saat korku panik nefes alamamak tarifi zor bir durum allah hepimizin yardımcısı olsun insallah

Kizlar merhaba,benim de pa ile ilgili deneyimlerim oldu malesef ve had safhada olum korkum var,olum korkusu olan arkadaslari bulmak icin yaziyorum.
Son krizimi dun yasadim.Pa bende 3-4 yil once panik bozukluk seklinde basladi ve 2 yil once is yerinde haksizliga ugradigim icin istifa ettikten sonra pa krizi yasamaya basladim.Zaten genellikle bir uzuntuden sonra basliyormus pa.Ilk zamanlar gece uyurken aniden uyanirdim basimdan asagi bir sicaklik inerdi kesin oluyorum gidiyorum derdim,dunya benden uzaklasmaya baslardi hemen annemi uyandirirdim,dakikalarca titreme nobeti gecirirdim kalbim hizli hizli atardi sonra sizip kalirdim yatakta yorgunluk ve korkudan.Bir kac kez bu sekilde oldu ve bu sirada etraftan duyduklarimi denedim,aktardan 7 kardes kani aldim ictim,dualar ettim,bilgisayardan uzak durdum vs...Bu sirada daha az oluyordu ama cildiracak gibi hissediyordum kendimi ama gercekten cildiracak gibi,deliricem diye korkuyordum,disari cikamiyordum,yemek yiyemiyordum sanki yediklerim yuzunden oluyormus gibi de geliyordu.
Doktor panik bozukluk teshisi koydu,ilac kullandim ve su anda yok denecek kadar az pa bozukluk veya krizim fakat olum korkusu yakama yapisti atamiyorum kafamdan,bazen esime bakip agliyorum onu son kez goruyomusum gibi hissediyorum,depersonalizasyon icinde bogulup gidiyorum,hayat akip giderken bir anda olmek boceklerin icine girmek,curumek,mezarda yapayalniz olma dusuncesi beni delirtiyor...Olum oncesi haller hayaller filan var ya iste olmus kisileri gormek,azrailin gorunmesi,can cekismek vs bunlar beni hayattan sogutuyor...olucem diye hicbisey gelmiyor icimden bazen,geceleri agliyorum esime belli etmeden,ona gore cok sacma cunku asla anlayamaz beni korkusuz bi yapisi var...Yasadigim yere yeni tasindim ondan baska arkadasim yok,tekrar doktora gidicem desem goturur ama kizar da yani bi yandan cunku gorumcem de zamaninda cektirmis ona bu hastaliktan bu nedenle padan,olum korkusundan bikmis esim...Bana biri aciklasin ne olur,nasil yenicez bu olum korkusunu...Ama hersey kafanda,dua oku vs diyecekseniz zahmet etmeyin,bunlari zaten herkesten duyuyoruz.Bi anda mucize gibi cozmuyor sorunu bu dedikleriniz.Olum korkusu olan arkadaslar,cevaplarinizi sabirsizlikla bekliyorum...Nasil basa cikiyorsunuz?

Meraba arkdaşlar..size bişey sorucam panik atağı ilaçsız geçiren var mı?geçirdiysede ne kadar zamanda geçti cvplarınızı bekliyorum..

arkadaşlar ben lise son sınıf öğrencisiyim 23 marttaki ygs sınavına hazırlanıyorum.şimdiye kadar hiç rastlamadıgım bir şeyle karşı karşıya kaldım.başıma geçtiğimiz günlerde dersanede bir olay geldi.bir anda kalbim hızlı bir şekilde atmaya başladı meğersem ritim bozukluğu olmuş ama bu kesin bir kanı değil.ailemizdede ananem dışında böyle bir hasta yok burası çok garip.kalbimin ritmi normalin epey üstünde 170-180 e kadar çıkmış.doktor buna bir şeye çok üzülmüşsün kafana takmışsın malum sınav dönemi diye geçiştirdi.ama aradan 2-3 geçmedi yine aynı durumla karşı karşıya kaldım bu sefer acil bir şekilde hastaneye gittiğimizde doktor bi hayli kızdı yine benim psikolojik sorunumun oldugunu panik ataklıgım yüzünden kalbimin normalin üstünde attıgını söyledi ama ben öyle oldugunu dusunmuyorum.simdiye kadar stresli günlerim çok oldu ama kalbimde ritim bozukluguna yol açmadı.çok çaresiz kaldım üstelik çok önemli bir dönemdeyim.herhangi bir tavsiyesi olan arkadaşlar yardımcı olursa inanın çok sevinirim (

Ayni sey benim basima gelmisti yillar once ilk panik atakla tanistigim zaman. Eger 170-180 e ciktiginda kalbinin ritmini ekg de goruntuleyebildiyseniz ve bir problem gorunmemisse korkma derim, panik atakta kalp hizi anormal derecelere yukselebilir. Bende yuksek ritim cok kisa surdugu (tas catlasin 3-4 dakika) ve nadir oldugu icin ekg de yakalayamadik bir turlu, o yuzden hep ritim bozuklugu olabilir mi diye suphe kaldi bende ama buyuk ihtimalle panik ataktan. Boyle bir durumda yapabilecegin en iyi sey ikinma egzersizi denilen seyi yapmak, ritim bozuklugu da olsa panik atak ta olsa iyi geldigini okumustum ve doktorumda tavsiye etmisti, ve bana cok iyi gelmisti. Ayrica ellerimi buz gibi suda biraz tutmak yada soguk bir sise suyu atak gelecegini hissettigim anda kafaya dikip icebildigim kadar icmek te beni rahatlatir ve kalp hizimi yavaslatirdi.

Eger seni rahalatacaksa, imkanin da varsa elektrofizyoloji ye gorunebilirsin, elektrofizyoloji kalp ritmi uzerine uzmanlasmis olmasi nedeniyle salt kardiyolojiden daha iyidir bu konuda.

söylediklerini büyük bir dikkatle okudum canım :) ıkınma egzersizi nasıl bir şey oluyor bu konuda biraz bilgilendirirsen sevinirim.bu arada ben psikiyatriye göründüm baktım olmayacak kalbimin sıkışması vs derken bu seferde beynime saplanmaya başladı sancılar bende derhal bir psikiyatriye göründüm.Ciprallex ve Xanax diye 2 ilaç verdi.Ciprallex serotonin katkılı bir ilaç mutluluk verici iç sıkıntıyı alıcı nitelikte ama uyku getirdiğini söylemeliyim.Xanax'ı kullanalı 1 gün oldu ama şimdiden etkisini görmeye başladım.Yani diyeceğim kalbimdeki sıkışmalar ritmindeki o artışlarda şimdiden düzelme oldu inşallah böyle devam eder :)

Kusura bakma gec cevap icin, uzun zamandir forumdayim ama oncesinde hic yazmadigimdan farkedemedim senin yazini. Ikinma egzersizinin bilimsel adi "Valsalva manevrası", derin nefes alip (yada almaya calisip :)) o nefesi icinde bir sure tutarken kabiz olmussunda tuvaletteymissin gibi kendini zorluyorsun, asagiyi zorlamayacaksin ama yukariyi zorlayacaksin , eger ataklarin sindirim sisteminide bozan ataklarsa asagiyi zorlaman ufak kazalara neden olabilir. Bu teknik bana iyi gelmisti, insaalah sende fayda gorursun. Eger uykudan sikayetciysen, doktoruna Lustrali bir sor istersen, belki ilacini degistirebilir. Bu ilaci bana doktor hem yan etkisinin digerlerine gore az oldugunu soyleyerek hemde gece kullanma uykunu kacirir diyerek vermisti, gercektende ilk seneler bazen gunduz ilac almayi unutup gece aldigimda uykumu etkilerdi. Simdi pek farketmiyor gerci ama uykuda yapmiyor.

Eger ataklara dayanabiliyorsan Xanax tan uzak durmaya calisirsan uzun vadede senin icin iyi olur cunku bagimlilik riski yuksek bir ilac, ayrica sadece kisa sureli faydasi varmis yani sadece atak ani icin faydali. Bana doktor xanax alabilecegimi soylemisti ataklari daha rahat atlatabilmek icin ama ben "eger xanax i alip ataklarin gececegine inaniyorsam (yani panik ataktan dolayi o durumda olduguma ve xanax icerek gececegine inaniyorsam) zaten en fazla 1-2 saate gececekler sabrederim, benim sorunum atak aninda yasadigim seylerin panik atak olup olmadigini anlamakta gucluk cekmem, sadece panik atak yasiyorum olmeyecegim dersem zaten xanaxi almaya gerek olmuyor sonucta oyle yada boyle geciyor, en onemli safha benim icin kendimi panik atak olduguma ve olmeyecegime inandirmak. Zaten buna inandigin an xanaxi almaya gerek yok en azindan benim icin" demistim .

Ama bazilarida xanax turu ilaclarin panik ataklarda daha iyi oldugunu soylerler, yani eger antidepresan kullanmayip sadece atak geldiginde xanax kullanirsan ve de iyi geldigini gorursen, panik atak oldugunu olmeyecegini anlaman kabul etmen kolay olur, boylece yilda en fazla bir iki kez atak aninda icecegin xanaxlarla hem bagimlilik riski olmaz hem de antidepresan gibi uzun sure kullanim gerektiren ilaclardan uzak kalmis olursun. Ben bunu hic denemedim ama bu yolla panik atakla gul gibi yasayip giden insanlar var. Bende sadece panik ataklar olsaydi arada bir atak aninda xanaxla yada xanaxsiz bir sekilde atlatirdim ama yaygin anksiyete (kaygi) bozukluguydu asil benim hayatimi mahveden, ataklar arasindaki sureyi dusuren ve gunluk yasamimi zorlastiran. O yuzden antidepresan benim icin dogru karardi ama artik fizyolojik olarak iyi geldigini dusunmuyorum bu kadar sene kullandiktan sonra bagisiklik kazanmisimdir artik ama psikolojik olarak iyi geliyor o yuzden de birakamiyorum simdilik. Su stresli gunlerimi bir atlatayim, Turkiyeye doneyim, ondan sonra insaallah bende ilaci birakmak icin ugrasacagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…