Merhabalar benim hikayem kısaca doğumdan sonra başladı belki de hamilleikte tam bilemiyorum kapalı Alanlarda duramıyorum ve böyle olduğumu ben bile bilmiyordum oğlum 2 aylıkken tuvalette kilitli kaldım kapıyı açmalarını bekleyene kdar sinir krizi geçirdim, sonra otobüse binince mutlaka 1 milim bile olsa açık görmem lazım yoksa çıldırıcak gibi oluyorum nefes almadığımı düşümüyorum kalblıkt duramıyorum metroda tramvayda asansör tam vi kabus mümkünse binmemeye çalışıyorum doktora gittiğimde en son görüşmelerde panik atak olduğumu söyledi alaçlar iyi gelmişti ama şu an tekrar aynı durumdayım p.tesi randevum var sizde de aynı sorunlar oluyo mu
Merhaba,
Bundan yaklaşık 3 yıll evvel annemi kollarımda kaybettim.Kanserdi. Çok savaştık çok mücadele ettik olmadı,kurtaramadık.Hayatım , bakış açım onun gidişiyle değişti.Dönem dönem umursamaz dönem dönem çok ince düşünen biri oldum.Fakat acımı doya doya yaşayamadım.Beni güçlü kararlı bilirdi aileden herkez.Ben sapasağlam görünmeliydimki onlar benden güç alsın toparlasın Ama olan bana oldu.Farketmeden hemde.Acımı yaşayamadım.Herhangi bi üzüntü durumunda ve beni bayağı üzen bir şeyse bu
resmen kriz yaşıyom daralıyorum, nefesim kesiliyor, ölüm korkusu başlıyor, bazende titriyorum ve korkunç üşüyorum.Kendimi boğalacak gibi hissedip üzerimdekiler parçalamk istiyorumElbisenin tenime dokunuşuna bile katlanamayım kendimi cama atıyom.Hava nekadar soğuk olursa olsun 10-20 dk arası nefes alamya çalışıyorum.ASTIMMI acep bu dedim.Doktora gitmedim.Sevmem gitmeyi.Çok samimi birkaç doktor arkadaşım var onlara sordum.Acını yaşayamadın çok sarsıldın dediler.Tedavi öneriyorlar elbet ama nedense hala gitmiyorum.Bu konuda paylaşımları ve çözümleri olan arkadaşlar varmı... Yazın lütfen...
Ben y.dışında masterda anksiyete problemleri yaşamaya başladım. Sonra iş hayatı stresi ile birlikte panik ataklar başladı.. Burnundan kıl aldırmayan gururlu biri olunca da ilk kabullenişim çok zor olmuştu. Check upa girdim iki kez.. İnanmadım doktorlara, ya da kabullenemedim. Keşke bu kadar vakit ve para kaybetmeseymişim diye düşünüyorum şimdi.
Çok zor günler geçirdim. Psikolojik bir problem olduğu için nedense insanlar "Boşver" diyince geçeceğini sanıyor. Öyle olmuyor ne yazık ki..
Ben kalabalıkta yalnız kaldığımda, tanımadığım insanlarla bir araya geldiğimde bu problemi yaşıyorum.. Etrafta hep güvendiğim biri olmalı gibi geliyor.
İlaç ve terapi alıyorum 1 senedir.. Bayağ azaldı fakat sonlanmadı.. Hissediyorum çok kısa bir yolum kaldı.
Kabullenmesi ve tedavi süreci çok zor olan bir hastalık.. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Lütfen tedavinizden vazgeçmeyin, bizler "normal" bir hayat yaşamayı değerini bilmeyen bir çok insandan daha fazla hakediyoruz.
Ve diğerleri; lütfen anlayışlı olun.
Arkadaslar yazilanlarin bir kismini okudum,
Ben de derdimi paylasmak istiyorum. Bende 2-3 aydir korkular var, kalbim surekli sIkIsIyor ve carpintilarim var, o kadar cok korkuyorum ki, olum korkusu olmasa da, gunah korkusu, cehennem korkusu sardi her yerimi. Oysa ki cokca da ibadetlerimi yapip, tovbe etmeye ozen gosteriyorum. Ama asla rahatlamiyorum, tum bedenimi sardi korkular. Surekli gecmise takintili kaldim bir de, dusunup dusunup pismanliklarla kivraniyorum.
Kalbimde surekli carpintilar var, olduruyor bu carpintilar beni. Geceleri uyutmuyor, zaten bir de uykusuzluk sorunum var ki sormayin gitsin. Geceleri uyanip uyanip korkuyorum diye bagiriyorum. Hicbir seye odaklanamiyorum, hic bir isle ugrasamiyorum, duzenli bir insandim simdi her yerim daginik, ic dunyam zaten darmadagin. Surekli kaygili, endiseli, korkuluyum, yurtdisindayim, dr.a gitme imkanim da yok, sizce bu panik atak mi? Cok yol denedim gecmiyor, ne yapmam lazim atlatmak icin, Allah rizasi icin bir yol gosterin, resmen titreyerek yaziyorum su satirlari, 2-3 saatlik uykuyla ayaktayim, esime cok buyuk zararlarim dokunuyor ozellikle. Arkadas ortamlarina gidiyorum rahatlamak icin ama kaygilarimdan ve korkularimdan dolayi onlarin yaninda da rahatlayamiyorum, surekli korkarak duruyorum, yuzum gulmuyor hicbir seye karsi.
Tekrar soyluyorum -ozellikle- cok korkuyorum cok, adi yok korkumun sadece cok cok cok korkuyorum.
Bende kendimden biseyler yazayim size... Aslinda hersey cocukluktan basliyor birikiyo birikiyo ve guuum patlayiveriyor... Ben evhamli, detayci yetiskinlerin konustugu herseye kulak veren bir cocuktum... Mesela cocugun birinin bogazina elma yerken nefes borusuna kacmis diye duysam bunu beynim kaydederdi hemen, kanserli hastalarin saclarinin dokuldugunu duymusum annemin saclarini gorunce banyoda korkardim yoksa annem hasta mi diye ( tedaviden dolayi oldugunu ne bilsin kucugum) ozamanlar bir arkadasimin annesi vefat etmisti cok etkilenmistim annem nefes aliyor mu diye geceleri kontrol ederdim.Hulya kocyigitin filminden etkilenmisim olsa gerek annem oksurunce acaba kan mi geliyor agzindan diye dusunurdum. Esselaaa diye baslayan selalarda yuregim cizzzz ederdi, Her sene goktasi dusuyor, dunya batacak haberleri duyardim, gok gurultusunde kulaklarimi tikardim... daha neler neleerr sigdiramam ki buraya ve bunlari hem kucucuk icimde yasardim kimselere belli etmezdim... Bir gun babam fransa ya gitti bir seneligine ben 14, 15 yaslarindayim lisedeydim. Lise sonda stajda yapiyordum ama babamin yoklugundan dolayi kendimi sorumluluklarim var olarak hissediyordum Aksamlari babamsiz 5 kiz kardesimle ve annemle cok mutsuz gecerdi ama hicbirimiz belli etmezdik bunu birbirimize. Bunlarin hepsini bugun anliyorum aslinda dusununce ozamanlar bilmiyordum. En guzel ornegide su aslinda bugun keloglan,kara murat filmlerine hic bakamam bana hep karamsarligi, mutsuz gunleri animsatiyor ve bu filmler babamsiz gunlerin aksamlarinda izledigim filmlerdi. Ve ben bunu aileme soyledigimde ayni seyleri hissettiklerini onlarda soylediler.... 16 yasindayim bir gun aksam amcamlardayiz biranda bisey oldu bana ben sadece oluyorum dedigimi hatirliyorum ikinci kattan gupur gupur indim elim ayagim titriyor kalbim carpiyor herkes etrafimda annem bana bi samar attine fayda kendimi yola attim bir araba durdum bide o halde beni hastaneye at diye sagolsun birakti beni annemle bir igne yedim ogunki yedigim igneyle kaldim. Adi bile yoktu bana ne oldugunun belki annemgil biliyordur tabi neyse gunler bir sene icerisinde fransa ya tasindik. Ilk ablamin yasadigi sehire indik yemyesil daglarla cevriliydi ortada sehir. Ben burda nasil yasayim bogulurum diyordum icimden daglar ustume ustume gelir derken bizim oturacagimuz sehrin boyle olmadigini duyunca sevindim.Ise basladim nisanlandim, evlendim bir oglum oldu arkasindan bir oglum daha oldu derken kucuk oglum 4 yasina basana kadar hic bisey yasamadim sonra bende bir kalp carpintisi basladi, bir gun iki gun derken devam etti acile gittim kardiolaga kac kere tahlil yaptirdim hic bisey cikmadi birde inatimki inanmiyorumda doktorlara varki bisey carpiyor diyorum. Stres diyorlar e mutluykende oluyor.Verdikleri hapida icmiyorum bu arada guvenmecigimden. Bende bide su huy vardir ne takilsa aklima internetten kitaplardan arastiririm neyse edim ben bi cocuk daha yapayim hayatima renk olsun dedim 28 yasinda bir oglum daha oldu suan 4 aylik pasam . Hep en kotusunu dusunen biriyim gogsum agrisa kalp krizi geciriyorum , kafam agrisa beyin kanamasimi yoksa tumor mu, karnim agrisa ishal olsam affedersiniz bagirsak kanseri, elim titrese parkinson, bacagim morarsa kanser mi acaba? Bu arada bilmedigim tanimadigim hastalik yoktur benim idda ediyorum cogu saglikcidan daha cok sey bildigime Bana bisey olsa yavrular nerde kalir ne yaparlar dusuncesi daha neler neler halada teshis koyulmus degil bana neyim var benim ben sunu anladimki cok sey bilmiyeceksin, herseyi kendine yakistirmayacaksin, burnun agrisa internete bakmayacaksin ki direk kansersin der. Hayir demesini bileceksin yeri gelince. Mutlu olmadigim seyleri zorla yapmayacaksin sevmedigin ortama girmeyeceksin stres yapmayacaksin vara yoga dunya malina. Olum korkun varsa imaninda varsa al abdestini kil namazini olum herkese gelecek ha bugun ha yarin sen cennetini garantiye almaya bak dunyanin da tadini cikar edeplice... Dinleme vucudunu aksama kadar cik gez, evde sinema yap indir panjurlari uzat ayagini al kahveni cayini, erigini tuzunu yanina ben cok guzel akil veririm ama yapamam daha dun magazada sira beklerken yine sicak basti carpintim basladi sira bana gelmis olmasa birakip aldiklarimi kacacaktim.. cok uzattim galiba kimsede okumaz sanirim neyse en guzel saglikli gunler hepimizin olsun insallah. Selametlle
Cok sevindim birazcik rahatlatabilmissem seni.. Bizim tek ilacimiz ayni duygulari birebir yasadigimiz insanlarin var oldugunu bilmek sanirim...Yazdığınızı baştan sona okudumda tamamen kendimi gördüm sizde...herşeyi dinleyen her olumsuz şeyi kendine yakıştıran vs...küçüklüğümden beri herşeyi dinlerim duyarım...okadar yıpratmışki beni şimdilerde çıkıyor acısı...az önce çarpıntım vardı kötüleşmekten korktum bi bakmak istedim foruma belki biraz olsun bni telkin edicek birşeyler okurum diye yazdıklarınız resmen kalp atışlarımı yavaşlattı :) biraz olsun iyi hissettim kendimi ilk defa yalnız olmadığımı benimle birebir aynı duyguları yaşayan birinin olduğunu gördüm...çok hassas olmak iyi diil...ama hiç değişmicez..bizim gibiler herzaman ya iyi güvenilir bir dosta yada iyi bir ilaca ihtiyaç duyucaz.....
Çok anlamlı bi yazı işte okuyana. Teşekkürler paylaştığın için örnek alacağım kısımlar var.Bende kendimden biseyler yazayim size... Aslinda hersey cocukluktan basliyor birikiyo birikiyo ve guuum patlayiveriyor... Ben evhamli, detayci yetiskinlerin konustugu herseye kulak veren bir cocuktum... Mesela cocugun birinin bogazina elma yerken nefes borusuna kacmis diye duysam bunu beynim kaydederdi hemen, kanserli hastalarin saclarinin dokuldugunu duymusum annemin saclarini gorunce banyoda korkardim yoksa annem hasta mi diye ( tedaviden dolayi oldugunu ne bilsin kucugum) ozamanlar bir arkadasimin annesi vefat etmisti cok etkilenmistim annem nefes aliyor mu diye geceleri kontrol ederdim.Hulya kocyigitin filminden etkilenmisim olsa gerek annem oksurunce acaba kan mi geliyor agzindan diye dusunurdum. Esselaaa diye baslayan selalarda yuregim cizzzz ederdi, Her sene goktasi dusuyor, dunya batacak haberleri duyardim, gok gurultusunde kulaklarimi tikardim... daha neler neleerr sigdiramam ki buraya ve bunlari hem kucucuk icimde yasardim kimselere belli etmezdim... Bir gun babam fransa ya gitti bir seneligine ben 14, 15 yaslarindayim lisedeydim. Lise sonda stajda yapiyordum ama babamin yoklugundan dolayi kendimi sorumluluklarim var olarak hissediyordum Aksamlari babamsiz 5 kiz kardesimle ve annemle cok mutsuz gecerdi ama hicbirimiz belli etmezdik bunu birbirimize. Bunlarin hepsini bugun anliyorum aslinda dusununce ozamanlar bilmiyordum. En guzel ornegide su aslinda bugun keloglan,kara murat filmlerine hic bakamam bana hep karamsarligi, mutsuz gunleri animsatiyor ve bu filmler babamsiz gunlerin aksamlarinda izledigim filmlerdi. Ve ben bunu aileme soyledigimde ayni seyleri hissettiklerini onlarda soylediler.... 16 yasindayim bir gun aksam amcamlardayiz biranda bisey oldu bana ben sadece oluyorum dedigimi hatirliyorum ikinci kattan gupur gupur indim elim ayagim titriyor kalbim carpiyor herkes etrafimda annem bana bi samar attine fayda kendimi yola attim bir araba durdum bide o halde beni hastaneye at diye sagolsun birakti beni annemle bir igne yedim ogunki yedigim igneyle kaldim. Adi bile yoktu bana ne oldugunun belki annemgil biliyordur tabi neyse gunler bir sene icerisinde fransa ya tasindik. Ilk ablamin yasadigi sehire indik yemyesil daglarla cevriliydi ortada sehir. Ben burda nasil yasayim bogulurum diyordum icimden daglar ustume ustume gelir derken bizim oturacagimuz sehrin boyle olmadigini duyunca sevindim.Ise basladim nisanlandim, evlendim bir oglum oldu arkasindan bir oglum daha oldu derken kucuk oglum 4 yasina basana kadar hic bisey yasamadim sonra bende bir kalp carpintisi basladi, bir gun iki gun derken devam etti acile gittim kardiolaga kac kere tahlil yaptirdim hic bisey cikmadi birde inatimki inanmiyorumda doktorlara varki bisey carpiyor diyorum. Stres diyorlar e mutluykende oluyor.Verdikleri hapida icmiyorum bu arada guvenmecigimden. Bende bide su huy vardir ne takilsa aklima internetten kitaplardan arastiririm neyse edim ben bi cocuk daha yapayim hayatima renk olsun dedim 28 yasinda bir oglum daha oldu suan 4 aylik pasam . Hep en kotusunu dusunen biriyim gogsum agrisa kalp krizi geciriyorum , kafam agrisa beyin kanamasimi yoksa tumor mu, karnim agrisa ishal olsam affedersiniz bagirsak kanseri, elim titrese parkinson, bacagim morarsa kanser mi acaba? Bu arada bilmedigim tanimadigim hastalik yoktur benim idda ediyorum cogu saglikcidan daha cok sey bildigime Bana bisey olsa yavrular nerde kalir ne yaparlar dusuncesi daha neler neler halada teshis koyulmus degil bana neyim var benim ben sunu anladimki cok sey bilmiyeceksin, herseyi kendine yakistirmayacaksin, burnun agrisa internete bakmayacaksin ki direk kansersin der. Hayir demesini bileceksin yeri gelince. Mutlu olmadigim seyleri zorla yapmayacaksin sevmedigin ortama girmeyeceksin stres yapmayacaksin vara yoga dunya malina. Olum korkun varsa imaninda varsa al abdestini kil namazini olum herkese gelecek ha bugun ha yarin sen cennetini garantiye almaya bak dunyanin da tadini cikar edeplice... Dinleme vucudunu aksama kadar cik gez, evde sinema yap indir panjurlari uzat ayagini al kahveni cayini, erigini tuzunu yanina ben cok guzel akil veririm ama yapamam daha dun magazada sira beklerken yine sicak basti carpintim basladi sira bana gelmis olmasa birakip aldiklarimi kacacaktim.. cok uzattim galiba kimsede okumaz sanirim neyse en guzel saglikli gunler hepimizin olsun insallah. Selametlle
Bunlari yasamayan biri okumaz sanirim okusada anlamaz, p.a.lilarin tek ilaci ayni seyleri yasayanlarin var oldugunu bilmek bana gore en azindan bi nebze rahatlatiyor.Çok anlamlı bi yazı işte okuyana. Teşekkürler paylaştığın için örnek alacağım kısımlar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?