Panik Atak sorunu olanlar....

kızlar bende uzun yıllar panik atak yaşadım agır ilaçlar kullanmadım çok sükür xetenor 20 gr. kullandm çok iyi geldi ara ara korkularım oluyordu ama geçiyordu ilacı bırakalı 1,5 yıl oldu fakat yine kandimi iyi hissetmiyorum korkular başladı şimdi de nişanlanma sürecindeyim endişelerim daha artmaya başladı kendisiyle paylaşmak istiyorum ama bi türlü konuya giremiyorum evlilik teklifini yaptıgında nerdeyse kabul etmiycektim ve anlatıcaktım bazı sebebler var vs.vs. die ama anlatamadım lütfen yardım edin kızlar sanki evlenirsem daha kötü olurum evliliği kaldıramazsam birde şehir dısı sorunumuz var en cokta o kafamı kurcalıyoryalnız kalamama korkusu hep bi kaygı durumu bu hastalık biliysunz o yüzden napmalıyım

Ben nişanlıyken yaşamıştım p.a yı. İnan sevdiğin adamla aynı evde olmak iyi geliyor ve bişe kalmıyor. Ama kişiye göre değişebilir. Karşındakine durumu anlat ve anlayışlıysa seni anlayacak destek olacaktır. Benim en güzel psikoloğum eşimdi.

AY O NİŞANLIYKEN KİM PANİK ATAK YAŞAMADI Kİ..SANKİ MİLLET NE DER BÖYLE OLSA MİLLET NE DÜŞÜNÜR VS. VIDI VIDI İNSANIN BEYNİ ÖLÜYOR..TAKMAYIN KİMSEYİ YA.. EN KÖTÜSÜNÜ BİLE YAPSANIZ KENDİ KARARINIZI VERİN..VE UNUTMAYIN Kİ NE KADAR TAKARSANIZ OLAN SİZE OLUYOR.KİMSEYE BİRŞEY OLDUĞU YOK.

Evet arkadaşlar kendi kendimizi iyileştirmeye çalışalım, yoksa zor. Ama nişanlına bence anlatmalısın, zaten seni anlaması lazım, eğer anlamıyorsada daha iyi evlenmeden önce anlamış olursun nasıl biri olduğunu. Bana eşim çok destek çıkıyor bu konuda sağolsun.

Teşekkür ederim ilk önce dostlar sağolsun..Peki sorabilirmiyim atak anında düşünebiliyormusun ya bu ilaç bana zarar verecek almayayım diye..canının derdine düşmüşsün..mümkünmü bu????
Bende o an hiç bişey düşünemiyorum ve ilaç kullananlardanım. Ve ilaç yüzde doksan dokuz iyi geliyor. Sadece size uygun ilaçları bulmak önemli. Her ilaç her bünyeye olmuyor.ve ilaçta kullanmak şart bu hastalıkta çünkü beyin kimyası yanlış salgılar salgılıyor. hiç bir sorun yokken bi sorun varmış gibi salgılanılıyor. Ve ilaçlar bunu düzeltme için şart. Dış takviye.düşünce gücüyle beyin kimyasını düzenlemek imkansız. Bunuu başarabilmek büyük bi yetenektir.sihir gibi :)

Katılıyorum can.

Beyin filmini çektiripte beyin kimyasının yanlış olduğu ıspatlanmış mı bunu kanıtlayan var mı peki canım ? Panikatakta fiziksel hiçbir sıkıntı yoktur ve genellikle stres kötü olaylar yaşamanın ardından çıkar..ilaç sadece beyni baskılar uyuşturur bi müddet iyi oldum dersin..ama bırakanlar ne durumda nası hissediyolar acaba ? Bünye ve düşünce yapısı bakış açısı güçlü ise ilaca lüzum yoktur bu rahatsızlıkta..ama tek başına ilaçsız mücadele edemeyende hayatın normal devam edebilmesi için illaki ilaç desteği alacak. Ben çok ağır geçirdim ama ilaçla değil olumlu düşünce ve kişisel gelişim ibadet meditasyonla normale döndü hayatım ve eser kalmadı o durumdan.

Canım tamam o dedigin seylerde faydalı.kişisel gelişim ibadet inanç katılıyorum. Düzelmenin yarısı inancı degiştirmek. Yada iyi olacagına inanmaktan gecer. Ama diger kimyasal bozukluklrımızı da ilaç takviyesiyle düzeltiriz.ruhsal hastalıklarda beynin kimyasının salgılanışının degiştigi kanıtlanmıştır. Araştırabilirsin. Hatta elektironik filmlerde bile saglıksız beyin loblarında degişmeler görülmüş fiziksel olarak . Ha şöyleki uyuşturan ilalarda var oda dogru. Amacı sakinleştirip uyuşturup çok düşünmememizi saglarlar. Yanlış degil yani :). Ama ilaçta gerekiyosa kullanalım derim ben. Çok uyuşturan ilaç verilirse doktorunuzu uyarınız rahatsızlıklarınızı dile getiriniz. Onlar degiştiriyolar sonra

Hiç edişe etme canım. Bende 10 yılı aşkın bi süredir panik atak hastasıyım.bu hastalık 19 yasında ünversitede başladı.bir yıla yakındırda evliyim ve memleketime 13 saat uzakta yaşıyoruz.ailem akrabalarım memleketteler.ben evlenmeden önce eşime anlattım durumu.nasıl bir rahatsızlık oldugunu vs ne yasadıgımı anlattım.oda kabullendi :) hala zaman zama tedirginligim tutar. Fakat nasıl baş edecegimi ögrendim bende artık. Çok kötü olmadıgım sürece hiç hatsızlıgımı dile getirmiyorum.hatta anlayışlı bir eşin olursa hastalıgın azalır bile. Ne sen onu hastalıgı öne atıp sıkacaksın çok kötü olmadıkça nede o kötü oldugunda üstüne gelmezde güzel yaklasırsa tedirginligini anlayışla karşılarsa gülgibi geçinir gidersiniz. Bu hastalık bi eksiklik degil sonuçtsa.karsı tarafla iletşimi güzel kurarsanız hiç bi sorun kalmaz.. rabim şifalar versin tüm şifa bekleyenlere.ha bu arada kaynananla vs oturma. Emin ol kalbalıkta daha huzursuz olursun :)

Belkide ben fazla ilaç kullanmadan atlattım diye herkeste o kimyasalları bünyesine almadan azimle atlatsın istiyorum :) bide şöyle düşünün ; kötü düşünüp korktuğumuz anda en sağlıklı insanın bile beyni farkı kimyasal salgılar..ama düşünce biçimini değiştirip normale binerse beyin otomatikman normale biniyor zaten.panik atak otonom sinir sisteminin bozulmasıdır yani bir arabanın alarmını düşünün ve yanından kedi geçse alarmı çalan bi araba..tehlike olmadığı halde..otonom sinir sistemide böyle vücut kendini tehlikede sanıp yanlışalarm çalıyo bizi korumak amaçlı aklı sıra :) ama düşünce olumlu zihin rahatlığa alıştırılınca otomatikman düzeliyo. Ben bunları araştırıp eğitimini alıp farkındalığımı yükselterek atlattım umarım herkeste atlatır bu yüzden bilgilerimi izlediğim yolları paylaşıyorum.:) sevgilerimle

Bende de panik atak var evde yanlız duramiyorum yanliz olunca bise olucak zannediyorum cok kotu kendimi yanliz hissediyorum

Arkadaşlar birşey soracagım mesela terleme bayılma yoksa ama sürekli bir insan kendisini dinliyorsa ara sıra carpıntısı oluyor ise kalp krızı gecircek yada kendini günahkar hisedip sürekli ölüm korkusu varsa..sizce bu yaşanılan nedir?

Ben kadrolu panik ataklıyım..Diyeceğim tek şey kendinizi fazla önemsemeyip ölümden korkmamak..Allaha inancınız sağlam olursa ecelin ertelenmeyeceğini bilirsiniz..Ben zamanla önemsedim takmadım geçti gitti..Ki ne nefes darlıkları kalp çarpıntıları yaşadım..Ara ara yoklar ama üstüne varmayınca gider..Şuan vucudumda ne değişiklik olursa fiziksel mi ruhsal mı anlayabiliyorum..kalbim mi ağrıyor biliyorumki kalbim sapasağlam bu panik atak beynimin şakası..

Ben de panik atak hastasıyım ama tedavi olmadım yani sadece teşhis konuldu ama ben tedaviyi reddettim üstüne gitmeyeyim kendi kendine geçer gibi saçma sapan akıldışı bir yol izledim ve günden güne kötüleştiğimi hissediyorum buna rağmen tedavi olmamak için direniyorum sanki beni engelleyen birşeyler var, ilaç tedavisine başlarsam ya acil bir şekilde ameliyat olmam gerekirse kaza geçirirsem mesela anestezi uzmanına panik atak ilaçları kullandığımı söyleyecek durumum olmazsa ve ben masada kalırsam ölürsem diye düşünceler geçiyor kafamdan bu düşüncelerin panik atakla mı yoksa başka bir psikolojik sorunla mı ilgili olduğunu bile bilmiyorum ve araştırmıyorum bile açıkçası kendimi kötü hissediyorum her türlü de bir uzmana görünmem gerektiğini bildiğim halde salmış durumdayım ve harekete geçmiyorum kısacası kötü bir durumdayım

Bu yazdıklarınızı okurken ben mi yazdım acaba bunlrı dedm özellikle hastalıklarla ilgili olan kısımlar ve çocukluk yılları,

Selam arkadaşlar. Biliyorum doktora gitmemiz gerek bu konular için ama öncelikle sizin deneyimlerinize danışmak istedim; Bende de nedensiz çarpıntılar oluyordu. Terleme olmuyor, ama kalbim sanki boğazımda atıyor gibi bir his oluşuyor. Uzun bir süre de devam ediyordu. Bazen geceleri sanki heyecanla birşey bekler gibi bir his geliyor uykumdan uyandırıyordu... Dahiliyeye gittim kalp ile ilgili bir sorunum olabileceğini düşünerek. Hiç birşey çıkmadı... Sonrasında işteki problemlerden dolayı işten atıldım veeee ... çarpıntılar bitti. :) evet kötü bişey aslında ama iyiye dönüştü ilginç.
Hiç psikoloğa gitmedim bu durumla ilgili. Tekrarlanma da olmadı. Sizce Panik atak başlangıcı olabilir mi?

merhabalar, bence bir psikologdan önce psikiyatriye gitmelisiniz. Panik atağın diğer hastalıklarda olduğu gibi ilerleme özelliği var. Uzman olmadığım için tanı koyamam ama bende panik atak hastasıydım. Çok şükür düzenli ilaç kullanımı ve terapi sonucu atlattım. Şu an ilaç kullanmıyorum rahatım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…