Panik Atak sorunu olanlar....

Öncelikle uykusuz kalmadigimi,nefes alamadigimi,sabahlara kadar oturupta birilerine birsey olurmu acaba deyipte nöbet tutmadigimi,her gün 3 saat uyku ile okula gittigimi nerden biliyorsun?
Bazi seyler vardir,sen ugrassanda icinden söküp atamazsin,bazi seylerde vardir kendi gider izi kalir..Bende hem atamadigim hemde izini tasidigim seyler var..O yüzden benim yerime hislerini,cümlelerini bosuna aksettirme....Cok merak ediyorsun yasadiklarimdan bir bölümü bu sayfanin gerilerinde var,bakar okursun..Hani bir lafim vardir cok severim..Herkes kendi ic acisini bilir....
Size ben kötü birsey demedim,aksine yardim etmekti niyetim...Siz bir olayin karsisinda güclü,metanetli durmazsaniz,o döner dolasir size gelir demek istedim ama marifetmis gibi bu hastaligi tasimak,Yok ben su hissi tasiyorum sen nerden bilirsin falan diyorsunuz.Hani siz yazmistiniz,bu hastaligin 99 cesidi varmis diye,belkide benimki bunlardan biridir:)

Olabilir sizinki farklidir benimki farklidir.
Ben uykusuzda kaldimki hala sabah 4 lerde uykuya daliyorum,soguk soguk terler döktüm,nefesimde kesildi,en sonuncusunda esim basimdaydi,onun aglamalari hala gözümün önündedir ama ben onu bile yanimdan kovdum..O an hicbirsey görmüyorsunuzki...Buyrun girin bedenime birkezde sizin icin gecireyim o krizi:)
Madem bukadar teshissi iyi koyuyorsunuz ozaman gercekten sizin ne doktora nede ilaca ihtiyaciniz var demektir...Bana bu teshisi koyan Doktor,du ben degilim..
Bu hastaligin 99 cesidi varmis,belki benimkide bu cesitlerden biridir ne dersiniz?
Ben bu hastaliga kapi acmak,hatta ismini anmak,hastayim deyip kendimi günden güne bir lacin ellerine birakmak istemiyorum...Bu benim görüsüm(kendim icin)
Sizde kullanirsiniz kullanmazsiniz o sizin bileceginiz istir...Ben gelecegime bakarim,bir evim,bir esim,bir meslegim ve hala devam etmekte olan bir okulum var.Bilmem anlatabildimmi?

Son düzenleme:
3 keremi geçirdiniz...???? e normal o zaman ilaçsız atlatmanız..benim de çok atağı ilaçsız atlattığım oldu ama bu kökten çözmedi çünkü ataklar devam etti..benimki 5 senedir devam keşke bende 3 kez yaşasaydım..yani sizin böyle konuşmanız için bu sayı çok az..umarım tekrarlarını geçirmezsiniz..sevgiyle kalın

Sizinle atak yaristirmaya niyetim yok:)
3 kere agir gecirdim dedim(bu demek oluyorki okadar atak arasindan 3 kere cok agir gecirdim)yani ufak ara ara gelen ataklari katmadim..

Aman bosverin ne ufagina ne büyügüne takilin..
Sagliliginiz iyi olsun baska birsey lazim degill!!!

Rica ederim tabiiki atak yarı$tırmak ne demek?? ke$ke benimki hep en geride kalsa ;-) Sadece arkada$ımızında dediği gibi bu kendi içinde bile çok çe$itlilik gösteren bir hastalık Allah hepimize acil $ifalar versin..Bazılarında intihar eğilimide oluyor belki o yüzden bu kadar tepki aldınız bu insanlara ilaçsız da yapabilirsiniz demek onları ölüme sürüklemek..benimde intihar eğilimim oldu,giri$imim değil dikkat edin ama eğilimim oldu..yani ilaç gerekliyse kullanılsın..ilaç kullanan insan güçsüz iradesiz olmuyor bir desteğe ihtiyacı varsa insan almalı

mrb bende de panik atak var gerçi dr.a hiç gitmedim ama belirtilerini yaşıyorum...kalp çarpıntısı(bazen o kadar çarpıyor ki gürültülü ortamlarda bile duyabiliyorum)ellerimde çok sık ateş basması ve bazende uyuşmalar oluyor..ve tabiki çarpıntı anında bazı korkularım oluyor ama doğru nefes alarak çarpıntımı azaltmayı öğrendim ve yaşadığım korkuların da geçici olduğunu düşünce daha da kolay oluyor..ama şu ateş basmaları çok canımı sıkıyor kıpkırmızı oluyor ellerim ve çok garip sadece akşamları oluyor hatta çarpıntım olmasa bile oluyor bu kırmızılıklar....senağlama siz de de oluyor mu böyle bir şey..doktora gitmeyi düşünüyorum ama emin olmadığım için gidemiyorum..şimdilik çok ağır değil sanırım yada ben korkularımla başedebildiğim için bana hafif gibi geliyor..ama bunun sadece bir başlangıç olmasından endişeleniyorum..üni.de çok ağır panik atak hasatası olan arkadaşım var kaç kez sınıfın ortasında kriz geçirdi öyle ki ellerini ayaklarını sıkıca tutmamızı istiyor..bende böyle olmaktan korkuyorum onu öyle gördükçe daha da kötü oluyorum.. senağlama

Son düzenleme:
sevgili malen öcelikle fikirlerinize duygularınıza saygı duyuyrm ama sizinde bizim fikirlerimize saygı duymanızı bekliyrm sonuçta hepimiz bu hastalığın madurlarıyız inanın şu yazıları okuyunca bile saçlarım diken diken oldu sen iradenle aşıyrsn bende önce ilaç sonra irade ile aşmaya çalışıyrm 5 senedir ilaç içiyrm son 2 senedir ilaclarımı en düşüğe düşürttüm şimdi iradem devreye girdi yoksa ben meraklımıyım ilaçlarımın etkısı ile adetlerimin azalmasına benımde 2 tane yavrum cok mutlu bir yuvam var belki onların sevgisi olmasaydı dr olmasaydı çoktan intihar etmişdim yinede sizdeki bu basarı paniğin 99 çeşidinden biri ama ilac kullananları sonuna kadar destekliyrm neyse Allah kimseye bu acıyı tattırmasın şimdi tek korkum panik atak ırsiymiş ve bende yavrularımın bu işkenceyle karşılaşmasını hiç istemem sevgilerrrr

Hani demissin ya yasamayan bilemez,ahkam kesmek yasamayana kolay gelir diye...Ben yasadim nasil bir illet oldugunu hatta nasil kalintilar biraktigini biliyorum...Ama sen sadece ilac ile gecirme niyetindeysen bastan sinifta kalmissin demektir bu...Ilac nedir ya bana tarif edermisin?seni mutlumu ediyor,yada derdini birden söküp atiyormu?bu sorularin cevabi bende koca bir HAYIR.

Gördüğünüz bibi dr luk taslayan sizsiniz ve ''bu hastalığın 99 çeşidir var'' diyebildiğiniz halde '' ben yaşadım nasıl bişey olduğunu biliyorum'' diyebiliyorsunuz...hastalığı ilaçla geçirme niyetindeysek,başdan sınıfta kaldığımızı bir psk.edasıyla söyleyebiliyorsunuz...

Ilac seni kandiriyor,gününü caliyor,günden güne seni senden alip götürüyor.
Ilac sana bunlari yapar iken,sen bosbos bakiyorsun hayata...
Ben bastan beri birseyi savundum ve savundugumunda arkasindayim.
Ilac kullanin kullanmayin diyen yok ama kücücük ilacin sizde yarattigi tahribatlari nasil yok edeceksiniz?
Ilac bir nevi polyanacilik oynatiyor insana,ya polyanacilik oynayip,mutlu rolüne gireceksiniz,yada gerceklerle yüzlesip üstesinden gelmek icin cabalayacaksiniz.

İlaç beni kandırıyor ama günümü çalmıyor,hatta günümü bana kazandırıyor...Ben bir bankada üst düzey bir yetkiliyim,bunu söylememin amacı şu,atağım geldiğinde işimi yapamıyorum fenalık geçiriyorum,en yakın sağlık kuruluşuna gidip iğne vurulmazsa kendime gelemiyorum,ben bunları yapana kadar da günümün birkaç saati gidiyor,işler kalıyor ki sıradan işler değil ..neyse..yapılması gereken işler yapılması gereken satte bitmediği için olan yine bana oluyor...düzenli kullandığım ilaç gün içinde benim atak geçirmemi önlüyor ve gün içöerisinde daha sakin ve daha mutlu olmamı sağlıyor...sonuç olarak beni iyi eden bir ilaçsa ben bunu kabul etmeliyim...inatla reddetmek çok saçma...en basit ilacın bile zararları var,o zaman ilaç kullanmayalım...

bu arada çok asabisiniz bence siz de ilaç kullanmalısınız...

amannnn sinirlerimi bozamam kim ne içerse içsin içmezse içmesin herkez kafasına göre takılsın arkadaşlar mutlu yarınlarrrrrrr

Hasa ne Doktorluk Tasliyorum nede baska birsey,ben gereken aciklamayi size özel msj ile yazdim ve orda benim icin önemli olan seyleri vurguladim..
Ben sizin dahada iyi olmanizi istiyorum yani burdaki asil amac budur.
Ilac kullanmayin diye israrda etmedim,sadece dedimki ilac kullanmak sizi 1 saat rahatlatir ama siz kendinizi ilaca teslim edipte tüm careyi ondan beklerseniz,kendi gücünüzü,direncinizi kaybedersiniz dedim..Ilac+kendi gücünüz.

arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun. şu veya bu nedenle başlayan ve gerçekten insan hayatını çekilmez hale getiren, hayattan tat almayı engelleyen yaşamayan bir insanın asla anlayamayacağı bir hastalık panikatak. bende yaşadım bu hastalığı yıllarımı aldı ve bir gün bir doktor sayesinde bu hastalığın içyüzünü anladım aslında panikatak dışarda bir düşman değil, içimizde bir dostmuş aslında atakları geçirmeye kendimiz sebeb oluyormuşuz da farkında değilmişiz içyüzünü anladıktan sonra inanın panik bozukluk hiçte korkulacak bir hastalık değilmiş ben bunun farkına vardım ve inanın artık rahatladım buradan yasak olduğu için doktor ismi yazamıyorum eğer isterseniz özelden ulaşın ve gerçekten bu illetten kurtulun hemde bir günde

canım sıcak ve içten paylaşımın için teşekkür ederim ben bu hastalığı hemen hemen aştım inşallah aşamayanlara bir katkın olursa ne mutlu sana sevgiler

bende de bazı noktalarda panik atağa benzeyen belirtiler oluyor...bilmiyorum....

ailemden birilerini hep ölecekler diye düşüne düşüne oturup ağlıyorum...
ölmekten de korkularım çok oluyo...hatta mezarda geri dirildiğimi falan düşünüyorum sık sık...
tabi bunları düşündüğümde nefesim kesiliyor gibi oluyor...
ama bayılma hissi titreme gibi şeyler yok...

bilmiyorum bu belirtiler nelerdir...yardımcı olursanız sevinirim...var mı ben gibi olanlar...

Sen benim eski halim gibisin,eski diyorum cünkü simdi bazi seyleri kabullendim.
Bende senin gibi 3 sevdigim insani kaybedince,sabahlara kadar oturup ailemi kaybetme korkusuna girerdim ki hala var bu korku ama bu korkunun simdiki nedeni,ailemin yaninda olamayisimdan kaynakli.Inan aglamadigim,düsünmedigim bir gün yoktu.
Sana tavsiyem kendinle pek basbasa kalma,farki seylere konsantire olmayi dene,örnek hosuna gidecek bir kitapla mesgul ol,cik disari yürüyebildigin kadar yürü,yürümek cok iyi geliyor insan beynine.yada ne bileyim seni dinleyebilecek biri varsa,aklindan gecenleri,korkularini vs herseyi anlat,egerki yoksa al kendine bir defter bir kalem,sonra otur yaz,icinden disari atmaya calis..

Her gün içten gelen bir aşkla dua ederseniz yaşayışınızın bütün bütün değiştiğini sezersiniz. Dua bütün davranışlarınızda silinmez izler bırakır.Devamlı bir huzur ve iç ferahlığı verir..

Dua dünyanın çekim kuvveti gibi gerçek bir kudrettir.Hiç bir tedavinin fayda etmediği vak’alarda insanların sadece dua gücü ile hastalıklarından ve melankoliden kurtulabilir..

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

belki hep icime atmamin patlamasiydi yasadiklarim halada yasiyor olduklarim..duygularimi acikca belli ederim aslinda ama bazen insan susmak zorunda kaliyor icine atiyor..bir yerde akilsizca bir adim atinca kendini suclamalarin keskelerin btmiyor..sabahlara kadar uykusuz kalmalar,zoraki uyku sonrasi uyanmak istememe,gozunu actigin an hep kafandaki sorunun yine orada duruyor olmasi,hatta goz kapaklarin agir acamiyorsun,yorganin altindan cikamiyorsun,adim atacak halim olmuyor gunlerce tek kelime konusamiyorsun...hayatimda ilk kez bunu yasadim kendimi tedavi etmeye calisiyorum..illa birinin yaninda olmasi gerekmiyormus bunu ogrendim ve cok ama cok sey ogrendim..dusununce olmuyor kendini sucluyorsun devamli yada cevreni vs..beynin sana resmen oyun oynuyor..kendinizde biseyleri hissettiginizde hemen tedaviye gidin anlik duzelmelere kanmayin..bende bikac gun agri kesici kas gevselticiyle halletmeye calistim zaten yataktan kalkip sadece bunlari alip yattim...simdilik normalim kalbimi ferah tutmaya calisiyorum..dua ediyorum..ALLAH zor durumdaki insanlara yardim etsin..benim bu hale dusecegiim aklima hic gelmezdi...a.s.

Tek kelimeyle harikaa bir sözdü bu..:lepi:

Ilac bir nevi polyanacilik oynatiyor insana,ya polyanacilik oynayip,mutlu rolüne gireceksiniz,yada gerceklerle yüzlesip üstesinden gelmek icin cabalayacaksiniz.

Bu söz bana aittir deryali8381 arkadasimiz bu sözü benden alinti yapip tam aksine ilacsiz olmayacagini savunmustu...
Biliyorum onunda istegi ilacsiz bir yasam ama insan bazen bazi seylerin üstesinden desteksiz gelemiyor,belkide suanda bunu yapacak güce sahip degil..Umarim herkes sagligina biran önce kavusur ve ilaclar hak ettigi yeri bulur(yani cöpe gömülür)

bu bildiğimiz panik atak krizi..

sana tavsiye edeceğim tek şey şudur ki kaliteli bir doktora git hemen tedaviye başla sakın herşey beyinde biter safsatalarına inanma..panik atak bi hastalıktır ve tedavi edilmezse tam geçti dediğiniz sırada 3 ay 5 ay belki bir yıl sonra gelir sizi bulur..tedavi olmazsanız kurtulamazsınız sadece bukadar söylüyorum.ben bir çok psikolojik eğitim aldım..bende panik ataktım çünkü hemde ağır derecede..krizlerim günlerce sürerdi ayaklarım tutmazdı bu krizleri yaşarken oyüzden sadece yatardım. ilk başta anlattığınız gibi başlıyo önemsemiyosunuz geçer diyosunuz psikolojik değilmi ben güçlüyüm kendim hallederim diyoruz..ama krizler gittikçe daha değişik ve zor bi hal alıyor bir çok tanıdığım panik atak başlangıcında değil de artık dayanamayacağı raddede doktora başvuruyor.çok yanlış!

sakın ihmal etmeyin derim sakın..bende ihmal ettim sonra 2 yıl çektim oysaki ilk zamanlarımda gitseydim 6 ay tedaviyle bu iş bitecekti.doktora gidin ilaçlarınızı nasıl almanız gerekiyosa alın psikolojik kitaplar okuyun.yoksa panik atak ilerde gerçekten kabusunuz olur...

sevgli arkadaşım emine eline diline sağlık yazdıklarına kesinlikle katılıyrm...ben bir iki yazdım ilac tedavisine karşı çıktılar önce beyinde biter dediler vb. baktım benim sinirlerimi bozuyrlar aman ister tedavi olun ister olmayın dedim başkada yorum yapmamaya karar verdimyinede dayanamadım..bu hastalık derece derece kesinlikle doktor şart diyorummm.......sevgilerrr.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…