evet arkadaşım size sonuna kadar katılıyrm bence o arkadaş paniğin yanından geçmiş hiç nefessiz kalmamış hiç uykusuzluk çekmemiş insanların yüzünü görmek bile istememiş tarifi ifade edemeyen dinmeyen bir ağrı çekmemiş kol kalp ağrısı geceleri sokaklarda dışarılara çıkmamış vb ama ilaca direnirse insallah yarını bizim gibi olmaz o acıları yasamaktansa ilacların acısını çekmeye razıyım sevgiler
Öncelikle uykusuz kalmadigimi,nefes alamadigimi,sabahlara kadar oturupta birilerine birsey olurmu acaba deyipte nöbet tutmadigimi,her gün 3 saat uyku ile okula gittigimi nerden biliyorsun?
Bazi seyler vardir,sen ugrassanda icinden söküp atamazsin,bazi seylerde vardir kendi gider izi kalir..Bende hem atamadigim hemde izini tasidigim seyler var..O yüzden benim yerime hislerini,cümlelerini bosuna aksettirme....Cok merak ediyorsun yasadiklarimdan bir bölümü bu sayfanin gerilerinde var,bakar okursun..Hani bir lafim vardir cok severim..Herkes kendi ic acisini bilir....
Size ben kötü birsey demedim,aksine yardim etmekti niyetim...Siz bir olayin karsisinda güclü,metanetli durmazsaniz,o döner dolasir size gelir demek istedim ama marifetmis gibi bu hastaligi tasimak,Yok ben su hissi tasiyorum sen nerden bilirsin falan diyorsunuz.Hani siz yazmistiniz,bu hastaligin 99 cesidi varmis diye,belkide benimki bunlardan biridir:)
Bu sizin yaşadığınız atak...ki siz 3 kez ağır yaşamışsınız,o sizin ''ağır'' atağınız ilerleyerek devam etmez umarım... mesela ben panik atakda hiç soğuk ter falan atmam,vücudum buz gibi olmaz,yanıyorum hissi olmaz...Size şunu söyleyebilirim,yaşadıklarımı yaşadığınızı sanmıyorum,size inanmam için o an bedeninizde ben olmalıyım,benim ruhum ve bedenim yaşamalı,bu söylediğim de zaten abartı ve imkansız bişey,şunu anlatmaya çalışıyorum,benim yaşadığım atağı yaşayıp da hastaneye gitmeyecek,o an kendi başına yenecek bir babayiğit dünya üzerinde yok,bu kadar da iddialı konuşuyorum...şöyle düşünün kalbiniz 120 atıyo ve nefes alamıyosunuz,banyoya girip atağınızı yeniyorsunuz,ben buna sadece gülerim...size göre ağır ama bana göre çok ahfif bir atak bu...çünkü benim de kendi kendime yendiğim hafif ataklarım var...ben atağımın birinde nefessiz kalıp arabamızın koltuğunu (deri döşemesini)parçaladım hastaneye giderken,aynı can çekişen,ölen biri gibi...dr a gittiğimde,sadece çarpıntın var,nefes alamaman tamamen psikolojik dediğinde dr un yakasına yapışıp sen ne diyosun ben ölüyorum sen bana bişeyin yok diyosun dedim hemşireler ailem ayırdı,allahtan dr çok anlayışlıydı,ağır vakasın dedi ama sonra sohbet ettik falan iğnelerden sonra...
arkadaşlar hafif atakları kendim atlatabiliyorum,ama ağır ataklarda dr a gitmek zorundasınız...cahilce bir iş yaptım,bende kendim yenicem yenicem dedim veya benim psikolojik hiçbişeyim yok kesin başka bir hastalığım var diyerek o dahiliye senin,bu kardiyoloji benim dolaştım, 5 sene sonra artık katlanılmaz hale gelince psikoloğa gittim ve ilaç kullanmaya başladım...ilaç dönemi biraz sancılıydı ama bende bana uygun ilacı buldum sonuç olarak...lütfen dr a gidin ve ilaç kullanmanız gerekiyorsa kullanın,he ataklarınız hafiftir,başlangıcıdır tabiki tavsiye edemem ilacı,yenmeye çalışın ama yenemeyebilirsiniz de,bu hastalığın çeşidi çok,şiddetleri herkesde farklı...çok ağırsanız kesinlikle gidin...ilaçların zararlarına gelince elbette var ama madem böyle bir derdim var ilaç kullanmak zorundayım...
Sürç-ü lisan ettiysem affola...herkese geçmiş olsun
Olabilir sizinki farklidir benimki farklidir.
Ben uykusuzda kaldimki hala sabah 4 lerde uykuya daliyorum,soguk soguk terler döktüm,nefesimde kesildi,en sonuncusunda esim basimdaydi,onun aglamalari hala gözümün önündedir ama ben onu bile yanimdan kovdum..O an hicbirsey görmüyorsunuzki...Buyrun girin bedenime birkezde sizin icin gecireyim o krizi:)
Madem bukadar teshissi iyi koyuyorsunuz ozaman gercekten sizin ne doktora nede ilaca ihtiyaciniz var demektir...Bana bu teshisi koyan Doktor,du ben degilim..
Bu hastaligin 99 cesidi varmis,belki benimkide bu cesitlerden biridir ne dersiniz?
Ben bu hastaliga kapi acmak,hatta ismini anmak,hastayim deyip kendimi günden güne bir lacin ellerine birakmak istemiyorum...Bu benim görüsüm(kendim icin)
Sizde kullanirsiniz kullanmazsiniz o sizin bileceginiz istir...Ben gelecegime bakarim,bir evim,bir esim,bir meslegim ve hala devam etmekte olan bir okulum var.Bilmem anlatabildimmi?
Son düzenleme: