Panik Atak sorunu olanlar....

işde ilaçlar beyinde bitirmeye yardım ediyor :)ama bunu anlamıyorlar malesef sonra kimsenin anlamadığı bir şey daha var ilaçlara alışır bağımlı olurum.Halbuki bağımlılık yapan ilaçlar zaten yeşil reçete ile satılıyor dr kontrolü olmadan zaten kullanılmıyor reçete edilmiyor

Sonra bir husus daha evet hastalık tedaviye rağmen tekrar gelebilir ancak bu diğer hastalıklardada böyledir.Gripi,ülser vs zman ay tedavi oldum ilaç aldım geçen sefer neden yeniden grip ülser oldum diyormuyuz

Öncelikle gecmis olsun..
Sanirim ben bazi arkadaslarim tarafindan cok ama cok yalnis anlasildim ve bu yalnis anlasilma yüzünden herkesten özür diliyorum..
Ben ilaca neden karsi ciktim hemen yazayim..Tamam ilac alin almayin demiyorum,ama tek bir ilac ile iyileseceginizi düsünüyor iseniz bu yalnistir dedim..
Tabiki nasil basiniz agriyor ise,nasil grip ya vs olduysaniz ve doktora gidiyor iseniz,bu hastalik icinde gitmeniz gerekiyor..Dediginiz gibi bastan önlemini almaz iseniz sonucu daha agir olabilir...

Sadece suna karsi ciktim,genel olarak bazi insanlar kendilerini sadece ilaca veriyor ve sosyal yasanti,disariya olan ilgilerini azaltip,gün boyu kendilerini dinler hale geliyorlar..Ona bakar iseniz ben senelerdir ilac alipta daha düzelmeyen kisiler biliyorum..Bu Doktorun sucumu Hayir,bu o kisinin kendi sucu cünkü insan cabasi kadar güzel ve basaramayacagi birsey yoktur..Sizler kendi gücünüzü toplamaz ve herseye negatif bakar iseniz,o aldiginiz kücük bir ilacin size yararida olmaz...
Söylemekten kastim buydu....

bende 1 sene boyunca anksiyete tedavisi gördüm ve citoles ilacını içtim gerçekten bana çok yardımcı oldu ama herşey beyinde bitiyor ilacı bırakalı 1 ay oldu çok şükür şimdilik iyiyim ara ara boşluğa düşüyorum ama sonradan toparlıyorum yalnız bu tip depresyon ilaçları çok kilo aldırıyor epey kilo aldım nasıl verecem diye kara kara düşünüyorum ilaç kullanacak arkadaşlara tavisyem kilo almayı da göze alsınlar ve bu rahatsızlığı olanlar muhakkak doktora gitsin

Arkadaşım merhaba bu tip ilaçlar kilo aldırıyor diyorsun....bence kişinin bünyesi ve ilacın çeşitiyle alakalı...çünkü ben kaç sene kullandım..tam tersi kilo verdim..çevremde kilo alanda almayanda var...sevgiler.......

Evet bende bir panik atağım.6 ay kadar bende citoles ve başlangıçta sakinleştirici kullandım.Bendede panik atağa sebep olay gireceğim ağır bir ameliyattı.Korkumdan ameliyattan çıkınca panik atak krizi geçirdim.Tansiyonum 18 olmuş.Hayatımda böyle bişey görmedim.Korkudan uyuyamıyorsun.Sanki her dakika ölecekmişsin gibi.Ama tedavi çok iyi geldi.Beni resmen çarkın içinden aldı çıkardı yani.İlaçları bırakalı 2 ay oldu.Şu günlerde biraz yine aynı huzursuzluklarım var.Baş dönmesi,halsizlik hali gibi.Öyle olduğu zamanda kendime sarı kantoron çayı yapıyorum.Birebir doğal sakinleştirici. Herkese tavsiye ederim.

arkadaşım çevremden duyduğumu ve kendi deneyimime bağlı olarak kilo aldırıyor diye söyledim tabi istisna olarak bazı antidepresyon ilaçları kilo verdirebilir bişey diyemem

canlarım hepinize geçmiş olsun benim oglumda panik atak 1sene önce yakalandı babasını kaybetti arkasından sevdigi kızdan ayrıldı sonuç panik atak oldu

gerçekden çok acı çekdi dr istemedi sonra kendi baş edemiyecegini anlayınca gittik dr şu anda ilaç tedavisi devam ediyor şükür düzeldi birazda bu hastalıkda sevdiği bir uğraşı olması gerekdiğine inanıyorum ozaman onunla uğraşınca kendini unutuyor hayata karamsar bakarken şimdi güzel bakmayı ögrendi hiç yemek yiyemiyordu yanlız kalamıyor karanlık mezarlık mevlüt dinlemek su içmek dahi onu korkutuyordu şu anda dr ve benim sayemdeatlatdı

merhaba bende 6 senedir panik atak hastasıyım .... ilk 4 sene sadece bunalım çevremden panik ataksın dediler ... doktor doktor gezdim .. fakat kalp doktoru ? doktor iyisin dedimi 3 , 4 hafta iyiydim sonra gine hasta ! sonunda pisikoloğ ... ve 6 ay ilaç tedavivisi ... ilk 3 ayda bile ben çok iyiyim bırakçam dedim . bırakma tedaviyi bitir dediler bitirdim çık iyiydim ... taki 6 ay sonra eşim hastalanana kadar ... ve tekrar başladı ve şimdide devam adiyor ...haaa bu arada bide çok ciddi bir trafik kazası geçirdim 2 ay ayagım ve kalçam kırık yattım . ve ilaca yine başladım çünkü atlamayacagımı düşündüm ... biraz kullandım ve bırakmayı düşünüyorum ... söylemek istedigim sanırım biz bunu ölene dek çekecegiz!!!! üzgünüm..ve ben şu aralar altarnetif tıp reikikiyi araştırıyorum .. ümitliyim bilgisi olan lütfen paylaşsın . veya hepbirlikte araştırıp bu hastalıktan kurtulalım sevgiyle ve panik ataksız kalın.

Benim panik hikayem..
Tam 2 yıl önce basit bir elektirik çarpıntısı neticesinde tanıştık onunla..Gece olmasın uyuyamam sabah olmasın dışarı çıkamam..Gittiğimiz yerde hastane yoksa bu benim ölümüm demek,gidemem!.Kolumda tansiyon aleti,gözümdeki damarları sayıp dururdum..İnanır mısınız tam 100 kere kalp krizi geçirdim ama ölemedim.Neden?Çünkü bu beynimin kötü bir şakasıydı aslında sapasağlamdım.Buna inanmak elbette zordu,herşeyden evvel kendimi iyi tanıyordum ben çok zavallıydım cesaretsiz korkak asla atlatamazdım..İlaçtan nefret ederim,sonra bi gece karar verdim eğer bu gece passiflora içmeden uyursam sabah kalktıgımda eski ben olucam! Evet zordu,elim şişeye gitti geldi..sonra atak yokladı titredim..yine içmedim cunku ne olursa olsun ölmeyecegimi biliyordum artık,kalbim yerinden çıkıyordu ama aldırmıcaktım..buarada sureklı hayal kurdum karsımda bırı varmıs gıbı konustum..uyudum..sabah kalktıgımda ne başım dönüyodu ne sersemdim ne kalbimi duyumsuyordum..o günden beri atak matak vız geliyor daha dogrusu gelmiyor Elhamdulillah.. Ama şimdi biraz takıntı ve sosyal fobim oluştu bunları da cüzi irademle aşabilirim inşallah..
Eğer panikli olup konusmaya ıhtıyacı olan varsa yardımcı olurum a.s

sanırım yardıma ihtiyacım var panik atakmıyım yoksa aklımımı kaybediyorum durduk yerde aklıma saçma sapan şeyler geliyor kendimi çok yanlız hissediyorum insanlarla iç içe olmayı seviyorum ama beklediyim ilgiyi bulamayınca yıkılıyorum

Canım bendede oluyorr.Bir an geliyorki sanki o an aklımı oynatıcakmışım gibi geliyor.Saçma sapan düşünceler aklıma geliyorr.Sonra diyorumki kendimi yupp nerden böyle şeyleri dşünürsün..Çok korkuyorum öyle olunca.:çok üzgünüm:

Biz burda yazisarak yardim edebiliriz sana,
Sanirim kendini cok fazla dinledigin icin bazi seyler yasiyor olabilirsin.
Örnegin kötü seyler düsünmekte insanlari bunalima itebiliyor ve istem disi negatif olaylara yogunlastirabiliyor...Sakin öyle senin tabirinle sacma düsüncelere kapilma..
Atakmi yada baska birseymi yasiyorsun,bunu anlamanin tek yolu,düzgün bir doktora gitmekten gecer..Seni anlayacak yada ilgi gösterecek kimse yoksa cevrende Doktora gitmeni,icinde ne yasiyorsan anlatmani tavsiye ederim..

Cok güzel yaalkisalkisalkis
Biz üc kardesiz,bir ablam ve oglum diye bildigim bir erkek kardesim var.
Ablam o yaz okul ile baska bir ülkeye gitti kamp icin,kardesim ise büyük annemlere gitti,bende ufagim daha ve onlardan hic ayri kalmamistim..Odamda uyumaya calisiyorum ama olmuyor onlarsiz..Alismisim onlarin nefes alislarini duymaya ve aklima hep kötü kötü seyler getiriyorum..
Gidipte anne korkuyorumda diyemiyorum,bizim evde o bir kuraldi o,herkes kendi yataginda,kendi odasinda uyuyacakti..Neyse birinci gün gercekten uyuyamamistim,aglamistim sabaha kadar.2.gün hayal kurmaya basladim,iki karakter yarattim kafamda ve bunlar baska baska yerlerdeydi.Her gece uyuyayana kadar bu iki karakter hakkinda senaryolar yazdim ve bir baktim ne korku nede negatif düsünceler var bende.Cünkü tamamen o kurduguna adapte oldugun icin,korku yada vs seyler üzerine odaklanamiyorsun..Zaten 2 hafta sonra kardelerim geri döndü..
Senin o hayal ile ilgili yazini görünce aklima benim durumum geldi.
Umarim bundan sonrada hic bir sorunun olmaz..Insan kendi kendinin Doktorudur bazen..gamyoncuiremsu

merhaba kızlar bendede panik atak var galiba geçen gün dotora gittim kısaca bütün tahliller kalp hastalıkları eco efor ekg herşey çektirdim çok şükür herşey çok iyiçıktı iyi olduğumu görünce rahatladım yanlız benim atak gelince tansionum yükseliyo sizdede oluyomu atlatıcam inşallah allah kimsenin başına vermesin çok kötü bişey

Öncelikle sagliktan yana bir sorun cikmadigina sevindim,,,
Panik atak yada depresyon belirtileri hemen hemen
Asiri heyecan,ani korkular,heran kötü birsey olacakmis gibi huzursuzluklar ,daralmalar,uyku bozuklugu,kalp carpintisi,konusmak istemeyis gibi durumlar görülebiliniyor..Kendinden süphe ediyorsan bir psikiyatriste gidip konusabilirsin..Ilerlemediyse cabuk atlatirsin,ihmal etme sakin...

canımsağolya valla benim ilk tanışmam şubat ayında oldu önce titreme ile geldi sonra kuvvetli çarpıntı uyuşma morarma ölüyorum sandım tannsionun çıkmıştır dedim neyse limon suyu falan içirdiler tansionu düşürür diye rahatladım bir kerede seçim zamanı çok hafif atlattım ama geçen hafta delirdim sandım resmen 1 hafta süründüm o nasıl bir duygu anlatamamiki çocuğum var düşünün onlarla yanlız kalmak istemiyordum delirip onlara bişe yapıcam diye korktum sonra bi hastaneye gittim tahlillerimi yaptırdım hastanede doktor göya doktor olcak bana bastı tansiyon ilacını gönderdi ama eşimden allah razı olsun hemen beni özel bir kliniğe götürüp komrle kalp ile ilgili her şeyi yaptırdı iç organlarım incelendi maşşallah turp gibiyim ve rahatladım sonra 24 saat üstümde büssürü koblo tansion aleti ile gezdim kalp ritilerim izlendi şimdi onun sonuçlarını bekliyorum ama içim rahat kendimi sağlıklı bir insan olarak düşünüyorum ve içim rahat onun için şuan için kendim yenmeye uğraşcam allahın izni ile atlatıcam he olmadı destek alırım ama kendim yenmek istiyorum ilaç kullanmak istemiyorum valla öyle kötü bir hafta geçirdimki 6 günde 4 kilo verdim sıkıntıdan oysaki ben o 4 kiloyu 2 ayda zor verirdim allah hepimize şifa versin inşallah dua edin ve bol bol dua ve salavat çekin allah herşeye kadirdir

kendini dinlemem aslında bir sürü sağlık problemim var ama bunları kafama takmıyorum da yanlız kalmak istemiyorum eşim ve çocuklar eve gelinceye kadar ben birsürü senaryo üretiyorum onlar gelince rahatlıyorum:sm_confused:

bende çok korkuyorum ve kimseylede paylaşamıyorum:bbo:

Kızlar,aklımı kaybedecek hissine de çok kapıldım,bi an geliyodu şimdi çıldırıcam diyodum aklım ellerimden kayıp gidecek,o an herşeyden soyutlanmış gibi hissediyodum kendimi,sanki herkes başka bi dünyada ben başka..Bu hastalıgı çok iyi tanımak gerekiyor oncelıkle,bu da bi korkuymuş meger sadece KORKU! Korkarak aklını kaybeden kimse yokmuş dedi doktor..Hocam dedim 'delirmek nasıl bişey?'ben deliricem! Hatta delirdim! Güldü ve bana dediki 'bunları konuşabildiğimize göre delirmekle bi problemin yok senin,deliren insan zaten delirmiştir artık onun aklını kaçırmaktan korkusu yoktur,ayrıca tıpta delirmek yoktur şizofreni vardır,bunun da çok büyük bir şok geçirmekle olabileceğini söyledi.. Yani kimse panikten delirmemiş korkmayınız..
Mesela panik anında tansiyonunuz tavan yapar ama ölmezsiniz,korkmayın tansiyon hastası değilsiniz,herkes korktugunda heyecanlanır ve buna baglı olarak kalp damarlara hızla kan pompalar..düşününki sahneye çıkmışsınız heycanlanırsınız,tansiyonunuz yükselecek değil mi? E panikli de durduk yere heycanlanır böyle düşünün,ve tansiyonunuzu ölçmeyin bırakın,nasılsa ölmicem bu sadece korku deyin kendinize..kalbiniz çarpsın bırakın 10 dakka titreyin bişey olmaz,bi kere sarılmazsanız sizi o an kurtaracak şeylere,atağı kendiniz atlatırsanız bi daha kolay kolay gelemeyecektir

Bu arada manevi yönden ruhu güçlendirmek ve özellikle yüzme sporuyla ilgilenmek de çok yararlıdır.Panik anınızda 7/24 hizmetinizdeyiz delikafadulden

PANİK SANA NANİK! :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…