sevgli arkadaşım emine eline diline sağlık yazdıklarına kesinlikle katılıyrm...ben bir iki yazdım ilac tedavisine karşı çıktılar önce beyinde biter dediler vb. baktım benim sinirlerimi bozuyrlar aman ister tedavi olun ister olmayın dedim başkada yorum yapmamaya karar verdimyinede dayanamadım..bu hastalık derece derece kesinlikle doktor şart diyorummm.......sevgilerrr.....
bu bildiğimiz panik atak krizi..
sana tavsiye edeceğim tek şey şudur ki kaliteli bir doktora git hemen tedaviye başla sakın herşey beyinde biter safsatalarına inanma..panik atak bi hastalıktır ve tedavi edilmezse tam geçti dediğiniz sırada 3 ay 5 ay belki bir yıl sonra gelir sizi bulur..tedavi olmazsanız kurtulamazsınız sadece bukadar söylüyorum.ben bir çok psikolojik eğitim aldım..bende panik ataktım çünkü hemde ağır derecede..krizlerim günlerce sürerdi ayaklarım tutmazdı bu krizleri yaşarken oyüzden sadece yatardım. ilk başta anlattığınız gibi başlıyo önemsemiyosunuz geçer diyosunuz psikolojik değilmi ben güçlüyüm kendim hallederim diyoruz..ama krizler gittikçe daha değişik ve zor bi hal alıyor bir çok tanıdığım panik atak başlangıcında değil de artık dayanamayacağı raddede doktora başvuruyor.çok yanlış!
sakın ihmal etmeyin derim sakın..bende ihmal ettim sonra 2 yıl çektim oysaki ilk zamanlarımda gitseydim 6 ay tedaviyle bu iş bitecekti.doktora gidin ilaçlarınızı nasıl almanız gerekiyosa alın psikolojik kitaplar okuyun.yoksa panik atak ilerde gerçekten kabusunuz olur...
bende 1 sene boyunca anksiyete tedavisi gördüm ve citoles ilacını içtim gerçekten bana çok yardımcı oldu ama herşey beyinde bitiyor ilacı bırakalı 1 ay oldu çok şükür şimdilik iyiyim ara ara boşluğa düşüyorum ama sonradan toparlıyorum yalnız bu tip depresyon ilaçları çok kilo aldırıyor epey kilo aldım nasıl verecem diye kara kara düşünüyorum ilaç kullanacak arkadaşlara tavisyem kilo almayı da göze alsınlar ve bu rahatsızlığı olanlar muhakkak doktora gitsin
Arkadaşım merhaba bu tip ilaçlar kilo aldırıyor diyorsun....bence kişinin bünyesi ve ilacın çeşitiyle alakalı...çünkü ben kaç sene kullandım..tam tersi kilo verdim..çevremde kilo alanda almayanda var...sevgiler.......
sanırım yardıma ihtiyacım var panik atakmıyım yoksa aklımımı kaybediyorum durduk yerde aklıma saçma sapan şeyler geliyor kendimi çok yanlız hissediyorum insanlarla iç içe olmayı seviyorum ama beklediyim ilgiyi bulamayınca yıkılıyorum
sanırım yardıma ihtiyacım var panik atakmıyım yoksa aklımımı kaybediyorum durduk yerde aklıma saçma sapan şeyler geliyor kendimi çok yanlız hissediyorum insanlarla iç içe olmayı seviyorum ama beklediyim ilgiyi bulamayınca yıkılıyorum
Benim panik hikayem..
Tam 2 yıl önce basit bir elektirik çarpıntısı neticesinde tanıştık onunla..Gece olmasın uyuyamam sabah olmasın dışarı çıkamam..Gittiğimiz yerde hastane yoksa bu benim ölümüm demek,gidemem!.Kolumda tansiyon aleti,gözümdeki damarları sayıp dururdum..ınanır mısınız tam 100 kere kalp krizi geçirdim ama ölemedim.Neden?Çünkü bu beynimin kötü bir şakasıydı aslında sapasağlamdım.Buna inanmak elbette zordu,herşeyden evvel kendimi iyi tanıyordum ben çok zavallıydım cesaretsiz korkak asla atlatamazdım..ılaçtan nefret ederim,sonra bi gece karar verdim eğer bu gece passiflora içmeden uyursam sabah kalktıgımda eski ben olucam! Evet zordu,elim şişeye gitti geldi..sonra atak yokladı titredim..yine içmedim cunku ne olursa olsun ölmeyecegimi biliyordum artık,kalbim yerinden çıkıyordu ama aldırmıcaktım..buarada sureklı hayal kurdum karsımda bırı varmıs gıbı konustum..uyudum..sabah kalktıgımda ne başım dönüyodu ne sersemdim ne kalbimi duyumsuyordum..o günden beri atak matak vız geliyor daha dogrusu gelmiyorElhamdulillah.. Ama şimdi biraz takıntı ve sosyal fobim oluştu bunları da cüzi irademle aşabilirim inşallah..
Eğer panikli olup konusmaya ıhtıyacı olan varsa yardımcı olurum a.s
Öncelikle sagliktan yana bir sorun cikmadigina sevindim,,,merhaba kızlar bendede panik atak var galiba geçen gün dotora gittim kısaca bütün tahliller kalp hastalıkları eco efor ekg herşey çektirdim çok şükür herşey çok iyiçıktı iyi olduğumu görünce rahatladım yanlız benim atak gelince tansionum yükseliyo sizdede oluyomu atlatıcam inşallah allah kimsenin başına vermesin çok kötü bişey
Öncelikle sagliktan yana bir sorun cikmadigina sevindim,,,
Panik atak yada depresyon belirtileri hemen hemen
Asiri heyecan,ani korkular,heran kötü birsey olacakmis gibi huzursuzluklar ,daralmalar,uyku bozuklugu,kalp carpintisi,konusmak istemeyis gibi durumlar görülebiliniyor..Kendinden süphe ediyorsan bir psikiyatriste gidip konusabilirsin..Ilerlemediyse cabuk atlatirsin,ihmal etme sakin...
Biz burda yazisarak yardim edebiliriz sana,
Sanirim kendini cok fazla dinledigin icin bazi seyler yasiyor olabilirsin.
Örnegin kötü seyler düsünmekte insanlari bunalima itebiliyor ve istem disi negatif olaylara yogunlastirabiliyor...Sakin öyle senin tabirinle sacma düsüncelere kapilma..
Atakmi yada baska birseymi yasiyorsun,bunu anlamanin tek yolu,düzgün bir doktora gitmekten gecer..Seni anlayacak yada ilgi gösterecek kimse yoksa cevrende Doktora gitmeni,icinde ne yasiyorsan anlatmani tavsiye ederim..
Canım bendede oluyorr.Bir an geliyorki sanki o an aklımı oynatıcakmışım gibi geliyor.Saçma sapan düşünceler aklıma geliyorr.Sonra diyorumki kendimi yupp nerden böyle şeyleri dşünürsün..Çok korkuyorum öyle olunca.:çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?