Panik Atak sorunu olanlar....

allah hepimizin yardımcısı olsun zor bir hastalık çok şükürki başka sağlık problemlerin yokmuş yazışarak sıkıntılarımız hafifler inşallahCADIARZU

allah hepimizin yardımcısı olsun zor bir hastalık çok şükürki başka sağlık problemlerin yokmuş yazışarak sıkıntılarımız hafifler inşallahCADIARZU

öyle tabiki ama önce insan sağlık taramasından geçmeli kafan rahat olsun diye şimdi geliyo gibi oluyo kendine gel bişeyin yok bu hastalığın esiri olmıcaksın diyorum daha önce tabi bilmiyosun neyin var diye mesela benim kalp atışı çok oluyodu haliylede tansiyon yükseliyo tamam diyosun kesin ölcem yaşım 27 kalp krizi vurcak ölcem diyosun birde midem çok kötü sanki patlıcakmış gibi gaz var o hal acaba kalbe bir baskı yaparmıya bilen varsa cevaplasın lütfen yani mide gazı kalbe basınç yaparmı

Doktor,a gittinmi peki?
Yada esin cocuklarin gelene kadar sende evde kalma,arkadas cevrenle,aile cevrenle yada komsularinla disariya cikabilirsin..Bunuda bir kenara birak günlük yürüyüs yapabilirsin..Bazen vitrinlere bakmak,degisik yerlere bakmak bile insani rahatlatir..
Sanirim bilinc alti bir sorun yasiyorsun.
Nezamandan beri böylesin?

PANİK ATAK TÜRLERİ
1-Beklenmedik Ataklar: Nedensiz, birden ortaya çıkan nöbetler, Panik Bozuklukta bu tür ataklar vardır.

2-Duruma bağlı olanlar: Korkulan bir kedi, köpek veya başka bir nesneyle yada bir durum karşılığında ortaya çıkar.

3-Durumsal yatkınlık gösterilen panik ataklar: Genellikle destekleyici bir etken vardır, ama her zaman panik oluşmaz, örneğin araba kullanırken panik atak oluşmaktadır, bazen araba kullandıktan sonra atak geçirmektedir…
Panik Atağın 13 bedensel bilişsel belirtisi vardır. Bunlardan 4 tanesinin olması nöbet için yeterlidir çoğunlukla 7-10 arası belirti yaşanmaktadır. Nöbet hızlı başlangıçlıdır, 10 dakikada zirveye çıkar. Bazen yarım-veya bir saat sürebilir.

PANİK ATAKTA GÖRÜLEN BELİRTİLER:
1-Çarpıntı, kalp atışlarını duyumsama, kalbin yerinden fırlayacakmış gibi olması, göğüste basınç bazen sol kola yayılan ağrı ve uyuşmalar…

2-Terleme (Sıcak -Soğuk boşalımlar, bazen üşüme bazen alevlerin basması hissi)

3-Titreme-sarsılma-itilme hissi

4-Boğulma ve nefes alamama hali (Boğazda düğümlenme veya bir yumru, tıkanma hissi)

5-Soluğun kesilmesi (Derin nefes alma ihtiyacı havanın yetmemesi gibi hisler)

6-Göğüste daralma, sıkışma, ağrı duyumsama

7-Bunaltı, karında ağrı, şişkinlik ve gaz oluşması
(Bazen mideden başlayıp boğaza doğru yayılan kalkışma rahatsızlık hali)

8-Baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma hali

9-Derealizasyon (Gerçek dışılık duyguları panik yaşandığında olaylar bir sis perdesinin gerisinde algılanır, cisimler, küçülür her şey bulanıklaşır…yada depersonalizasyon (Benliğinden ayrılmış olma hali: sanki bedenle ruh birbirinden ayrılıyor ve kişinin kendisini hissedememe, algılayamama kendisine yabancılaşma durumu oluşur….)

10-Panik anında kontrolünü kaybedeceği yada çıldıracağı korkusu (Kendisine çocuklara, çevreye zarar verme korkusu)

11-O esnada “yaşamım buraya kadarmış” duygususu-ölüm korkusu

12-Ellerde, kollarda, bacaklarda, başta ve birçok yerde uyuşmalar, yanmalar, karıncalanmalar, diken ,diken olma halleri

13-Üşüme, ürperme ya da ateş basmaları

PANİK ATAKTA EN ÇOK SORULAN SORULAR ve CEVAPLARI:
-Panik atak kalp krizine yol açar mı?
HAYIR
-Panik felce yol açar mı?
HAYIR
-Panik anında ölebilir miyim?
HAYIR
-Panik anında kendimi, kontrolümü yitirir kendime ve çevreme zarar verebilir miyim?
HAYIR
-Panik atak bayılmaya sebep olur mu?
HAYIR
-Deliliğe yol açar mı?
HAYIR
-Uçakta panik atak gelirse ölür müyüm?
HAYIR
-Tedavisi var mıdır?
EVET

oğlumun hamileliyinden bu yana enyoğun dönemi oğlum 7yaşında iken hayati tehlike yaşadı ozaman başladı:a015:

evet yaparmış annemde bende böyle sorunlar yaşıyoruz doktorumuz böyle söyledi:1hug:

kızlar böyle bir sorunu olanlar bence en önce doktora gitsin bendede ne zamandır vardı sonunda doktora gittim kısaca baştan aşağı her yerim incelendi benim sorunum tansiyonum çıkıyodu ama tamamen psikolojikmiş panik yapınca tanan yapıyodu doktor taş gibisin dedi vallahi dünden bu yanada bomba gibiyim çok şükür kalp ağrımda midemden kaynaklanıyormuş birde bu sayfaya bi arkadaş panik atak sırasındaki sorularla cevapları yazmış oda beni çok rahatlattı yani kısacası insan önce sağlık taraması yapmalı sonrada buna inanmalı gerçekten işe yarıyo birde nöbet gelirken hiç oralı olmayın başka şeyler düşünün hemen geçiyo oan ölünseydi ölürdük dimi demekki ölünmüyomuş alla emanet olun allah yar ve yardımcımız olsun

Ne olursunuz bana da yardımcı olunnsenağlama benim sözlümde panik atak var ve o bunun farkında değil ben netten araştırdıklarıma göre panik atak belirtileri var.
Mesela herhangi bir tartışmamızda kapatalım fenalaşıyorum daralıyorum diyo dışarı nefes alamıyorum diyo ve kendini dışarı atıyo...
en son bugün msnde bi yine tartışıyorduk kapat bu konuyu kötü oluyorum dedi bende kapatmıycam dinliyceksin sorunlarımızı nasıl halledicez konuşmadan dedim.. derken fenalaştı ve kusmuş:çok üzgünüm: iki kere kustu...
en onemlisi yani sormak istediğimde dedim benim yüzümden mi kustun fenalaştın dedim aklıma kötü bi anım geldi dedi.. ne geldi dedim gizli bunu anlatamam dedi. Nasıl anlatamazsın benden gizlin mi var dedim. Üzerime gelme anlatamam dedi sonra ağladı...:çok üzgünüm: sebebi ne dedim sebebinide soyleyemem dedi:çok üzgünüm: Ben anlayamıyorum kızlar sizce bu nedemek ben panik atak olmadığım için anlamak istiyorum ama anlamsız geliyo ne gizli olabilecek şey ne ya da boyle bi durumla karşılaştınız mı nolur yardımcı olunsenağlamasenağlamasenağlama

canim cok uzerine gitme zaman ver,zamanla o da acilacaktir..merak etmeyerimseniben

canim cok uzerine gitme zaman ver,zamanla o da acilacaktir..merak etmeyerimseniben

sanmıyorum açılacağını bunu hiç bir zaman soyleyemem diyorsenağlama benim merak ettiğim bu panik atakla ilgili bir durum mu yoksa başka problemlerden dolayımıdır acaba??

sanmıyorum açılacağını bunu hiç bir zaman soyleyemem diyorsenağlama benim merak ettiğim bu panik atakla ilgili bir durum mu yoksa başka problemlerden dolayımıdır acaba??

Canim lütfen üzülme ve sözlünüde anlayisla karsila.
Bazi anlar vardir kafasindan atamaz,demekki kötü bir anisi var yada onu sürekli kötü hallere sokan bir olay yasamis olabilir..Bu gibi durumlarda yapilacak tek sey
"Seni Anliyorum"lafini onsa samimi bir sekilde vurgulamaktir..
Merak etme zamani gelince o sana aciklar..Hepimizin bilinc altinda kötü olaylar,üzüntüler korkular sakli ve bu anlari düsününce insan daraliyor,nefes alamiyor ve üstüne giden kisiden kacmaya calisiyor..Sen üstüne giden kisi olma yeter ve ona zaman tani...Böyle durumda olan kisiler cocuk gibidirler,bir cocuga yanasir gibi yanasacaksin bazen...Her duruma Panik Atak tehsisi koymakta yalnistir,sizin yerinizde olsam,bir uzmani arar ve bu durumu ona anlatirim..Bir Doktorun gözlemi,normal insanlara göre daha iyidir...Netten arastirip danisma hatlarini arayin ve bilgi alin bu konuda,en azindan sözlünüze nasil yanasacaginizi,nasil konusacaginizi ögrenmis olursunuz---

oğlumun hamileliyinden bu yana enyoğun dönemi oğlum 7yaşında iken hayati tehlike yaşadı ozaman başladı:a015:

Tamam ozaman sizin sorununuz belli,ani korku yasamis ve icinizde bu korkuyu iyice derinlestirmissiniz....Insanlar her daim sevdiklerini kaybetme korkusu ile yasar bilinc altinda..Sizde bu tehlikeyi yasamis ve zamanla icinizde yogunlasmissiniz...
Sizin yapacaginiz tek bir sey var oda Uzamn kisilere gidip yardim istemektir..
En azindan daha mantikli düsünmenizi ve korkularinizi azamiye indirmenizi saglayacaktir bu yöntem...
Hergün oturupta evde tek basina bazi senaryolar kurar iseniz,korkulariniz hafiflemez dahada artar...

ben bukorkularımı daha önce paylaşmaya çalıştım aslında ama karşıma bunları anlayabilecek kimse çıkmadı buda içimde yaşamama sebeb oldu kk bana terapi gibi geliyor bunun için sizlere teşekkür ederim:1rolleyes:

Seni rahatlatiyorsa devam et,yaz paylas korkularini,2 kisi anlamazsa 3.kisi muhakkak anlar..Icine atmaktansa sal gitsin bu seni dahada rahatlatacaktir..

Insanlari dinlemeyi,dertlerine cözüm aramayi seviyorum,ben atagimi yendim yada icimde hala birseyler yasiyorum ama inan bana eskisi gibi canimi acitmiyor.

Onu görmemezlikten geliyorum,umursamiyorum,kaileye almiyorum.
Panik atagi bir insan gibi düsüneceksin,sevmedigin hatta nefret ettigin bir insan gibi göreceksin...

Icinde ilerlememisse,elini ayagini baglamamissa,seni kendine hapsetmemisse,insanligini senden hala almamissa,onun karsisinda güclü olacaksin,onu görmemezlikten gelip,kaile almayacaksin,sevmedigimiz bir insan, onu umursamadigimizda ne yapar?..

Hayatimizdan cikar gider,istenmedigini anlar...Eger cabuk kurtulmak istiyor isen,tek basina gücün yoksa direnmeye Doktora gideceksin.....
Allah kimseye kaldiramayacagi dert vermesin...

yine oğlum çok hasta astımı var bende rahatsızım göğsümde kitle var yarın ultrason çektireceğim inşalla kötü birşeyler çıkmaz:Saruboceq:

yine oğlum çok hasta astımı var bende rahatsızım göğsümde kitle var yarın ultrason çektireceğim inşalla kötü birşeyler çıkmaz:Saruboceq:
Cok üzüldüm ve ne yazikki bende alerjik astim hastasiyim.:1no2:
Ona cok iyi bakman gerekiyor canim benim ya kac yasinda?
Umarim sende,de kötü seyler cikmaz,icini rahat tut olurmu?
Ayrintilari buraya yazarsan sevinirim,en azindan haberimiz olur..
Cok cok gecmis olsun...

Ey şüphe hastalığına yakalanmış! Şüphen belaya benzer: önem verdikçe, büyük gördükçe artar; Önem vermez ve küçük görür isen söner. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Korkmazsan hafif olur, gizli kalır.

İçeriğini bilmezsen devam eder, yerleşir. İçeriğini tanısan gider. Şüpheyi bilgisizlik davet eder, bilgi onu uzaklaştırır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…