Panik atak ve evlilik sürecii

UmutsuzKedi

Belki bir gün..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2019
356
209
53
İstanbul
Merhabalar kızlar yaşlaşık 7 senedir antideprasan içiyorum yakında düğünüm olcaka panik atak birisiyim ve kalp krizi geçirir gibi ataklar yaşıyorum sebepsiz yere geliyor kuzenimin kınasında hiç birşey olmadı düğününde birden geldi orayı terk etmek zorunda kaldım anlatamam anca yaşayan anlar benimde kınam olcak yakında ben napıcam paniğim gelirse korkuyorum yakın zamanda doktor randevumu aldım moralim çok bozuk

Hiçbir şey korku kadar yorucu değil. Düşünmemeye çalışın, bunları düşünmek daha çok tetikler zaten. Tam aksine düşünmeyince yaşanmaz düşünmekten olur zaten bu tür şeyler. Kafanizi dağıtmaya çalışın, odak noktanızı değiştirin. Kafeini sık tüketiyorsanız azaltin. Ayrıca spor, yürüyüşte çok iyi geliyor. Yoga, olumlama yapın. Gün içinde sık sık güzel cümleleri tekrarlayın.

Hayatının en güzel, en özel günü olduğunu düşünerek kendini rahatlatmaya çalışabilirsin.
Her şey çok güzel olacak ve atak gelmeyecek
Pozitife odaklanmanı tavsiye ederim

Panik atak psikoterapisiz geçmiyor bana kalırsa. Sadece ilaçla olacak şey değil. Daha önce yıllarca çekmiş biri olarak ertelemeyin derim.

teşekkür ederim deneyeceğim ama doktorada gitme vakti geldi

Benimde vardı evliliğimin ilk ayları acile taşınıyordum
Düğün günü yarım bardak alkol aldım o biraz iyi geldi bana
Kendimi de hastalıktan soyutladım bugün düğünün var ve bu hastalığı evde bırakıp gidiyorum oraya sonra alıcam tamam moduna girdim akşama kadar idare etsin yeter diyordum kendimi telkin etmek çok işime yaradı
Yoksa nefes almaya çalışmaktan ciğerlerim acımış kalp ritmim bozulmuş durumdaydı diğer günler

Yaşayan biri olaraktan sevgili kardeşim en iyi ben anlayanlardanim seni.
Öncelikle otobüs metaforu öneririm yani şu otobüsün şoförü sensin,yolcular düşünceler yolcular seni ne kadar rahatsız etsede şoför sensin gitmek istediğin yeri sen belirlersin,düşünceler yani yolcular inip gider hep değişir asla sabit kalmazlar.

Atak için kullanilan ilaçlar bende kullanıyorum gerçekten baskiliyor,kalıcı düzelmede sağlıyor atakla basetmeyi öğreniyorsun sadece şunu bil öldürmeyecek,kalp krizi gecirmiyoersun tamamen beynin o an öyle algılatiyor sana.bir naçizane tavsiyem daha var ot yada birtakim uyuşturucu maddeler kullandiysan onlarda çok tetikliyor ara sıra kullansan dahi tetikler atağı.
yasal uyarı :uyuşturucu madde kullanımı yasak ve tehlikelidir bütün herkes uzak durmalidir.

Kendini sakın kotu hissetme otobüs metaforunu uygula bana çok faydası oluyor
Sormak istediğin birşey olursa özelden de yazabilirsin elimden geleni yaparım.

İnsanlik hali ya nolacak tam önemli bi anda rahatsiz hissedersiniz biraz fenalasti denir gider kendinize gelirsiniz daha iyi hissettiginizde devam edersiniz gün sizin gününüz size gore organize edilir aksi bir durumda. Ama bence en guzel gunlerinizden biri oldugu icin hicbisey olmayacak

İlaçlar rahatlatıyor iş siz de bitiyor. Ben de kullanıyorum atakta geldiği oldu en son bilişsel-davranış terapisti buldum ama yöntemler aynı vazgeçtim. birkaç kitap aldım bu konuda iyi hissetmek kitabını öneririm.sonra karşıma İzzet güllü videolarını izledim beynime işledim dediklerini zihnime bekçilik etmeyi bıraktım hergün bir videosunu izledm çok iyi geldi bana. Unutmamak ve zihnime işlesin diye hala izlerim. Bence deneyin bir şey kaybetmezsiniz. Zaten iş sizde bitiyor algılarımız yanlış ondan bazı şeyler korkunç geliyor gözümüze çok geçmiş olsun.

nişanlımda alkol almamı söyledi işe yarar mı bilmiyorum korkuyorum alkol içen biri değilim

çok teşekkür sadece normal sigara içiyorum allaha şükür öyle şey yok

o an geldiğinde düşünceler yok oluyor gerçekten milletin içinde rezil olcam korkusu kusucam korkusu başlıyor eve gidiyimde düşeyim bayılayım modunda oluyorum toplum içinde baş dönmesi dahi yaşamak istemiyorum

kitabın ismi nedir

Dideral icerssin bişey olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…