Merhabalar uzun süredir bu forumda yazılanları takip ediyorum bende panik atak anksiyete okb hepsinden var maalesef ve yıllardır paxil kullanıyorum. arkadaşlar bende şiddetli bir gebelik korkusu var. üstelik gebe kalmadığım halde

evliliğimin 2. yılında eşimle çocuk istemeye başladık, tam deneyecekken benim ataklarım başladı

sebepsiz yere çok büyük ve şiddetli ataklar yaşadım

hamile kalmak istemiyorum,, korkuyorum diye ağlıyordum

((( günlerce yemek yiyemez,uyku uyuyamaz hale gelmiştim. ruhen ve bedenen çökmüştüm. psikiyatriste gittik paxil başladık yıllarca paxil kullandım. hala da kullanıyorum üzerinden tam 3,5 yıl geçti ve biz evliliğimizde 5. yılımızı doldurduk. ben artık çocuk sahibi olmak istiyorum! aslında isteyip isteyemediğimi bile hastalık yüzünden kestiremiyorum. yani duygularıma ve kendime tam manasıyla güvenemiyorum öyle dengesizim ki. Normalde çok duygusal ve hassas bir yapım var. çocukları da severim hele ki yeğenlerimi o kadar cok seviyorumki bazen onlara bakarken annelik duygusu hissediyorum gibi geliyor. içim titriyor nasıl masum ve muhtaçlar. ancak gelin görünki korkudan iyi anne olamayacağım o ataklar yine başlayacak 9 ayı nasıl geçiririm ya yemek yiyemezsem, ya uyuyamazsam ya delirirsem... ya bebeği doğunca sevemezsem, lohusa depresyonuna girersem gibi korkular yüzünden bir türlü cesaret edemiyorum

kendimi ve eşimi mahrum bırakıyorum bu güzel duygudan bu hastalık bu sebebpsiz takıntılar yüzünden kısa vadeli düşünüp belkide uzun vadede yaşanacak o güzel günleri yaşanamaz hale getiriyorum. ne yapmalıyım, ne olur anne olanlar, hamile olanlar bir akıl verin! evlat cok seviliyor mu hamileliğin zor günleri ilk 3 ay sonra atlatıloıyormu insan gün geçtikçe karnındaki bebeğine alışıyor mu merak ediyorum. doktorlar ilk 3 ay ilaç da vermiyor ya uyuyamassam ki gerçekten anksiyete ataklarım olunca hiiiç uyuyamıyorum beynimde sürekli konuşan bir iç ses var sürekli olumsuzluklar fısıldayan

((( tedavi oluyorum ancak ben anne olmadan bu korkudan tam manasıyla kurtulamayacağım gibi hissediyorum hani ancak korkularımızın üzerine gidersek kurtulurmuşuz ya yanmadan kül olamayacağım belli ki

belki de şeytan vesvesesi bilmiyorum,,çaresizim anlam veremiyorum neden böyle oldu. Allahım tüm hastalara ve bizlere şifa ver. güzel şeyler duymaya cesaretlendirilmeye öyle ihtiyacım varki

allah isteyen kimsenin kucağın boş bırakmasın.