Arkadaşlar merhaba. aranıza yeni katıldım. 17 haftalık hamileyim. Yaklaşık 1.5 ay önce anksiyete ve ataklarım hatta obsesyonlarım başlayınca doktorum lustrala başladı 15 gün önce. Ama ilaç içiyorum diye daha da kötüleştim. Şimdi de dozunu artırdı ve ativan verdi. Çok ama çok canım yanıyor içerken ama başka çarem yok. Günlerdir günde 2 saat falan uykuyla duruyordum zombi gibi olmuştum. Ativan biraz rahatlattı.
çok çok geçmiş olsun moonn...
ilaç alırken canın yanmasın bende ilaç kullandım hamileliğimde şükürler olsun bebeğimde bende gayet sağlıklıyız daha da yeni doğum yaptım 40 gün oldu... sen iyi olucaksın ki bebeğinde iyi olsun doktor kontrolünde olduğun sürece sorun yok sende keyfinden almıyorsun o ilaçları!!! tekrar geçmiş olsun canım benim yalnız değilsin bunu sakın unutma derdini veren Rabbim dermanınıda verir inşallah....
Ah canlarım.. Bir tutuldum pa ya rüzgar nerden edserse gidiyorum..
İlk günler gibi yoğunluğu, kafa yedirmeleri kalmadı.. Ama hergün başımda, içimde.. Bilirsiniz işte.. İçime bir darlık geliyor, o an öl sanki daaha iyi.. Hayata dair hiçbirşey düşünemiyorum.. Karnımdakini düşünmek bile öyle bir sıkıyor ki beni, hiç düşünmemeye çalışıyorum.. Kımıldasa, karnımda gazmış gibi davranıyorum ona.. Ne kötü yaa.. İçime sıkıntı veriyor, bebeğin kımıldaması bile..
İshal geçeli 10 gün oldu ama hala şu bayılacakmışım gibi olan hissim gitmiyor.. Neden geçmiyor bilmiyorum.. Kafam buna da takılıyor.. Birden elim kolum düşüyor, başım fena dönüyor, ha bayıldım ha bayılacağım.. E vücut sususz kaldı diyorlar, 10 gündür yerine koyamadı mı.. Bence alakası yok suyla ama işte, bunu da götüreceğiz gittiği yere kadar artık..
Annem geldi 2 gün önce.. Adapazarından geldi kadın.. Baktım ki kalkamıyorum, kendi işlerimi yapamıyorum, çağırdım artık, ne yapayım.. Bebişe kıyafet falan getirmiş, ona bakarken gene içime sıkıntı geldi.. Hiç bakmadan koydum kenara, kadıncağızda ne olduğunu anlayamadı, bozuldu bir an.. Beğenmedim sandı sanki.. Sonra açıkladım ona, içimdeki sıkıntıyı..
Öyle işte, zor günler geçiriyorum.. Hepinizin duasını istiyorum kızlar.. Ben size ediyorum, ne olur sizde beni unutmayın..
moon Allah yardım etsin kuzum.. Bak, hepimiz dertliyiz bir şekilde.. Ve çoğumuzda ilaç kullanıyoruz malesef.. Sanada Rabb'im yardım etsin.. İnsan artık öyle bir noktaya geliyor ki, (bende öyle oldu en azından) tamam bebekte önemli ama benim biraz rahatlamam lazım yoksa kafayı yiyeceğim.. moduna giriyor.. Allah'ım indinde kıymetli olan ne varsa, onların hürmetine hepimize şifalar, devalar versin.. Merhameti de yaratan O.... Bize de merhamet etsin...
ahhh canım benim ya kaçgündür haber bekliyorum walla senden çatladım resmen... nerden hortladı bu ataklar gene yaaaaa amaaannn....
sık dişini canım benim yaaa çok çok az kaldı sağa sağlim kurtulucaksınız bebeğinde sende Allah ın izniyle... dularım seninle canım arkadaşım bizi habersiz bırakma lütfen!!!
24. haftaya girmek üzere olan bir hamileyim.Yardımcı olursanız çok sevinicem.Daha önce forumda yazmıştım.Panik atağım var.10 gün önce Ci...m içmeye başladım.Günde yarım içiyorum ama sanırım tam fayda etmedi henüz.Okuduğuma göre 20. haftadan sonra tansiyon kontrol edilmeliymiş.Ben de bilekten tansiyon ölçen elektronik cihazla tansiyonumu ölçüyordum.Bi kaç gün önce 13.1/7.5 çıktı.Ödüm koptu.Çarpıntı başladı.Hemen bi doktora danışıp Di....l aldım.Zaten daha önce çarpıntı için bu ilacı kullanıyodum.
Şöyle bişey var...Hamile olduğumu anlayınca ilaçları bıraktım ve o günden beri baş dönmesi, kulak çınlaması, panik atak geçiriyorum.Şimdi tansiyonumu ölçsem, bu sebeplerden dolayı zaten yükselecek.Ve aynı belirtileri gösterdiğim için panik mi tansiyon mu anlayamıycam.Doktora gidemiyorum.Malum beyaz önlük korkusu.Bu durumu yaşayan var mı aranızda? Bana bi akıl verseniz çok memnun olurum.Ödemim yok.Bol su içmeye çalışıyorum.(Çok şükür)
domestekuscum söylediğin şeyler ilacı aniden bıraktığın içinde olan yan etkiler tansiyonunda gayet iyi... bende de oldu aynı şeyler ve ne yazık ki ilaç kullanmak zorunda kaldım tekrardan umarım senin ihtiyacın olmaz... ama doktor kontrolünde kullanabileceğin bir çok ilaç var özel bir muayenehanede terapi desteği alabilirisin... çok geçmiş olsun ve Allah yardımcın olsun...