Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

çok çok geçmiş olsun moonn...
ilaç alırken canın yanmasın bende ilaç kullandım hamileliğimde şükürler olsun bebeğimde bende gayet sağlıklıyız daha da yeni doğum yaptım 40 gün oldu... sen iyi olucaksın ki bebeğinde iyi olsun doktor kontrolünde olduğun sürece sorun yok sende keyfinden almıyorsun o ilaçları!!! tekrar geçmiş olsun canım benim yalnız değilsin bunu sakın unutma derdini veren Rabbim dermanınıda verir inşallah....

ahhh canım benim ya kaçgündür haber bekliyorum walla senden çatladım resmen... nerden hortladı bu ataklar gene yaaaaa amaaannn....
sık dişini canım benim yaaa çok çok az kaldı sağa sağlim kurtulucaksınız bebeğinde sende Allah ın izniyle... dularım seninle canım arkadaşım bizi habersiz bırakma lütfen!!!

domestekuscum söylediğin şeyler ilacı aniden bıraktığın içinde olan yan etkiler tansiyonunda gayet iyi... bende de oldu aynı şeyler ve ne yazık ki ilaç kullanmak zorunda kaldım tekrardan umarım senin ihtiyacın olmaz... ama doktor kontrolünde kullanabileceğin bir çok ilaç var özel bir muayenehanede terapi desteği alabilirisin... çok geçmiş olsun ve Allah yardımcın olsun...

canım bu arada ilaca alışma süresinde bir takım yan etkiler olabiliyor korkma daha kötü oldum demişsin yazmak istedim ilk başladığımda bende çok fena olmuştum zangır zangır titriyodum resmen sık dişini bir kaç haftaya alışır bünyen korkma... Allah ın izniyle bebeğini alıcaksın kucağına sağa sağlim!!!

Canım çok teşekkürler desteğin için. Yalnız olmadığını bilmek çok güzel. Bu ara anksiyetelerim tavan yaptı. Geceleri ativan almazsam uyuyamıyorum. O da gebelikte d grubu. Doktorum bi kaç gün sonra ativanı bıraktırcak. O zaman ne yapcam şimdiden onu düşünüyom. Bebeğimi düşünüp mutlu bile olamıyorum ya. Allahım böyle bi durumu kimsenin başına vermesin....

Amin.Allah herkesin yardımcısı olsun.Bendeki panik atak agorafobi sebepli olduğu için dışarı çıkamıyorum.Doktor kontrolü filan hak getire.İlaca başladım.10 gün oldu ve doktorum artık etkisini görebileceğimi söylüyor. İnşallah İnşallah!!

Bazen başım ağırlaşıyor.Ağrı gibi ama değil gibi.Korkuyorum o zaman.

Terapi niyetine doktoru aradım da, işte bir sürü azar işittim :)

Canım inan ben de seni çok iyi anlıyorum. Allah kimseye bu hastalığı vermesin. Yaşamayan bilemez. Benim artık son 3 haftadır dayanılmaz olmuştu. günde 1 2 saat falan uyuyordum. Gündüz de zombi gibiydim. Sürekli çarpıntım oluyordu ve düşünüyordum. doktorun verdiği ek ilaçla 3 gündür daha iyiyim. Rabbim hayırlısını nasip etsin

tamam da o çarpıntıyla kendimizi nasıl dinlemicezki ben anlamıorum.İstanbuldamısnı? ben psikiyatrmla 2 yıl görştüm bir kez olsun yargılamadı beni..

tamam da o çarpıntıyla kendimizi nasıl dinlemicezki ben anlamıorum.İstanbuldamısnı? ben psikiyatrmla 2 yıl görştüm bir kez olsun yargılamadı beni..

Benim psikiyatrik geçmiş biraz eski :) Doktoru da yargılamak istemiyorum.Belki ters zamanına denk geldim.Dirayetli ol biraz demeye getirdi aklınca.

Bişey sorucam, bu panik atak belirtisiyle tansiyon belirtisini nasıl ayırabilirim?

Arkadaşlar merhaba,

daha önce bahsetmiştim.2.çocuğu düşündüğüm için kontrol hapını bıraktım.4 ay oldu gebelik yok daha.ama ben ne düşüneceğimi şaşırdım , bazen dualarımda hamile kalmıyayım diye dua ediyorum.biliyorum çok çok saçma.ama hamile kalırsam ,ilacı bırakırsam ne yaparım diye düşünmekten çıldırmak üzereyim.eşim 2.bebeği çok istiyor,kızım kardeş istiyor ,etrafada yalan söylemekten bıktım usandım.hadi daha ne duruyorsun diyenlere çocuk istemediğimi söylüyorum.ama gelin birde bana sorun.çok istiyorum,özellikle bir kızım daha olsun istiyorum.ne yapacağımı ,ne düşüneceğimi şaşırdım.acaba herşeyi göze alıp,ilk aylarda bile ilaç kullansam mı?tabiki bu dualardan sonra hamile kalabilirsem....

Bu arada bir cihaz duydum adı ALPHARİA CİHAZI.psikolojik pek çok soruna iyi geliyormuş.hiç duydunuzmu bilmiyorum ama bugün nette gördüm ,birkaç kullanıcı yorumu var.Eğer doğru ise rahatladıklarını söylüyorlar.bilgisi olan varmı,bilgi verirseniz.Artık çaresizlikten herşeye atlar olduk.:)

şimdi sana o hal gelince tansiyonunu ölçtüğünde yüksek mi çıkıyor?
Ben mesela fenalaşıorum bayılacak gibi gözlerim kararıyor tansiyonum düştü diorum ölçüyorlar ve normal yani hep panik atak..

Atakların ne durumda bilmediğim için ilaca bişey diemiorum karmen..Bebek konusunda ise kız istiyorum diorsun erkek olursa? :)) Sanırım en iyisi Allah'a yönelip verecek olan sensin ben istiyorum hakkımda hayırlı ise nasip et deyip beklemek..O senin durumunu senden iyi bilir..Allah gönlüne göre versin inş..

Merhaba..Endişeler gebelikte çok artıyor..Ben kafamda senin gibi sorularla başladım sorularla bitirdim hamileliği..Doğumdan sonra öleceğimi düşünüyordum.Doğumdan sonrası da zor ve çok endişeli..Sakin olmak zorundayız kendini bolca motive et ve tevekkülünü artırmaya çalış..Ayrıca Barış Muslu'nun "Yıka Beynini" die bir beyin formatlama kitabı var benim psikoloğum bu kitaptaki yöntemi kullanıordu panik atak için istersen bi oku..

Allah şifa versin hepimizin benzer sıkıntıları var bi çok arkadaşımız ilaçla başladı bitirdi hamileliğini..Atakların ne boyutta?

her zaman burdayım canım ne demek Rabbim hepimize şifa versin inşallah hayattan zevk aldırmıyor bu hastalık ne yazık ki Allah aklımızla sınamsın bizi!!!

canım hamilelikte ağırlaşma olabiliyor ama tansiyonunu takip etmeni tavsiye ederim!!! başka doktor bulmanı tavsiye ederim ne demekmiş azarlamak sende isteyerek bu durumda değilsin eğer istanbuldaysan doktor tavsiye edebilirim...

canım sen bilirsin ama ben tavsiye etmiyorum walla bu hastalıkta çok zor hamilelik bir çok riski göze alıyorsun... Rabbim evlat vermiş o duyguyu tatmışın bırak etraf ne derse desin birde dünyada birçok tek çocuk var çocuğuna önce sen lazımsın kardeş değil... yaparım diyebilsen amennah ama sende kendine güvenemiyorsun sen bilirsin genede ama bu hastalıkla hamilelik geçirmiş biri olarak tavsiye etmiyorum!!!

bende birçok şey duydum 8 - 9 yıldır denemediğim şey yok ben inanmıyorum o tür şeylere o yorumlarda bana yalan geliyor belkide bende işe yaramıyor bilemem tabii...

Evet İstanbuldayım.

Evet İstanbuldayım.

canım eğer anadolu yakasındaysan Özel yunus emre hastanesinde kadın doğum uzmanı Ekin Ünlüer var hem çok iyi bir doktor hemde bir arkadaş gibi destek oldu bana hamileliğim boyunca hatta ölümden döndüm önce Allah ın sonra Ekin hanımın sayesinde şiddetle tavsiye ederim sigortaylada anlaşması var hastanenin....

Çok teşekkür ederim.Beni azarlayan kadın doğum doktoru değil, psikiyatrım :) Azarlamak derken, benden bıktı sanırım.Ki bazen ben bile kendimden bıkıyorum :)

Bu sıralar doktorlarımla telefon yoluyla görüşebiliyorum.

Kızlar bişey sorucam size..

Bende panik atak yok ama panik birisiyim normalde,iğneden korkan bi tipim.
hamileliğimin son haftalarındayım ve bebişim dönmedi dönmezse sezaryen olabilirim.
tansiyonum hep 9-6,kolesterolüm biraz yükseldi doğal olarak,bazı yersiz korkularım var

ya doğumda bişey olursa,tansiyonum daha da düşerse,kalbim durursa vs.gibi(allah korusun)
genel anesteziden de korkuyorum bilemiyorum bunu nasıl yenmeliyim sizce?

bir de kısmetse doğumum güzel geçerse,lohusalıkta her kafadan bi ses çıkarsa,bebeğimi benden çok sahiplenirlerse,evimden hiç çıkmazlarsa,düzenimi bozarlarsa sürekli vs vs.gibi manyak manyak sorular var kafamda bunları atlatmam için ne önerirsiniz?:18:

Oysa ki çok şükür herşey güzel gidiyor aslında,kafamdaki kuruntuları da bi atabilsem rahatlicam.....

cnm bende 1 ağustosta spinal sezeryanla doğum yaptım ,bende çok korkak ve panik biriyım ve çok nazlıyımdır,ama inan hamile olduğumu öğrendikten sonra tahlilller aşılar hepsi bana vız geldi çünkü herşey canım kızım içindi.demekki ben hep boşuna panik yapmışım dedim.alttan muayene olamadım kendimi kastım die doktor çatın dar deyip spinal sezeryanla doğumumu onayladı iyikide sezeryana yapmışım çok rahattı :) sezeryan sırasında aslında bilincim açık diye beni kesmeyin hissederim diye bağırınca panik olunca b sakileştirici vurdular ve çok rahat bir doğum oldu sonrasındada çok zolanmadım cnm sezeryanmış normal doğummuş hiç önemseme herşeyin hayırlısını dile şimdiden bunları düşünüp kendini yıpratma bebişinde senin gerginliğini hisedio.hayırlısıyla miss kokulu yavruna kavuş.sonrasındada evine gel cnm bence başındada sadece annen dursun.çok kalabalık bebek açısındadanda iyi değil,senin içinde iyi değil.ben öle yaptım çok rahattım tek bi kafa bana akıl veriyor kafam karışmıyordu.genel anestezi yapma bebeğinin doğduğu anı ilk sesini duy ve direk emzir.ben iyiki genel anestezi yapmamşım.aklına kötü şeler düşünmü çünkü sen en kutasl bi şeyi gerçekleştireceksin sen ve tüm anne adayları Allah'a emanet.

efraahhh nasılsın kuzum bebeğin nasıl???

Duygucum şükürler olsun iyiyim.Çarpıntım yok ama sürekli olursa korkusu var.Dışarı çıkınca kötü oluyorum geçicidir diyip teselli buluyorum evdeyken iyiyim annem yanımda ona çok güveniyorum ama annem gidince napıcam bilmiorum.Sen ne alemdesin?

Sezeryandan korkma.Ben panik ataklı ve doktor iğne korkusu olan her kan almada bayılan birisi olarak yaptıysam herkes yapar..Ben de hep kalbim duracak sanıyordum ama bak durmadı..Allah yardım ediyor ve şu çok doğru nasıl girersen öyle çıkıyorsun iyi gir doğuma güzel pozitif yorumlar oku motive ol..Allah kolaylık versin..

ok canım ben kadın doğumcumdan her türlü desteği gördüğüm için önerdim anladım psikiyatrdan bahsettiğini yoksa sen bilirsin genede ihtiyacın olursa aklında bulunsun...

canım doğumuna çok az kalmış bu tür korkular hemen atılmıyor ama kendini dinlememeni bir takım meşkalelerle meşgul olmanı tavsiye ederim...
bende genel anestezi ile 42 gün önce sezeryan doğum yaptım... en güzeli genel anestezi panik biriysen operasyon boyunca uyanık olmanı tavsiye etmem... bu arada anestezinin sokağa çıkmak kadar riski var milyonda bir risk yani hiç korkma çok kolay nasıl uyanıp uyandığını bile anlamıyorsun... hakkında hayırlısı olsun sezeryan olursam diye korkma normal doğumunda birçok riski var...

aynen efrahım bende şükürler olsun iyiyim ama ya atak tutarsa diye kendimi yemektende geri kalmıyorum birde ilaç alıyorum yanii.. birde bu sıralar ya ilerde bu ilaçlar bana yetmezse korkusu gelmeye başladı amannn işte öyle canım yaaa... bu hastalıktan kurtuluş yok sanırım bununla yaşamayıda öğrenemedim 9 senedir nolucak böyle bilmiyorum... genede şükürler olsun Rabbim beterinden korusun ne diyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…