Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

bende ılk 3ay cok kotuydm ama suan 6 aydaym öncekıne göre cok ıyım tabıkı kötü düşünceler gecıyo ama düsünmemeye calısym bıde su varılk tahlıllerden ultrasondn herseydn korkydm aşıdan ama hepsı oldu ayrıntılıdn hıcbırı korktgm gıbı olmadı onun ıcın dıyorm doggumda bukadar korktgm gıbı olmck dıyorm allah yardm eder cesaret gelıyo bıgunde oluck bıtıck nıye bır gunlk korku ıcın kac ayımızı zehır edyorz hamılelıgmzden bısey anlamyz ama elımzde degıl işte

arkadaşlar size şu son 1 aydır uyguladığım ve bende işe yarayan anksiyete ile başa çıkma taktiğimi paylaşmak istiyorum ... hepinizin yazdıklarını tek tek okudum inanın yazdıklarınızın hepsinden bir parça bende de var ... sezaryen mi normal doğum mu yok sırt üstü yatamama yok nefes daralması .. işte ne bilimm bebeğe bakabi lecek miyim ? filan filan filan .. bizlere bıraksalar bunları sayıca milyonlara çıkarabiliriz hanımlar bu konuda yetenekliyiz :))))) ... neyse ben konuma dönüyorum .. 10 küsür yıldır pa hastasıyım pek bişi farketmio kızlatr yaygın anksiyete .. pa .. filan sonuç aynı .. ataklara ve atak geçirilen yerlerden kaçınma ... fakat 10 yıldır gözlemlediğim kadarıyla erkekler bu hastalığın üztesinden bizlerden daha kolay geliyorlar ... ve bir panik ataklının açtığı sitede kendisi tamamem iyileşmiş ve erkek onun tekniklerini okudum ve bana çok mantıklı geldi .. bize psikologlar ne öğretiyor işte panik atak gelirse nefesiniz düzenleyin filan... gidenler bilir .. ama ben artık hiç bişey yapmıyorum ... inanın hiç bişi yapmıorum .. gelsin diyorum .. kızlar şunu hep kendinize tekrarlayın .. panik atak size zarar vermezzzz .. panik atak bir isim .. yaşadığınız sizin vücudunuzun normal tepkisi .. mutlu olunca kahkaha atmıyormusunuz ??? kahkaha size zarar veriyormu ???? hayır .. üzülünce ağlamıyormusunuzz ??? ( ben salya sümükkkk böğüre böğüre ağlarım :)))) hiç sizi öldireceğini veya size zarar vereceğini düşündünüzmü ???? tabiki hayır .. peki panik atak nedir ????? panik atak vücudunuzun o anda ortada gerçek bir sebep yok iken korkkmanızdan dolayı vücudunuzun verdiği gülmek ve ağlamak benzeri doğal ZARARSIZ .. bir vucut tepkisidir .. en fazla 30 dakika sürer (ah bu bana neden oluo deyip sürekli sürekli kendinizi strese sokmazsanız) .. sokarsanızda panik atak değil ama huzursuz anksiyetik 2/3 saatlik bir süreç yaşar sonrada bütün gün ve ertesi gün somurtup hiçbişeyden zevk almazsınız )30 dakika sonunda zaten vucudun rahatlama sistemi otomatik devreye girer ve olay orda biter .. sonuç .. panik atağı yaşayın ama bilinçli yaşayın .. yaşarken İNANIN bu bana zarar vermeyecekdiye.. nefesinizi durduramazzz imkansizzz .. kalp krizide geçirtemezzz oda tıbben imkansız .. beyin kanamasıda imkansiz ..yani isteseniz dahi pa geçiriken yukarıdakilerin olması İMKANSİZ .. zaten tıp kayıtlarında yok .. hayalii .yani bizler hayali gerçek olmayan bir şeye bilinç altında inanıyoruz ... ilaç yerine bu inancı olumlusuyla değiştirdiğiniz anda sorunun yüzde ellisini çözdünüz demekitr...diğer yüzde ellilik kısım farklı bir konu onuda açıklacağım .. o bizim tamamen olaylara bakış açımız ve düşüncelerimizle ilgili .. önce bir panik atağı çözüp korkmamayı öğrenmek gerekiyor .. o ilk kısım bittikten sonra ,korkusuzca size bu panik atakları yaşatan; - hayata yaklaşımınız -olayları değerlendirmeniz ve kişiliğinizle ilgili konuların üzerinde çalışmak gerekli .. ama bir kez pa dan korkmamayı öğrendiğinizde .. diğer yüzde ellilik kısım çok ta sorun değil .. özet olarak kendinize hep şunu hatırlatın; pa her canlının hayatında var belki bende diğer canlılara göre daha sık var ama doğal bir tepki ve bana zara veren bir durum değil .. geldiği anda vücudumdan akıp gitmesine izin vericem vede onu düşünüp bütün günümü zehir etmeyeceğim .. diyip inandığınız anda zaten panik atak filan kalmıyor ... ben bunu 1 aydır yapıyorum vede hiç pa gelmedi ..bir deneyin derim

saol canım üşenmeyip yazmışsın gerçekten eline sağlık..söylediklerin doğru ama eksikler var ama dediğin teknik bazen işe yarıyor bazen yaramıyor mesela kendimden örnek vereyim :ben herzaman ama herzaman uykusuz kaldğımın ertesi günü ya atak yaşarım yada anksiyete ..çarpıntı,titreme,yabancılaşma,kramplar,bulantı,baş dönmesi.... liste uzar gider..hani öyle aniden birdenbire değil..şiddeti bazena değişkenlik gösterim ama bu durum hiç değişmez.o yüzden alıştım ve uykumu almaya çalışırım. uyku önemli bir faktör.başka faktörlerde var tabi..bu durumda senin söylediklerini yapmam işime yaramıyor çünkü ben bu hastalığın beni öldürmiyeceğini yada kalp krizi geçirmiyeceğimi biliyorum atak gelse dahi..benim korkusuz cinsinden panikatak çeşitleri çok olan bir hastalık ..mesala bende öyle korkular olmuyor ölürsem falan..ama nefes egzersizi çok işime yarar ,her atakta yaparım geçer allahın izni ile..yani somut şeyler bende işe yarıyor ama senin söylediklerinde çok doğru kendini konrol edemeyen,beynine söz geçiremeyen insanlar bunu yapmalı.sanırım klasik panikatak hastaları demeliyim..

Al benden de o kadar sevimcim
Boş yere ne kadar da çok zaman harcıyoruz. Halbuki hamilelik ve doğum çok güzel, mucizevi bir olay. Tadını çıkarmak yerine biz nelerle uğraşıyoruz istemeden. Ama Allah'ın bize verdiği güç ile bunlarıda aşıcaz ve sağlıcakla bebişlerimize kavuşucaz inşallah..

Canım çok güzel anlatmışsınn, emeğine yüreğine sağlık. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

Rica ederim kızlar her zaman merak ettiğiniz her konuda soracağınız sorularınız olursa cevaplamaya hazırm. kızlar biz kader arkadaşlarıyız. Hep beraber birbirimize destek olarak atlatacağız inşallah Allah'ın izniyle.

Kendi adıma yazmalıyım ki fazlaca iyimser ve soft bir yaklaşım olmuş. Tabii ki p.a. sebep ve sonuçlarını tanımalıyız, kendimizi de tanımalıyız. Ne zaman gelecek - ne zaman gidecek bilmeliyiz. Ama burda yazılanlar, panik atağı hafif-orta şiddette yaşayanlar için geçerli sanırım. Mesela ben geçen sene tam da doğum günümde sokak ortasında öyle bi panik atak geçirdim ki! Yürüyemedim bile. Denge menge gitti... Kalakaldım. Bi restauranta girdim dinlendim. Ama çok da geçmedi. Meğer garson kadında da pa varmış. Doktor arıyormuş. Tabii ki doktorumun tel-adresiini verdim :) Acaba dedim, onun şifa bulmasına vesile olmak için mi yaşadım bunları? Kendime üzüldüm, halime üzüldüm. "Merhaba panik atak. Geldiğin gibi gider miisin?" diyemedim.

Ooyyy kızlar artık son demlerimi yaşıyorummmm..
Ya doğumda atak geçirirsem, ya kötü olursam ya şöyle olursam diye diye günlerdir doğru düzgün uyku girmiyor gözüme..
Kalp çarpıntılarım başladı.. yüreğim pır pır..

senin yerinde olmak için neler vermezdimmm :))) daha benim en az 1,5 ay var ... Sana söyleyebileceğimm şu hissettiklerin panikten değil ..çok normal hisler .... normal doğum heyecanı .... bu arada doğumda panik atak filan geçiremezsinnn ..panik atak gerçek olmayan korkular, hayali korkular , karşısında oluyor .. doğum öyle birşey değil .İnanıyorum ki doğumdan sonra eğer vaktin olursa burada aynen şöyle yazıcaksınn kızlar bebeğim sağlıklı oldu .. çok heyecanlandım korktum ama hiç panik atak geçirmedim :))) ben gönülden böyle olacağına inanıyorum ... Normal doğum mu düşünüyorsun ?

Artık normal doğum süresine geldiğine göre yazabilirim; İnşallah benim gibi aniden doğum yaparsın da paniklemeye, kendine dert bulmaya fırsatın kalmaz :) Tek çarpıntın kızını görünce mutluluktan olur :)

Arkadaşlar merhaba
27 haftalık ikiz bebeklerime hamileyim,
çok fazla çarpıntım olduğu ve gece uyumamı dahi engellediği için kadın doğumcumun tavsıyesiyle kardıyologa gittim
EKG , kalp ultrasonu ve yapıldı. kalbim bir kuş gibi çarpıyormus :) nabzım 120den aşağı inmiyor.
bu çarpıntı cok fazla yasam kaliteni düşürür dedi,
normalde gebelikte en doğrusu hiç ilaç almamak ama bu ilacın en düşük dozu olan Beloc Zok 25 mg yazıyorum dedi, hocam kullanmasam idare edemez miyyim dedi, çarpıntı çok fazla buna katlanmana gerek yok dedi, ama bır yandan da tabı verilmiyor genelde ilaç hamilelikte ama en düşük dozunu veriyorum dedi.
içim rahat etmedı çıkışta kadın doğumcumu aradım o da kullan dedi.
şimdi kafam karıştı, bu ilacı napayım arkadaslar, hamileyken Beloc Zok kullanan oldu mu?

Hoşgeldin.

Ben de Dideral kullandım.Etken maddeleri farklı sanırım ama o da çarpıntı için kullanılıyor. Kadın doğumcu 1 taneye kadar içebilirsin demişti.

Bende beloc kullanıyordum sonradan gerek kalmadı çarpıntım yoktu çünkü ama aynı dediğin gibi iki doktorumda hamilelikte rahatlıkla içebileceğimi söyledi.. Direnme doktorlar ne diyorsa öyle yap.. Nedeni ne imiş kalp çarpıntının psikolojik mi?

Domestekus inan sancılanmayı dört gözle bekliyorum :) Biran önce doğum yapıp kurtulmak istiyorum.. İnşallaah dediğin gibi olur bu şekilde beklemek çok zormuş.. Çok senaryo üretiyorum kafamda.

Dovardar.. canım ben sezaryen olucam epidural.. en geç bu ayın 26sında olucak Allah nasip ederse..

( Paxil 10 ) Kızlar herkese iyi akşamlar, bugün ense kalınlığı ölçümüm vardı çok şükür Hamd olsun 1.8 çıktı iyiymiş, 2 li tarama için de kan verdim 1 hafta sonra çıkacakmış sonucu inşallah o da iyi çıkar dua edin bana da ne olur.. Hepimizin sıkıntıları ayrı ayrı ama sizlerde böyle bu aylarda sinirlilik varmıydı böyle herşeye hemen sinir oluyorum tahammülsüzlük var sanki mutsuzluk endişe var.. Bir de benim iştahım ne zaman açılır, canım bişey istemiyo o konuda psikolojimi bozuyo her sabah her akşam ne yiyebilirim düşüncesi çok zor, kendi evimden tiksinir oldum. Bir de normalde içtiğimiz ilacın dozu gebelikte yeterli gelmeme gibi bi durum olur mu ki bu konuda bilginiz var mı?

İnşallah bütün testlerin, tahlillerin iyi çıkar ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

Sinir-endişe-tahammülsüzlük-moralsizlik-ümitsizlik-uykusuzluk....... hepsini de yaşadım. Hamilelikten de olur, panik ataktan da olur. Bir de bebek büyüdükçe diyaframa baskı yapar, iyi nefes alamazsın, oksijen az gelir, o yüzden de olur bütün bunlar. İştahının açılması belki biraz da kendini iyi hissetmenle alakalıdır. Dışarıdan yemek yapıp getirebilecek kimse varsa söyle sana yemek getirsinler. Ya da dışarıdan söyle (Lokantadan filan)..Ben de yapamadım yemek. Hem kokudan, hem panik ataktan. Dışarıdan gelen kokmuyordu. Güzel yiyordum. Sen de dene. Ama azar azar ye. Hamileliğin ne kadar? Fazla yersen çarpıntı halsizlik yapabilir. Biraz ye, dinlen, tekrar ye.

İlacın dozu yeterli gelmeyebilir. Çok önceden kullandığım bi ilaçtı hamilelikte kullandığım. Ama o zamanki kadar etki etmedi. Normal yani. İnşallah ilacın da etki eder, kendini iyi hissedersin.

Canım beni 2-3 haftada kendime getirebilen ilaç gebelikte aylar sonra etki etti.. Hormonlar engel oluyor gerçekten çok zor.. daha 14 haftalık hamilesin iştahsızlık normal canım inşallah bir kaç hafta sonra açılmaya başlar.. bu yazdıklarının hepsi normal sinirlilik tahammülsüzlük heleki mutsuzluk, umutsuzluk hepsini kat kat yaşadım.. Allah yardımcın olsun arkadaşım..

Sezeryan olacağın için sancın olmayabilir melekcim. Benim suyum gelmişti az az inşallah seninde öyle olur. Sancın olmadanda bir anda olabilir. Rabbim hepimize bu şekilde hayırlısıyla nasip eder inşallah. Ayyy melek seni çok ii anlıyorum. Ne desek boş. Yakınlarında doğum yapmış birileri varsa onlarla konuş tlf la yada yüz yüze çok ii gelir. Ben öyle yapıyordum. Seninki panikle harmanlanmış doğum korkuları büyük bir kısmı bence çok yoğun yaşadığın için ayırt edemiyorsun sanırım. Ama melek İnan o an panikle uzaktan yakından alakan olmuyo çünkü doğum nasıl olucak die heyecanla biraz korku oluyo olmasa anormal olur başka bişey düşünemiyorsun zaten yanı başında anestezici oluyo. Benim belime iğnemi yaptılar. Korktuğum için tansiyonum çıkmaya başlamış anında uyku hâli verdiler. Birde hemşirenin elindeki ağzıma takacağı aparatı tuttum okadar korkan ben. Narkoz istemiyorum ayılması zormuş diyorum kadına ki oda narkoz değil uyku hâli diye bişey o beni dinlemeden zorla taktı bu anlattıklarım 5 dk bile sürmedi sezeryan 20 dk yada yarım saat falan zaten. Demem oki o an bütün cihazlardan takip ediliyorsun direk tansiyondan anlaşılıyor sanırım senin panik olmana fırsat verilmio zaten canım benim. Çıktığında bebek doğdu deyince şok oluyosun bu kadar çabukmu diye. Ben odaya geldiğimde ayaklarım çözülmeye başladığında sancı hissetmenden için narkotik ağrı kesici yapıldı hemen uyudum 3 veye 4 saat kadar. Uyandım gelen giden makara muhabbet oğlum herkezin elinde. 2 gün biraz acaba olurmuyum diye düşündüm panikleri oldumda ama korktuğum gibi değildi. Beynimde çözümler bularak attım o an kafamdan sonrada çok rahat geçirdim ara ara paniklerdim ama kesinlikle hamilelikteki gibi değildi. İnşallah şimdide biter gider hepimizin şimdi sen yapacaksın doğumunu sonra biz doğuma yakın panikliceğiz inşallah olmaz sen sevimdeniz siz bize teselli vereceksiniz inşallah. Sakın bizi unutmayın ara sıra yazın doğumdan sonrada çünkü doğal olarak bir yoğunluk olucak belki çok sık olmayabilir ama. Domestikusunda bu konuda hakkını vermeliyiz. Minik kızı olduğu halde elinden geldiğince herkeze yardımcı olmaya çalışıyor. Yaşamayanlarında çok ii anlıyorum çünkü bebeklerle birlikte gerçekten zor zaman olmayabiliyor öptüm kızlar hepinizi

Canım yaa Allaah senden razı olsun.. Nasıl güzel moral oldun bana anneme bile okuttum bu yazını.. Çünkü o da belli etmiyor ama kötü olursam diye endişeli.. İnsan yaşamadığı birşeyi heleki ameliyat olursa ve bizim gibi fazla panikli olunca fazlaca kuruyor tabiki.. Burayı nasıl bırakabilirim ki ben canım ya.. 9 ayım burada herkesin kafasını şişirerek geçti Domestekus beni burda yetmedi birde facebookta dinledi Doğum yaptı burayı bırakmadı her fırsatta bize moral oldu.. hakkınızı helal edin arkadaşlar.. Destek çook çoook önemli bazen bir cümle bile aklımdan gitmiyor burda okuduğum o cümle ile teselli oluyorum kendime.. İnşallaah önce sevimle ben sonra da sizler arkamızdan güzel doğum haberlerimizi yazacağız..

Tesekkur ederim kizlar iyi dilekleriniz icin
İnsallah Rabbim bu durumdaki herkesin yar ve yardimcisi olsun
Melekcim uykusuz geceler tavan yapti
Düsündükce yatakta durasim gelmiyor surekli daralip dolasmak istiyorum ama bi yandanda icimi bi rahatlama hissi aliyor
Cok az kaldi artik bu agirliktan agrilardan kurtulacam insallah belki uygun bi ilacla yada belki ona bile gerek kalmadan uyuyabilecegim diye
Ben dogum korkumu dogum bitince rahatlayacaksin diye sürekli telkin vererek yenmeye calisiyorum yani
Ve artik olsun bitsin rahatca uyuyabileyim istiyorum bebek uyudugu zmanlarda tabi:)
Hergun hepimize dua ediyorum insallah korkma hic bizde atlaticaz herkes gibi Allahin izniyle

Ahhh canım aynen yerimde duramayacağım ama göbeğim pek izin vermiyor buna :)
Bakalım bizimde cumartesi kontrolümüz var ne diyecek doktorumuz
Bak saat 3 oldu hala ayaktayım her gecem böyle geçiyor..
İnşallaaah canım en azından rahat ilaç kullanabilecek olmanın verdiği rahatlık olucak doğurunca
Belki bebekle ilgilenmekten kendimizi unutucaz inşallaaaah öyle olur tek temennim bu..
Senin az kaldı inşallah bize haber verebilme fırsatın olur.. Çok merak edicem seni çünkü..

Allah izin verirde sag salim atlatirsam ilk firsatta girip yazicam canim merak etme Bi aksilik olmazsa 19 haziran carsamba 12 de girecez
Benim icinde dua edin sag salim kurtulalim kizimla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…