Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Vardım arkadaşlar arkadaşlar hastalığımı öğrendi doğal olarak nispet yapıyor bana ama etkileri azaldı arada çarpıntım oluyor kusma zaten hiç gitmedi devam ne olacak böyle bilemiyorum
görümcenin ısmını özel mesaj olarak yaz istersen canım.

Ne sen sor ne ben söyliyim ( şeker tansiyon hepsi büyüyor artık içimde ..uykudan uyanışımı bi görsen çarpıntıyla terlemiş panik( şekerim düştü düşüncesi var hep

Bunu düşünmek sana ne kazandırır onu bi düşün. Aynı şeyi yazıyorum yine bak. Düşünerek düşmesine veya çıkmasına engel olabilir misin? Hayır. Sen hamilesin. Bu tarz belirtiler olacaktır. Kendini ziyan etme. Ben de kabus gibi bi hamilelik yaşadım. Şimdi o duygulardan sıyrıldığım için biliyorum ne hissettiğini ve yapmaman gerektiğini söylüyorum.

Düşünmek bana bişey kazandırmıyor ama düşünmemek elde değil domestikus (

O çok çakal canım benim sahte face açmış diyeceksin ki nasıl anladın biz eşimle ona yemeğe gittik bizi çağırdı otururken bilgisayar çok yavaş canım dedi bende anlıyorum ya mesleğim sayılır tamam abla bakayım dedim önce interneti açayım hızlımı dedim ne durumda direk hatırla yapmış en son sekme olarak çıktı ordan bildim onun olduğunu yoksa ölsem aklıma gelmez ben de yüzüne vurmadım gruptan ben çıkınca çıktı zaten kızlar benim tansiyon hep 9 5 biliyorsunuz ilacı da bıraktım 15 gün oldu paxera ve diderali kadın doğumcum asla kullanmayacaksın dedi ama bu baş dönmelerim baş ağrılarım sonra arada çarpıntı yalnız kalamama işe gidemiyorum sürekli izin alıyorum ne yapacağım bilemiyorum çalışmaya maddi açıdan çok ihtiyacım var zorundayım bana bir yol gösterin ne olur

iyi bari gruptan çıktıysa sıkıntı yok. işe gitmek için kendini zorla mutlaka. kendimden biliyorum bir kere gitmedinmi sürekli korkuyorsun ve gidemiyorsun. az rapor almadım gidemediğim için. tansiyon konusu çalışırken çok sıkıntı yaratır tabi korkarsın ama çözümü basit. yanında tuzlu birseyler bulundur. hissettiğin anda agzına at. kendini sakın aç bırakma. 1 saatte bir ufak tefek birşey geçisin bogazından. ben perşembeleri uzun süre kalıyorum işte. uyguladıgım yöntem bu.
senin bu baş dönmen baş ağrın çarpıntın hepsi aynı zamanda hamilelikte oluyor. ilac kullanmamana yorma hemen. ben çarpıntı hariç hepsini yasadım. çarpıntım olmadı çünkü normalde de kalbim hızlı atmazdı. eskiye göre yükseldi ama 100 ü geçmedi hiç. senin önceden de yüksekse ondan çarpıntın oluyor olabilir hamilelikte.

Canım rahatlattın beni çok teşekkür ederim :-D korkuyorum dışarı çıkamıyorum yalnız başıma ne yapacağım bilmiyorum

Canım rahatlattın beni çok teşekkür ederim :-D korkuyorum dışarı çıkamıyorum yalnız başıma ne yapacağım bilmiyorum
Zeyno arkafasım sakın işini günlük hayatını bırakma, vallahi neler yasadım, yabancılaşma, şizofreni paranoya korkus.... Okulu bırakmadım çok zozorlandığım zamanlar oldu ama eger bıraksaydım kendimi eve kapatırdım ve daha da bunalıma girerdim. Bu hafta 32 doluyor artık bırakıcam ama ailemin yanına gidicem yalnız kalmıycsm yani. İlsç konusunda da gercekten 15_16 ya kadar falsn dayanmaya çalış bsns bişey olmadıysa sana da olmaz korkma. 28 e kadar bekledim ben ama çatladım resmen, şimdiki aklım olsaydı 20 den sonra başlardım.

Merhaba arayisiniz devam ediyor mu

İlaca asla başlamak istemiyorum canım benim terapi yoluyla bunu atlatabileceğimi düşünüyorum ilacı bıraktıktan sonra beni çok etkiledi ama bünye ve beyin zamanla alışır diye düşünüyorum ileri ki haftalarda kullanmış olsam doğum sonrası Bebeğimi emziremem :-(

neden emziremiyceksin ki canım. dogumdan önce zaten kesiyorsun ilacı. emzirirkende kullanmıycaksın. çok kötü olursan 3 aydan sonra başlayab,ilrsin.

Ben terapiyle götürüyorum işi. Bence iyi bir psikolog bulursanız ilaçtan çok daha iyi. Çünkü ilaç geçici çözüm sağlıyor. Terapi ise size farklı açıdan bakmayı düşünmeyi öğretiyor. İlaçsız 6. Ayı devirdik.
Bir dönem zorlandım ama sonra yoluna girdi. Bence de ilaca başlamadan çözebilirsiniz.

İlaç bırakmak kolay bir süreç değil. Doğuma yakın ilaç bırakırkende sorun yaşarsınız. Asprin değil ki bu. Ayrıca ilaç tedavisinden. İyi sonuç alabilmek için 1 sene kesintisiz tedavinizi devam ettirmeniz gerek. Bunları 12 yıllık bir panik atak hastası olarak söylüyorum. Bir sürü ilaç psikiatrist psikolog tecrübem oldu.

Hamilelik öncesi bende paxera kullanıyordum. Bırakması en illet ilaçmış. O kadar zorlandım ki anlatamam. Size tavsiyem sabırlı olun. İlacın çekilme etkisi bu ve paxera gebelikte tehlikeli ilaçlar katagorisinde. ilacı bırakalı 15 gün olmuş. Bence önemli kısmı bitmiş bile bir kaç güne rahatlarsınız.

slm cicisko
12 yıllık panik atak hastasıydım demişsin.nasıl atlattın nasıl ilaçları bırakabildin,iyileşme sürecinde neler yaşadın,biraz paylaşsana.hamilelik döneminde ilaç kullandın mı,emzirme döneminde nasıl yaptın

Merhaba canım hamilelikte ilk önce 15 gün kadar kullandım oda salak psikiyatrist yüzünden bana kullan ve kadın doğumcuna söyleme dediği an ilacı bıraktım ama canlı cenaze gibiydim dışarı çıkamama yoksunluk sendromu başladı neler çektim neler ama bebeğim beni hayata bağladı iyileşme süreci derken hala etkileri sürüyor baş dönemleri gebelik durumuda var hormonlar edilen olarak dengesizleşiyor ilacı da bırakınca delirme safhasına kadar girdim inşallah geçecek dua edin arkadaşlar

Merhaba, bu 12 yıl boyunca ilaçları dönem dönem kulladım, dönem dönem iyi olup bıraktım. Mesela 1 sene kullandım 1 sene kullanmadım gibi kendimi iyi kissettiğim dönemlere göre değişti. Bu arada hala hamileyim yani emizrme dönemiyle ilgili şimdiden yorum yapamıcam ama panik atağımın ve anksiyetemin geçen sene tavan yapmasıyla tekrar psikiatriste gittim. Bu kez farklı olarak psikoloğada gittim. İkaçlar ve terapiyle toparlayıp hamile kaldım. Hamileliğim planlı oldu ve öncesinde kullandığım paxerayı yine psikiatrist kontrolümde kestim ama nasıl zorlandım anlatamam sanki yer ayakalrımın altından kayıyordu. Elimden hiç bir şey gelmedi ağlaya sızlaya 20 gün falan sabrettim ve ilacın çekilme etkisi geçince rahatladım. Sonra baktım ki hamile kalmışım zaten. İlk aylar iyi gitti sonra 4.ay gibi tekrar sıkıntılarım başladı. Bu arada psikoloğumu bırakmıştım 5 aydır falan gitmiyodum. İlaç kullanmak istemediğim için psikoloğa tekrar başladım. Çok başarılı bir psikoloğum var. Bende her zaman işe yarıyor. Şu an sadece 15 günde bir kez psikolğa gidiyorum. Hamilelik sonuna kadar bu şekilde devam edeğim. Ayrıca kişisel olarakda çabalıyorum. Size arastırarak bulduğum ve bende işe yarayan bir kaç yöntem tavsiye edeyim.
Kendinize bir defter edinin ve bu defter her zaman başucunuzda dursun. Her akşam yatmadan önce olumlu cümleler yazıyoruz. Yapsam etsem gibi değil. Var olduğunu kabul ederek. Mesela eşim ben ve bebeğimiz sağlıklıyız. Mutluyum. Şükür ediyorum gibi. Bunu 21 gün boyunca her akşam defterinize yazın artık sizin olumlama cümleleriniz her ne ise. Ve sabah ilş iş uyanınca daha yataktan kalkmadan bu cümleleri defterimizden okuyoruz. Gün içinde her atak anında içinizden de tekrarlayabilirsiniz.
İkinci olarak yine defterimize her akşam yatmadan gün içinde olan güzel şeyleri yazıyoruz. Bunlar çok küçük şeyler olabilir. Mesela bugün hava güzel gibi. Ya da arkadaşımla kahve içtim gibi. Bunun 21 gün gibi sınırı yok istediğiniz kadar her gün yazın. 21 gün insanın alışkanlık edinem süresidir. Bunları genelde 21 gün yapmamızın nedeni beyni pozitif düşünmeye alıştırmak.
Ayrıca nefes egzersizi panik atak esnasında çok faydalıdır. Nefesimizi 4 sayıda alıp (sanki 4 sn gibi) daha yavaşça 6 sayıda veriyoruz.
Şunu unutmayın ki panik atak tam bir yanılsamadır. Ürkek beynin bizi olmayan şeyler karşısında endişeye sokmasıdır. Çoğu zaman öyle bir tehlike yoktur bile. Kişinin en iyi doktoru kendisidir. Bir kere şu an milyonlarca insanın bebek sahibi olmak için ne kadar yandığını ve sizin bu şansa sahip olduğunuzu unutmayın. Kendimizi güzellikleri görmeye alıştırmamız gerek. Uzun bir yazı oldu ama aslında daha da yazacak çok şey var :) herkese güzel bir gün olsun.

Geçecek merak etmeyin sabredin bende aynı şeyleri atlattım. Sakın yılıp ilaca sarılmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…