Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Çocuğu n kaç yasında benimki 9 yasında derslerine bile bakamiyoeum bakasim gelmiyo napcaz böyle bolmem

Hamile değilim şu an. Onun için bu kadar mantıklıyım. Hamileyken ben de kurdum sizin gibi. Bigün tansiyonumu ölçtüm 12,5 büyük tansiyon. Ay dedim ölücem. Sonra bi gün ölçtüm 10,5 filan. Aha yine ölücem dedim. Eşim dedi ki; ne istiyosun sen? Kaçta dursun istiyosun tansiyonun? Dedim 11 civarı dursun :))) Eşim böyle kendime getiriyordu beni. Yoksa ben de kötü günler yaşadım.

Çocuğu n kaç yasında benimki 9 yasında derslerine bile bakamiyoeum bakasim gelmiyo napcaz böyle bolmem
benim kızım 13 yaşında. aslında benim hikayem uzun kızlar.bende çikolata kisti vardı. 30, bir de 33 yaşımda ameliyat oldum.ameliyattan sonra 6-7 ay kadar ilaçla menapoza girdim.bu arada amh tahlili yapıldı.doktorum artık yumurtalık rezervini tüketmiş sayılırsın,o gün kızım ilk adetini gördü.bu anlattığım geçen sene bu zamanlar.ben bi bunalım,kızım büyüdü ben yaşlandım.beni bırakıp gitcek,üniversite,iş,evlilik.birden büyüdü,doyamadım kızıma bir daha da doğuramıcam.birde yaşlandım gibi geldi.sonra psik.ye acil gidiş,bende böyleyim dedim. ilaca başlattı doktor. bu arada adet görmüyorum,6 ay menapoz ilacını kullandım.3 ay ara dedi kad.doğumcum.ben dedim bu arada 3 ay adet görcem sonra yine menapoz.peki bu arada hamile kalabilir miyim,Allahtan umut kesilmez dedi.1 ay ilaçsız adet görmedim,sonraki 2 ay gördüm,son adetim gelmedi,askeri hastaneye gittim arkadaşımla tesadüfen ultrasonla baktı,
kist var deyince ben yıkıldım,hamilelik yok dedi, zaten kabullenmiştim ilaç beni yeniden hayata bağlamıştı. cumaydı günlerden, kendi doktoruma gittim p. tesi günü. ultrasonla bi baktı burda bebek kesesi var dedi. sen hamilesin Allah bu hemen içtiğim citolesi bıraktm (antidepresan)e 2 gün iyiydim.sonra kabus başladı,anksiyetem yükseldi.mutluluğum gitti,özgüven yerlerde.ben bu çocuklara eşime nasıl bakıcam diye herşey üstüme yıkıldı.sürekli mutsuz ve umutsuzum.bu bebeği 2009 senesinden beri istiyoruz ve ben bu hale geldim. bu kadar isterken koptum sevemiyor, sevinemiyorum. kızım eşim ailedeki herkes çok mutlu sabırsız.bana bu çok ağır geliyor.hemen şu günler geçsede kurtulsam,ilacıma başlasam diye dua ediyorum.

Kızlar yanlış anlamayın ve kızmayın bana ama herkes kendi derdini anlatıyo iyi güzelde burada azcık birbirimizi destekleyen moral veren potitif konuşmalar yapsak? Herkes hamile ve panik atak burada ne kadar kötü olduğumuzdan bahsetmek yerine çözüm önerileri sunsak destek olsak daha iyi olmaz mı?

Çok iyi olur ama ben çoğu kez anlatamıyorum kimseye o yüzden buraya yazıyorum rahatlatıyor beni

Ama insanlar dertlerini anlatmadan nasil çözüm onerisi suNup yardimci olabiliriz ki. Burda birbirmize yardimcida olduk oluyoruzda aslinda. Hem aselkuzum un dedigi gibi bazen anlatmak bile iyi geliyor.

su anda herkes hasta..hamile olmayan veya hastalıgı hafif olan dediğini yapabiliyor canım..cünkü klasik pa lı kendi yasadıgı seyin normal oldugunu ögrenmek ve bunu teyit ettirmek istiyor:)

Cicisko
Bende size katiliyorum her ayrıntıyı anlatmasak daha iyi olur hamile değilim çok istiyorum sizlerin hamileliğinin nasil gectigini merak ettiğim için siteye üye oldum ..dahaggüzel pozitif şeyler rahatlicamiz bize güçverecek seyleri anlatırsak çok daha iyi olacağını düşünüyorum opuyorum kızlar pozitif enerjiyi cekelim içimize hayat güzel bahar geldi temiz hava ohhhh misss ...

su anda herkes hasta..hamile olmayan veya hastalıgı hafif olan dediğini yapabiliyor canım..cünkü klasik pa lı kendi yasadıgı seyin normal oldugunu ögrenmek ve bunu teyit ettirmek istiyor:)
Kimsenin ki ne kadar hafif bilemeyiz. Ben sadece bu konuşmalar tamam dert anlatmak için ama 1105 sf dert anlatılmış. Yani herkes derdini anlattıktan sonra beraberce birbirimize destek olacak şekilde şeyler yazsak diyorum.

Kesinlikle o an iyisem yazılanları okudukça yine kötü oluyorum. Bu hafta çok güzel ve rahat bir hafta olsun.... Ben de sizi öpüyorumm

Çok iyi olur ama ben çoğu kez anlatamıyorum kimseye o yüzden buraya yazıyorum rahatlatıyor beni

Ama insanlar dertlerini anlatmadan nasil çözüm onerisi suNup yardimci olabiliriz ki. Burda birbirmize yardimcida olduk oluyoruzda aslinda. Hem aselkuzum un dedigi gibi bazen anlatmak bile iyi geliyor.
peki o zaman ben bunun iyi bir yöntem olduğu kanısında değilim sadece. Ben aradan çekiliyorum. Herkese Allah bebeğine sağlık ve kolaylık kavuşmayı nasip etsin. Herkese bol şans.

peki o zaman ben bunun iyi bir yöntem olduğu kanısında değilim sadece. Ben aradan çekiliyorum. Herkese Allah bebeğine sağlık ve kolaylık kavuşmayı nasip etsin. Herkese bol şans.
Burada aslında herkes hassas,herkese hak vermek lazım,durumlarımız farklı seviyede olabiliyor her an.Bazen sıkıntıyı yazıp kurtulmak istiyoruz,bazen umutlu şeyler yazarak pekiştirmek istiyoruz.ama bizi bizden başka kimse anlamaz.
cicisko şu an terapi ile devam ettiriyorsun değil mi hamileliğini,onunda faydası oluyordur sana.neler yapabileceğimiz konusunda birbirimize destek olalım

OTE="tuhu, post: 40099747, member: 668786"]ben sanırım bu konuda çok dertliyim, henüz hamile değilim sanırım öyle bir durum içindeyim , hamile kalınca yaşayacağım süreçlerden çok korkuyorum. Kendi kendime sürekli bu konuyu düşünüyorum. naapmalıyım?[/QUOTE]
Kacyildir panikataklisiniz

Çok kotuydum fenaydim yerine daha farklı şeyler yazılabilir

2,5 senedir bu başlığı takip ediyorum. Hamileliğimde çok destek gördüm. Özellikle ilaç kullanarak hamilelik yaşayanlar beni cesaretlendirdi.

Buradaki insanlar, kendi yaşadıklarının, diğer insanların da başına geldiğini görünce kendilerini iyi hissediyorlar. Çünkü normal olduğunu anlıyorlar. İlk sayfadan bu yana o kadar kötü hastalığı kendine yakıştıranlar var ki!!

Doğumdan sonra eve geldiğimde ilk işim, doğum yaptığımı ve iyi olduğumu buraya yazmak oldu. Okuyanlara her şeyin yolunda olduğunu anlatmak istedim.

Ölüyorum diyo mesela. Kalbim çarpıyo diyo. Bunu yaşayanlar da bunun normal olduğunu, çünkü kendilerinin de yaşadığını söylüyorlar. Böylece herkes kendisini iyi hissediyor.

Ayrıca iyi hissetmeyen kişilere zorla kendini iyi hissettirmeye çalışamayız. Biz panik ataklılar gerçekten bir hastalığımız olmasa bile gerçekten acı çekiyoruz çünkü. İyi hissedenlerse gelip burada paylaşıp zaten diğerlerine destek oluyor.

Bence siz de iyi şeyler yazarak, iyi hissetmeyenlere destek olabilirsiniz.

Belki senin hamileliğin iyi geçer. Sıkıntılı ama güzel sonuçlanan bir süreç. Fazla düşünmek bir işe yaramaz. iyi düşün iyi olsun. Hamileliğinden önce psikiyatrınla konuş ve iyi hissettiğin bi dönemde ilaçlarını bırakıp hamile kal bence. İnşallah korktuğun gibi olmaz. İnşallah güzel bi hamilelik yaşarsın.

bende çok korkuyordum. ama korkmakla elimize hiçbir sey geçmiyor erteledikçe erteliyoruz. bende çok erteledim. yaş oldu 30. keşke daha önce hamile kalsaymışım diye düşünüyorum şu anda. yaşayacagın süreçleri bilemezsin hiç. ben hamile kalmadan önce hamilelikte kesin ilaç kullanırım diyordum ama kullanmıyorum hamileliğim sıkıntılı geçmiyor çok. ama kimide daha kötü olabiliyor. yaşamadan göremiyoruz yani canım o yüzden hiç düşünme herseyi akışına bırak. ama şunu da ilave ediyim. ben psikologa gidiyorum terapi görüyorum. belki terapi görmesem bu süreci daha sıkıntılı geçirebilirdim. daha öncede söylemiştim burda, b u hastalıgı hafifletmek için psikolog şart, ilaç çözüm değil asla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…