- 22 Ocak 2014
- 63
- 37
- 53
canım bahçelievlerde ayhan akcan var bakırköy devlet hastanesinin çaprazında kalıyor muaynehanesi .tavsiye edebileceğim tek doktorMerhaba evet var mı önerebildiğiniz?
.nasıl atlattın nasıl ilaçları bırakabildin,iyileşme sürecinde neler yaşadın,biraz paylaşsana.Ben terapiyle götürüyorum işi. Bence iyi bir psikolog bulursanız ilaçtan çok daha iyi. Çünkü ilaç geçici çözüm sağlıyor. Terapi ise size farklı açıdan bakmayı düşünmeyi öğretiyor. İlaçsız 6. Ayı devirdik.
Bir dönem zorlandım ama sonra yoluna girdi. Bence de ilaca başlamadan çözebilirsiniz.
Merhaba, bu 12 yıl boyunca ilaçları dönem dönem kulladım, dönem dönem iyi olup bıraktım. Mesela 1 sene kullandım 1 sene kullanmadım gibi kendimi iyi kissettiğim dönemlere göre değişti. Bu arada hala hamileyim yani emizrme dönemiyle ilgili şimdiden yorum yapamıcam ama panik atağımın ve anksiyetemin geçen sene tavan yapmasıyla tekrar psikiatriste gittim. Bu kez farklı olarak psikoloğada gittim. İkaçlar ve terapiyle toparlayıp hamile kaldım. Hamileliğim planlı oldu ve öncesinde kullandığım paxerayı yine psikiatrist kontrolümde kestim ama nasıl zorlandım anlatamam sanki yer ayakalrımın altından kayıyordu. Elimden hiç bir şey gelmedi ağlaya sızlaya 20 gün falan sabrettim ve ilacın çekilme etkisi geçince rahatladım. Sonra baktım ki hamile kalmışım zaten. İlk aylar iyi gitti sonra 4.ay gibi tekrar sıkıntılarım başladı. Bu arada psikoloğumu bırakmıştım 5 aydır falan gitmiyodum. İlaç kullanmak istemediğim için psikoloğa tekrar başladım. Çok başarılı bir psikoloğum var. Bende her zaman işe yarıyor. Şu an sadece 15 günde bir kez psikolğa gidiyorum. Hamilelik sonuna kadar bu şekilde devam edeğim. Ayrıca kişisel olarakda çabalıyorum. Size arastırarak bulduğum ve bende işe yarayan bir kaç yöntem tavsiye edeyim.
Kendinize bir defter edinin ve bu defter her zaman başucunuzda dursun. Her akşam yatmadan önce olumlu cümleler yazıyoruz. Yapsam etsem gibi değil. Var olduğunu kabul ederek. Mesela eşim ben ve bebeğimiz sağlıklıyız. Mutluyum. Şükür ediyorum gibi. Bunu 21 gün boyunca her akşam defterinize yazın artık sizin olumlama cümleleriniz her ne ise. Ve sabah ilş iş uyanınca daha yataktan kalkmadan bu cümleleri defterimizden okuyoruz. Gün içinde her atak anında içinizden de tekrarlayabilirsiniz.
İkinci olarak yine defterimize her akşam yatmadan gün içinde olan güzel şeyleri yazıyoruz. Bunlar çok küçük şeyler olabilir. Mesela bugün hava güzel gibi. Ya da arkadaşımla kahve içtim gibi. Bunun 21 gün gibi sınırı yok istediğiniz kadar her gün yazın. 21 gün insanın alışkanlık edinem süresidir. Bunları genelde 21 gün yapmamızın nedeni beyni pozitif düşünmeye alıştırmak.
Ayrıca nefes egzersizi panik atak esnasında çok faydalıdır. Nefesimizi 4 sayıda alıp (sanki 4 sn gibi) daha yavaşça 6 sayıda veriyoruz.
Şunu unutmayın ki panik atak tam bir yanılsamadır. Ürkek beynin bizi olmayan şeyler karşısında endişeye sokmasıdır. Çoğu zaman öyle bir tehlike yoktur bile. Kişinin en iyi doktoru kendisidir. Bir kere şu an milyonlarca insanın bebek sahibi olmak için ne kadar yandığını ve sizin bu şansa sahip olduğunuzu unutmayın. Kendimizi güzellikleri görmeye alıştırmamız gerek. Uzun bir yazı oldu ama aslında daha da yazacak çok şey var :) herkese güzel bir gün olsun.
cevabın için teşekkür ederim arkadaşım,iyileşme yazılarını örneklerini görmek beni umutlandırıyor,bu aşılabilecek bi rahatsızlık inanıyorum artık.bende dönem dönem kullanıyorum bu ilaçları,paxera benim ilacımdı.hamile olduğumu öğrenince bıraktım bende,ama kolay olmuyor
Süper bi yazı olmuş tşkler :)) bende yaklaşık 15 senedir savaşıyorum benziyoruz sanki .. Kaç haftalık hamilesin ?Merhaba, bu 12 yıl boyunca ilaçları dönem dönem kulladım, dönem dönem iyi olup bıraktım. Mesela 1 sene kullandım 1 sene kullanmadım gibi kendimi iyi kissettiğim dönemlere göre değişti. Bu arada hala hamileyim yani emizrme dönemiyle ilgili şimdiden yorum yapamıcam ama panik atağımın ve anksiyetemin geçen sene tavan yapmasıyla tekrar psikiatriste gittim. Bu kez farklı olarak psikoloğada gittim. İkaçlar ve terapiyle toparlayıp hamile kaldım. Hamileliğim planlı oldu ve öncesinde kullandığım paxerayı yine psikiatrist kontrolümde kestim ama nasıl zorlandım anlatamam sanki yer ayakalrımın altından kayıyordu. Elimden hiç bir şey gelmedi ağlaya sızlaya 20 gün falan sabrettim ve ilacın çekilme etkisi geçince rahatladım. Sonra baktım ki hamile kalmışım zaten. İlk aylar iyi gitti sonra 4.ay gibi tekrar sıkıntılarım başladı. Bu arada psikoloğumu bırakmıştım 5 aydır falan gitmiyodum. İlaç kullanmak istemediğim için psikoloğa tekrar başladım. Çok başarılı bir psikoloğum var. Bende her zaman işe yarıyor. Şu an sadece 15 günde bir kez psikolğa gidiyorum. Hamilelik sonuna kadar bu şekilde devam edeğim. Ayrıca kişisel olarakda çabalıyorum. Size arastırarak bulduğum ve bende işe yarayan bir kaç yöntem tavsiye edeyim.
Kendinize bir defter edinin ve bu defter her zaman başucunuzda dursun. Her akşam yatmadan önce olumlu cümleler yazıyoruz. Yapsam etsem gibi değil. Var olduğunu kabul ederek. Mesela eşim ben ve bebeğimiz sağlıklıyız. Mutluyum. Şükür ediyorum gibi. Bunu 21 gün boyunca her akşam defterinize yazın artık sizin olumlama cümleleriniz her ne ise. Ve sabah ilş iş uyanınca daha yataktan kalkmadan bu cümleleri defterimizden okuyoruz. Gün içinde her atak anında içinizden de tekrarlayabilirsiniz.
İkinci olarak yine defterimize her akşam yatmadan gün içinde olan güzel şeyleri yazıyoruz. Bunlar çok küçük şeyler olabilir. Mesela bugün hava güzel gibi. Ya da arkadaşımla kahve içtim gibi. Bunun 21 gün gibi sınırı yok istediğiniz kadar her gün yazın. 21 gün insanın alışkanlık edinem süresidir. Bunları genelde 21 gün yapmamızın nedeni beyni pozitif düşünmeye alıştırmak.
Ayrıca nefes egzersizi panik atak esnasında çok faydalıdır. Nefesimizi 4 sayıda alıp (sanki 4 sn gibi) daha yavaşça 6 sayıda veriyoruz.
Şunu unutmayın ki panik atak tam bir yanılsamadır. Ürkek beynin bizi olmayan şeyler karşısında endişeye sokmasıdır. Çoğu zaman öyle bir tehlike yoktur bile. Kişinin en iyi doktoru kendisidir. Bir kere şu an milyonlarca insanın bebek sahibi olmak için ne kadar yandığını ve sizin bu şansa sahip olduğunuzu unutmayın. Kendimizi güzellikleri görmeye alıştırmamız gerek. Uzun bir yazı oldu ama aslında daha da yazacak çok şey var :) herkese güzel bir gün olsun.
Süper bi yazı olmuş tşkler :)) bende yaklaşık 15 senedir savaşıyorum benziyoruz sanki .. Kaç haftalık hamilesin ?
arkadaşlar bende facedeyim ama güvenemedim oraya.burası daha güvenli gibi.bende sıkıntı,daalma,ailemi kaybetme korkusu falan oluyo.panik değilim.ama bu sıkıntı üzüntü hali beni benden alıyo.bundan kurtulmuş doğumunu sağlıkla yapmış olan varsa bize moral versin diliyorum.
Şu şeker konusunu ne yapsam bilemedim D domestikus20 senelik panik ataklıyım. Panik atak geri döner. Kızamık gibi, yakalanıp iyileşemezsiniz. farkındalığınızı arttırıp panik atakla yaşamayı öğrenirsiniz ancak. Maalesef ki hep bizimledir.
Evet geri dönüyor ben atlattım demedim zaten sadece hamilelikte ilaçsız idare edebiliyorum. Önemli olan ne kadar aralıklarla geri döndüğü. 2 senedir bir yaşamakla günlerce aylarca aralıksız yaşamak arasında ciddi fark var. Kişi üzerine düşeni yaparsa bu aralıkları açabiliyor.20 senelik panik ataklıyım. Panik atak geri döner. Kızamık gibi, yakalanıp iyileşemezsiniz. farkındalığınızı arttırıp panik atakla yaşamayı öğrenirsiniz ancak. Maalesef ki hep bizimledir.
Rica ederim. 6. Ayı bitirdik 7 ye yeni girdik. Siz?Süper bi yazı olmuş tşkler :)) bende yaklaşık 15 senedir savaşıyorum benziyoruz sanki .. Kaç haftalık hamilesin ?
24.hafta inşallah aynıyız hemen hemenRica ederim. 6. Ayı bitirdik 7 ye yeni girdik. Siz?
Evet 25. Haftayız çoğu gitti azı kaldı24
24.hafta inşallah aynıyız hemen hemen
Şu şeker konusunu ne yapsam bilemedim D domestikus( cihaz aldım düşük diye titriyip ölçüyorum normal çıkıyor?kafayı yiycem hissediyorum (
Bu kadar mantıklı düşünemiyorum ben :)) nasıl başarıyorsun D domestikus :)) azcık yüksek görsem kendime gebelik diyabeti tanısı koyuyorum nasıl oluyordu benim beynim bu kadar olumsuza çalışıyor anlamıyorum gerçekten??Ölçme en iyisi. Bak bişey anlatayım. Hamileyken bi akşam fazla karbonhidrat aldım ve sonra şekerimi ölçtüm. Yüksek çıktı tabi. Tüksek dediğimde 175 filandı sanırım. Yani yediğine göre, su içmene göre, uykuna göre vs vs anlık yükselmeler ve düşüşler olabilir. Vücut bu.. Çalışıyor. İşliyor. Sürekli herşey aynı seviyede durmaz. Duramaz. Hele ki hamilelikte. Mesela sen şimdi ölçsen e anlık yükselme veya anlık düşüş yakalasan, kesin komalık olursun ölücem diye. Onun için bırak bu işi sağlık profesyonelleri yapsın. Sen sadece açlık kan şekerini ölç. Gerisine karışma.
Bende evle pek ilgilenemiyorum tamamen kendimi bırakmış durumdayım ama farkediyorum ki bu şekilde davrandıkça iyice bırakıyorum kendimi ..kendimi zorlayacağım artık başarabilirsem ne ala!!kendini zorla düzen kurmaya çalış küçük bi tavsiyearkadaşım anksiyete tedavisi görüyodum zaten hamilelik sürpriz oldu.birden ilacımı bıraktım yoksunluk sendromu oluyo,bi de anksiye yükseliyosa ben bitiyorum.dünyay önüme serseler bana bişey ifade etmiyor.evimle,kızımla,eşimle kesinlikle ilgilenemiyorum.çamaşır,bulaşık,yemek,hak getire.kayınvalidem,annem onlar bakıyo bize,biraz k.validem geliyor biraz biz anneme gidiyoruz.düzen diye bişey kalmadı
Ayni sorun bendede var canım hic birşey yapasim gelmiyorarkadaşım anksiyete tedavisi görüyodum zaten hamilelik sürpriz oldu.birden ilacımı bıraktım yoksunluk sendromu oluyo,bi de anksiye yükseliyosa ben bitiyorum.dünyay önüme serseler bana bişey ifade etmiyor.evimle,kızımla,eşimle kesinlikle ilgilenemiyorum.çamaşır,bulaşık,yemek,hak getire.kayınvalidem,annem onlar bakıyo bize,biraz k.validem geliyor biraz biz anneme gidiyoruz.düzen diye bişey kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?