Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Çok doğru ama hamilelikten dolayı gidemiyorum işte .. Cd leri dinlemem lazım artık..tamamen kurtulduğuna inanıyormusun peki

Evet cunku gercekten cok ama cok kotuydum, tum belirtileri cok siddetli yasiyordum bana aradabir gelmiyordu surekli yemek yiyemiyordum kimseyle konusamiyordum surekli bitkindim ilaclarla bir antidepresan birde rivotril sakinlestiri aliyordum sonra sakinlestiricimi degistirdiler oyle biraz daha iyiydim en azindan yemek yiyordum vs. Ama ozellikle gece uykudan uyandiriyordu hastane ordan sahile gidiyorduk arabanin icinde uyuyup cok sabahlamisligim var.Sonra ankara ya gittim baskasinin tavsiyesiyle hatta burda giden birkackisiye sordum cvp alamadim ama dayanamiyordum deniycem dedim zaten emdr terapisi,pskiyatris,psikolog ise yaramiyor binbir soru isareti ile gittim hatta giderken bana arkadasimin psikolog arkadasi 1 gunde boyle birsey zor fazla bir beklentiyle gitmesin dedi onada eyvallah dedim.esimle aksam gittik orda anlattilar vs. Ordaykende atak geciriyorum tabi ilac aldigim icin hafif oluyor ofelya hanim birdaha asla olmayacaksiniz diyor acikcasi orda bile pek ikna olamadim.Dediklerini yapmaya basladim ama gercekten dedigi herseyi yaptim cok degil 2. Gun farki farkettim 10gun sonra sakinlestiricimi biraktim ondan bir sure sonra antidepresani cok ama cok yavas biraktim birakirken baya sersemledim ama yine atak gecirmedim.Psikologa gitmek iyidir ama ben sorunlari konustukca daha kotu oluyorum elinde boyle bir cd varsa bunu kullan ama soylenenleri yap yarim yurum yapip mucize bekleme

Kızlar iyi geceler.. Doğumdan sonra çok fazla vaktim olmadığı için epeyce bi zaman gelemedim. Sifremide unutmusum, sağolsun site yönetimindeki arkadaslar yardımcı oldular. Son mesajlara şöyle bir göz attım. Hamile arkadaşları görünce kendi hamileliğime döndüm. Allah sağlıcakla kucağınıza almak nasip etsin bebişlerinizi :)
Bende anksiyete ve panik atak hastasıyım. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Son 1 aydır aşırı derecede karamsar ve bitkinim. Bir de 2 senedir devamlı çarpıntıyla yaşar oldum. Çarpıntı geldi geliyo, kalbim düzensiz atıyo, sıkışıyo, ritim değiştiriyo gibi düşünceler yüzünden hayatım zehir oluyo. Geçen sene kardiyolojiye gittim, eko ve ekgde herhangi bir sorun çıkmadı. ondan üç ay sonra psikiyatriye gittim. Pa dedi dr ve direk xanax diye bi ilaç verdi ama çoğu arkadasım bagımlı kaldıgı için kullanmaya korktum. Çarpıntı yüzünden ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bazen oturup ağlayasım geliyo. Öyle senaryolar yazıyorumki.. Eminim çok iyi anlıyosunuz:KK43:(

Merhaba.

Ben de uzun süre xanax kullandım ve hamileliğimde bıraktım. Kızım şimdi 2,5 yaşında. Hala xanax içmiyorum. Doktorum da yazmıyor. Bırakmışken tekrar başlama diyor. Korkma bağımlılıktan. Bırakması daha zor olan reçetesiz ilaçlar var. Bırakman gerektiğinde bırakırsın. Şimdi doktorunu dinle.

Evet cunku gercekten cok ama cok kotuydum, tum belirtileri cok siddetli yasiyordum bana aradabir gelmiyordu surekli yemek yiyemiyordum kimseyle konusamiyordum surekli bitkindim ilaclarla bir antidepresan birde rivotril sakinlestiri aliyordum sonra sakinlestiricimi degistirdiler oyle biraz daha iyiydim en azindan yemek yiyordum vs. Ama ozellikle gece uykudan uyandiriyordu hastane ordan sahile gidiyorduk arabanin icinde uyuyup cok sabahlamisligim var.Sonra ankara ya gittim baskasinin tavsiyesiyle hatta burda giden birkackisiye sordum cvp alamadim ama dayanamiyordum deniycem dedim zaten emdr terapisi,pskiyatris,psikolog ise yaramiyor binbir soru isareti ile gittim hatta giderken bana arkadasimin psikolog arkadasi 1 gunde boyle birsey zor fazla bir beklentiyle gitmesin dedi onada eyvallah dedim.esimle aksam gittik orda anlattilar vs. Ordaykende atak geciriyorum tabi ilac aldigim icin hafif oluyor ofelya hanim birdaha asla olmayacaksiniz diyor acikcasi orda bile pek ikna olamadim.Dediklerini yapmaya basladim ama gercekten dedigi herseyi yaptim cok degil 2. Gun farki farkettim 10gun sonra sakinlestiricimi biraktim ondan bir sure sonra antidepresani cok ama cok yavas biraktim birakirken baya sersemledim ama yine atak gecirmedim.Psikologa gitmek iyidir ama ben sorunlari konustukca daha kotu oluyorum elinde boyle bir cd varsa bunu kullan ama soylenenleri yap yarim yurum yapip mucize bekleme

Stres hormonlarınızı cd dinleyerek- izleyerek nasıl düzene soktunuz acaba? Merak ettim.

kızlar iyi geceler.Hamileliğin ilk 3 ayında ilaç kullanan var mı?

Ben hamileliğimi öğrenene kadar kullandım. sonra 18. haftada tekrar başladım. Daha önceki arkadaşlardan ilk 3 ay içinde ilaç kullanan arkadaşlar da var.

kendi kendine olmuyor arkadaşım. destekte lazım. iyi yapmışssın psikologa gitmekle. bende hamileliğin başından beri gidiyorum. gitmesem çok zor geçerdi günler

evet bende öyledüşündüm ya aslında uzun süredir tedavi gördük bu bebek çok beklediğimiz istediğimiz birşeydi niye böyle oldu bilmiyorum

Stres hormonlarınızı cd dinleyerek- izleyerek nasıl düzene soktunuz acaba? Merak ettim.
Cd dinleyerek duzene sokulmuyor sabah 9 da basladi egitim aksam 5 de ciktim, ben size burda nasil anlatabilirim ki yapmaniz gereken seyler var nefes,beslenme,spor vs. O cd ve dvd lerde bunlar anlatiliyor.Denemenizi tavsiye ederim sonra gelip bana tesekkur edersiniz belki

Cd dinleyerek duzene sokulmuyor sabah 9 da basladi egitim aksam 5 de ciktim, ben size burda nasil anlatabilirim ki yapmaniz gereken seyler var nefes,beslenme,spor vs. O cd ve dvd lerde bunlar anlatiliyor.Denemenizi tavsiye ederim sonra gelip bana tesekkur edersiniz belki

Benim anlatmak istediğim, direkt stres hormonlarına etki eden bir tıbbi tedavi olmadan, panik ataktan nasıl kurtulabiliriz? Evet beslenme ve spor ile endorfin ve serotonin salgılayabiliriz. Adrenalin geri alımı, serotonin salgılanması, bunların beyin duvarından yeterli miktarda salınması vs. bunlar nasıl düzene giriyor onu merak ediyorum.

dersenki terapi ki buda bri nevi terapi sanırım amenna..aman bir günde mucize demeyin suna.O kadar inanmışssınızki belkide işe yaradı sizde..işe yarayan inancınızz yani..dua ederken dahi bizden istenen bu değilmi?inanarak yapın..ben bazı cdllerini dinlemey calıştım..çalıstım diyorum cünkü baydı:)düzenli hayat su içme beslenme spor zaten gerekli..ama beyin kimyası bir kere bozulunca yüzde yüz düzelme ne gördüm ne duydum..

dersenki terapi ki buda bri nevi terapi sanırım amenna..aman bir günde mucize demeyin suna.O kadar inanmışssınızki belkide işe yaradı sizde..işe yarayan inancınızz yani..dua ederken dahi bizden istenen bu değilmi?inanarak yapın..ben bazı cdllerini dinlemey calıştım..çalıstım diyorum cünkü baydı:)düzenli hayat su içme beslenme spor zaten gerekli..ama beyin kimyası bir kere bozulunca yüzde yüz düzelme ne gördüm ne duydum..
Duydun simdi o zaman, arkadasim ben bunu yasadim tdavi oldum diyorum senin bana faydan var mi ?YOk ben o donem beni bundan kurtaracak insanin elini ayagini operim diyordum bir insana faydam olur helede hamile birine diye burda size soyluyorum.Tum onyargilarimla gittim kusurabakmayin ama resmen alaya aliyorsunuz size yardimci olmaya calisan birine saygisizlik yapiyorsunuz,daha denememissiniz bile muhalefet yapiyorsunuz.Ofelya hanimi tanimam etmem ben oraya gittim benimle beraber 5 kisi vardi iclerinde birinin babasi ve ablasi doktordu bana dedikleri sey dogru yerdesiniz yavrum dedi tabi o zaman benim icin birsey ifade etmemisti ama sonucunu alinca ne demek istedigini anladim.suanda muhtesem relax bir insan degilim ama atak gecirmiyorum.Kendiniz bilirsiniz

Benim anlatmak istediğim, direkt stres hormonlarına etki eden bir tıbbi tedavi olmadan, panik ataktan nasıl kurtulabiliriz? Evet beslenme ve spor ile endorfin ve serotonin salgılayabiliriz. Adrenalin geri alımı, serotonin salgılanması, bunların beyin duvarından yeterli miktarda salınması vs. bunlar nasıl düzene giriyor onu merak ediyorum.
Stresli insanlarin kanindaki endorfin yuksek oluyor bizim kaygimizla bu hat safhaya ulasiyor,vucudumuzdaki endorfin ve adrenalin dengesi bozulunca bu lanet seyi yasiyoruz.ilk basta anlattiklari bizim panik atak yasarken vucudumuzun verdigi tepkileri tibbi olarak anlatiyor neden oldugunu detayina kadar.Bilinc birseyi 36 saat icinde tekrar etmeseniz unutabilir diyor belli araliklarla bu video yu izliyorsunuz burda amac bilincinizi egitmek.Bence en onemli olan kandaki adrenali dusurup endorfini yukseltebilmeniz icin yapmaniz gereken seyler ama buna hayat boyu dikkat edeceksiniz diyor zaten.glizkoz ve gluten adrenalini yukselten birseymis bunlari fazla tuketmeyeceksiniz diyor, duygusal icerikli herseyden uzak duracaksiniz diyor,kahve ve kafein icerikli seylerden uzak duracaksiniz mesela cikolata bunlar adrenalini yukseltiyormus gunde 1 kahveyi gecmeyecek, sigara adrenalini yukseltiyormus.Spor,hobi,nefes egzersizi bunlarda kandaki endorfini artiyor ama mesela nefes egzersini sabah ilk uyandiginda yapmak cok onemliymis cunku kandaki endorfin seviyesi belli bir miktardayken yapiyorsun ve vucuduna aliskanlik kazandiriyorsun yani teknikleri var bunlari, 70 kilonun algindaki bir insan haftanin 3 gunu en az 1 saat spor, 70 kilonun altindaki bir insanin en az yapmasi gereken nefes egzersizi var yani eger kilon daha fazlaysa daha fazla yapman gerekiyor.Aslinda basit ama detayli cok uzun anlatabilinecek gibi degil burda.ofelya hanim tip doktoru ve kendisi 25 sene panik atak hastasi birisiymis kullanmadigim ilac tedavi yoktu dedi esi duymus o da inanmamis tum onyargilarimla gittim diyor 2 bucuk sene once tedavi olmus simdide kendisi tedavi ediyor o da bizden cok farkli degil bunu yasayan birisi.sahsen ben de tum on yargilarimla gittim, dediklerini harfiyen yaptim 3 ya da 5 gun sonra baya rahatladim yine endise huzursuzluk hissediyordum ama atak gecirmedim muhtesem olmuyorsunuz zaten ne mumkun kamyon carpmis gibiydim birde bazen bana intihar etmekten korku hissi geliyordu kendime birsey yapicam diye korkuyordum.Ara ara kaygi geliyordu ama atak degil pes etmedim zaten atak gecirmemeye baslayinca rahatliyorsunuz.Asil onemli kisim 21 gun tam tedavi 3 ay suruyor ben 21 gun bittikten bir sure sonra ilaci birakmistim cok yakin tanidigim 2 genc sayilabilecek insani kaybettim kalp den bu beni cok etkiledi o surecte spor vs. Hicbirseye dikkat edemedim bayada strese girdim tam atak diyemem ama carpinti hafiften gelir gibi oldu o surede o ortamdan uzak durdum tekrar nefes,spor derken hemen toparladim.Suan anksiyetem devam ediyor boyle wow birden sifir kaygisiz muhtesem mutlu falan olmuyorsunuz ama panik atakdan kurtuluyorsunuz.

Bu arada birseyide belirtmek istiyorum inandigim icin olsaydi bana bin kere pskiyatrist ve kalp doktoru hic birseyin yok dedi inanmayla sadece olsaydi o zaman inanip bunu yasamazdim gece bebegimi kucagimaza alip alip acillere kosmazdik.

tesekkürler domestikus bebeğinde herhangi bir olumsuzluk yoktur inşallah.
ilk 3 ay kullanan arkadaşlar hangi ilaçları kullandınız acaba?
ben gecenlerde bi prof a gittim adam kesinlikle izin vermedi ilaca.şaştım kaldım ne yapacagımı

Stresli insanlarin kanindaki endorfin yuksek oluyor bizim kaygimizla bu hat safhaya ulasiyor,vucudumuzdaki endorfin ve adrenalin dengesi bozulunca bu lanet seyi yasiyoruz.ilk basta anlattiklari bizim panik atak yasarken vucudumuzun verdigi tepkileri tibbi olarak anlatiyor neden oldugunu detayina kadar.Bilinc birseyi 36 saat icinde tekrar etmeseniz unutabilir diyor belli araliklarla bu video yu izliyorsunuz burda amac bilincinizi egitmek.Bence en onemli olan kandaki adrenali dusurup endorfini yukseltebilmeniz icin yapmaniz gereken seyler ama buna hayat boyu dikkat edeceksiniz diyor zaten.glizkoz ve gluten adrenalini yukselten birseymis bunlari fazla tuketmeyeceksiniz diyor, duygusal icerikli herseyden uzak duracaksiniz diyor,kahve ve kafein icerikli seylerden uzak duracaksiniz mesela cikolata bunlar adrenalini yukseltiyormus gunde 1 kahveyi gecmeyecek, sigara adrenalini yukseltiyormus.Spor,hobi,nefes egzersizi bunlarda kandaki endorfini artiyor ama mesela nefes egzersini sabah ilk uyandiginda yapmak cok onemliymis cunku kandaki endorfin seviyesi belli bir miktardayken yapiyorsun ve vucuduna aliskanlik kazandiriyorsun yani teknikleri var bunlari, 70 kilonun algindaki bir insan haftanin 3 gunu en az 1 saat spor, 70 kilonun altindaki bir insanin en az yapmasi gereken nefes egzersizi var yani eger kilon daha fazlaysa daha fazla yapman gerekiyor.Aslinda basit ama detayli cok uzun anlatabilinecek gibi degil burda.ofelya hanim tip doktoru ve kendisi 25 sene panik atak hastasi birisiymis kullanmadigim ilac tedavi yoktu dedi esi duymus o da inanmamis tum onyargilarimla gittim diyor 2 bucuk sene once tedavi olmus simdide kendisi tedavi ediyor o da bizden cok farkli degil bunu yasayan birisi.sahsen ben de tum on yargilarimla gittim, dediklerini harfiyen yaptim 3 ya da 5 gun sonra baya rahatladim yine endise huzursuzluk hissediyordum ama atak gecirmedim muhtesem olmuyorsunuz zaten ne mumkun kamyon carpmis gibiydim birde bazen bana intihar etmekten korku hissi geliyordu kendime birsey yapicam diye korkuyordum.Ara ara kaygi geliyordu ama atak degil pes etmedim zaten atak gecirmemeye baslayinca rahatliyorsunuz.Asil onemli kisim 21 gun tam tedavi 3 ay suruyor ben 21 gun bittikten bir sure sonra ilaci birakmistim cok yakin tanidigim 2 genc sayilabilecek insani kaybettim kalp den bu beni cok etkiledi o surecte spor vs. Hicbirseye dikkat edemedim bayada strese girdim tam atak diyemem ama carpinti hafiften gelir gibi oldu o surede o ortamdan uzak durdum tekrar nefes,spor derken hemen toparladim.Suan anksiyetem devam ediyor boyle wow birden sifir kaygisiz muhtesem mutlu falan olmuyorsunuz ama panik atakdan kurtuluyorsunuz.[/QU

Bütün bunları size bir psikiyatr da söyleyebilir ve hayatınızı bu şekilde de düzene sokabilirsiniz. Anksiyeteniz devam ediyorsa, panik atak olmamak için bazı ortamlardan uzak duruyorsanız aslında -benim fikrimce- kendinizi bastırıyorsunuz. Hayatın içinde her şey var. Gidip olumsuzlukların göbeğinde yaşayın demiyorum ama mesela ileride bir gün çok yakınlarımızı kaybettiğimizde kaçma şansımın olmayacak. Yani bu bir çözüm değil, kaçış.

Şu an düşük dozlarda ilaç kullanıp belirli aralıklarla terapiye gidiyorum. Panik atak geçirmiyorum ama çarpıntım ve bazı aralıklarla küçük korkularım oluşuyor.. Aramızda ne fark var o halde?

Bütün bunları size bir psikiyatr da söyleyebilir ve hayatınızı bu şekilde de düzene sokabilirsiniz. Anksiyeteniz devam ediyorsa, panik atak olmamak için bazı ortamlardan uzak duruyorsanız aslında -benim fikrimce- kendinizi bastırıyorsunuz. Hayatın içinde her şey var. Gidip olumsuzlukların göbeğinde yaşayın demiyorum ama mesela ileride bir gün çok yakınlarımızı kaybettiğimizde kaçma şansımın olmayacak. Yani bu bir çözüm değil, kaçış.

Şu an düşük dozlarda ilaç kullanıp belirli aralıklarla terapiye gidiyorum. Panik atak geçirmiyorum ama çarpıntım ve bazı aralıklarla küçük korkularım oluşuyor.. Aramızda ne fark var o halde?

Hic ilac almiyorum ve hic atak gecirmiyorum.Panik ataktan korkmuyorum.Halen daha aramizda bir fark olmadigini dusunuyor musunuz?

bunu yasayan biri olarak kacipta atak gecirmeyen birisi var mi cok ilginc bir mantik gercekten.ben herseyden kactim tatilede gittim hayatimda hersey muhtesem denebilecek bir durumda hic bir sikintim yok ama atak gecirmeye devam ettim.Madem bunlari bana pskiyatri doktoru niye soylemedi size niye soylemedi de ilac kullaniyorsunuz?siz gercekten atak geciriyor musunuz merak ettim hamile bir insanin ilac alip boyle birseyi denememesi bence buyuk bencillik, dusuk dozu falan yok bu isin ilac sizede zararlidir bebegede.Siz baya baya kurtulamayaciginiza ikna olmussunuz kolay gelsin

Back
X