Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba kızlar 20 yaşından beri anksiyete okb hastasıyım. Bu hastalıkla beraber 2 kızımı dünyaya getirdim biri 9 biri 5 yaşında... Anlattıklarınızı o kadar iyi anlıyorum ki..... Bir o kadar da güçlü olduğumuz için kendimle ve sizlerle gurur duyuyorum.... Hastalıkla uğraşırken hiç bir şeyin tadını alamıyor insan :KK61:bebek hamilelik doğum hepside her anını doyasıya yaşayacak iken bizim yaptığımız da ne ola ki :KK57: Sanki isteyerek yapıyoruz gibi etraftaki bakışlar bizi anlamadığını sandığımız bir koca hepsi boğuyor insanı.....
Bir de şu şekilde düşünelim;

Kimse bunu söylemese bile siz gerçekten çok güçlüsünüz.... Bu annelik duygusu şefkat merhamet her şeyin ötesine geçiyor :KK68:bazen çok yorulup yeter artık buraya kadar deyip kendinizi yerden yere atsanız da, bitmeyecek evet ben bunları atlatamıcam ölsem daha iyi dediğiniz zamanda aslında her an kendinizle savaş halindeyken hala inadına direten aslında sizlersiniz ve çok güçsüzüm dayanamıyorum dediğinizde bile ne kadar da güçlüsünüz..... :KK74:

Gerçekten bir düşünün ilaca ihtiyacınız var vücudunuz hormonlar tarafından ele geçirilmiş ama nasıl bir dirayet.... Hamile olmasa insan dayanabilir mi? O bebek sizden bile o kadar değerli ki :KK36::KK36:

Sayılı gün çabuk geçiyor ben bu süreci iki kez yaşadım kolay değil ama o karnınızdaki piti piti atan sizinle yaşayan için değmez mi DEĞER....
3. bile düşünüyorum çünkü ben bunu iki kez atlattım bir sefer daha yapabilirim :anneadayı:

Hepinizi tebrik ederim... Sağlıcakla kalın....

firegirl1986 yazını ağlayarak okudum inan,çok teşekkür ederiz sana,bize bazı şeyleri yeniden hatırlattığın için.Bazen kendimi ne kadar güçsüz hissetsem de dediğin gibi zaman geçince inşallah diyebileceğiz;NE KADAR DA ZOR GÜNLERİ AŞTIK HEP BERABER.

Merhaba arkadaşlar bende panik atak hastasıyım 14 haftalık hamileyim beni de aranıza alır mısınız.hamile kalmadan önce paxil kullanıyordum hamile kalmadan 2 ay önce bıraktım ilacı.hamileliğimin 7.haftasında ataklarım başladı nefes almada zorlanma huzursuzluk mutsuzluk şeklinde.sonra yok oldu fakat benim ataklarım bazen el ayak parmak çene kasılmasına dönüşüyor o Zaman benım için ölüm oluyordu doktorumla konuştum ilaç kullanmayacağız cok zorda kalmadıkça dedi sizler ne önerirsiniz

Merhaba arkadaşlar bende panik atak hastasıyım 14 haftalık hamileyim beni de aranıza alır mısınız.hamile kalmadan önce paxil kullanıyordum hamile kalmadan 2 ay önce bıraktım ilacı.hamileliğimin 7.haftasında ataklarım başladı nefes almada zorlanma huzursuzluk mutsuzluk şeklinde.sonra yok oldu fakat benim ataklarım bazen el ayak parmak çene kasılmasına dönüşüyor o Zaman benım için ölüm oluyordu doktorumla konuştum ilaç kullanmayacağız cok zorda kalmadıkça dedi sizler ne önerirsiniz
Hoş geldin aramıza.Şuan için galiba tek yapabileceğimiz şey bu sürecin bizim için ne kadar zor olsa da geçici olduğunu kabul edebilmek(Ben pek yapamıyorum ama...),sevdiğin kişilerle diyalog içinde olmak,seni üzen yoran kişi ve olaylardan mümkün olduğunca kendini soyutlamak eminim iyi gelecektir.Bazı tavsiyeler var bebeğe alışveriş yapmanın rahatlattığı konusunda ama ben halen hiçbir şey almadım.Yalnız olmadığını bilmek de insanı rahatlatıyor,o yüzden bol bol bu foruma uğramak.

Canim obur topikten arkadasim hosgeldin.daha dun gibi hamile kalmaya calisip destek oluyorduk.diger topikte de yazmistim depresyona girdigimi hamilelikle beraber.bana destek olmustun.uzuldum hormonlarla beraber sende de nuksetmis.dr.lar risk almak istemez.cok kotu isek kar zarar dengesi kuruluyor.hastalik bebege daha cok zarar verdiginde baslatiyorlar ilaca

Hoş geldin aramıza.Şuan için galiba tek yapabileceğimiz şey bu sürecin bizim için ne kadar zor olsa da geçici olduğunu kabul edebilmek(Ben pek yapamıyorum ama...),sevdiğin kişilerle diyalog içinde olmak,seni üzen yoran kişi ve olaylardan mümkün olduğunca kendini soyutlamak eminim iyi gelecektir.Bazı tavsiyeler var bebeğe alışveriş yapmanın rahatlattığı konusunda ama ben halen hiçbir şey almadım.Yalnız olmadığını bilmek de insanı rahatlatıyor,o yüzden bol bol bu foruma uğramak.
Alisverisi denemek istedim.elimi attim birkac kiyafete ııhh olmadı yapamadım.etrafimda mutlu mutlu hamileler vardi..

Hosbulduk arkadasım bebeğe daha bişey almadım riskli bir gebelik geçiriyorum düşük tehlikem var tavsiyelerin cok teşekkür ederim hepimiz atlatırız insallah

Canim obur topikten arkadasim hosgeldin.daha dun gibi hamile kalmaya calisip destek oluyorduk.diger topikte de yazmistim depresyona girdigimi hamilelikle beraber.bana destek olmustun.uzuldum hormonlarla beraber sende de nuksetmis.dr.lar risk almak istemez.cok kotu isek kar zarar dengesi kuruluyor.hastalik bebege daha cok zarar verdiginde baslatiyorlar ilaca
Canım benim aynen öyle nerden nereye.malesef yine yokluyor gibi beni kafaya takmamaya çalışıyorum düşük tehlikemden dolayı sürekli evdeyim yatıyorum bu tetiklemiş olabilir herşeyin yoluna girmesini o kadar cok istiyorum ki hayatımın en güzel anları bu hastalık yüzünden çoğu kez berbat oldu.umarım ataklar başlamaz ve ilaç dielzem gibi iğneler kullanmak istemiyorum :(

Kendimiz berbat durumdayken bile baskalarini teselli etmeye calismak bu nasil bir merhamettir yoksa yasanmisliklarmi bunu gerektiriyor . Ne olursa olsun bence insanlik bu cunku hic gormedigimiz insanlarin yazdiklari niye bizi etkilesinki sarip sarmalamak butun dertlerine deva olmak niye gelsinki icimizden kadinin dibi oldugumuz icin :) her zorlugun bi cikisi vardir rabbim kime dermansiz dert vermiski bize versin gececek bu surec sadece inanmak gerek ..

Amin amin,inşallah.
Evet dreamy keşke yakın olsak da sohbet edip rahatlasak.
Az kalmış gibi geliyor Özge ama daha nerdeyse 3,5 ayim var ve ben ba,em o kadar çok korkuyorum ki anlatamam.bu tarz dorunu olmayanlara belki de bu korkularım çok saçma gelebilir.Özge bebek sıkıştırdığı için değil galiba midemdeki şişkinlik ve gaz tüm derimi geriyor ve ağrı yapıyor galiba.
Hamileliğin başından beri gaz sorunum hic bitmedi zaten.
Valla canım herşey çok zor bende bebek yüzüne sağa sola donup duruyorum sinir oluyorum ağlayasım geliyor ileriki zamanlarda napıcam diye bende de takıntı çok acaba okb bende de mi var anlamadım. Ama sayı sayma huyum var bişey yapıyorsam olursa soyle olucak böyle olacak diyorum kendimce doktora dicem tabi unutmazsam eğer

Hoşgeldin arkadaşım hoş bi durum olmasada hastalık işi bende paxilciydim 15.haftamda ilaca başladım inşallah bebişe zarar vermez

Canım benim aynen öyle nerden nereye.malesef yine yokluyor gibi beni kafaya takmamaya çalışıyorum düşük tehlikemden dolayı sürekli evdeyim yatıyorum bu tetiklemiş olabilir herşeyin yoluna girmesini o kadar cok istiyorum ki hayatımın en güzel anları bu hastalık yüzünden çoğu kez berbat oldu.umarım ataklar başlamaz ve ilaç dielzem gibi iğneler kullanmak istemiyorum :KK43:
12 haftadan sonra da olabiliyor demekki düşük tehlikesi:(Allah yardımcın olsun canım, sağ salim mutlu bir sekilde alalim insallah kucaklarimiza.

Hoşgeldin arkadaşım hoş bi durum olmasada hastalık işi bende paxilciydim 15.haftamda ilaca başladım inşallah bebişe zarar vermez
Hosbulduk arkadasım teşekkür ederim.ah şu paxil yok mu ömrümüzü yedi yiyecek.bebeklerimiz Allah'a emanet iyi düşün iyi olsun bişey olmaz

Kızlar ben bi kitap buldum gorumcem bulmuş bana resmini attı internetten aldım panik atak, okb, anksiyete ile ilgili doktor yazmış kurtulma yolları falan daha bugün başladım okumaya iyi gelirse tavsiye ederim

12 haftadan sonra da olabiliyor demekki düşük tehlikesi:KK43:Allah yardımcın olsun canım, sağ salim mutlu bir sekilde alalim insallah kucaklarimiza.
Evet canım 3 ay geçtikten sonra kanama hala ara ara devam edebiliyor 4 ayı devirdikten sonra düşük tehlikesi olarak ortadan risk kalkıyor.amin Can'ım benim

Hosbulduk arkadasım teşekkür ederim.ah şu paxil yok mu ömrümüzü yedi yiyecek.bebeklerimiz Allah'a emanet iyi düşün iyi olsun bişey olmaz
Şuan paxera kullanıyorum ama bebekten çok malesef kendimi düşünüyorum bu durumda beni rahatsız ediyor acaba annelik duygum mu yok diye. İnşallah bişey olmaz bende duşuk tehlikesi atlattım iyiydim ilaçsız devam ediyorsun fakat annemin hastalığı beni kötü etti onbeş yirmi gün çektim her gün ölümdü benim için dayanamadım özele gittim ilaç verdi şukur iyiyim artık biraz daha inşallah daha da iyi oluruz hepimiz yaşayan bilir. Herkesin sıkıntısı farklı ama durum ve hissedilen aynı

Şuan paxera kullanıyorum ama bebekten çok malesef kendimi düşünüyorum bu durumda beni rahatsız ediyor acaba annelik duygum mu yok diye. İnşallah bişey olmaz bende duşuk tehlikesi atlattım iyiydim ilaçsız devam ediyorsun fakat annemin hastalığı beni kötü etti onbeş yirmi gün çektim her gün ölümdü benim için dayanamadım özele gittim ilaç verdi şukur iyiyim artık biraz daha inşallah daha da iyi oluruz hepimiz yaşayan bilir. Herkesin sıkıntısı farklı ama durum ve hissedilen aynı
Canim ben de 8.haftamda risperdala basladigimda dr.a antidepresan da vermeyecek misiniz diye pazarlik ediyordum.o kadar kotuydum ki bebegi aldirsam mi diye bile dusunuyordum birak onu dusunmeyi..simdi yavas yavas idrak ediyorum uzuluyorum.hastaligimizdan,hormonlarimizdandir canim yaa

Paxera ve paxil benzer değil mi neden paxille devam etmedin? Bide hamilelikten önce paxille nasıldın?

Canım sen iyi olacaksın ki Bebek de iyi olacak bu durum senı rahatsız etmesin.anneciğin için cok gecmiş olsun Allah şifa versin

Back
X