• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

MerhaBa arkadaşlar ben bir tup bebek hamilesiyim ve su anda 21+4 günlük hamileyim. Hamilelikte önce panik atak ve anksiyete bozukluğu rahatsizligim vardı doktor ilaç vermesine rağmen eşim ilacı kullanmamı istemediği için ilaçları alamadım. Hamileliğin ilk zamanlarında iyiydin fakat hamileligim ilerledikçe gece uykularim yok. Uykuya d alamıyorum dalsam da irkilerek uyanıyorum. Detaylı ultrasonda bebeğimde koroid pleksus kisti çıktı ve bunu öğrendiğimden beri daha da kötüyüm. Sürekli bebeğime bir set olacak mı diye düşünüyorum. Dün sabah yüzü gözü olmayan ama kafasında filmlerdeki azrailin pelerinini giymiş birini gördüm ve bana 24+5 dedi ve uyandım. O an yarı uykulu yarı uyanık tim yani rüya mı değil mi bilmiyorum. Korkarak ve ağlayarak uyandım. Şimdi korkularım daha da arttı ya bana bir şey olursa ya bebeğime bir şey olursa. Bu rüya ne anlama geliyor şimdi? İleriye dönük hiç hayalim yok. Zaten bebeğime zor kavuştum şimdi de bunun mutluluğunu yaşayamıyorum.
Canım benim de bebegimde de çıkmıştı beyninde kist var yani dimi. doktorun da söylemiştir zaten ama zamanla kayboluyor zaten tehlikeli bi durum değil bi de kader açısından dusunup biraz tevekkül etmeye çalışmak lazım sonuçta her şeyi olduran Allah ben de baslarda daha çok korkuyordum bebeklerime bisey olacak diye ama her o dusunce geldiğinde teslim ol tevekkül et bebeğim de ben de Allah a emanetim de

Canım benim de bebegimde de çıkmıştı beyninde kist var yani dimi. doktorun da söylemiştir zaten ama zamanla kayboluyor zaten tehlikeli bi durum değil bi de kader açısından dusunup biraz tevekkül etmeye çalışmak lazım sonuçta her şeyi olduran Allah ben de baslarda daha çok korkuyordum bebeklerime bisey olacak diye ama her o dusunce geldiğinde teslim ol tevekkül et bebeğim de ben de Allah a emanetim de
Sağ ol arkadaşım cevap verdiğin için. Evet kist diye geçiyor beyninde. Ve aslında doktorlar %90 gibi geçeceğini önemli bir şey olmadığını söylediler. Ama gel de sen bunu bana anlat. Sürekli aklıma ya çocuğumu kaybedersem ya engelli olursa ya da hamile iken trafik kazasında ölen bir arkadasim vardı o geliyor. Anne olamazsam diye düşünüyorum. Korkularım yakamı bırakmıyor. Hiç ileriye dönük güzel hayeller kuramıyorum. Ve kendime çok kızıyorum. Bazen de aman diyorum her şey olacağına varacak elden ne gelir diye. Bazen de bunlar bana beynimin bilinç altımin bir oyunu seytani ruya diyorum. Ama çoğu zamanda korkuyorum. Her gün gün sayıyorum 24+5 denildi diye. Valla bilmiyorum ama karnımdaki bebege de kendime de asıl kötülüğü stres yaparak yapıyorum ama elimde değil.

Bence de canım tamamen vesvese o rüyanda gördüğün tarih de. Bi de etraftaki olumsuz şeyleri görüyoruz hep bende de var hem panik atak hem anksiyete ama etrafımızda bi sürü doğum yapmış bebekleriyle mutlu yaşayanlar var onları düşünmek görmek lazım.Ama basedemiyorsan dusuncelerinle ilaç da kullanabilirsin psikiyatriyle ve kadın doğum doktorunla gorusup insan bazen sıkıntılı zamanlardan geçiyor ve basedemeyebiliyor

Bence de canım tamamen vesvese o rüyanda gördüğün tarih de. Bi de etraftaki olumsuz şeyleri görüyoruz hep bende de var hem panik atak hem anksiyete ama etrafımızda bi sürü doğum yapmış bebekleriyle mutlu yaşayanlar var onları düşünmek görmek lazım.Ama basedemiyorsan dusuncelerinle ilaç da kullanabilirsin psikiyatriyle ve kadın doğum doktorunla gorusup insan bazen sıkıntılı zamanlardan geçiyor ve basedemeyebiliyor
Çok haklısın. Allah aklımızı başımızdan almasın. Gerçekten bu psikolojik rahatsizlik gibisi de yok. Hayattan zevk alamıyor insan. Halbuki hamileliğimi hiç böyle hayal etmemiştim. Neyse hakkımizda hayırlısı olsun. Allah evlatlarımızı bize bizi de evlatlarimiza bağışlasın insallah.

Arkadaşlar ya ben doktora terapiye gitmedim ilac kullanma der bana diye cunku ilac icmexsem cok daha kotu olurum 5 gundur ilac iciyorum ama son 2 gundur sabah aksama cikarttim 10 mg gunde iste 20 mg paxera iciyorum bisey olur mu sizce doguma yaklasik 1 ay kaldi sezeryan olucak duzelir miyim o zamana kadar ilk gunume gore daha az sıkıntı oluyor ama sıkıntılarım surekli degisiyor birini atlatiyorum digeri basliyor gece guzel uyurken birden uyaniyorum carpinti tutuyor napmaliyim sizce
Kızlar herkese hayırlı akşamlar.. Allah hepimize şifalar versin inşallah.. Bende tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım..tedavimde bile ilaç aldım ta ki hamile kalana kadar..dayanamıcamı bildiğim için doktora sordum hamilelikte de içebilirsin dedi.. Paxil 20lik iyi geliyor aslında ama ben 10a düşürmüştüm idare ediyordum.. Hamile kaldım bir anda kestim içime sinmedi.. Çok şükür fiziksel etkilerini çok yaşamadım idare edebiliyorum.. Ama düşünce bozukluğum var ağlamam var içinden ağlamak geliyor ağlıyorum.. Bebeğimi sevemessem diyorum onu yabancı gibi görürsem şimdi onu evde hayal ediyorum ya onu istemessem diyorum.. Doğumdan çok korkuyorum.. Herşey kötü geliyor yaklaştıkça daha kötü olursam diyorum.. Son iki üç sayfayı okudum düşünce bozukluğu olan var mı benim gibi .. Eşim rahatsız olduğunu biliyor ama bu kötü düşüncelerimi ve ağlak durumlarımı biliyor ona bile söyleyemiyorum..şimdi ilaca başlasam doğumdan önce bıraktırıyorlar mı.. Bir anda kesmek daha kötü yapıyor ve bunun emzirme olayı var ilaç içersen emziremezsin.. Paxil le emziremezsin.. Başka ilaç verse iyi gelicek mi. Kafamda deli sorular .. Ve ben 18 sene sonra evlat sahibi olucam..ama niye böyle düşünüyorum :((

Herkese slm.hamile olup bebeğimi severmiyim benimsermiyim diye endişe eden arkadaşlar rahat olun.bu konuda o kadar korkan ben bebegime aşığim.bir de benim kızım gazlı ve kolikti yani bozuk olan psikolojimi aģlamalari krizleri daha da bozuyordu ama sevgimden zerre eksiltmedi.emzirirken ilac kullanilabiliyor.ben paxil ve sonrasinda paxera kullandim ve halen kullanmaktayim.bebegim 4.ayınin icinde ve gayet saglikli.hamileyken de selectra 50 mg kullanmistim.yani demem o ki ilaca ihtiyaciniz varsa doktor onayiyla kullanin.hormonlar hastaliginizi körüklüyor ancak dogum sonrasi geciyor rahatliyorsunuz.vesveselere kulak vermeyin ve bol bol dua edin.

Herkese slm.hamile olup bebeğimi severmiyim benimsermiyim diye endişe eden arkadaşlar rahat olun.bu konuda o kadar korkan ben bebegime aşığim.bir de benim kızım gazlı ve kolikti yani bozuk olan psikolojimi aģlamalari krizleri daha da bozuyordu ama sevgimden zerre eksiltmedi.emzirirken ilac kullanilabiliyor.ben paxil ve sonrasinda paxera kullandim ve halen kullanmaktayim.bebegim 4.ayınin icinde ve gayet saglikli.hamileyken de selectra 50 mg kullanmistim.yani demem o ki ilaca ihtiyaciniz varsa doktor onayiyla kullanin.hormonlar hastaliginizi körüklüyor ancak dogum sonrasi geciyor rahatliyorsunuz.vesveselere kulak vermeyin ve bol bol dua edin.
Çok tşkler paylaşımınız için insan rahatlıyor bunları duydukça inşallah

Herkese slm.hamile olup bebeğimi severmiyim benimsermiyim diye endişe eden arkadaşlar rahat olun.bu konuda o kadar korkan ben bebegime aşığim.bir de benim kızım gazlı ve kolikti yani bozuk olan psikolojimi aģlamalari krizleri daha da bozuyordu ama sevgimden zerre eksiltmedi.emzirirken ilac kullanilabiliyor.ben paxil ve sonrasinda paxera kullandim ve halen kullanmaktayim.bebegim 4.ayınin icinde ve gayet saglikli.hamileyken de selectra 50 mg kullanmistim.yani demem o ki ilaca ihtiyaciniz varsa doktor onayiyla kullanin.hormonlar hastaliginizi körüklüyor ancak dogum sonrasi geciyor rahatliyorsunuz.vesveselere kulak vermeyin ve bol bol dua edin.[/QUOTEmzirirken mi paxil kullandınız acaba inşallah benimde geçer korktuğum gibi olmaz şimdilik ilaçsız idare ediyorum ben doğum sonrası da iyi olur inşallah ama emzirirkende paxili kullanabileceğimi bilmek içimi rahatlatır

Merhaba Arkadaşlar.7-8 yıl boyunca paxil 20 mg kullandım.bende kaygı bozukluğu ve anskiyete heycanlanmalar vardı. 3 yıllık evliyim ve bebek düşündüğüm için ilacı doktorla birlikte bıraktık ve hamile kaldım. bırakalı 1 ay olmuştu. 1 aylık hamileliğimde kalp çarpıntısı ile yine başladı ve ben şu anda 3 aylık hamileyim.2 aydır neler yaşadığımı bir ben bilirim tabi ailemde benimle birlikte yaşıyor sıkıntılarımı. Eşim bebeim olacağına dair sevinemedi ben böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Sürekli kötü olduğumda veya başım ağrıdığında benim başımda bir şey var yada kalbim ağrıdğında bir şey var diye düşünüyorum normalde hastalık hastalığıda var. Hamileliği bir türlü kabul edemedim sanki. bu süre zarfında kalp ağrısı ve çarpıntı için 3 doktora gittim ve holter bile takıldı ama bir şey çıkmadı. Bir gün iyi olduğumda iyiyim dediğimde ertesi gün daha kötü oluyorum. Herkes hamilelikten diyor. mide bulantısından bile stres yapıyorum. içimde sürekli d-sıkıntı daralma sürekli kalp krizi geçirmeyi bekliyorum sanki.Kendimi olaylara karşı hiç dirayetli göremiyorum sanki kötü bir olay olduğunda başa çıkamıycam gibime geliyor sürekli kötü rüyalar görüyorum ve ölüm hep aklımda. Bebeği daha bebek gibi göremiyorum doktora gittiğim zaman hep kendi şikayetlerimi dile getiriyorum aslında kendimi suçlu hissediyorum.

Daha önce ilacı bırakma
Merhaba Arkadaşlar.7-8 yıl boyunca paxil 20 mg kullandım.bende kaygı bozukluğu ve anskiyete heycanlanmalar vardı. 3 yıllık evliyim ve bebek düşündüğüm için ilacı doktorla birlikte bıraktık ve hamile kaldım. bırakalı 1 ay olmuştu. 1 aylık hamileliğimde kalp çarpıntısı ile yine başladı ve ben şu anda 3 aylık hamileyim.2 aydır neler yaşadığımı bir ben bilirim tabi ailemde benimle birlikte yaşıyor sıkıntılarımı. Eşim bebeim olacağına dair sevinemedi ben böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Sürekli kötü olduğumda veya başım ağrıdığında benim başımda bir şey var yada kalbim ağrıdğında bir şey var diye düşünüyorum normalde hastalık hastalığıda var. Hamileliği bir türlü kabul edemedim sanki. bu süre zarfında kalp ağrısı ve çarpıntı için 3 doktora gittim ve holter bile takıldı ama bir şey çıkmadı. Bir gün iyi olduğumda iyiyim dediğimde ertesi gün daha kötü oluyorum. Herkes hamilelikten diyor. mide bulantısından bile stres yapıyorum. içimde sürekli d-sıkıntı daralma sürekli kalp krizi geçirmeyi bekliyorum sanki.Kendimi olaylara karşı hiç dirayetli göremiyorum sanki kötü bir olay olduğunda başa çıkamıycam gibime geliyor sürekli kötü rüyalar görüyorum ve ölüm hep aklımda. Bebeği daha bebek gibi göremiyorum doktora gittiğim zaman hep kendi şikayetlerimi dile getiriyorum aslında kendimi suçlu hissediyorum.
Bundan 1,5 yıl önce bırakmıştım 5 ay kullanmamıştım ama sonra acilde bulunca kendimi tekrardan kullandım. Bu sefer olmaz dedim ama daha beter şekilde döndü.Doktor şimdi lustral 25 mg verdi sabahları iç diye hemen yan etkilerini okuyorum hep kötü düşünüyorum.

Arkadasim senin gibi cok sikinti cekip ilaci kullananlar var.doktoruna danis sende kullan.ilaci kullandim bebegim gayet saglikli diyen arkadaslr var forumda.kendine,ailene,bebegine eziyet etme bence.Allah yardimcin olsun,insalh duzelir sikayetlerin

Arkadasim senin gibi cok sikinti cekip ilaci kullananlar var.doktoruna danis sende kullan.ilaci kullandim bebegim gayet saglikli diyen arkadaslr var forumda.kendine,ailene,bebegine eziyet etme bence.Allah yardimcin olsun,insalh duzelir sikayetlerin
Evet doktorum ilaç verdi ama tereddütlü kullanıyorum.2 gün kullandım onların bile yan etkilerine bakarak bana olacakmı diye düşünüyorum ve yaşıyorum. Düşüncelerim çok fena elimde olsa düşünmesem. Şimdide karnım büyüdükçe acaba panik olurmuyum hareket ettiğinde nasıl olur dayanabilirmiyim acaba. Bu şekilde olan yaşayan anneler varmıydı. Hamilelik bu kadar zormuymuş diyorum bazen kimileri o kadar güzel geçiriyorki bense sanki hastalık gibi görüyorum hep bir şey arıyorum altında herşeyin. Allah yardımcımız olsun.

Evet doktorum ilaç verdi ama tereddütlü kullanıyorum.2 gün kullandım onların bile yan etkilerine bakarak bana olacakmı diye düşünüyorum ve yaşıyorum. Düşüncelerim çok fena elimde olsa düşünmesem. Şimdide karnım büyüdükçe acaba panik olurmuyum hareket ettiğinde nasıl olur dayanabilirmiyim acaba. Bu şekilde olan yaşayan anneler varmıydı. Hamilelik bu kadar zormuymuş diyorum bazen kimileri o kadar güzel geçiriyorki bense sanki hastalık gibi görüyorum hep bir şey arıyorum altında herşeyin. Allah yardımcımız olsun.
Canım aynı şeyleri yaşadım ilaca ilk başladığımda .selectra nin 25 mg lik yarisini iciyorum ilk günler berbatti yan etkilerini okumasaydin keşke ben de okumuştum ve psikolojik men yaşadım yan etkilerini

Amin canimm.Allah herkezin yardimcisi olsun.ilac zamanla etkisini gosterir insallh.duzelirsin.bol bol dua et.insirah suresini coook oku.

Peki düzelme yaşadınmı cnm.İlacı kullandıktan ne kadar sonra etkisini gösterdi
Canim benim ben ilac kullanmadim hic.sukrler olsun benimki hamilelikle alakaliydi galiba gecti elhamdullh atlattim.ama bu sitede cok duydum bu baslik altinda yazan hamile arkadaslarimi.ilac kullandim ama bebegim cok iyi dogum yaptim gibi yazilari okudum.dogumdan sonra duzelenler var insallh.sende duzeleceksin hep bunu dusun.bebisini dusunnn.ona kiyafetler al,evde yanliz kalmamaya gayret goster.iyi olacaksin insalh cnm

Merhaba arkadaşlar, Paxera 30 mg kullanıyorum. Gebelikte c kategorisi. Hamileliğinde Paxera kullanan var mı? Varsa da ilk 3 ayında dahil mi? Kafama takmaktan bir türlü rahatlayamıyorum:( tüm mesajları da en başından beri okumak imkansız

Back
X